>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ciekawe typy z FB

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#16/12 ⚽
Cagliari - Modena
typ: 1 ⛔⛔

Rayo - Valencia
typ: 2

kurs AKO: 3,19
buk: Oddsring
stawka: 2j
przegrana: 2j

Cagliari - Modena
Typ: Cagliari
Kurs: 1.65
bet365​

Zacznę może od kadry Cagliari na to spotkanie, a przedstawia się ona tak:

Bramkarze: Carboni i Cragno
Obrońcy: Balzano, Benedetti, CAPUANO, Ceppitelli, Murru, Pisano, Rossettini

Pomocnicy: Nosze, Capello, Conti, Crisetig, Dessena, Donsah, Ekdal, Joao Pedro

Napastnicy: Caio Rangel, Cossu, Farias, Ibarbo, Longo

Zeman podchodzi do każdych oficjalnych rozgrywek poważnie, o czym zresztą sam wspomniał. Prawdopodobnie jakieś zmiany w składzie będą w stosunku do ligowych spotkań. Cagliari w lidze póki co zawodzi ale myślę że w końcu odpalą, bo kto ogląda ich mecze ten na pewno zauważył, że mimo słabych wyników to potencjał tam jest, szczególnie w ataku. Ostatni mecz 4-0 z Fiorentiną nie załamuję Zemana bo słusznie zauważył, mimo iż przegrali to jednak stworzyli sporo groźnych akcji pod bramką rywali, gdzie obrońcy Fiorentiny musieli wyręczać swojego bramkarza. Mieli swoje sytuacje na 1-0 na 1-1 itp. zawiodła skuteczność, w wyniku czego z biegiem czasu Fiorentina wykorzystał swoje sytuację i dobiła gospodarzy.
Dzisiaj jednak dobry rywal na przełamanie złej passy i odniesienie 2 zwycięstwa w tym sezonie na własnym stadionie. Modena to średniak z Serie B ostatnio niby wygrali 4-1 z ostatnią drużyną ligi, ale pomimo gry z przewaga 1 zawodnika więcej od 50 min. przy stanie 2-0 pozwolili sobie strzelić bramkę kontaktową w 62 min. i zrobiło się nerwowo. Ostatecznie zdobyli w końcówce jeszcze 2 bramki i zwyciężyli, ale to wynikało z otwartej gry gospodarzy, którzy chcieli strzelić na 2-2.

Typ dobry do jakiegoś dubla. Ja osobiście gram to razem z golem dla Oviedo w meczu z Sociedad, który zagra w dość rezerwowym składzie. AKO : 2.59
Kadra Valencia CF:

Bramkarze: Alves, Yoel.
Obrońcy: Cancelo, Vezo, Mustafi, Otamendi, Orban, Gayà.
Pomocnicy: Zuculini, J. Fuego, André Gomes, Filipe, Piatti, De Paul, Carles Gil, Roberto.
Napastnicy: Alcácer y Negredo.

Kadra kozacka. Myślę, że Copa del Rey to trofeum, na którym Valencii najbardziej zależy w tym sezonie (w sumie nie mają zbyt wiele do wyboru). Można z całym przekonaniem napisać, że mają mega łatwą drabinkę do finału. Wszak ominęli Atleti, Barcę i Real. Dziś może będzie trochę rotacji, ale to po obu stronach. Nietoperze mają mega ławę. Gil, Piatti, Vezo, Negredo tylko czekają na więcej minut i się pozytywnie zaprezentować przed nowym trenerem.

Kadra Rayo:

Cobeño ;Cristian;Tito; Amaya; Zé; Morcillo ;Nacho ;Clavería; Baena ;Jozabed; Aquino; Embarba; Pozuelo; Licá; J.Pereira; Álex Moreno; Leo ;Manucho.

Tu już rezerwowi mniej znani, ale i tak sporo lepiej niż we wcześniejszych sezonach. Jednak filozofia Jemeza się nie zmieni, ale piłkarze już niestety o parę poziomów niżej i goście mają świetnych zawodników na kontry, więc raczej szykuje się dla nich ciężki mecz.

Valencia @2.10 bwin
Valencia -1AH @2,85 bet365

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
:hokej:#17/12
Carolina Hurricanes - Washington Capitals
typ: 1 dnb⛔⛔
kurs: 1,9
stawka: 3j
przegrana: 3j

Carolina Hurricanes - Washington Capitals

Canes kontynuują serie na własnym lodzie i dzisiejszego wieczoru podejmą ekipe ze Stolicy. Caps jak do tej pory grają to samo, do czego przyzwyczaili już na przestrzeni ostatnich lat. Chodzi mi oczywiście o ofensywny styl gry, który bynajmniej nie wychodzi im na dobre. Dziś na tafli w Raleigh spotkają sie z zespołem, który ustabilizował nieco swoją forme i potrafi zagrać na solidnym poziomie. W bramce gospodarzy kontuzjowanego Warda zastąpi dziś Khudobin. Rosyjski backup bronił w pierwszym starciu obu ekip, gdzie po dogrywce wygrali dzisiejsi goście. W moim odczuciu to właśnie on może być najmocniejszym punktem po stronie gospodarzy. Khudo zna dzisiejszego przeciwnika bardzo dobrze i to powinno go zmotywować do efektywnych interwencji. Tak niestabilni Caps są łatwym celem nawet dla ligowych średniaków pokroju Leafs czy też właśnie Hurricanes. Szkoleniowiec gości Barry Trotz oprócz ujarzmienia ofensywnych zapędów swojego zespołu , powinien również zadbać o całkowite przebudowanie formacji defensywnej wraz z bramkarzami, gdzie Holtby po dobrym wejściu do ligi spuścił z tonu i według mnie nie nadaje sie na dłuższą mete na startera, zaś Peters to kompletna porażka, tak więc już teraz powinien wrócić tam gdzie jego miejsce, czyli do AHL. Ogółem rzecz biorąc goście to zespół bardzo chaotyczny i nieułożony. Na ławce trenerskiej mają speca od defensywy, jednak sami Caps już z defensywą mają nie wiele wspólnego. Wychodzący z kryzysu Canes powinni pójść za ciosem po świetnym meczu z Preds. Pokazali naprawde świetny hokej, tak więc sądze że i dziś bedą w stanie to podtrzymać.

Hurricanes OT 2,02 Pinnacle

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
????#18/12
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans
typ: over205⛔⛔
kurs: 1,96
buk: Marathonbet
stawka: 4j
przegrana: 4j

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans
over 205 pkt
1,925
Pinnacle
Stawka: 7j
PW: 13,47​

Od strony statystycznej wygląda to w ten sposób, że obie ekipy są w czołowej dziesiątce pod względem ofensywy, ale gospodarze jeszcze lepiej i jeszcze więcej rzucają u siebie. Raczej nikomu nie trzeba przypominać, że Curry i Thompson potrafią rozmontować każdą obronę, a kiedy wejdą na swój wysoki pułap to potrafią zdobywać punkty seriami. Ciekawa ławka rezerwowych i dość szeroki skład powoduje, że Warriors stali się drużyną, która może rywalizować z najlepszymi nie mając żadnych kompleksów. Mają również świetny defence, ale jednocześnie grają najszybszą koszykówkę w lidze przez co tracą tych punktów trochę więcej niż przykładowo Miśki, czy Spurs. Szanse na over w moim odczuciu są spore bo gospodarze zazwyczaj narzucają na własnych śmieciach swoje warunki gry, a Pelikany jeśli mają jakiekolwiek argumenty, by przeciwstawić się Golden State to są one zdecydowanie po atakowanej stronie parkietu. Obrona gości szczególnie na obwodzie nie należy do najlepszych. Oglądałem sporo ich meczów i zostawiają sporo wolnego miejsca, a jak wspomniałem dzisiaj nie będzie wybacz, patrząc na personalia Wojowników. Z drugiej strony w drużynie gości ma kto punktować. Oprócz dość sporej dziury na pozycji SF, jest Davis wspomagany przez Holidaya i będącego w dobrej formie Evansa. Z ławki mega przydatny zawodnik, jak Anderson tez zawsze swoje dorzuci. Na pewno mają kim straszyć i spodziewam się, że mogą przynajmniej do pewnego momentu toczyć całkiem wyrównany mecz z Warriors. Uważam, że mecz powinien być overowy. Jeszcze mam pewne przemyślenia, co do typu na over zawodnika z tego spotkania, ale jeśli się zdecyduję to zapodam w przeciągu pół godziny.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
????
Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder

#19/12
typ: 2 (-11,5pkt)✅✅
kurs: 1,77
buk: Pinnacle
stawka: 7j
wygrana:5,39j

Gdyby EloPeja żył (podobno zatonął na przeciążonej złotem łajbie gdzieś na Morzu Karaibskim) grałby dziś all-in Thunder, tego jestem pewien. Mnie jednak kurs 1,10 tak nie podnieca, natomiast handicap i owszem.
Czekałem na ten bet od kilku dni i buki mnie nie rozczarowały. Linia -12 na Oklahomę z Sixers jest dla mnie jak najbardziej do grania...grubego grania, dlatego typ na handicap stawkuję podwójnie, a w sumie na mecz gram kilka typów, pełna ofensywa. Ostatni raz grałem tak mocno...Oklahomę z Knicks na wyjeździe 25.12.13 (także Clippers z Rockets, ale wtedy bety były inaczej rozłożone), wtedy skończyło się pogromem i największym dotąd plusem na jednym meczu. Generalnie przez ostatnie 4 lata, bo tyle gram na poważnie NBA, tego typu mecze przynosiły mi najwięcej zysku - czy to właśnie Thunder z Knicks, Thunder z Lakers, Warriors z Sixers, Clippers ze słabszymi rywalami, których uwielbiają gromić. Nie wynajduję w takich meczach koła i dobrze na tym wychodzę. Do rzeczy więc:
Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder

Typy:
-Thunder
-12@1,86 (podwójna stawka)
-Thunder over 106@1,90 (podwójna stawka)

-Thunder -7 do przerwy@1,90
-Thunder over 112,5@3,40 (william)

Tak więc w sumie 6 stawek idzie na ten mecz. Za dużo? Wg mnie nie. Czekałem na ten handicap i myślałem - jak dadzą -15 lub mniej, to wchodzę. Linia 12 jest więc dla mnie atrakcyjna. Ktoś powie, że na wyjeździe to wysoka linia, ale ja bym wziął poprawkę...
W końcu Sixers to jeden z najgorszych zespołów w historii NBA! Może i nie byłoby tak, gdyby nie kontuzja MCW, jednak tak czy siak ich roster na ten sezon jest tragiczny i takie też muszą być wyniki. Szóstki mają najmłodszy (średnio 23 lata) skład w NBA, i o ile za 2-3 sezony to może być atut, o tyle obecnie nie da się grać samą młodzieżą, w zestawie, jaki ma Philadelphia, na poziomie NBA.
Sixers w końcu wygrali swój pierwszy mecz, jednak po żenującym &quot;widowisku&quot; na parkiecie prawie równie słabych T-Wolves. 39% z gry, 21% za trzy, 64% FT, 18 strat - aż nie do pomyślenia, że to są statystyki zespołu, który wygrał na wyjeździe +8.
Jak ta wygrana podziała na Szóstki? Trudno powiedzieć, może już bez takiej presji będą grać lepiej, a może odwrotnie, bez ciśnienia na pierwszą wygraną będą mieli znów wywalone na porażki. Mniejsza o to.
Statystycy powiedzą, że Sixers kryją w tym sezonie handi w co drugim meczu, w tym w 5 z 6 ostatnich. Owszem, ale rywal rywalowi nierówny. Wg mnie Thunder, obok Spurs i Clippers i Warriors, to najbardziej niewygodny rywal dla Szóstek. 2 super ofensywnie usposobionych all-starów to jest imo zestaw zabójczy dla takiej lipnej obrony jak ta 76ers. Podobnie jak Curry-Thompson czy właśnie Paul-Griffin. Nie muszę chyba mówić, że gospodarze nie mają kim ich bronić, a w odwodzie mamy jeszcze Jacksona i Ibakę, którzy też mogą spokojnie +20 dorzucić. Wracając do ostatniego pokrywania handi przez Sixers, to trzeba jednak przyjrzeć się, jakimi składami grali rywale - Spurs rezerwy, Mavericks bez Dirka i Nelsona...a przecież obie te ekipy pokrywały przynajmniej over.
Moim zdaniem ostatnim najbardziej porównywalnym do dzisiejszego meczem było spotkanie Sixers vs Suns, które skończyło się +26 dla gości z Arizony. Tam był przede wszystkim Bledsoe i Dragic wspomagani przez Greena i Thomasa, tutaj mamy gorszą ławkę po stronie Thunder, jednak duet Durant-Westbrook znacznie przewyższa duet startowy Suns. To co zrobili wtedy z gospodarzami Suns, a był to gwałt, powinni powtórzyć Thunder.
Thunder nie dość, że mają już za sobą szpital w zespole, nie dość, że mają miażdżącą przewagę matchupową nad Sixers, to jeszcze mają jedną, bardzo cenną rzecz - motywację. Bilans 5-13 na Zachodzie oznacza kłopoty - przykładowo w Betssonie widziałem wczoraj 2,10 na to, że OKC wejdzie do playoffs. Thunder muszą więc do każdego meczu podchodzić na 100%, bo w innym wypadku, może kosztować ich to brak awansu do PO, co byłoby jednak małą katastrofą dla klubu.
Obie drużyny spotkały się ostatni raz w marcu poprzedniego sezonu, Thunder rozjechali gości 125-92, taki wynik dziś mnie nie zdziwi wcale. A wtedy jednak Sixers wyglądali dużo lepiej niż teraz, był Young, był Anderson.
Jedyny widoczny plus dla gospodarzy, to powrót dobrze grającego w tym sezonie Wrotena...ale co więcej? Mcw kręci ostatnio średnio triple-double, ale niewiele z tego wynika, Noel ma papiery na super gracza, ale na razie jest tylko solidny. Roster Sixers jest naprawdę fatalny, nie oszukujmy się - zdecydowanie najgorszy w całej NBA. Thunder głodni wygranej, w optymalnym składzie, wypoczęci...why not? To jest NBA, więc zdarzają się niespodzianki, może być tak, że wyrobnikom Sixers będzie siedzieć trója, Thunder będą ceglić albo Durant złapie szybkie 3 faule i wszystko pójdzie w pizdu - może tak być. Ale jaka jest na to szansa? Wg mnie mała, przeciwnie do szans na pokrycie handi i overka przez gości.
dzięki @Bizon91

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
p. ręczna
#20/12
Wisla Plock vs Barcelona ⛔⛔
typ:2
Norwegia - Rumunia
typ:1
Dania - Ukraina
typ:1/1
kurs: 1,92
przegrana: 3j

Trebel zabójca
Total Odds: 1.75

06 gru 18:30 Piłka ręczna. EHF Champions League. Men. Group Stage. Wisla Plock vs Barcelona. Wynik : Barcelona. Odds: 1.20

07 gru 18:15 Piłka ręczna. Internationals. Women. 2014 European Championship. Final Tournament. Hungary &amp; Croatia. Group Stage. Norway vs Romania. Wynik : Norway. Odds: 1.363

07 gru 20:30 Piłka ręczna. Internationals. Women. 2014 European Championship. Final Tournament. Hungary &amp; Croatia. Group Stage. Denmark vs Ukraine. Wynik : Denmark. Odds: 1.07
Do dwóch typów z Mistrzostw dorzucam jeden z Ligi Mistrzów.

O Norweżkach napisałem wyżej. Kandydatki do końcowego triumfu, znacznie lepsza ekipa od Rumunek, mocno zgrana. Dobrze rozumieją się na parkiecie i powinno to zaowocować w meczu inauguracyjnym ich występy na parkietach na Wegrzech i w Chorwacji.

Dunki grają z kopciuszkiem grupy, czyli Ukrainą. Powinny bezproblemowo ograć nasze wschodnie sąsiadki i skoncentrować się na batalii o zwycięstwo w grupie z Norweżkami.

Barcelona, analiza w poście z europejskimi pucharami.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#21/12????
Chicago Bulls - Golden State Warriors
typ:1⛔⛔
kurs: 2,15
buk: oddsring
przegrana:3j

Chicago Bulls - Golden State Warriors 1 2.10 bet365

Do Chicago zawita zespół z najlepszym dotychczas rekordem zwycięstw w tym sezonie NBA, najlepszy bilans (16-2), 11 zwycięstw z rzędu (wyrównany rekord zwycięstw z rzędu w historii drużyny Wojowników + najlepszy start w historii tej drużyny).
Mimo to typuję w kierunku Byków z Chicago, dlaczego? ponieważ to zespół w ostatnich latach znany z tego, że uwielbia przerywać wspaniałe serie rywali z NBA, czy to Miami Heat z sezonu 12-13, którzy mieli 27 zwycięstw z rzędu i mierzyli w rekord wygranych z rzędu nie tylko NBA, ale również wszystkich amerykańskich sportów zespołowych, czy to New York Knicks z tego samego sezonu mający serię 13 zwycięstw z rzędu, kiedy to Knicks rozgrywali wspaniały sezon i wyglądali na topową drużynę konferencji wschodniej.
Dlatego też myślę, że Bulls którzy mają na swoim koncie 2 porażki z rzędu we własnej hali, postarają się upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, czyli za jednym razem uniknąć 3 porażki z rzędu w United Center, a przy okazji zakończyć zwycięską serię Wojowników z Oakland, którzy w przypadku wygranej w Chicago pobiliby rekord zwycięstw z rzędu w historii tej drużyny.
Niepewni występu są Noah, Gibson i McDermott, największą stratą z pewnością byłaby nieobecność tego pierwszego zawodnika, który jest prawdziwym walczakiem i zarazem liderem zespołu w obronie + bardzo dużo daje jego obecność dla pewności siebie tej drużyny, dlatego warto jeszcze zaczekać na informację o tym, czy Joakim będzie grał w tym meczu.
A przechodząc jeszcze do argumentów czysto sportowych, to Warriors z pewnością dysponują najlepszymi strzelcami w lidze, Splash Brothers potrafią niszczyć praktycznie każdą obronę swoimi trójkami, jednakże to nie jest zespół bez wad, z pewnością do tych należy front-court, gdzie mamy jednego z lepszych centrów, kiedy tylko jest zdrowy - Boguta, oraz z konieczności grającego na pozycji silnego skrzydłowego Draymonda Greena, który całkiem nieźle się sprawdza, ale jednak mimo wszystko to bardziej typowy niski skrzydłowy i w starciach z rywalami, posiadającymi &quot;dwie wieże&quot; jest z pewnością największym osłabieniem, na pozycji niskiego skrzydłowego jest Barnes i tutaj można postawić znak równości pomiędzy nim, a np Dunleavym z Chicago, z tym, że Barnes jest młody i może zrobić jeszcze duże postępy, a więc myślę, że jak Byki przyłożą się w 100%, to swoją obroną + lepszymi podkoszowymi poradzą sobie z Wojownikami, do tego zdrowy jest Rose, który również stanowi ogromną wartość dla tego zespołu i z pewnością będzie chciał się przeciwstawić Curry&#39;emu, a na pozycji rzucającego obrońcy Byki mają Jimmy&#39;ego Butlera, jednego z najlepszych obrońców na swojej pozycji, jak nie najlepszego, a do tego w tym sezonie Jimmy jest również pierwszą opcją strzelecką Byków.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#22/12 :hokej:
Dallas Stars - Montreal Canadiens
typ:2⛔⛔
kurs: 2,17
stawka: 2j
przegrana:2j

Dallas Stars - Montreal Canadiens

W dzisiejszy mikołajkowy wieczór swój wzrok kieruje do Teksasu, gdzie tamtejsi Stars podejmą bedących w sytuacji b2b gości z Montrealu. Gospodarze pogrążeni są w całkowitym kryzysie. Ich defensywa jest kompletnie rozmontowana, co najlepiej widać po statystykach startera Lehtonena, jak i backupa Lindbacka. Canadiens, którzy ostatnie spotkania przegrywali nieznacznie bedą dziś w dobrej sytuacji by zapomnieć o ostatnich niepowodzeniach. W bramce gości zobaczymy Tokarskiego. Dobrze rokujący backup gra na dość przyjemnych statystykach i sądze że dzisiejszy rywal nie bedzie go za bardzo nękał. Goście są teamem lepszym i mimo ostatnich niepowodzeń bedą w stanie ograć miejscowych bedąc b2b. Funkcjonuje u nich ofensywa prowadzona przez Parentau. Zaś z tyłu mają spory potencjał, który nie zawsze wykorzystują. Stars po zeszłosezonowych nadziejach totalnie sie pogubili i wygląda na to że bedą potrzebować zmian kadrowych. Celuje w gości.

Canadiens OT 2,17 Pinnacle

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#23/12
p. ręczna

Niemcy - Holandia
typ: 1 (ah-0,5)⛔⛔
stawka: 5j
przegrana:5j

Zdarzenie: Niemcy - Holandia
Typ: Niemcy-1,5
Kurs: 2,41
Stawka: 6j/10j
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 08.12.2014 godz. 18:00

Niemcy bez kapitan, rozgrywającej Klein, 3. bramkarki Krause oraz skrzydłowej Augsburg. Do samego końca nie było wiadomo, czy wystąpi najważniejsza w ataku S. Muller, ale kontuzja nie pozwoliła. S. Muller to w ostatnim czasie absolutnie najlepszy strzelec. Swieżo po kontuzji wraca Nadgornaja. Bez S. Muller Niemki nie mają żadnej dobrej leworęcznej piłkarki. To było kilka niemieckich problemów, ale według mnie Niemki są nadal mocniejsze niż Holenderki. W składzie bramkarki światowego poziomu: Schulke i Woltering. Bardzo dobre defensywne piłkarki: Althaus, Schulze, A. Muller, Nadgornaja. Atak słabszy, ale porównywalny z holenderskim. Holandia w ostatnim czasie była objawieniem na europejskiej arenie, ale teraz grają według mnie gorzej. Nie ma już starszych: Visser, van der Vissel, Lamein. Kontuzjowana jest utalentowana Abbingh. Skład wydaje się dosyć wąski. Laura van der Heijden i Nycke Groot nie mają wartościowych zmienniczek. W porównaniu z Niemkami słabe bramkarki i obrona. Wystawiłbym tutaj handicap -2,5 1,85

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#24/12
piłka ręczna
Węgry-Polska
typ: 2 (+5) ⛔⛔
przegrana: 5j

Dyscyplina: Piłka Ręczna-Mistrzostwa Europy Kobiet
Godzina: 20:30
Spotkanie: Węgry-Polska
Typ: Polska+5
Kurs: 1.80
Bukmacher: bet365
Analiza:

Węgierki pokazały, że w ich grze brakuje jeszcze pewności. Wiele przestojów, gdzie traciły w serii po 2-3 bramki, proste straty w ofensywie i męczenie się w ataku pozycyjnym. Madziarki miały problemy z obroną rosyjską, a nasza potrafi grać podobnie, a momentami nawet lepiej.

Przez pewną chwilę Nasze Zawodniczki grając 5-1 w obronie i odpowiednio podwyższając na połówkach potrafiły wyłączyć hiszpańskie atuty w ofensywie. Hiszpanki miały spore problemy z tym ustawieniem i zdobywanie goli szło im jak po grudzie. Jeśli rzucały bramki, to po indywidualnych błędach Polek, bądź z ciężkich pozycji.

Rasmussen jest na tyle doświadczonym szkoleniowcem, a Nasze na tyle doświadczonymi zawodniczkami, że są w stanie poprawić te błędy. Dzięki temu przeciwniczki będą miały jeszcze trudniej w swoich atakach, a my analogicznie łatwiej, gdyż dobra obrona prowadzi do prostych bramek z kontry. Jak wiemy w szybkim ataku mamy argumenty.

O ile prawe skrzydło to spory minus, to Kinga Grzyb na lewym jest naszym atutem. Do tego Patrycja Kulwińska, jak i Monika Stachowska, która często za nią wchodzi do bloku defensywnego, potrafią szybko biegać do kontr, dając nam kolejną zawodniczkę w tym elemencie i zwiększając ilość opcji do zagrania.

W bramce nieźle zaprezentowały się obie nasz bramkarki, chociaż stać je na jeszcze więcej.

Po kontuzji Iwony Niedźwiedź naszym mankamentem może być prawa połówka, chyba, że Ola Zych zagra na miarę swoich umiejętności. W takim wypadku ta pozycja staje się naszym atutem. Jako że zawodniczka Vistalu jest wysoka, dysponuje lewą ręką, to może mocno zagrozić rzutem z drugiej linii.

U Madziarek praktycznie żadna zawodniczka nie zaimponował czymś wielkim w ataku pozycyjnym, czy kontrze. Triscsuk zaliczyła wprawdzie 6 trafień, jednak wszystkie z rzutów karnych. Oczywiście jest to ważny aspekt, ale moim zdaniem brak wyrazu w grze pozycyjnej jest sporym minusem.

Trzeba przyznać, że węgierskie bramkarki nieźle wypadły podczas pierwszego meczu, broniąc średnio na 33%, jednak dwie z trzech golkiperek zanotowały 44% i 45%. Wiele jednak zawdzięczają słabym rzutom Rosjanek. Przy odpowiednim podejściu Polek, przy oddawaniu rzutów z przygotowanych pozycji zawodniczki te nie muszą powtórzyć tych statystyk z nasza ekipą.

Podsumowując. Madziarki nie są na tyle mocną ekipą, aby Polki nie mogły podjąć walki. Przy odrobinie szczęścia mogą nawet powalczyć o triumf w tym meczu. W naszej ekipie mamy zawodniczki, które prezentują odpowiedni poziom by tego dokonać, a nasze przeciwniczki obecnie nie dysponują kadrą, która stanowiłaby wyraźną przewagę.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
????
Knicks - Spurs
#25/12
typ:Green over 12,5✅
kurs:1,85
stawka:3j
buk: Sportingbet
wygrana: 2,55j

#26/12
typ: Knicks +10⛔⛔
kurs: 2,02
stawka: 10j
przegrana:10j

https://twitter.com/ESPN_SA/status/542798991298002944

Spurs dzisiaj bez wielu graczy wiec trzba atakowac strzelby, ktore zostaly. Green moze grac na dwojce jak i trojce. U siebei gra zdecydowanie lepiej pod prawie kazdym wzgledem. Lepszy procent rzutowy, lepsze zdobycze i tak powinno byc dzisiaj. Nie ma nad czym sie rozpisywac, po prostu ktos te ponad 40 punktow musi przeac i na pewno jakis procent tego dostanie sie Greenowi ????

D.Green [sas] over 12 pkt marathonbet 1.84
w millenium linia 11,5 jakby ktos jakiegos dubelka pobieral.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#27/12:hokej:
Edmonton Oilers - New York Rangers
typ: 2 ✅✅
kurs:2,1
stawka:4j
wygrana: 4,4j

NHL 14/12
Edmonton Oilers - New York Rangers

Rangers po okazałym zwycięstwie na tafli w Vancouver zmierzają do Alberty, gdzie podejmą czerwoną latarnie, a więc miejscowycj Oilers. Nie spodziewam sie tutaj żadnego wystrzału po gospodarzach, gdyż znajdują sie w totalnej rozsypce i tak dobrze ułożony team, jak dzisiejsi goście nie będzie miał tutaj większych problemów z wywiezieniem punktów. Rangers są co prawda b2b, ale w tym przypadku nie będzie to miało żadnego znaczenia, ponieważ jednych i drugich dzieli przepaść. Miesiąc temu, na tafli w MSG dzisiejsi goście zlekceważyli rywala przegrywając tym samym tamto spotkanie. Uważam że wnioski zostały wyciągnięte i dziś ujrzymy tego skutki. Każdy inny wynik, oprócz regulaminowej wygranej gości będzie dla mnie ogromną niespodzianką. Stawiam na Rangers.
Typ: Rangers 60&#39;
Kurs: 2.20

Buk: Pinnacle
dzięki @Piscatella :spokodfhgfh:

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
329/12
????Horsens - Naestved
typ: 1 (-7,5)✅✅
⚽Everton-QPR
typ: under 3,5⛔⛔
kurs AKO: 2,12
przegrana: 4j

Koszykówka Dania BasketLigaen
15.12 19:00
Horsens - Naestved (10,5)
typ: 1
2,12
Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu 13 kolejki duńskiej ligi basketu, Horsens na wlasnym parkiecie podejmie Naestved. Gospodarze dzisiejszego pojedynku to aktualnie 2 zespol ligowej tabeli legitymujacy sie bilansem 9-3. Przeciwnicy to 7 miejsce i bilans 6-6. Wydaje sie ze obok Bakken Bears to wlasnie Horsens zdominuja w tym sezonie ligę duńską. Te dwie ekipy posiadaja w swoich szeregach najwiekszy potencjal zawodniczy i jesli tylko omina ich kontuzje i gorsza forma przed dluzszy okres czasu, to pewnie bedziemy swiadkami finału z udzialem tych dwoch ekip. Horsens poza ostatnim spotkaniem z Bakken Bears (przegranym 81:86), wygrali 7 kolejnych pojedynków, w tym z dzisiejszymi przeciwnikami w Pucharze Danii, deklasujac ich 97:65. Dzis moze byc podobnie, goscie ostatnio w gorszej dyspozycji, co prawda ograli Kopenhagę, jednak przegrywali z Sisu czy Randersami. Ostatnie 4 pojedynki pomiedzy obiema druzynami wygrywali dzisiejsi gospodarze, dzis rowniez wszystko wskazuje na ich pewne zwyciestwo.
Dyscyplina: Pilka nozna
Godzina: 21:00
Spotkanie: Everton-QPR
typ: Ponizej 2,5 goli
Kurs: 2.20
Bukmacher: Expert

Bet od razu rzucil mi sie w oczy ale takiego wysokiego kursy sobie nie nie wyobrazalem. Mecz zamykajacy ta serie spotkan w premier league i pojedynek Evertonu, ktory chce wrocic na wlasciwe tory kontra QPR, ktore chce zapunktowac na wyjezdzie. Wygrana Evertonu choc dosc prawdopodobna to po kursie 1,40 nie warta gry.

Zacznijmy od gosci, ktory, bedZie strzelic ciezko, bo zagraja bez Charliego Austina. QPR na wyjezdzie i z nim nie strzelal a co dopiero bez niego. Ciezar odpowiedzialnosci beda musieli przejac Vargas i Zamora. O ile ten pierwszy jest zawsze grozny to Zamora, choc uwielbiam jego gre od bardzo dawna... Raczej stracil gdzies swoj ciag na bramke i gral bardziej pod Austina.

Everton zagra na pewno bez Barrego a pod znakiem zapytania stoi wystep kilku czolowych zawodnikow. Martinez znow bedzie musial mieszac w skladzie i na pozycji nr 6 zagraja prawdopodobnie Besic i Barkley, ktory zagra bardziej nr 8. Poprzez braki w defensywie Everton bedzie musial zagrac bardziej ostroznie, nic na hurra.

Praebieg meczu bedzie taki, ze Everton atakuje a QPR wiedzac o biedzie w defensywie bedzie chcialo wykorzystac jakas kontre a do takiej gry nadaje sie tam conajwyzej dosc szybki Fer i o ile zagra w co watpie Hoillet. Everton w porownaniu do poprzedniego sezonu sposcil z tonu w syrzelaniu bramek. Najbarsziej mozliwym wynikiem jest 1:0, 2:0 .

Analiza dosc chaotyczna ale pisze ja w biegu i praede wszystkim na tablecie, ktora ma automatyczny slownik angielski wiec przepraszam za bledy.

Mimo to zachecam do grania typu bo takie kursy wedlug mnie bierze sie z automatu

Powodzenia

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#30/12
ręczna
Polska - Norwegia
typ: 2 (live przy stanie 15-11 do przerwy)✅✅
kurs: 1,85
wygrana: 2,55j

Norwegia po 1.90 przy -4 w przerwie chyba do lekkiego zagrania. Polkom wpadalo do przerwy wszystko (a w zasadzie do 23 minuty, bo pozniej tylko 1 gol), Norwezkom nic.
Bramkarki 31% Polska, 21% Norwegia. Straty 7-11. To nie moze chyba trwac zbyt dlugo po przerwie.
dzięki @krompa:spokodfhgfh:

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#31/12
p. ręczna
Węgry - Dania✅✅
typ: 2
kurs: 1,8
wygrana: 3,2j

Rozumiem, że Madziarki to gospodynie, ale obok takiego kursu na
Dunki przejść obojętnie nie mogę. Wprawdzie podopieczne Jana Pytlicka
poległy z Norweżkami i zremisowały z Rumunkami, jednak prezentują
się na tym turnieju lepiej. Skandynawki weszły już na swoje tory i prezentują
dobrą dyspozycję. Tak było nawet w jednym meczu, który przegrały na tych
Mistrzostwach.

Bardzo dobrą robotę w bramce robi Sandra Toft, za to w polu skuteczne są
zarówno rozgrywające, jak i skrzydłowe. Dodatkowo przy dobrze
funkcjonującej defensywie Dunki potrafią doskonale wyprowadzać kontrataki,
które najczęściej przynoszą łatwe bramki, o które jest ciężko każdemu
zespołowi w ataku pozycyjnym.

U Węgierek, moim zdaniem, bramka wygląda gorzej. Mimo że bramkarki
dysponują podobnymi statystykami obron, to w moim odczuciu Toft daje
więcej swojej drużynie, niż Herr, Biro i Kiss razem Madziarkom. W atakach
pozycyjnych współgospodyń turnieju często brakuje pomysłu na zdobycie
drogi do bramki przeciwniczek. Miotanie Zsuzsany Tomori pomiędzy prawym,
a lewym rozegraniem nie przynosi korzyści, a wejścia Planety często kończą się
masą nietrafionych rzutów. W meczu z Rumunkami ekipę Węgier uratowało
wejście Toth, która z ogromną dozą szczęścia w końcówce trafiła dwa rzuty z
biodra, czym zapewniła swojej drużynie niezwykle cenne zwycięstwo. Grę
zawodniczek gospodyń można ocenić także po statystykach. Widać tutaj
ewidentnie, że podstawowe zawodniczki mogą się pochwalić średnią
skutecznością rzutową w granicach maksimum 50%.

Podsumowując, imo Dunki znajdują się na wznoszącej, łapią swój rytm,
coraz lepiej gra liderka Kristiansen, notuje wiele asyst i coraz więcej trafień.
Dodatkowo bardzo dobrze funkcjonują połówki rozegrań oraz skrzydła.
U Węgierek tego wszystkiego brakuje, o ile skrzydła nie wyglądają źle, to do rozegrań można już mieć pretensje. Bukmacherzy oceniają szansę w miarę
równo, jeszcze niedawno kursy na obie ekipy były identyczne, jednak od paru
godzin zmieniają się i kurs na Dunki spada.
dzięki @Macko18 :spokodfhgfh:

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
????
#32/12
Indiana Pacers - LA Lakers
typ 2 under 97,5 pkt✅✅
wygrana: 4,5j

▶ Indiana Pacers - LA Lakers
Typ: Under 97.0 (Suma punktów Gości) @ 1.91
Buk: Betsson

Na dzisiejszą noc póki co wpadł mi w oko typ na Sumę punktów LAL, grają dzień po dniu a w takich sytuacjach tempo gry jest wolniejsze, dodatkowo grają z Indianą która gra twarda koszykówkę w defensywie co nie będzie napewno im sprzyjać. Indiana normalnie na swoim poziomie u siebie nie traci dużo punktów a tą granice przekroczyły tylko 4 drużyny (Clippers, Hawks, Suns oraz Nuggets) ktoś kto śledzi NBA wie jak szybko i jak dużo punktów pada w meczach tych drużyn. Ogólnie widzi mi się tu dość wolny mecz z duża ilością nie skończonych akcji, coś jak wczoraj Miami - Chicago.
POLECAM :!:
dzięki @kokosy

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#33/12:hokej:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators
typ: 1 DNB (60`)
kurs: 2,25
ZWROT

NHL 15/12
Buffalo Sabres - Ottawa Senators

Ostatnim razem grając przeciwko Sabres na tafli w First Niagara Center zaliczyłem sporą klęske. Jak widać gospodarze &quot;czują krew&quot; i na własnym lodzie żaden rywal im teraz nie straszny. Świetny czas ekipy znad wodospadu Niagara dobiegnie końca dopiero wówczas, gdy do Buffalo zawita team naprawdę solidny. Kimś takim napewno nie jest ekipa z Ottawy, która zwolnieniem trenera McLeana wbiła sobie nóż w plecy. Ostatnie zwycięstwo w Bostonie wynikło bardziej z nieudolności Bruins, niż z dobrej myśli szkoleniowej nowego trenera Sens. Zespół z stolicy Kanady to typowy ligowy średniak, a z takimi rządni krwi Sabres nie mają ostatnio większych problemów. Dziś w bramce ujrzymy Enrotha, sam musze przyznać że nie doceniałem go wcześniej. Teraz nadszedł jego czas i ostatnimi występami udowadnia ze jest w stanie bronić na poziomie zbliżonym do samego Millera. Po przeciwnej stronie tafli stanie po raz drugi pod rząd Lehner. Bronił z dobrym skutkiem w Bostonie, czym zaskarbił sobie przychylność Camerona. Twierdze iż goście nie bedą dziś w stanie w żaden sposób rozpędzonych Sabres. Cameron to nie McLean. Senators wiele na tym stracą i jeszcze nie są tego świadomi. Idę w strone gospodarzy.
Typ: Sabres OT
Kurs: 2.27

Buk: Pinnacle

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
⚽
#34/12
Koln - Mainz
typ: x✅✅
kurs:3,4
wygrana: 4,8j

#35/12
Hannover - Augsburg
typ: x⛔⛔
kurs:3,39
przegrana:2j

#36/12
Hamburger SV - VFB Stuttgart
typ: x⛔⛔
kurs:3,65
przegrana: 2j

wszystko po 2j

Koln - Mainz x @ 3.41 Pinnacle
Hannover - Augsburg x @ 3.46 Pinnacle
Hamburger SV - VFB Stuttgart x @ 3.54 Pinnacle

Liczę, że u Niemiaszków padnie chociaż jeden remis co już gwarantuje, nawet w najgorszym wypadku yield 13,6%. Koln i Mainz jedne z bardziej underowych drużyn w Bundeslidze. Augsburg bez remisu jedzie od początku sezonu, zaś HSV i VfB będą na noże walczyć w meczu dolnych rejonów tabeli. Jeden podział punktów będzie na pewno, przy dobrych wiatrach (ale nie tych z czterech liter) nawet dwa.
dzięki @Valverde

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#37/12
????
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder
typ:2(-4,5)✅✅
kurs: 1,5
stawka: 8j
wygrana: 4j

Oklahoma w gazie po powrocie Durantuli i Wesa. Wygrali wszystkie spotkania i dzisiaj trafiaja Kings, ktorzy wczoraj zwolnili lubianego przez graczy trenera. Dodatkowo nie zagra Cousins [https://twitter.com/Rotoworld_BK/status/544682110032683008] i nie mam pojecia gdzie mozna upatrywac szans Kings. OKC z pelnym skladem to druzyna naprawde piekielnie mocna. Swietna s5, bardzo dobra lawka..naprawde malo slabych punktow a dokladnie to jeden w osobie Perkinsa. Na szczescie McGary wraca po kontuzji wiec razem z Collisonem powini stopniowo zabierac minuty Perkowi. Durant nie ma juz limitu minut ze wzgledu na kontuzje wiec przy ewentualnym stykowym wyniku powinnismy go widziec czesciej niz mialo to miejsce we wczesniejszych spotkaniach. Sacramento po dobrym starcie troche przystopowali, na pewno jest to zwiazane z brakiem Cousinsa ale i reszta druzyny nie blyszczy tak jak w spotkaniach rozpoczynajacych sezon a porazki z Pistons czy Lakers tylko to potwierdzaja. W mojej opini Sacramento bez szans dzisiaj z OKC.

OKC -4,5 1polowa 1.90 marathonbet
OKC -7 1,80 marathonbet
dzięki @easy ????

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#38/12
:hokej:
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes
typ:1 (60`)✅✅
kurs:1,8
wygrana:4j

Montreal z Price&#39;m w bramce w dodatku u siebie to gwarancja pewnego poziomu. Kontuzji poza Ellerem brak. Karola niedość, że pięć meczy z rzędu w plecy, to w dodatku bez Tlustego, Lilesa i Semina chociaż brak tego ostatniego przy reprezentowanej formie można uznać za wzmocnienie
dzięki @Valverde ????

Do góry Bottom