>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ciekawe / interesujące artykuły dotyczące działu

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Komentator sportowy myli się.
Polska nie jest krajem sukcesu. Młodzi ludzie wyjeżdżają,
nie rodzą się dzieci

Komentator meczu Polska-Grecja mało nie spadł z krzesła, gdy kamery pokazały prezydenta cieszącego się po golu dla Polski. Ten moment jakoś szczególnie utkwił mi w głowie.
Ach! Prezydent cieszy się tak samo, identycznie jak miliony zwykłych Polaków!
- wykrzyczał zgrabną frazą, zapewne przygotowaną.

I tak już zostało do końca, aż do pytania skierowanego do prezydenta i premiera przez dziennikarza TVP:
Jak żyć bez Euro?!
Nawet z Kijowa, na pożegnanie, popłynął optymistyczny komentarz. Że pokazaliśmy piękną twarz, świetna organizacja, optymizm, nowa Polska jest i stoi solidnie na nogach - przekonywał komentator na tle pokazu sztucznych ogni. Dodał, że kibice tu wrócą.
Tak, komentator mówił o tej Polsce, z której niemal kto może to wyjeżdża. O tej Polsce, w której nie rodzą się dzieci. Jak w filmie katastroficznym - przyszła bakteria, i się nie rodzą. Nie ma. I wszyscy udają, że nie ma problemu. Że jest normalnie. Że tak jest - raz ziemniaki nie obrodzą, a innym razem nie ma dzieci. Po co panikować?
Zostaną tu wkrótce sami starzy ludzie, którzy będą musieli pracować do 67 roku życia. A jak pan premier będzie potrzebował jeszcze jakiejś pożyczki z Banku Światowego na kolejne rolowanie długu, to może i do 70.
Komentator mówił o Polsce tak bardzo upokorzonej tragedią smoleńską. Upokorzonej na bardzo, bardzo długo. Minie Tusk, to upokorzenie pozostanie. Polska - państwo polskie - pozwoliła, by jej urzędująca głowa państwa zginęła w smoleńskim błocie, a potem odwróciła się plecami do sprawy. Tak Tusk zostanie opisany w podręcznikach - jako ten, który na długo podeptał polską godność, polski szacunek do samego siebie. Niestety, wszystkich nas tą swoją hańbą ubabrał.
Tusk porzuceniem prezydenta w smoleńskim błocie podeptał samoocenę Polaków - także tych, co problem wypierają. Tym samym obniżył nasze szanse we współczesnym świecie.
Tak, wszystko się ze sobą łączy, jedno z drugiego wynika. Samoocena - prestiż - sukces.
Coraz bardziej puppet Niemiec, kukiełka na kijku, nawet na zdjęciach nadgrzeczny wobec Cesarzowej, człowiek bez potrzeby choćby udawania, że porusza się w ramach racji stanu. Człowiek, który raczej nas pilnuje niż tam się targuje. Małość okropna.
Polska nie jest krajem sukcesu. Ludzie młodzi wyjeżdżają, nie rodzą się dzieci.
Niczego istotnego dla świata nie produkujemy, właściwie produkujemy wyłącznie podzespoły dla niemieckiego przemysłu. Należy je produkować, problem w tym, że produkujemy tylko to.
Za Kwaśniewskiego jeszcze się rozmawiało o potrzebie zbudowania marki narodowej i znalezienia nisz w światowym podziale pracy. Postkomuniści nie umieli tego zrobić, ale wiedzieli, że jest problem. Dziś się o tym nie mówi.
Dziś - jedno wielkie zdziecinnienie, i powszechna niedojrzałość. Kraj królów Maciusiów. Kraj poza czasem, poza realną oceną sytuacji, poza przyczynami i skutkami.
Gdzie tu sukces? Tu pachnie spektakularną klęską. Taką naprawdę dużą. Taką, po której kilka pokoleń się nie podniesie.
Bo - powtórzę - młodzi wyjeżdżają, a dzieci się nie rodzą.
Co najgorsze - większości Polaków ten nasz upadek nie przeszkadza. Nie wińcie wyłącznie mediów. Polacy - nie wszyscy na szczęście - naprawdę dobrze się w tym czują.
Ale prawda, ten kraj zawsze ciągnęła mniejszość. I z gorszego bagna wychodziliśmy.
Nie ma na co liczyć - trzeba liczyć na cud.

wpolityce.pl

brylant 66

brylant

Użytkownik
http://www.iluminaci.pl/masoneria/najwieksze-tajemnice-masonerii-oczami-opetanego

Polecam jesli ktoś interesuje się teoriami spiskowymi - a które mogą bardzo szybko okazać się prawdziwe - wystarczy spojrzec co dzieje sie w Unii, Usa, czy nawet w Polsce.

Jak ktoś przeczyta to Polak - europoseł - o którym mowa to B.Geremek i jego ludzie (m.in. Tadeusz Mazowiecki i Adam Michnik)

O Michniku sam Korwin Mikke mówił, że należy do wielkiego wschodu francji w jakimś programie publicystycznym (został wyśmiany oczywiście ???? )

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
http://www.przekroj.pl/artykul/815910,906094-Taka--*****---konwencja.html
Pomimo źródła, ciekawy tekst, polecam (za długie, więc nie wklejam).
dołączyliście do ruchu feministycznego czy Partii Regionów? Żenujący tekst. Jakieś dwie baby chciałby być fajne, ostre i postanowiły wylać frustrację. Wyszedł jakiś stek prymitywnych bzdur pełnych przekleństw, aż nie wiem z której strony mam to czytać, bo tylko ku*wy lecą.
Mówią że nikt im nie będzie kazał się śmiać z żartów jakiś &quot;idiotów&quot; (udelikatniłem), a same piszą jakby były jakimiś wyroczniami, że oni są zwyczajni, kiepscy i to przypadek, że są tam gdzie są. Szkoda tylko, że potrafią przy tym rozbawić miliony ludzi.
Dlaczego jak nazywali Alvina Gajadhura &quot;murzynem&quot; to nic nie pisały panie? Wtedy było ok? Teraz już ok nie jest, bo obiektem żartów stała się płeć głupsza (w niektórych przypadkach piękniejsza, ale tylko w niektórych)?
Wypociny dwóch zazdrosnych feministek, które chcą się w ten sposób wylansować. pojechały z &quot;grubej rury&quot;.. hehe

ludzio13 2

ludzio13

Użytkownik
Jakieś dwie baby chciałby być fajne, ostre i postanowiły wylać frustrację.
Czyli pojechaly w konwencji W i F.
Co ci sie nie podoba i nie pasuje w tym artykule ? Styl, forma ? A mnie wk.... styl i forma W i F a ostatnio takze tresc ich programow (np. ten o Ukrainkach).
Artykul jak dla mnie w porzadku i dobrze sie go czyta. Z trescia ogolnie tez sie zgadzam. Kuba &quot;Piotrus Pan&quot; Wojewodzki, chyba po malu traci pomysl na siebie.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Wojewódzki jest zarówno w Porannym WF jak i KWS był po prostu śmieszny i nie musiał się silić na to. Zawsze był trochę chamski, momentami bezczelny, arogancki, od lat z Figurskim robią żarty w tym samym klimacie - mnie to śmieszy, trzeba mieć po prostu dystans do tego wszystkiego jak np. Brian Scott, do którego też dzwonili w audycji o &quot;murzynie&quot; Gajadhurze i się z tego wszystko śmiał niesamowicie.
Wojewódzki jest naturalnie zabawny, a te babki silą się nie wiem do czego - chciały być śmieszne i ostre jak on, ale wyszedł jak pisałem stek prymitywnych bzdur, gdzie co drugie słowo to &quot;ku.wa&quot; i bardzo bezpośrednia obraza tych dziennikarzy. Dla mnie żenada.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
widzisz Blaise dla mnie Wojewódzki jest sztuczny i nie jarają mnie jego żarty,a poziomu Figurskiego nie chce mi się komentować ,i mam do tego prawo.A artykuł wcale zły nie jest.
I czego mam mieć do wszystkiego dystans do pedałów,do Żydów i Czarnych, do &quot;żartów&quot; rządu... nie nie mam dystansu nie podoba mi się to i uj.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
no masz do tego prawa oczywiście.
dla mnie np Wojewódzki jest zajebiście inteligentnym facetem, właściwie na wszystko potrafi zabawnie zripostować i to mi się u niego podoba. Kompletna głupota dlatego, że te babki napisały, że niby ma wyuczone jakieś teksty.. Najlepiej widać w programach live typu X factor, gdzie na żywo potrafi pocisnąć zaebisty tekścik. I podoba mi się najbardziej to, że nie musi się silić, żeby być śmiesznym, bo np. taki Prokop z Hołownią to muszą zrobić pajaców, żeby rozbawić kogokolwiek.
Ja trochę jestem zamotany, bo cegoś nie rozumiem - jesteście z opcji narodowej, że tak powiem, nie lubicie, więc pedałów, murzynów itp, a jak oni żartują z pedałów i murzynów (i faszystów, co zresztą sami stwierdzili, że najlepiej im te żarty wychodzą) to nie podoba wam się to... OCB? o to, że Kuba W. dla tvnu robi? Jakby nadawali na niezalezna.pl to bylaby pewnie inna reakcja..

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Mi tu nie chodzi o to gdzie on pracuje ,tylko o to co sobą reprezentuje mnie się nie podoba i tyle mogę krytykować ,dwa to że znowu tekst z opcji narodowej itp
Czyli tak jak nienawidzę komunizmu ,nie chcę innych ras u siebie w Polsce,brzydzę się pedałami i lesbijkami ,nie chcę innych religii to jestem albo narodowce albo faszystą .Czy mało kto widzi do czego to zmierza? przecież to jest już od dawna jak rak zatruwa życie .Chcę żyć normalnie w Polsce gdzie ona dla kogoś coś znaczy a nie jest śmietnikiem.A TV i ogólnie media robią ludziom z mózgów siano ,taki Wojewódzki zaprasza jakiegoś pajaca do swojego programu i wbijają w kupe psa ,naszą flagę i co ja mam do tego mieć dystans? małolat jakiś się napatrzy i przyjmie to za normę ...
W ogóle w szkołach też jest zakaz wyrażania swojego zdania na temat polityki i religii itp bo potem się to kończy np słabą oceną... wszystko zrobiło się takie skurwiałe przez tą wszelkiej maści tolerancje ,dystans że się nie dobrze robi...

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Ja nie mam problemu z oglądaniem programu Wojewódzkiego (głównie przekonują mnie ciekawi goście, od święta fajne dialogi), pomimo że wartości które on wyznaje są na odmiennym biegunie niż moje.
Jednym z gości na którego oczekiwałem najbardziej był Marcin Gortat. Przeczytajcie co wtedy napisał chyba jeden z najlepszych znawców NBA w tym kraju (choć to teraz nie ma znaczenia). Naprawdę POLECAM
http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,330398291,title,KUBA-ALE-TY-MASZ-PALA-CZYLI-GORTAT-U-WOJEWODZKIEGO,index.html
Wrzucę fragmenty
Seks, antyklerykalizm i czerstwe, te same od kilku lat żarty tworzą podłoże do tego aby Wojewódzki mógł z powagą 50-latka i ciałem 15-latka przekazać, że uczy nas niezależnego myślenia.
To taki wstyd, że najlepszy polski koszykarz nazwał go w programie swoim idolem. Przy pierwszym odsłuchaniu dotarłem do dziewiątej minuty show pozbawionego początkowej introdukcji. Wejścia, w trakciego którego w USA - do którego tak usilnie nawiązuje Wojewódzki - prowadzący wchodzi w dialog ze swoją publicznością. Jest to te 5-6 minut, gdy ma czas na stand-up comedy i nie musi dostosowywać się do poziomu intelektualnego gości. Ma przed sobą tylko SWOJĄ publiczność. Wojewódzki tymczasem pozbawia swoich widzów możliwości wykazania się odpowiednim researchem (praca!), a następnie puentowania (praca!), tych historyjek w bardziej (praca!) lub mniej (też praca) zabawny sposób. Jeśli włączycie praktycznie każdy amerykański talk-show tego typu - a warto dodać, że większość z nich ukazuje się po 3-4 razy w tygodniu, a nie raz co siedem dni - zobaczycie gospodarza, który od startu przenosi widzów w swój świat.
Problem spadającej oglądalności programu Wojewódzkiego polega na tym, że autor trafiając w swój antyklerykalny target moim zdaniem świadomie obniża sam poziom swojego programu, celem pokazania i wyśmiania Polski i &quot;polaczków&quot; w niej żyjących. Jest to wygodne dla Wojewódzkiego, ale zamiast błyskotliwych puent, dostajemy skaczące cycki głupich modelek, które traktuje jak gadżety. Może gdyby włożył w to więcej pracy, tak jak np robi to ...Gortat, to nie musiałby pokazywać siebie i Polski jako zakompleksionego miejsca w środku Europy.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
akurat Jimmy (bo jakby kto nie wiedział - Maciej Kwiatkowski z zpp1 to raper Jimson ;)) od zawsze mocno jeździł po Wojewódzkim. Ja tam mówię - idolem dla mnie nie jest, ale lubię go słuchać, bo mnie bawi i tyle. Czasem za dużo tematów o seksie, ale tak jest, gdy zaprosi jakąś nudną osobę - najczęściej aktorkę albo piosenkareczkę. Polecam odcinki z Markiem Kondratem, Jerzym Englertem, Bogusławem Lindą, Krzysztofem Materną i innymi &quot;fajnymi&quot;, inteligentnymi polskimi osobistościami, które mają więcej ciekawego do przekazania niż 16-letnia Ewa Farna. Wtedy Kuba jest zupelnie inny, rozmowa jest na poziomie, zabawna i naprawdę ogląda się extra.

brylant 66

brylant

Użytkownik
http://www.iluminaci.pl/masoneria/najwieksze-tajemnice-masonerii-oczami-opetanego

Polecam jesli ktoś interesuje się teoriami spiskowymi - a które mogą bardzo szybko okazać się prawdziwe - wystarczy spojrzec co dzieje sie w Unii, Usa, czy nawet w Polsce.

Jak ktoś przeczyta to Polak - europoseł - o którym mowa to B.Geremek i jego ludzie (m.in. Tadeusz Mazowiecki i Adam Michnik)

O Michniku sam Korwin Mikke mówił, że należy do wielkiego wschodu francji w jakimś programie publicystycznym (został wyśmiany oczywiście ???? )
Troszkę mnie wciągnął ten temat ????

http://www.youtube.com/watch?v=AXdhF1fUVYI

4.10 -najciekawsze

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
brylant - owszem to jest wciągające, jak wszystkie teorie spiskowe, jednak ile w tym naprawdę prawdy? tego nie wie nikt..
Ja swego czasu zainteresowałem się mocno zamachem na Kennedy&#39;ego. To dopiero było wciągające. I choć teraz niektórzy podważają teorie spiskowe (jednak równie dużo jak nie więcej, chociażby badań polskich kryminologów, jest potwierdzeń teorii spiskowych), to za dużo jest nieprawdopodobnych faktów, zbiegów okoliczności, żebym uwierzył, że to był zamach sfrustrowanego komunisty.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Wiadomo ???? Tak jak ze smolenskiem na przykład.

Co do kennedyego to widzialem filmik jak dość ostro wypowiadał się o &#39;&#39;tajnych zgromadzeniach&#39;&#39;
http://www.youtube.com/watch?v=6aZ8uFRFtRI

od 3:30
I był chyba jedynym katolickim prezydentem USA.

No i Nixon, który rzekomo odmówił przyjscia na &#39;&#39;spotkanie grupy&#39;&#39; po czym został postrzelony i na następne przyszedł bez szemrania. Jak wiemy zniósł parytet złota, dzięki czemu własciciele banków (główni uczestnicy spotkan bilderberg) mogą dopisywać sobie do kont tyle pieniędzy ile im się podoba.

Jednak ich celem nie jest posiadać co raz to więcej kasy... ????

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
I był chyba jedynym katolickim prezydentem USA.
na to nie patrz. Kennedy byl takim prezydentem jakiego chcieli widziec Amerykanie. Katolik, kochajacy maz, dobry ojciec.. dlatego m.in. nie rozchodzil sie ze swoja zonka Jackie ????

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Ja swego czasu zainteresowałem się mocno zamachem na Kennedy&#39;ego. To dopiero było wciągające. I choć teraz niektórzy podważają teorie spiskowe (jednak równie dużo jak nie więcej, chociażby badań polskich kryminologów, jest potwierdzeń teorii spiskowych), to za dużo jest nieprawdopodobnych faktów, zbiegów okoliczności, żebym uwierzył, że to był zamach sfrustrowanego komunisty.
No wiesz, jak po sekcji zwłok ginie mózg Kennedy&#39;ego, po którym podobno bardzo łatwo sprawdzić ile było strzałów w głowę i z której strony oraz że potem zabójcę prezydenta też sprzątnięto to ciężko wierzyc w oficjalne wersje, tym bardziej w zamach dokonany przez komunistę.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
dokładnie mam identyczne zdanie, ale zagłęb się w temat to zobaczysz, że ostatnio wiele osób próbuje forsować opinie, że spisek to fikcja i nawet niektórzy naukowcy przeprowadzają doświadczenia, podważające wcześniejsze teorie np. &quot;czterech strzałów&quot;. Jakieś publikacje wyszły nawet na ten temat.
http://www.filmweb.pl/film/JFK-1991-1057/discussion/ten+film+to+jedna+wielka+BZDURA,568628
tutaj rozgorzała dosyć ciekawa dyskusja zainspirowana filmem Olivera Stone&#39;a. Ludzie podają dużo różnych źródeł &quot;za&quot; i &quot;przeciwko&quot;.
A film, nawet jeśli naciągany trochę pod względem faktów, to doskonały i polecam każdemu.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom