Magnus Zettestroem(-1,5)-Craig Cook 1 @ 1,70 Tobet6-8
W Bet365 Zorro zestawiony z Linusem ale nie tykam, bo jednak handi o jeden punkt większe, a Linus dzisiaj przechodzi pod 4 więc trochę łatwiejsze biegi ale tutaj może być dobrze. Zorro póki co, nie zawodzi chyba w Anglii i punktuje całkiem dobrze, co widać zwłaszcza w domu. Poniżej zestawiłem obu zawodników w dwóch domowych spotkaniach:
vs Wolves 13-4
vs Coventry 8-8(defekt Zorro na prowadzeniu)
Jak więc widać, gdyby nie defekt z Pszczołami, to w obu przypadkach handicap byłby pokryty. Zorro dzisiaj wraz z Zagarem mają być liderami Asów, a Cook wiadomo, że dobry zawodnik jak na domowe spotkania ale jednak to jest trochę niżej jak dla mnie zawodnik od Zorro i to nawet w Anglii. Jadą dzisiaj 3 razy razem, potem dostają po rezerwowym do swojej pary. Do tego Zorro ma o wiele większe szansę na załapanie się do wyścigu 15. Myślę, że Zorro powinien zakręcić się w okolicach 10pkt, a z kolei Cook to tak 6-7. Bez jakichś szaleństw ale bet wydaję się być spoko.
Wolverhampton(-4,5)-Coventry 1 @ 1,72 Unibet56-36
Dla porównania mamy linię 10,5 w Tobecie także różnica ogromna ale i tak w mojej ocenie, to obie linię zostaną pokryte przez Wilków. Póki co Tajski i Fred robią, co do nich należy czyli punktują aż miło. Do tego u siebie Proctor, Wells czy Skóra to też są zawodnicy trudni do objechania, a dwaj pierwsi, to nawet bym powiedział, że powinni zrobić razem z 15pkt. Rezerwa też niezła i u siebie dwaj Szwedzi jakieś punkty pewnie przywiozą. Coventry póki co tragedia, bo poza remisem z Asami u siebie, to reszta porażki, a na wyjazdach to nawet wysokie porażki. KK co raz lepiej się spisuję niby ale wczoraj w Gorzowie też bieda, Nicholls cieniuje od początku, a poza nimi, to już w ogóle brak zawodników, którzy mogliby mocniej zapunktować. Niby Zengota, może Szczepaniak z rezerwy ale nie sądzę. Wilki powinny wygrać tutaj wysoko i nawet jokery niczego nie pomogą Pszczołom.
Podziękowania dla Obserwatora, który sypnął info w czas
Tai Woffinden(-3)-Scott Nicholls 1 @ 2,15 Bet36514-4
Znowu mamy wysokie handi i wysoki kurs na Tajskiego. Na początek może wyniki obu panów w tym sezonie w BEL(pierwszy Tai, drugi Scott):
vs BV 13+1
vs BV 13(dom)
vs Eastbourne 10+2
vs Poole 9+1
vs Brummies 12+1
vs BV(dom) 7+1
vs BV 10+2
vs King's Lynn 6+1
Jak więc widać wyniki o wiele lepsze notuje póki co Tai Woffinden, który również wczoraj w naszej E-lidze potwierdził swoją dobrą dyspozycję. Dzisiaj w biegach 1-14 Tajski dwa razy spotka się z Hot Scottem, a w 15 również obaj powinni mieć okazje do spotkania. Czyli trzy wygrane bezpośrednie już wiele dadzą. Pamiętajmy, że Scott także trzy razy spotka się z Fredem, a dwa razy z Kasprzakiem w parze. Do tego w takiej formie, to porażki z Wellsem chociażby mogą się zdarzyć. Jak więc widzimy po mimo wysokiego niby handicapu, to jednak warto zaryzykować na zawodnika Wilków, który jak na razie jest w świetnej formie, w przeciwieństwie, do swojego dużo bardziej doświadczonego kolegi.