Na boxrecu nie ma jeszcze oficjalnej decyzji w tej walce. Natomiast można w necie wyczytać że walka zakończyła się przez techniczną decyzję w 6 rundzie na skutek zderzenia głowami i została przerwana, podliczono punkty i wygrał Cazares. Zakłady o których mówię to zakłady dwudrogowe, czyli jedna z podanych możliwości musi być rozliczona pozytywnie.
1) zakład - walka potrwa poniżej 7,5 rundy
albo walka potrwa powyżej 7,5 rundy (mój typ to poniżej 7,5)
walka została przerwana w 6 rundzie, STS dokonuje zwrotu stawki. Jeżeli przyjąć w takim razie że walka byłaby rozliczona tak jak pisze
xavi90 przed czasem przez techniczną decyzję to powinien wejść drugi typ, czyli:
2) zakład - TAK zawodnik wygra przed czasem
albo NIE zawodnik nie wygra przed czasem (mój typ Cazares przed czasem)
STS rozlicza ten zakład jako przegrany.
Oba zakłady to zakłady dwutorowe. Należy zadać sobie pytanie czy jakbym postawił że:
1) walka potrwa powyżej 7,5 rundy to bym wygrał (trwała 6 rund) ?
2) czy jakbym postawił że zawodnik NIE wygra przed czasem to bym wygrał (przecież walka zakończyła się przed czasem) ?
Zapewne w obu przypadkach przegrałbym także oba zakłady, z tym że w pierwszym przypadku miałem zwrot stawki a jakbym postawił powyżej 7,5 rundy to miałbym również przegraną. Czyli przy zakładzie dwutorowym mam obecnie 1 zwrot i 1 przegraną, a jakbym postawił odwrotnie to miałbym 2 przegrane...