>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ciekawe / interesujące artykuły dotyczące działu

Status
Zamknięty.
aerts 78

aerts

Użytkownik
Teraz Historii w szkołach będą uczyć z gazety wyborczej, czyli jednak reforma nie jest bez sensu, sens jest bardzo głęboki...
1. Przedstaw rolę &quot;Gazety Wyborczej&quot; i jej znaczenie dla społeczeństwa polskiego w okresie poprzedzającym wybory kontraktowe do parlamentu w 1989 roku.
2. Scharakteryzuj rolę &quot;Gazety Wyborczej&quot; od dziennika solidarnościowej opozycji do najbardziej poczytnej, atrakcyjnej dla szerokiej publiczności polskiej gazety.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/27279-z-takich-podrecznikow-bedzie-nauczana-historia-od-nowego-roku-szkolnego-manipulacje-przeklamania-przemilczenia

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Poseł PiS, b.prezes Fundacji Republikańskiej Przemysław Wipler:
Należy zlikwidować podatek od dochodów osobistych i zastąpić go podatkiem od funduszu płac - proponuje polityk PiS
Obecna konstrukcja podatku dochodowego od osób fizycznych, której elementem jest rytuał wypełniania PIT-ów budzi wiele kontrowersji. Rozpocznijmy dyskusję na temat rezygnacji z PIT i zastąpienia go podatkiem sprawiedliwszym, prostszym i efektywniejszym.
http://tnij.org/polska_bez_pit

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Podobno jest.
Poseł Marcin Mastalerek z Prawa i Sprawiedliwości poinformował, że złożył w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa podczas pochodu pierwszomajowego SLD, polegającego na propagowaniu komunistycznycyh symboli totalitarnych. W zawiadomieniu Mastalerek powołał się na artykuł na portalu wPolityce.pl, który informował o tym zdarzeniu.
Zobaczymy jak niezależna (????) prokuratura rozpatrzy to zgłoszenie.
KURWY CZERWONE

brylant 66

brylant

Użytkownik
Wiem, że stare, ale czytam to gdy tylko pomyślę: &#39;&#39;kurdę, może ten kaczynski powinien wygrać&#39;&#39;
FAKTY I MITY&quot; nr 37, 20.09.2007 r. LISTY

ZASADY ZOBOWIĄZUJĄ?

No to przypomnijmy kłamczuchowi Kaczorowi
te jego
zasady!

1. Nie będę premierem, gdy mój
brat będzie prezydentem.

2. Nie będzie koalicji z
Samoobroną.

3. Cieszę się, że będę na
pierwszej linii walki z Samoobroną..

4. My w kolejnej kompromitacji i
w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy
uczestniczyć nie będziemy.

5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem
sądu i nikogo, przeciwko komu toczą się
sprawy
sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PiS.

6. Wicepremier sprawiedliwości
nie ścigał i nie osadzał w więzieniu
działaczy opozycji w latach 70.

7. Wybudujemy trzy miliony
mieszkań.

8. Wprowadzimy szybko niższe
podatki.

9. Wycofamy wojsko polskie z
Iraku.

10. Prawie 200 km autostrad w 2006 r.
to nasza zasługa.

11. Tylko 6 km autostrad w 2007 roku
to wina SLD.

12. Marcinkiewicz to premier na
całą kadencję.

13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu
4 mld).

14. Zredukujemy administrację
państwową.

15. W rządzie nie będzie byłych
członków PZPR.

16. Przez Łódź będzie
przebiegała trasa S8 (przez Piotrków).

17. Prokuratura będzie służyć
wyłącznie państwu, a nie partiom
politycznym.

18. Służby specjalne nie będą
uczestniczyć w rozgrywkach politycznych.

19. Ze środków europejskich
finansować będziemy najlepsze projekty, a
nie
te, które podobają się politykom.

20. Telewizja publiczna będzie
wreszcie służyć widzom i przestanie być
zależna od Patrii politycznych.

21. Przyspieszymy wydawanie środków
z UE (a jesteśmy na ostatnim miejscu
spośród 10
państw przyjętych do UE w 2004 r.!).

22. Silna Polska w silnej Europie –
polska dyplomacja będzie dbała o pozycję
Polski
w UE (a jest tragicznie!).

23. Zmniejszymy zatrudnienie w
Kancelarii Prezydenta RP (wzrosło o 2/3).

24. Na stanowiska w administracji i
państwowych spółkach będziemy wybierać
jedynie fachowców (np. pan Netzel został
prezesem PZU).

25. Będziemy informować obywateli o
działaniach administracji (w tym celu
Biuletyn
Informacji Publicznej zamienili w śmietnik
z
nieaktualnymi danymi).

26. Samorząd lokalny jest ostoją
państwa, zaś rząd nie będzie z nim
walczyć
(wprowadzili zarządy komisaryczne wszędzie
tam,
gdzie nie wygrali wyborów).

27. Będziemy rozwijać partnerskie
stosunki z USA (a zrobili z Polski wasala
Stanów).

„Dla mnie raz dane słowo jest święte
!” –
Jarosław Kaczyński, 10 VII 2006 r.
no i ostatnie kłamstwo, czyli obietnica odejścia od polityki po przegranych wyborach ????

aerts 78

aerts

Użytkownik
Wiem, że stare, ale czytam to gdy tylko pomyślę: &#39;&#39;kurdę, może ten kaczynski powinien wygrać&#39;&#39;
obietnica odejścia od polityki po przegranych wyborach
Twierdzisz, że nie zagłosujesz na Kaczyńskiego bo nie wycofał się z polityki? Bardzo przewrotne.
Co do reszty to straszny bełkot proboszcza Ruchu Palikota, można posługiwać się różnymi źródłami w dyskusji ale naprawdę szanujmy się.
ps.moge naskrobać 300 pkt. w takiej formie jw. o dowolnej partii/osobie publicznej

brylant 66

brylant

Użytkownik
Twierdzisz, że nie zagłosujesz na Kaczyńskiego bo nie wycofał się z polityki? Bardzo przewrotne.

Tak myslalem jeszcze przed ostatnimi wyborami, jednak te słowa uwierdziły mnie w moim przekonaniu

Co do reszty to straszny bełkot proboszcza Ruchu Palikota, można posługiwać się różnymi źródłami w dyskusji ale naprawdę szanujmy się.

No to akurat są jego własne słowa, ja akutat Cię szanuje, w drugą stronę to nie działa, co pokazałeś wielokrotnie, przeważnie gdy mam inne zdanie np. o aborcji, nartkotykach &#39;&#39;miękkich&#39;&#39;, paleniu fajek itd. Ciężko Ci pojąć, że ktoś może mieć inne poglądy w takich tematach. A chyba na wyborach postawiliśmy krzyżyk w tym samym miejscu ???? Przecież człowiek ma prawo wyrażać swoje poglądy i nie tylko po to zeby ktoś zaraz go za to zyebał

ps.moge naskrobać 300 pkt. w takiej formie jw. o dowolnej partii/osobie publicznej
Ja też, ale mowa o Kaczyńskim, nie ma polityka w sejmie którego &#39;&#39;lubię&#39;&#39;, ale J. K. nie lubię najbardziej.

Jak już się jednak zaoferowałeś to spróbuj o Korwin-Mikke.
Pozdro. ????

e/ jeszcze co do źródeł to które jest tak naprawdę wartościowe?

aerts 78

aerts

Użytkownik
Ciężko Ci pojąć, że ktoś może mieć inne poglądy w takich tematach.
Absolutnie nie ciężko, muszę z tym żyć na co dzień i daje rade. Z reszta spieralismy sie tutaj wielokrotnie, można wrócić i się wiele ciekawego dowiedzieć.
A chyba na wyborach postawiliśmy krzyżyk w tym samym miejscu
Całkiem prawdopodobne, ale pewnie z innych powodów.
Przecież człowiek ma prawo wyrażać swoje poglądy i nie tylko po to zeby ktoś zaraz go za to zyebał
Nikogo za nic nie jechałem, po prostu zostałem przytłoczony masą argumentów podanych przez Ciebie wyżej.
Tak myslalem jeszcze przed ostatnimi wyborami, jednak te słowa uwierdziły mnie w moim przekonaniu
Jakie słowa? Magiel prowadzisz czy o polityce rozmawiamy?
No to akurat są jego własne słowa
e/ jeszcze co do źródeł to które jest tak naprawdę wartościowe?
Właśnie o to się rozchodzi, że podałeś jakiś grafomański tekst w którym autor nie podaje żadnych źródeł, pluje na wszystko a właściwie to może ze 3 z tych punktów jest wartych rozważenia, reszta to bzdury i czepianie się słówek, albo jakiś zdań z przeszłości.
Ja też, ale mowa o Kaczyńskim, nie ma polityka w sejmie którego &#39;&#39;lubię&#39;&#39;, ale J. K. nie lubię najbardziej.
Ja wolę kierować się logika i interesem kraju niż sympatią, wielu głosuje na PO bo Tusk taki ładny i milutki efekty wszyscy widzimy.
Jak już się jednak zaoferowałeś to spróbuj o Korwin-Mikke.
Nie no żartowałem nie będe się bawił w TVN czy w FiM, ale to jest wykonalne z pamięci bez zaglądania do źródeł inna sprawa czy prawdziwe.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Absolutnie nie ciężko, muszę z tym żyć na co dzień i daje rade. Z reszta spieralismy sie tutaj wielokrotnie, można wrócić i się wiele ciekawego dowiedzieć.

Racja

Całkiem prawdopodobne, ale pewnie z innych powodów.

Chętnie poznam Twoje, zeby skonfrontować z moimi

Nikogo za nic nie jechałem, po prostu zostałem przytłoczony masą argumentów podanych przez Ciebie wyżej.

Nie chodziło mi o teraz tylko o tę &#39;&#39;dyskusję&#39;&#39; dwie strony wstecz, jak i tą z zeszłego roku

Jakie słowa? Magiel prowadzisz czy o polityce rozmawiamy?

Słowa Kaczyńskiego świadczące o tym, że jest on kłamcą, jak większośc polityków zresztą

Właśnie o to się rozchodzi, że podałeś jakiś grafomański tekst w którym autor nie podaje żadnych źródeł, pluje na wszystko a właściwie to może ze 3 z tych punktów jest wartych rozważenia, reszta to bzdury i czepianie się słówek, albo jakiś zdań z przeszłości.

Tak z ciekawości, które ze źródeł jest Twoim zdaniem najbardziej wartościowe? Chodzi mi o gazetę, stronę int., stacje tv...

Ja wolę kierować się logika i interesem kraju niż sympatią, wielu głosuje na PO bo Tusk taki ładny i milutki efekty wszyscy widzimy.

Racja 100%, albo głosowanie na &#39;&#39;mniejsze zło&#39;&#39; niezaleznie od tego czy chodzi o Tuska czy Kaczynskiego

Nie no żartowałem nie będe się bawił w TVN czy w FiM, ale to jest wykonalne z pamięci bez zaglądania do źródeł inna sprawa czy prawdziwe.
Pozdro. ????

aerts 78

aerts

Użytkownik
Tak z ciekawości, które ze źródeł jest Twoim zdaniem najbardziej wartościowe? Chodzi mi o gazetę, stronę int., stacje tv...
Chodzi mi bardziej o poparcie tego co ktoś z FiM, bo jak dla mnie to jest to bardzo słabe merytorycznie i bardzo naciągane i zaznaczam po raz kolejny, że wypunktować w taki sposób można każdy dzień z życia polityka, dlatego dla mnie osobiście ten tekst stanowi ciekawostkę a nie źródło i dlatego nie będę z nim polemizował.
Informacje czerpie z wszystkich możliwych źródeł, mimo że mam wyrobiona opinie na ich temat to żeby lepiej zrozumieć co się dzieje jestem zmuszony sięgać także po te których rzetelnymi nazwać nie mogę. To tyle jeżeli chodzi o darmowe źródła co do gazet to oczywiście nie kupuje Koszernej i jej podobnych, bo uważam, że cena i faktura nie jest wystarczająca i wybieram zwykły szary papier w markecie.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Wrzucam tutaj bo Rysiek zamknal inny temat.Sam nie jestem wierzacy, ale nigdy sie nie nabijam ani nie kpie z ludzi wierzacych czy ich wiary, przeczytalem ponizsza notka dala mi jeden wniosek.

Paweł Hajncel, łódzki artysta znany jako człowiek-motyl, po raz trzeci wziął udział w procesji Bożego Ciała. Tym razem performer wystąpił przed warszawską publicznością wiernych. W stroju pielęgniarki i blond włosach rozdawał uczestnikom procesji butelki z &quot;Wodą trzeźwiącą umysł&quot; .
Szczególną sławę przyniosły Hajnclowi performance wykonywane co roku w Boże Ciało. Twórca w 2009 roku założył kostium białego misia, a w 2011 motyla, i w przebraniu dołączył do procesji wiernych. Wiosenny taniec Hajncla niektórych bawi, innych oburza. Ks. Ireneusz Kulesza, proboszcz łódzkiej archikatedry, wniósł zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Prokuratura umorzyła sprawę, a Hajncel, niezrażony, wciąż podejmuje artystyczny dialog.
Jak zaklocasz parade pedalow to jestes homofobem, faszysta i szerzysz nienawisc, a jak zaklocasz procesje Bozego Ciala to jestes perforerem i artysta.Nowoczesny swiat ????.

pete1989 1,1K

pete1989

Użytkownik
Wrzucam tutaj
Jak zaklocasz parade pedalow to jestes homofobem, faszysta i szerzysz nienawisc, a jak zaklocasz procesje Bozego Ciala to jestes perforerem i artysta.Nowoczesny swiat ????.
Jak jest z niego taki performer to niech jedzie na Bliski Wschód i zrobi tak RAZ w meczecie to wtedy wszyscy zobaczą jaki z niego kozak.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
PJN – Pozwólcie Jeździć Normalnie
Postulujemy:

1. Zniesienie, na wzór niemiecki, limitu prędkości na autostradach
2. Podwyższenie limitu prędkości na drogach ekspresowych do 130 km/h
3. Podwyższenie limitu prędkości w terenie niezabudowanym do 100 km/h, a w godzinach od 22.00 do 5.00 do 110 km/h
4. Podwyższenie limitu prędkości w terenie zabudowanym do 55 km/h, a w godzinach od 22.00 do 5.00 do 70 km/h
5. Zniesienie obowiązku jazdy w pasach bezpieczeństwa, z wyjątkiem pasażerów do 18. roku życia
6. Dopuszczenie używania tzw. &quot;antyradarów&quot;.
7. Obowiązek wyposażenia każdej sygnalizacji świetlnej w tzw. &quot;sekundnik&quot;
8. Zniesienie, na wzór amerykański, konieczności odbywania obowiązkowego kursu przed egzaminem na prawo jazdy
9. Podwyższenie kar oraz liczby punktów karnych za jazdę lewym pasem
10. Zniesienie zakazu rozmów przez telefon komórkowy w czasie jazdy
Ad 1. Limity prędkości byłyby na autostradach jedynie w miejscach, gdzie jest to konieczne (np. przy zjazdach, niebezpiecznych miejscach, przebudowach itp.). Poza tymi miejscami - bez limitów, jak w Niemczech.
Ad 3 i 4. W godzinach nocnych ruch jest o wiele mniejszy, nie ma wielu przechodniów, zwłaszcza dzieci, więc podwyższenie limitów prędkości w tym czasie nie powinno zwiększyć liczby wypadków.
Ad 5. Zapięte pasy w większości wypadków są pomocne, ale to od obywateli powinno zależeć, czy chcą we własnych autach dbać o siebie, czy też nie (podobnie jak w przypadku jedzenia słodyczy czy palenia papierosów). Jedynie dzieci powinny mieć obowiązek jeżdżenia w pasach.
Ad 6. Jeśli państwo ustawia znaki drogowe, informujące nas o stacjonarnych radarach, w celu wymuszenia na nas zmniejszenia prędkości, to dlaczego nie pozwala na używanie urządzeń prywatnych, których celem jest to samo?
Ad 7. Zamontowanie na wszystkich sygnalizacjach świetlnych informacji o upływającym czasie do zapalenia się czerwonego czy zielonego światła, znacząco udrożniłoby ruch i zwiększyło bezpieczeństwo użytkowników dróg. .
Ad 8. W USA każda dorosła osoba, która ma prawo jazdy, może przygotowywać początkującego kierowcę do egzaminu na prawo jazdy. Mogą to także robić wyspecjalizowane firmy, ale nie ma takiego obowiązku. W Polsce powinno być podobnie - zadaniem państwa byłoby jedynie skuteczne sprawdzenie na egzaminie, czy dana osoba rzeczywiście posiadła konieczne umiejętności do bezpiecznego poruszania się po drogach. To, jak się do tego przygotowywała, nie powinno być zadaniem państwa.
Ad 9. Jazda lewym pasem ruchu spowalnia jazdę na autostradach i drogach ekspresowych oraz powoduje wiele zagrożeń przy omijaniu pojazdu prawą stroną. Dlatego powinno się surowiej karać tych kierowców, którzy uprawiają ten proceder.
Ad 10. Jeśli powodem zakazu miałyby być problemy z trzymaniem telefonu, to dlaczego nie zakazuje się zmieniania stacji radiowych w czasie jazdy, czy też trzymania napoju? A jeśli przyczyną karania za rozmowę przez telefon miałoby być to, że taka czynność rozprasza kierowcę, to przecież rozmowa za pomocą zestawu głośnomówiącego rozprasza tak samo. Podobnie zresztą jak rozmowa ze współpasażerem czy słuchanie muzyki, a przecież nikt nie chce tego zakazać.

Powyższe postulaty zostaną wysłane do szefów wszystkich ugrupowań politycznych.
http://stronapjn.pl/partia/aktualnosci/pjn-%E2%80%93-pozwolcie-jezdzic-normalnie/

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ciekawe w jaki sposób zamontowanie sekundników udrożniłoby ruch. To jakby ludzie wiedzieli, że mają czekać 42 sekundy na czerwonym to co, nagle by się mniej samochodów na ulicach zrobiło :?:

Widać, że o ruchu drogowym to ta partia, wraz z jej szefem na czele, nie ma totalnie zielonego pojęcia. Wymyślają sobie jakieś dziwne teorie, które niby mają do czegoś prowadzić.

Inny przykład poglądów tejże partii na ruch drogowy, to totalna szkodliwość buspasów i rezygnacja z nich na całym świecie (choć dziwnym trafem w Paryżu i Barcelonie na przykład bardzo sobie buspasy chwalą i robią ich coraz więcej, bo tam jak się okazuje to usprawnia ruch. Ale może to tylko na zachodzie tak działa, a u nas wszystko psuje). Tutaj gratis link:

http://www.youtube.com/watch?v=6H-g25o7rGw

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
nawet nie wiem czy JKM można nazywać populistą, bo jego pomysły są po prostu głupie.
Jednak jeśli ja, który głosowałem na RPP jestem wg forumowego łapu-caparza lemingiem, to kim on jest, jeśli poparł Korwina :]
kolejny raz Wprost szerzy ohydną rządową propagandę.. fuu niedobrze mi się robi od tego lizodupstwa..
Pozdrowienia dla Fabika10 i Doktora Hałsa.
We wtorek, 12 czerwca, na Krakowskim Przedmieściu tłum tysięcy kibiców będzie sięgał aż po horyzont, dodajmy iż będą to kibice rosyjscy. Część z nich zapowiedziała, że w przemarszu na mecz z Polską założy koszulki ze znienawidzonym przez polskie środowiska kibicowskie sierpem i młotem. Ale i bez tego trudno wyobrazić sobie dla polskich kibiców bardziej nielubianego wroga. Kiedy pytamy Mariusza Jędrzejewskiego, prezesa Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców (zrzeszającego kibiców klubowych, których najbardziej obawia się władza), czy planują kontrmarsz, zapewnia: - Żadnej manifestacji nie będzie. Wokół tego robi się straszną szopkę. Nas to naprawdę nie interesuje. Co więc będą robić klubowi fani 12 czerwca i w kolejne dni Euro 2012? - Jedziemy na ryby. Obejrzymy sobie mecze i popatrzymy na spławik na tle mazurskich krajobrazów - dodaje.

Policja jednak wzmożyła obserwację środowisk kibicowskich. - Zajmują się tym specjalne jednostki w komendach wojewódzkich policji. Dotąd wskutek ich działań policjanci zatrzymali ok. 600 osób za przestępstwa kryminalne. Doświadczenie z innych krajów pokazuje, że ustawki pseudokibiców to margines. Dużo większym zagrożeniem jest alkohol. Wystarczy iskra, żeby nietrzeźwi kibice wywołali burdy. Ale to nie ma nic wspólnego z rywalizacją między bandyckimi grupami kibicowskimi - mówi inspektor Mariusz Sokołowski z Komendy Głównej Policji.

Najgłośniejsza akcja policja miała miejsce w połowie maja, kiedy jednego poranka do aresztów trafiły 42 osoby, wśród nic m.in. nieoficjalny lider kibiców Legii &quot;Staruch&quot;. Akcja policji wzbudza wątpliwości. Jak twierdzi źródło zbliżone do śledztwa, oskarżenia, na podstawie których zatrzymano w maju, pochodzą od dwóch świadków koronnych o wątpliwej wiarygodności. Część zatrzymanych rzeczywiście ma związki z narkotykami, lecz inni są powiązani ze sprawą luźno. Do jednego worka wrzucono dwa rodzaje kiboli. Po co? Być może dla świętego spokoju na Euro 2012. Sprawa zatrzymanych w maju wszczęta została już w drugiej połowie 2011 r. Funkcjonariusze czekali z zatrzymaniami aż do połowy maja Jak twierdzi nasz informator, dlatego że akty oskarżeń mają chwiejne podstawy, więc prokuratura spodziewa się zażaleń składanych przez oskarżonych. Jednak ich rozpatrzenie nastąpi dopiero za kilkanaście tygodni. Wtedy Euro w Polsce i na Ukrainie już dawno się skończy.

Adwokat, który broni Starucha, nie dostał dostępu do akt. Na pierwszej rozprawie (sąd zasądził wobec niego trzymiesięczną sankcję) nie znał dowodów obciążających klienta. Procesy skrytykowały Helsińska Fundacja Praw Człowieka i Amnesty International. Zadowolona jest policja, która ma pewność, że kibole wytypowani przez nią jako najgroźniejsi na czas Euro zostaną w areszcie.

Ale w aresztach siedzi tylko garstka tych, którzy zainteresowani są adrenaliną wokół Euro. - Staruch nie ma związku z awanturami. Zajmował się na Legii oprawami i prowadzeniem dopingu. Ci, którzy są zainteresowani atrakcjami pozameczowymi, z pewnością będą chcieli się pokazać - opowiada ultras Legii.

Jak więc będzie we wtorek? Pozostaje mieć nadzieję, że w Warszawie będzie spokojnie. Choć niektóre media podgrzewają atmosferę jak tylko mogą.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Jednak jeśli ja, który głosowałem na RPP jestem wg forumowego łapu-caparza lemingiem
Jak nie lemingiem to kim? Może pelikanem ????

Co do JKM to już chyba wystarczy po nim ciągle jeździć jaki to jest zły, przyjrzyjcie się uważnie - To największe w polsce ugrupowanie prawicowe- chyba, że nazywacie prawicą Prawo i Sprawiedliwość bądź Platformę.

ale jesli tak uważacie to o czym mamy niby dyskutować.

e/ nie no nie spinaj się od razu, jesteś lemingiem czy pelikanem?
byle nie Macierewiczem chyba...

ps. nie ma się do czego przyczepić to nick mu się nie spodoba... to jest szczyt szczytów.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
nvm, byle nie Brylantem ze Sparty.
e: pytanie kto tu się spina? Jeżeli obrażasz mnie za moje wybory polityczne to co mam ci dziękować jeszcze?
Głosowałeś za JKM to jesteś z teoretycznie tej samej grupy LEMINGU albo PELIKANIE*.

*niepotrzebne skreślić

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom