>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

British Elite League 2013

Status
Zamknięty.
C 0

cinek20059

Użytkownik
A ja postawie dziś na gości. Zazwyczaj zawodnicy jako gość dobrze wypadają w spotkaniach, więc Nicholls powinien zapunktować. W końcu anglik i wie jak jeżdzić w Anglii. Kildemand w gazie i liczę że to on będzie dziś liderem gości. Pojedzie w parze z Kennetem, który raz zastąpi Morrisa jako ZZ. Wszyscy skazują na pożarcie rezerwy Swindon, które będą musiały zastąpić Morrisa, lecz ja liczę że Gomólski kilka oczek dziś dowiezie;)
Eastbourne Eagles - Swindon Robins H 8.5 1.85

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
z tym dobrze u siebie to troche nad wyraz, jesli dobrze przejrzalem statystyki to tylko raz 11pktow a tak to 5, 2 i 0. Ja pobralem handi +4,5 na Gomolskiego ale chyba sie troche pospieszylem:/
Tylko jest taka mała subtelna różnica. Wtedy jeździł z Cameronem Woodwardem liderem miejscowych Orłów. Teraz Cam jest przesunięty na 5. A Simon dostał do pary Lahtiego. Poza tym sam otwarcie deklarował na początku sezonu że ma problemy sprzętowe. Ostatnio jednak dograł odpowiednio rumaki i wyniki są o niebo lepsze. W Coventry na trudnym terenie 8 oczek w Eastbourne z Coventry 11. Jak będzie dzisiaj zobaczymy, ja liczę na 10-12 oczek ze strony młodego Szweda, w 5 startach bo jeśli pojedzie w 15 to tam można szacować że oczko dołoży do swojego dorobku.

cielak221 71

cielak221

Użytkownik
Peterborough Panthers (-6.0) - Coventry Bees 14.30 ⛔
@1.83
Dziwna sprawa. Tobet wystawia handi na poziomie -13.5, SportingBet -12 i po 10minutach Bet365 z handi -6. Sportingbet i Tobet orientują się, że bet365 wystawiło tak niski handicap i redukują handi do -9.5 i -9. Co fajne, że przed wystawieniem kursów przez Bet365 na sportingbecie handi na poziomie -12 juz miało kurs 1.85, przy 2.00 na +12.
Przechodząc do zakładu. Wg mnie będzie to pewna wygrana gospodarzy. Lepsza rezerwa jak i pierwsza piątka. Hougaard ostatnio petarda pod 7. Szczepaniak, Summers i Robson scigali się tu ostatnio w 2011 i Szczepaniak zrobil (0,0,0), Robson (0,0,0) i Summers coś podobnego. Kasprzak i Nicholls mogą coś kąsać ale wątpie, żeby pszczoły wyszły z 40 punktów z wykorzystanymi dzokerami.
Dla mnie peffka.
edit: Brak słów na tych Dunów z Peterborough.

Otrzymane punkty reputacji: +9
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Zgadzam się z kolegą wyżej odnośnie wygranej gospodarzy.
Ja stawiam bezpieczniej:
Peterborough Panthers wygra 1,33 bet365

U innych bukow zdecydowanie niższe te kursy. Rezerwa w tym meczu według mnie odegra kluczową rolę gdzie gospodarze mają sporą przewagę. Do tego powraca Klindt który pokazał się z dobrej strony w Mistrzostwach Danii. Keni Larsen lata i wygrywa praktycznie z każdym. Kenio jak to Kenio nieobliczalny jednak na swoim torze nie może zejść ponieżej pewnego poziomu. Fisher+Sundstrem bardzo wyrównana para. Jak nie jeden to drugi może wygrać bieg.
Po stronie gości KK dzisiaj zobaczymy jak wypadnie w parze z Allenem który tor zna dobrze bo w tamtym roku tu jeździl jednak nie spodziewam się po nim jakiejś rewelacji.Zengota+Robson i to jest para według mnie która zadecyduje o porażce przyjezdnych. Grzesiu ostatnio słabiej a nawet dużo słabiej się spisuje a Robson niby stac Go na walke o kilka pkt ale częściej wozi 0.
Scoti przywiezie swoje no i rezerwa która wygląda bardzo przeciętnie przy gosp. Reasumując wygrana Panter w okolicach 10pkt.

Na sucho typ:

KK poniżej 10pkt 2,37 bet365

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Peterborough Panthers (-6.0) - Coventry Bees 14.30
@1.83
Dziwna sprawa. Tobet wystawia handi na poziomie -13.5, SportingBet -12 i po 10minutach Bet365 z handi -6. Sportingbet i Tobet orientują się, że bet365 wystawiło tak niski handicap i redukują handi do -9.5 i -9. Co fajne, że przed wystawieniem kursów przez Bet365 na sportingbecie handi na poziomie -12 juz miało kurs 1.85, przy 2.00 na +12.
Przechodząc do zakładu. Wg mnie będzie to pewna wygrana gospodarzy. Lepsza rezerwa jak i pierwsza piątka. Hougaard ostatnio petarda pod 7. Szczepaniak, Summers i Robson scigali się tu ostatnio w 2011 i Szczepaniak zrobil (0,0,0), Robson (0,0,0) i Summers coś podobnego. Kasprzak i Nicholls mogą coś kąsać ale wątpie, żeby pszczoły wyszły z 40 punktów z wykorzystanymi dzokerami.
Dla mnie peffka.
Dokładnie, obserwuję też specjalnie zakłady na to spotkanie. 1.33 biorę od razu na gospodarzy w bet365, którzy u siebie są skuteczni, dzisiaj mocna piątka do tego rezerwa na pewno mocniejsza.
Goście to Kasprzak i Nicholls obaj w coraz lepszej formie, ale znowu Zengota, Allen czy Robson to wielka niewiadoma i za pewne 2 z nich zawiedzie na całej linii. Dodając rezerwe to lipa i goście nie powinni mieć większych szans na wygraną.
-6 pkt też do pobrania jak najbardziej.
Do tego Hougaard (+2,5) - Nicholls 1 1.65 Sportingbet
Hougaard dzisiaj z 5 razy powinien pojechać na luzie, rezerwy gości słabiutkie i podobnie jak w meczu z Poole gdzie przywiózł 12 pkt + 3 bonusy to i tutaj ma szansę się zakręcić ok. 9-10 pkt, a to przy +2,5 handicap spokojnie powinno pokryć bo Nicholls ma z kim przegrywać na tym torze i jak wykręci 10-11 to max moim zdaniem.
EDIT: Ogólnie dzisiaj uczta z angielskim żużlem, 3 mecze wieczorem, w żadnym pogoda nie powinna przeszkodzić w rozegraniu. Transmisja na polsacie sport z meczu w Poole czyli pojedynek: Holder kontra Iversen.

cinek7731 232

cinek7731

Użytkownik
wlasnie o tym handi pisalem w off topie.w bet365 wlasnie uroslo do -7 i spadl kurs na 1,66.zastanawialem sie i nie zdazylem zagrac ale cos czuje ze to bedzie dobry bet.Kasprzak i Nicholls sami nie dadza rady a wsparcia dla nich nie widze bo Zengota to strasznie cieniuje w tym sezonie.tak wiec oby na plus.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Chris Holder-N.K.Iversen(+1) 2 @ 2,00 Tobet⛔14-9
W obecnej formie grzechem byłoby nie spróbować Puka w tej parze. Ja wiem, że granie przeciwko Crispy&#39;emu na Wimborne to spore ryzyko ale kto nie ryzykuje ten nie ma:razz: Puk w piątek mega występ podczas I rundy IM Danii, wczoraj max w Bydzi, a dzisiaj pora poprowadzić Gwiazdy do jak najlepszego wyniku w hrabstwie Dorset. Wiem, że raczej o wygranej nie mają co marzyć ale Puk wynik będzie trzymał. Holder jedzie 3x z THJ więc może na nim punkty tracić, gdyż Szwed to nie jest byle jaki zawodnik, a i tor już zna więc zespołowa jazda może tutaj być gwarantem punktów. W 13 biegu mamy kolejny pojedynek dwóch panów, a wszystko wskazuje na to, że w 15 również ich zobaczymy więc dzisiaj 3 razy jadą przeciwko sobie i tam powinno się to wyjaśnić. Kurs wyższy na Puka, do tego dodatni handicap więc lekko puszczę na Duna.
Chris Harris under 7,5 @ 2,00 Tobet⛔9
Ryzykownie kolejny typ ale nieźle wygląda. Harris dzisiaj zaczyna w biegu 1 i tam Woffi, ktoś jako zz oraz kolega z pary Barker. Jak dla mnie maksymalnie tam 2pkt zrobi. Potem Wells i Skóra więc tutaj może nawet wygrać. Potem bieg 11 a rywale to dwa Lindgreny więc też tutaj maksymalnie 2pkt. Bieg 13, to Tajski i Fred, a obok niego Doyle. Bieg 15 może wyglądać podobnie więc rywale mega trudni. Zakładam więc scenariusz, gdzie będzie za sobą woził kolegów z ekipy, a przecież może być na odwrót. Bomber do tego na Wyspach w tym roku naprawdę średnio, by nie powiedzieć słabo, a przy takich rywalach to jednak sporo porażek się szykuje.

S 26

spawacz

Użytkownik
Birmingham +6.5 Tobet

Wilki bez Proctora majac na uwadze kto musi pokryc jego biegi maja zby wiele dziur dzisiaj by pokryc taki handicap. Sam Woffi i Fredka nie wystarcza by powalczyc o cos wiecej niz skromne zwyciestwo a i to nie wydaje sie wcale pewne. Wiekszosc zawodnik Brummies lubi ten tor i ich rowny sklad gwarantuje ze tacy zawodnicy jak Thoessell czy powracajacy po kontuzji Skora nie beda w atanie solidnie zapunktowac . Rowniez handicap na Pantey +11.5 jest zdecydowanie za duzy w kontekscie tego ze Larsen i Fisher to byle Pszczoly a Bjerre tez lubi tam jezdzic. Mimo dzisiejszego pogromu rewanz powinien wygladac duzo bardziej wyrownanie.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kasprzak - Bjerre 1 @ 1,46 ✅ 10-2
Smoliński - King 1 @ 1,51 ✅ 12-9
Ako: 2,20 ✅✅ easy ;)
Betsson

Zagrałem takiego oto dubla. KK w dobrej formie ostatnio i po raz drugi dzisiaj raczej poprowadzi Pszczoły do wygranej. Jedzie z Allenem który jest daleko od optymalnej formy. U siebie nie powinien zawieść tym bardziej że w południe w Peterborough zdobył 13+1 . Bjerre bardzo przeciętny w tym roku. Dwa razy zmierzy się z parą Nicholls-Kasprzak i dwa razy przegra z nimi 5-1.
Smoła natomiast z rezerwy powinien znowu dołożyć dużo punktów. W głównej mierze to od niego zależy czy Niedźwiadki będą trzymały wynik. Dzisiaj 6 startów pewnie i ok 11 punktów spokojnie. King możliwe że tylko 4 starty. Jak będzie 5 to i tak z Woffim i Lindgrenem nie ma szans. Poza tym w dwóch biegach przeciwko albo TW albo FL więc będzie ciężko a i Wells u siebie potrafi zapunktować. Max dzisiaj 7 punktów.
No i oczywiście bardzo grubo przedział Wilki-4 ⛔ i Brummies +8. ✅
e: Poole -6,5 Expekt ⛔ defekt Stachyry na 5-1 w #14 i wielki **** :], patrząc na składy to tylko Iversen coś może powalczyć. Reszta na papierze nie powinna odgrywać kluczowej roli. Będzie pogrom.

cielak221 71

cielak221

Użytkownik
Thomas H. Jonasson - Sebastian Alden 1 @2.25 Bet365 ⛔
Jonasson debiutuje w Poole i to na pozycji rezerwowego (wg informacji z Twittera Poole https://twitter.com/poolespeedway). Patrząc na jego występy sprzed dwóch lat jest w stanie zrobić dużą ilość punktów na torze piratów, tymbardziej że Howarth jedzie pod dwójką za którego będzie mógł pojechać i Stachyra pod 6. Co daje mu nawet i 6 startów.
Alden zaś ostatnie 2 występy w EL bardzo słabo i nawet dodatkowy start jako R/R nie powinien przeszkodzić w typie na Jonassona.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ricky Wells-Jason Doyle 1 @ 2,01 Betsafe⛔5-8
U Wilków dzisiaj wiele będzie zależalo od Wellsa, bo to że Tajski i Fred swoje przywiozą to jedno ale ktoś jeszcze musi zapunktować mocniej. Wells dzisiaj może jako zz-etka jechać więc dostanie jeden dodatkowy start i spodziewam się, że będzie to w biegu 8, gdzie w miarę latwo powinien zapunktować. Ogólnie rozklad biegów nie najgorszy więc przy 5 startach, to kolo 10 powinien się zakręcić. Doyle w dobrej formie ale dzisiaj pod 5 więc jedzie w parze ze Smolinskim i na nim może tracić, a do tego czeka go bieg 13, gdzie jest Tajski i Fred. Nie pewny tez występ w biegu 15 i dlatego biorę Jankesa w tej parze.
Maciej Janowski-Rory Schlein 1 @ 1,41 Betsafe✅9-8
Magic chyba już ustabilizowal swoją formę i zaczyna latać w kolejnych spotkaniach. W Anglii najlepiej punktuje, gdy jedzie na Wimborne, a dzisiaj ma 3 bieg z rezerwowymi więc nie powinien na nich tracić punkty. Ogólnie, to poza Pukiem, to u gości nie bardzo widzę z kim mialby przegrywać, a Rory naprawdę dzisiaj trudne zadanie. Kurs może nie jakiś ogromny ale do dubla w sam raz.
Danny King-Martin Smolinski 2 @ 1,36 Betsafe✅9-12
Smola z rezerwy więc pewnie znowu mocno zapunktuje. Będzie zastepowal Covattiego, a także kolegów, którzy jadą pod numerami 1-5 i slabo punktują. Ogólnie mówiąc to ma zdecydowanie lepszy rozklad biegów. Do tego dochodzi fakt kapitalnej formy oraz większej ilości startów i dla mnie to jasne jest tutaj jego zwycięstwo w tej parze.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Troy Batchelor over 9 @ 2,00 Bet365

Całkiem przyjemna linia na Troya, który zaczyna łapać mega formę. W barwach Sparty ostatnie spotkania naprawdę świetne, w Vastervik także jest co raz lepiej, a w Swindon od początku sezonu jest jednym z liderów zespołu. Jedzie 3x z rezerwowymi i myślę, że jakieś 7-8pkt jest w stanie zrobić, bo poza Holderem z resztą nie powinien przegrywać, a i Crispy do pokonania. Potem trudny bied 13 ale ogólnie liczę, że zobaczymy go jeszcze w biegu 15. Linia ogólnie nie najgorsza, bo wystarczy że bedzie miał 5x po 2pkt, a przecież na trójki stać go spokojnie.

I czekamy na ofertę Betsafe.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Składy:Elite League: Swindon Robins - Poole Pirates, godz. 20:30.
Swindon Robins: Hans Andersen, Nick Morris, Peter Kildemand, Edward Kennett, Troy Batchelor, Ashley Birks, Kacper Gomólski.
Poole Pirates: Chris Holder, Rohan Tungate, Przemysław Pawlicki, Robert Miśkowiak (Z/Z), Maciej Janowski, Dawid Stachyra, Stuart Robson (gość).
Nie ma ligi polskiej, jest Elite League i bardzo ciekawy mecz nam się szykuje.
Z/Z za Miśkowiaka, jechać mogą Tungate, Janowski i rezerwy jeżeli się nie mylę ? Holder to wiadomo nie może i Pawlicki też chyba nie ?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Swindon - 6,5 - Poole 1 @ 2,00 Unibet
Swindon wygra to za 3 punkty czyli 7 oczkami. Ogromna moc na pozycjach 1-5. U gości praktycznie tylko Holder nawiąże walkę. Bo Janowski pomimo tego że ten tor zna to jest tam średni. Pawlicki też szału nie robi. R/R za Miśka nic nie daje bo tylko dodatkowy start dla Janowskiego. Na rezerwie mocniejsza wydaje się być ekipa gości ale tu mi wystarcza że będzie blisko remisu, a pozycje 1-5 zrobią swoje bo u Rudzików nie ma dziur w przeciwieństwie do Piratów... Już raz się spotkały te ekipy w tym roku i Poole z Wardem i Miśkowiekiem (zdobył 7 punktów czyli dużo) przegrały 55-37 http://speedwayupdates.proboards.com/index.cgi?board=Swindon&amp;amp;action=display&amp;amp;thread=11996

Holder - Andersen 1 @ 1,85 Tobet

Zawyżony kurs, w Betssonie @1,49 na Holdera co jest tam zaniżone :grin: ale tutaj dałbym @1,65. Dlaczego? Holder na kumplach z drużyny nie będzie tracił, a Andersen nie dość że w parze z Morrisem którego lubi puszczać przed siebie to jeszcze w gorszej formie niż Holder,

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Hans Andersen over 10,5 punktów 1,85 Tobet
Wczoraj Hans dał zarobić więc może i dzisiaj się uda. Linia dość niska mimo, że może Morrisa puszczać tak jak dawid.400 wspomniał. Hans do tej pory z tego co widziałem wystąpił w trzech &quot;domowych&quot; spotkaniach Swindon. W tych trzech spotkaniach zdobył najmniej 13 punktów. Dzisiaj co prawda rywal dość wymagający ale problemy jedynie powinien mu sprawić właśnie Holder który problemy ma już chyba za sobą. W 13 bardzo trudnym biegu w mojej ocenie na szczęście jedzie z pierwszego pola więc i tam szansa na dużą ilość punktów. Uważam, że dzisiaj Morrisa nie będzie puszczał w pojedynku z takim rywalem bo mecz może być na styku. Gram over Duńczyka.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Uważam, że dzisiaj Morrisa nie będzie puszczał w pojedynku z takim rywalem bo mecz może być na styku. Gram over Duńczyka.
Nie żebym się czepiał ale jak jadą na 5:1 i Morris jedzie przed nim, to co tracą na tym punkty? Rozumiem, że jak Andersen przed Morrisem przyjedzie, to mają jakieś dodatkowe punkty?...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom