Dustin Brown - Matthias Bachinger
1:2
Typ: 2
Kurs: 1.75
Stawka: 200
Do wygrania: 350
Expekt
Analiza:
Dustin Brown zajmuje obecnie 114 miejsce w rankingu
ATP. Na trawie w tym roku nie wygrał żadnego meczu, przegrał z Mayerem w Halle, w kwalifikacjach do Wimbledonu z Zemlją. Bilans meczy na trawie 9/10. Po za tym w tym roku półfinał w Johannesburgu(nie pokonał nikogo znaczącego, Scholtz[580], Ram[225], Ebden[198]), półfinał na cegle w Rzymie(challanger) pokonując Clemente(142), Paire(99), Kamke(79), przegrał z Schwankiem(173).
Bachinger to obecnie 92 rakieta świata. Na trawie w tym roku finał w Nottingham przegrany z Mullerem, w Wimbledonie odpadł w 1 rundzie z Monfilsem, w Londynie ze specjalistą od trawy Mallise. Bilans meczy na trawie 9/8. W tym roku wygrał na betonie w Atenach, finał w Pingguo na betonie, dobre występy w challangerach w hali.
Bachinger według mnie obecnie w lepszej formie. Brown jakoś w tym roku mnie nie przekonuje, w dodatku w tym roku młodszy Niemiec bardziej ograny na trawie. Bilans spotkań bezpośrednich 2:1 dla Browna, jednak zaznaczyć trzeba że 2 mecze z 2005 roku nie biorę w ogóle pod uwagę, w ubiegłym roku Brown wygrał na indoors 2:1.
Ze stawką nie szalałem, turniej w Newport jest słabo obsadzony, jest przetarciem przed cyklem amerykańskim i może być dużo niespodzianek, nie każdy będzie grał na 100% swoich możliwości.
Bilans lipiec: 582