>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ciekawe typy z FB

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#39/12 :siata:
Ceskie Budejovice - Procura Antwerpen
typ: 1 (+14,5)✅✅
kurs: 1,92
buk: Marathonbet
stawka: 3j
wygrana: 2,76

Ceskie Budejovice +15.5 Marathonbet 1.94
Jakim zespołem jest Antwerpia, żeby tutaj była taka linia. Skra Bełchatów w najmocniejszym składzie zdołała wygrać z Czechami 16 punktami - więc taka linia na ten mecz moim zdaniem kilka dobrych punktów za wysoka. Powtarzam do skutku - w Belgii gra się ciężko - a zespoły belgijskie sporo tracą na wyjazdach. W Czechach gra się ciężko, hala jest mała, atmosfera gorąca - co dobrze było czuć jak przyjechała tam Skra.
dzięki @Gystlik

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#40/12 p.ręczna
Hiszpania - Dania
typ: 2⛔⛔
kurs:1,85
buk: Oddsring
stawka: 4j
przegrana:4j

Hiszpania-Dania
Dania 1.80 Bet365

Na Dunki stawiałem już w meczu przeciwko Węgierkom. Tam bukmacherzy
lekko przesadzili i dali kurs powyżej 2.00 na Skandynawki, z czego skorzystałem i
mam nadzieję, że wy też. Tutaj buki już bardziej się pilnują i z mocniejszymi
Hiszpankami dają nam kurs w granicy 1.80, dalej uważam to za ciekawą propozycję.

Dunki znajdują się na krzywej wznoszącej i widać to tak po wynikach, jak i samej grze. Zaczęły wreszcie grać swoje, czyli oprócz mocnej obrony i kontry nieźle zaczął
funkcjonować atak pozycyjny. Wreszcie dobrze ataki napędza liderka, środkowa
rozgrywająca Kristina Kristiansen. Dzięki temu pojawiają się pozycje rzutowe, które
Dunki coraz lepiej wykorzystują.

Dalej solidnie prezentuje się Sandra Toft. Utrzymuje swoją skuteczność na poziomie
40%, co bardzo ułatwia grę podopiecznym Jana Pytlicka. Oprócz samych obron bramkarka znana z występów w norweskim Larviku potrafi bardzo dobrze wyprowadzać kontrataki, mam na myśli długie wyrzuty, najczęściej do skrzydłowych.

Mimo podobnych statystyk, lecz odrobinę słabszych, uważam Hiszpanki za gorszą ekipę. Grę drużyny stara się ciągnąć genialna Carmen Martin, która utrzymuje niesamowitą skuteczność na poziomie 81%. Oprócz niej wyróżnia się trio rozgrywających Cabral, Pena oraz Mangue. Nie grają one jednak na jakimś niebotycznym poziomie, a co najważniejsze brakuje im wartościowych zmienniczek. Kołowa Chavez gra na skuteczności rzutowej 50%, co jak na jej pozycje jest bardzo przeciętnym wynikiem, a wręcz słabym.

Bramka hiszpańska, podobnie jak ma się to do gry zawodniczek w polu, jest słabsza
od tej duńskiej. Silvia Navarro broni średnio 35% rzutów rywalek.

Podsumowując. Uważam, że Dunki na ten moment są bardziej solidną drużyną i
mają więcej argumentów po swojej stronie. Ich forma rośnie, więc są szanse, że
Skandynawki zagrają jeszcze lepiej, ale tak na prawdę już ten poziom, który do tej
pory prezentują powinien im zagwarantować zwycięstwo i awans do półfinału.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
p. ręczna
#43/12
Norwegia + Czarnogóra
kurs AKO: 2,92 ⛔
przegrana: 4j

#44/12
Bulatovic over 5 ⛔
kurs: 1,8

William Hill

Typy wsparte @Obserwatorem (M)

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
⚽
#45/12
West Ham + Man Utd⛔⛔
kurs: 2,75
buk: William Hill

#46/12
Tottenham -1
kurs: 2,1
buk: WilliamHill
zwrot

Aston Villa - Manchester United

W sobotnie popołudnie The Villans podejmą w Birmingham Czerwone Diabły. Podopieczni Van Gaala mają za sobą dobry okres. Po pewnej wygranej nad The Reds pojadą w delegację. Holender wspomniał dzisiaj na konferencji prasowej, że od pierwszych minut zagra wreszcie Falcao, a Angel Di Maria rozpocznie mecz na ławce po kontuzji, której nabawił się w meczu z Hull parę kolejek temu. Zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście. Ekipa Lambert w tym sezonie jest jak rollercoaster. Po wspaniałym początku sezonu byli nawet w czubie tabeli, potem jednak przyszedł zdecydowanie gorszy okres. The Villans spadali w tabeli z meczu na mecz. Ich gry nie dało się oglądać. Nie wiele się od tego czasu zmieniło, ale trzeba przyznać, że ich ilość celnych strzałów na bramkę rywala powiększyła się ostatnio około czterokrotnie. Ekipie z Birminghamu zdecydowanie nie odpowiada gra z Manchesterem United. Ostatni raz na swoim stadionie pokonali ich w 1999 roku i był to pojedynek w ramach Capital One Cup. Dodatkowo w ekipie gospodarzy sobotniego spotkania widać wyraźne braki w składzie. Z powodu kartek nie zagrają Cleverley, Hutton oraz Richardson. Z powodu kontuzji z kolei wypadają Westwood, Cole, Senderos, Baker oraz Kozak. Brak tych piłkarzy to spore osłabienie The Villans. Van Gaal nie będzie mógł skorzystać z usług Fellainiego, który zachorował, Shawa, Blinda, Smallinga oraz Thorpe. Rojo ma być już gotowy na sobotnie starcie. Patrząc na wszystkie aspekty dotyczące tego spotkania, a mianowicie formę obu ekip, absencje to dla mnie zdecydowanym faworytem tego meczu są Czerwone Diabły. Powinni odprawić drużynę Paula Lamberta z kwitkiem.

Moja propozycja:
Manchester United @ 1.62 Bet365
West Ham United - Leicester City

Kolejne spotkanie, które przykuło moją uwagę jest to pojedynek pomiędzy Młotami i Lisami. Ci pierwsi w tym sezonie grają niezły futbol. Imponują skutecznością w ataku i twardą defensywą. Rezultatem tego jest wysokie miejsce w tabeli po 16 kolejkach. Ekipa Pearsona z kolei w tym sezonie gra ciekawy futbol dla oka, ale nic z tego nie wynika. Z dorobkiem jedynie 10 oczek zamykają tabelę Premier League. Oba zespoły dzieli przepaść, nie rozumiem za bardzo kursów. Lisy w spotkaniu z The Citizens zagrali bardzo blado, nie stworzyli sobie wielu klarownych sytuacji do strzelenia bramek, co czego nas przyzwyczajali na początku sezonu. Ze składu wypadł Schmeichel. Jest to spore osłabienie w składzie Lisów. Młoty z kolei w ostatnim spotkaniu zaprezentowali się bardzo dobrze. Patrząc na wynik to nie można tego stwierdzić, ale oglądałem cały mecz i piłkarzy Big Sama mogli strzelić nawet 7 bramek Kotom, brakło skuteczności, szczególnie Carrollowi. W sobotnim spotkaniu zabraknie jedynie Noble&#39;a. Sam Allardyce będzie miał spory ból głowy z ustawieniem formacji ofensywnej. Podczas nieobecności Sakho i Valencii bardzo dobre zawody rozgrywał wyżej wspomniany Andy Carroll. Strzelił parę goli, oddawał groźne strzały. Takiego Andy&#39;ego dawno nie widzieliśmy. Ze składu gości wypada także Upson. Nie widzę tutaj żadnych argumentów w kierunku Lisów. Młoty ten mecz powinni wygrać bez problemu, są w formie w przeciwieństwie od gości. Grają w optymalnym składzie, ekipa z King Power Stadium z kolei będzie musiała wyjść z drugim bramkarzem tak jak wyżej wspomniałem. Typuję tutaj bardzo łatwe zwycięstwo West Hamu na Upton Park.

Moje propozycje:
WHU @ 1.73 Bet365
WHU (-1.5) @ 2.92 Marathon
Tottenham - Burnley
Typ : Tottenham @ 1,45
West Ham - Leicester
Typ : WHU @ 1,63
AKO @ 2,36 Unibet

Tottenham przełamał się w meczu ze Swansea, potwierdził to rozbijając pewnie 4:0 Newcastle w Pucharze Ligi. Harry Kane i Cristian Eriksen grają świetnie. Obaj ciągną jak się tylko da za uszy Tottenham, biorąc pod uwagę, że Newcastle jest lepsze od Burnley a w środę tak gładko ich pokonali to sądze, że Burnley nie ma czego szukać na White Hart Lane. W dodatku z ośmiu wizyt w Londynie ogólnie Burnley wywiozło w historii tylko 1 remis.
Tottenham taki mecz musi wygrywac.

West Ham gra tak, że przecieram oczy ze zdumienia, pozytywnie zaskakują. Sakho kapitalny! Carroll szok co w ostatnich meczach skuteczny, też gra tak dobrze jak od dawna nie prezentował się. Song stabilizuje środek pola z Kouyate. A do tego Downing zaczął być pożyteczny i notuje gole i asysty nie to co w Liverpoolu. Ostatnio z Sunderlandem WHU remis 1:1, ale pechowy bo byli dużo lepszym zespołem, Sundeland dostał karnego z kapelusza bo Johnson padolino straszne wykonał... Ale WHU cisnął i dążył do wygrania, podoba mi się ich gra
Leicester świetnie zaczeli sezon, ale teraz już grają fatalnie. Kasper Schmeichel kontuzja, do tego Matthew Upson też nie zagra. Vardy i Ulloa gdzieś zgubili formę.
Mahrez czarował mnie na początku sezonu swoją przebojowościa, teraz też już nie pokazuje za wiele.
Leicester od wygranej 5:3 z MU zaliczyło totalny zjazd, aż boli to podwójniej strata pkt z Leicester...

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#47/12 ⚽
Liverpool - Arsenal
typ:2 ⛔⛔
kurs:2,62
buk: Bet365
stawka:4j

Liverpool - Arsenal
Arsenal ::: 2,65 ::: Pinnacle ::: 1/10
Arsenal DNB ::: 1,83 ::: Bet365 ::: 1/10
Arsenal -1 AH ::: 3,90 ::: Bet365 ::: 1/10
Arsenal lub remis ::: 1,44 ::: Bet365 ::: 1/10

Liverpool jest słaby o czym nie raz już pisałem w tym sezonie. Może i stadion Anfield jest magiczny, to jednak Arsenal jest tutaj faworytem. Goście w trzech ostatnich meczach strzelili aż 10 bramek, a to przy obronie Liverpoolu może być kluczem do sukcesu w tym meczu. &quot;The Reds&quot; już w prestiżowym meczu derbach Anglii z Manchesterem Untied na Old Trafford mieli pokazać swój pazur i odbicie od dna. Jednak dotkliwa porażka 3:0 i nie wykorzystane sytuacje dają nam obraz Liverpoolu jako Borussii Dortmund. Brak rasowego napastnika jakim był bez wątpienia Luis Suarez daje się w tym sezonie mocno we znaki najlepszej drużyny z Anglii. Transfery z pieniędzy sprzedaży Urugwajczyka to kompletny niewypał.
Wengerowi prawdopodobnie do dziś się śni mecz z poprzedniego sezonu, gdzie Arsenal uległ 5:1 na Anfield, a do 20 minuty wynik na tablicy pokazywał stan 4:0 dla gospodarzy. Dziś role się mogą zupełnie odwrócić i pokrycie handicapu przez gości nie będzie dla mnie wielkim zaskoczeniem przy takich okolicznościach.

Wynik:

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
????
#48/12
Indiana Pacers - New Orleans Pelicans
typ: 2 over 97 pkt
kurs: 1,91
buk: Betsson

#49/12
Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers
Typ: Over 206.0 pkt
kurs: 1,91
buk: William Hill
stawka:4j

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans
Typ: Over 97.0 (Suma punktów New Orleans Pelicans) @ 1.91
Buk: Betsson

Jako drugie spotkanie na początek wybrałem Indiana Pacers z New Orleans Pelicans, napiszę tutaj krótko, ostatnie wyniki Gości w zupełności mnie przekonują do zagrania na Over 97 w meczu z Indianą mimo, że Gospodarze nawet nieźle bronią, to Davisa, który rzuca po 30 punktów nie sądzę by zatrzymali. Ostatnie 5 meczy w delegacji Pelikanów i linia 97 za każdym razem pokryta.
Polecam
Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers
Typ: Over 205.0 @ 1.90
Buk: Bet365

Typ: Over 215.5 @ 3.50
Buk: WilliamHill

Czekałem na kursy i się doczekałem, wchodzę w Overa w meczu Hawks z Clippers, obie ekipy mocno Overowe ostatnio w ofensywie, więc spotkanie dwóch takich drużyn, obfituje duża ilość punktów, i nie zdziwi mnie nawet powtórka z wczoraj z meczu Spurs. Nie mam za bardzo czasu, żeby przytaczać H2H, ale za to typy wcześniej jak niektórzy prosili .
Polecam

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#50/12 ????
Denver Nuggets - Toronto Raptors
typ: Toronto under 107pkt⛔⛔
kurs: 1,9
buk: betsson
stawka: 6j
przegrana: 6j

Denver Nuggets - Toronto Raptors
Typ: Under 107.0 (Suma punktów Toronto Raptors) @ 1.90
Buk: Betsson

W meczu Denver Nuggets z Toronto Raptors idę grubo w stronę Undera na Sumę punktów Gości, w tym meczu sprawa dla mnie jest podobnie jasna jak nie tak dawno w meczu Pelikaów z San Antonio gdzie goście też grali mecz dzień po dniu i wiadomo, że tempo jest wolniejsze. Dziś taka sytuacja ma miejsce, Toronto wczoraj ograli 110 do 98 LA Clippers na ciężkim terenie Staples Center, zasłużone zwycięstwo i jest pewien, że wiele sił ich to kosztowało, a tu dziś w nocy znów mecz tym razem w Denver. Nie sądzę by Toronto forsowało tempo, a Denver u siebie na ostatnie 11 meczów tylko raz dali sobie wrzucić więcej niż 107 punktów! Nie licząc dogrywki z Houston. Tak próbuję w tym meczu coś ugrać.
Polecam

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#3/1 ????
Polski Cukier Torun - Jezioro Tarnobrzeg
typ: 1 (-7pkt)✅✅
kurs: 1,81
buk: Pinnacle
wygrana:3,24j

Polski Cukier Torun - Jezioro Tarnobrzeg

Na szybko kilka zdań o tym meczu. Zmierzą się dwie słabe drużyny naszej ligi. Bilans obu drużyn obecnie to 3-10. Jezioro odniosło trzy zwycięstwa z rzędu po czym przyszedł czas na cztery kolejne porażki, lecz każda z nich była niewielka, losy do końca można było odwrócić. Toruń natomiast gra rwaną koszykówkę, poniósł siedem kolejnych porażek, ostatnia - jednym punktem po podobno niezłym meczu ze Słupskiem. Dlaczego coś mnie skłania do gry w tym meczu? Składy. Gospodarze bez większych kłopotów za to w Tarnobrzegu beznadzieja - szpital. W meczu z Kutnem złamania ręki doznał Kacper Młynarski, Kevin Wysocki w tym meczu również nabawił się urazu, który wyklucza go z gry. Wszystko wskazuje na to, że kolejny z Polaków - Dawid Morawiec - nie zagra.
- Nasza rotacja już teraz była wąska, a co się dzieje, kiedy jeden Polak już nam wypada - powiedział trener Jeziora.
Wczoraj kontkart podpisał Daniel Wall, który już wcześniej grał w Tarnobrzegu, jednak nie oszukujmy się - nie jest to persona która pociągnie zespół.
Nie widzę tutaj atutów po stronie Jeziora. Może wkraść się zmęczenie w ich poczynania, niektórzy praktycznie na parkiecie bez zmiany będą musieli spędzić całe spotkanie.
Pogram na gospodarzy, którzy powinni wykorzystać osłabienia rywala.

Typy:
Polski Cukier @1,42 Pinnacle
Polski Cukier -5.5 @1,89 Óni

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#4/1 :siata:
Lotos Trefl Gdańsk - Transfer Bydgoszcz
typ: over 3,5

Beauvais-Cannes
typ: 2

kurs AKO: 2,1✅✅
buk: Betsson
wygrana: 4,4j

Lotos Trefl Gdańsk - Transfer Bydgoszcz

Dwie drużyny, które zaskakują bardzo pozytywnie w tym sezonie. Nie chodzi tu już tylko o wyniki, które są świetne, ale przede wszystkim o styl gry.

Na Lotos naprawdę przyjemnie się patrzy. Falaschi wniósł naprawdę dużo do gry Gdańszczan. Gacek przeżywa drugą młodość, chociaż wiele osób pewnie go już skreśliło. Do tego medaliści Mistrzostw Świata i Troy, który zwłaszcza w meczach z czołówką prezentuje wysoki poziom.

Transfer kadrowo może nie jest jakoś strasznie mocny, ale widać, że trener Heynen świetnie to poukładał. Dobrze gra Jarosz, całkiem nieźle spisuje się Cupkovic. Mocny środek siatki, zwłaszcza w bloku dobrze to wygląda. Świetnym ruchem było postawienie na Dawida Murka na pozycji libero.

Mecz 3 i 4 drużyny w tabeli, więc powinien to być wyrównany poziom. Faworytem są zawodnicy Trefla, ale nie sądzę, żeby to był jednostronny mecz.

Typ:
Over 3.5 seta @ 1.55 Pinnacle
Beauvais-Cannes
Cannes 1.6 Pinnacle

Na szybko, bo powoli kończy mi się wena.
Beauvais dostało karę -9pkt, odwołali się od tego, więc jeszcze nie uwzględniają tego w tabelkach, nie wiem czy działa to na drużynę motywująco czy demotywującą, kara surowa, więc w klubie za wesoło pewnie nie jest, ponieważ chodzi o finanse.
Beauvais grę opiera na współpracy pary Belgów Depestele-Van Walle, rozgrywający daje radę, ale atakujący trochę nierówny.
Czasami Patak potrfi trochę pociągnąć, ale również często łapie wahania, poza tym łatwo go zagrywką ustrzelić.
Z pozostałych zawodników wyróżnia się Kral, bardzo dobrze wygląda w bloku.
Cannes bardzo dobrze poukładał Kolaković, ostatnio bardzo pewne zwycięstwo z Paris.
Taki trochę banał, ale ich siłą jest kolektyw, nie ma w drużynie gwiazd, ale jest dobrze rozumiejący się zespół, do tego z dość wyrównaną kadrą.
Sporo zależy od Pujola, nie było go w w meczu z Chaumont (jedyny przegrany), dobrze prowadzi grę, równomiernie rozprowadza ataki.
Cannes jak wspomniałem lepiej poukładane, grają spokojnie, a przede wszystkim popełniają niewiele błędów własnych, trochę do poprawy byłoby przyjęcie, ale mimo tego wydaje mi się, że jutro poradzą sobie i warto lekko spróbować w ich stronę.
dzięki @Redwitz &amp; @strasznik

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#6/1 ????
U. Radwańska - Siegemund
typ: 2⛔⛔
kurs: 2,28
buk: Marathonbet
przegrana:3j

Siegemund 2,35 Unibet
Rozstawiona z nr 8 Niemka zagra jutro z naszą gwiazdą, Urszulą Radwańską. Nagle nazwisko Radwańska przyćmiło bukmacherom oczy i wydaje im się, że zwycięstwo z Kontaveit to powód do glorii i chwały i uznawiania ją za faworytkę z solidną Niemką.
Chciałbym wszystkim uświadomić, że rewelacja poprzedniego sezonu jakim była Kontaveit do lipca, wraca po mononukleozie. Jak ciężko jest wrócić po takiej chorobie, wie chyba najlepiej Robin Soderling, ktory przez to zakonczyl karierę. Podobnie Roger Federer miał spore chwile słabości przez mononukleozę. Ponadto Estonka niczym Rafa Nadal nie rozegrała meczu, nawet od lipca, a mimo to nawiązała walkę z chimeryczną Radwańską. Pierwszy set to obraz nędzy i rozpaczy. Przełamanie za przełamanie, typowa loteriada tenisowa.
Dlatego nie bierzcie pod uwage tego zwyciestwa na powaznie. Ba, raczej nalezy ganic Radwanska ze tyle sie meczyla z Estonką w takich okolicznościach. Z kolei Siegemund osiaga solidne rezultaty i nie schodzi ponizej pewnego poziomu, jakim bylaby porazka z Radwanską. Niemka w zeszlym sezonie bilans 43/17, Polka 17/27. Wczoraj Siegemund rozjechała lokalną dziką kartę + ma więcej sił niż Radwańska do dzisiejszego meczu. Oczywiscie poczatek sezonu itp. ale na pewno kursy powinny byc minimum odwrotne, jak nie jeszcze nizsze.
Chciałem zagrać za symboliczne 700, ale Unibet dał mi limit;)

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
????
Muguruza vs Mattek-Sands
#7/1
typ: 2
kurs: 3,75
buk: Oddsring
stawka:5j
#8/1
typ: 2 (+5)