Sillah przed czasem @8 buk STS lub jakis inny bez zlodziejskiego podatku
Majster93 co to za bzdury? Fonfara ma wieksze ringowe doswiadczenie ? Gdzie ? Sillah ponad 300 wygranych na amatorskich ringach. Na zawodostwie tez walczyl z wymagajacymi rywalami. Od zawsze mial problem z przyjeciem ciosu i przewracal sie tez na amatorce, ale sam ma mocne uderzenie o czym ostatnio przekonal sie Masternak, czy wczesniej chocby Wlasow, gdzie oboje byli liczeni. Jesli chodzi o knockdown Stevensona w 1 walce z Fonfara to Stevenson zle stal, Andrzej trafil i tyle tego bylo. Stevenson nie byl zamroczony, ale runde przeboksowal do konca na wstecznym. Tamta walka wg mnie zbudowala pewnosc siebie Fonfara, jednak Smith sprowadzil go na ziemie, gdzie Polak zbyt pewnie sie poczul. Tutaj moze byc podobnie, jesli Andrzej zacznie ostro moze zostac skontrowanym. To jest juz waga junior ciezka, ciosy waza wiecej. Papin w boksie jest niedoswiadczony i surowy, udalo mu sie zlapac Sillaha a ze trafil czysto to wykonczyl robote. Gdyby to dluzej trwalo to z kazda runda szance ukrainca roslyby. Przegrana z Kowaliowem byla w polciezkiej, a widac ze Sillah przy takich warunkach musial dusic wage. Zmienil pozniej kategorie wagowa i daje dobre walki.
W boksie nie wystarczy tylko narac masy, zeby stac sie bokserem danej kategorii. Sillah od 3 lat boksuje juz w junior ciezkiej, gdzie dla Fonfary to debiut. Wg mnie walka z Masternakiem byla wlasciwie remisowa. Czy ktos mysli, ze Fonfara jest lepszy niz Mateusz?
Reasumujac, od strony sportowej zdecydowanym faworytem jest dla mnie ukrainiec, gdzie ma doswiadczenie, sile, umiejetnosci. Po stronie Fonfary moze byc szybkosc i na pewno sedziowe z publika.
Kurs 8 na Sillacha przed czasem jest z kosmosu. Dla mnie tutaj walka jest 50/50