>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biegi narciarskie sezon 2012/2013

Status
Zamknięty.
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Kalla chora odpuszcza Kuusamo, podobnie Falla. Więc zagrałem sobie na Kikkan na wygraną w sprincie po kursie 9 -&gt;betcity. ⛔
Randall jest w świetnej formie, na zmianie sztafety była najszybsza tym stylem(zlała Kowalczyk i wygrała z Johaug), mimo że zwykle preferuje dowolny.
Faworytką oczywiście Marit, ale już w zeszłym sezonie pokazywała słabość w sprintach, jakoś nie widzę by odjeżdżała reszcie po 5 sekund.
na Tereskę też trzeba uważać, ale to bardziej w perspektywie całego minitouru. Sama zapowiada walkę i cieszy się na mróz panujący w Finlandii -&gt; http://eurosport.onet.pl/zimowe/biegi/johaug-jestem-znacznie-silniejsza-niz-przed-rokiem,1,5318473,wiadomosc.html
Pobieram Kikkan w parze z Kowalczyk z pocałowaniem ręki. Nie zdziwię się jak Polka poleci w 1/4 ⛔

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Sprint stylem klasycznym Kussamo - typ: Kikkan Randall TOP3 - 1.75 @ Unibet ⛔
Trudno poszukać innego typu do TOP3. Bjoergen to zdecydowana faworytka. Poprzedni sezon Amerykanki udany, a teraz zapowiada się jeszcze lepiej po tym 3 miejscu na 10km. Rok temu była tu 4, teraz powinna postraszyć Marit. Kalla mogłaby się wmieszać, a tak jej brak na pewno wyjdzie na + Kikkan. Trudno mi ocenić po tym pierwszym weekendzie kto może być w finale, ale nie widzę wielkiego zagrożenia. Kurs niezły i warto spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +12
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Sprint stylem klasycznym Kussamo
H2H - Kikkan Randall - Justyna Kowalczyk
Typ: Kikkan Randall - 1.70 @ Betsafe ⛔
Konsekwentnie na Kikkan, którą opisałem z lekka wyżej. Co do Justyny to wiadomo jak to u niej z początkami sezonu. Forma ma przyjść dopiero później i na pewno tak będzie. Plus dla Polki to styl klasyczny, ale to za mało, myślę że duży sukces dla Kowalczyk to będzie finał, a Amerykanka gra o zwycięstwo. Myślę, że warto zainwestować, a nie wiem czy to nie pewniejszy typ niż TOP3 dla Randall.

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
Bieg narciarski kobiet 5 km styl dowolny
Randall-Kowalczyk typ 1 @ 1,75 /Fortuna/ 1,62 /Unibet/ ✅ spokojnie weszło
Polecam typ na Kikkan , amerykanka to mistrzyni w stylu dowolnym , formę pokazała już przed tygodniem w szwecji gdzie i w biegu indywidualnym i w sztafeie na swjej zmianie pobiegła bardzo dobrze , Justyna dopiero wchodzi w sezon wczoraj w jej ulubionym klasyku w eliminacjach było bardzo dobrze w bezpośrednich pojedynkach nie było już tak dobrze/trudny półfinał/ myślę ze Justyna nie odpuści ale z Kikkan dziś przegra.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
A ja bym był sceptyczny na temat typu powyżej i gram zupełnie odwrotnie. Amerykanka wczoraj pokazała, że ma problemy na tej trudnej trasie i skoro w swojej koronnej dyscyplinie pokazała, że coś jest nie halo, to dzisiaj wcale nie wróżę jej za dpbrze. Justyna już lepiej niż tydzień temy, a że trasa zdecydowanie bardziej leży jej niż Kice, to sądzę, że da radę. Kursy ustawione prawidłowo, bo będzie ciasno - ja pobieram w stronę Polki.

Kowalczyk - Randall 1 za 1,85 w Fortuna ⛔ spokojnie nieweszło

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
A ja bym był sceptyczny na temat typu powyżej i gram zupełnie odwrotnie. Amerykanka wczoraj pokazała, że ma problemy na tej trudnej trasie i skoro w swojej koronnej dyscyplinie pokazała, że coś jest nie halo, to dzisiaj wcale nie wróżę jej za dpbrze. Justyna już lepiej niż tydzień temy, a że trasa zdecydowanie bardziej leży jej niż Kice, to sądzę, że da radę. Kursy ustawione prawidłowo, bo będzie ciasno - ja pobieram w stronę Polki.

Kowalczyk - Randall 1 za 1,85 w Fortuna
Wiedz ,że wczoraj sprint był stylem klasycznym i trasa do sprintu jest krótka i biegnie inaczej niż do dzisiejszego biegu dowolnego , chciałbym patriotycznie aby Twoje było na wierzchu ale ja przystaję przy swoim , kursy lecą na amerykankę /fortuna już tylko 1,55 a unibet 1,6/

A 15

andrreto

Użytkownik
Skoro kolega KARTONIK pisze o stylu klasycznym to warto zaznaczyć, że w sztafecie w Gaellivare Randall też biegła klasykiem. Amerykanki są w dobrej dyspozycji i wg mnie warto grać na pary z Diggins Stephan czy Brooks. Randall czy Kowalczyk - dla mnie lekkim faworytem Polka ze względu na cztery poważniejsze podbiegi na trasie, ale grałbym gdyby na Kowalczyk były kursy powyżej 2.00

A 0

andrzej26u

Użytkownik
Przeanalizowałem ofertę na jutrzejszy bieg 10km technika klasyczna i rzuciła mi sie w oczy propozycja bet365 Kertu Niskanen-Katrin Zeller 1.Finka ma zeledwie 7 sekund straty do Niemki i mysle ze bardzo szybko zniweluje strate a biorac pod uwage,ze w klasyku czuje sie jak ryba w wodzie to z czasem powinna odjzdzac rywalce.Tydzien temu biegły razem w biegu sztafetowym klasykiem i Niskanen na odcinku 5km wypracowala przewage ok 20 sekund.W zeszlym roku na tym samym dystansie w Kuusamo miala jeszcze wieksza strate bo 17 sekund zmiazdzyla Zeller i zameldowala sie na mecie 1,08sekund przed Niemka!Prosze o opinie

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Zeller-Niskanen 1,83 bet365 ✅
Kowalczyk-Johaug 2,20 bet365 ⛔ daj pan spokoj/na zywo mozna bylo kontrowac po kursie 4,00 w unibet
Dziwna para bo na 10km C Finka powinna byc w porownaniu do Niemki jak Mercedes do Malucha...
Kowalczyk moga sie jarac ale ja twierdze ze i tak ona ma ciezki poczatek sezonu i jest przemeczona, w Kuusamo zawsze slabo rozpoczynala a Johaug znakomicie. Przewaga Polki to nic i Norwezka moze ja szybko zniwelowac a na finiszu niekoniecznie Polka bedzie mniej zmeczona...

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Sprint stylem dowolnym Quebec
Typ: Kikkan Randall wygra --- 2.00 @ Unibet, Betsafe ✅ 1
Wystarczyło by napisać, że to sprint dowolnym. Do tego nie ma praktycznie wszystkich najgroźniejszych rywalek Kikkan. W klasycznym (Kussamo) mogła zawieść, wczoraj już dała mały popis, myślę że jak na brak Norweżek, Kowalczyk i kilku innych nazwisk to kurs na zwycięstwo Kikkan bardzo korzystny. Okazja do zgarnięcia punktów ogromna, trudno mi wskazać kto tu mógłby się wmieszać. Jakiś upadek jedynie (odpukać) mógłby chyba pokrzyżować plany Amerykance.

Otrzymane punkty reputacji: +9
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Canmore,10 km klasykiem ze startu wspólnego: Ishida TOP 3@4,00 Unibet⛔⛔ upadek Japonki i tylko 10 msc:;/:

Ulubiony styl Japonki,więc moim zdaniem czas najwyższy na podium.W Kuusamo pokazała jak silna jest na tym dystansie również w tym roku: przesunęła się z 29 na 9 pozycję,a w samym biegu przegrała jedynie z Astmą i Kowalczyk.W poprzednim sezonie w klasyku nie wypadała nigdy poza 10,nawet gdy startowały wszystkie najlepsze.Tym razem zabraknie Marit i Therese(chyba się nie mylę?) więc Masako ma spore szanse na usadowienie się na pudle tuż obok Polki;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Canmore,10 km klasykiem ze startu wspólnego: Ishida TOP 3@4,00 Unibet Ulubiony styl Japonki,więc moim zdaniem czas najwyższy na podium.W Kuusamo pokazała jak silna jest na tym dystansie również w tym roku: przesunęła się z 29 na 9 pozycję,a w samym biegu przegrała jedynie z Astmą i Kowalczyk.W poprzednim sezonie w klasyku nie wypadała nigdy poza 10,nawet gdy startowały wszystkie najlepsze.Tym razem zabraknie Marit i Therese(chyba się nie mylę?) więc Masako ma spore szanse na usadowienie się na pudle tuż obok Polki
Ishida-Randall 1,85 unibet ⛔
Skofterud-Randall 1,833 pinnacle ✅
Ishida TOP 3 3,25 unibet ⛔
Randall na 10km C w Kuusamo 28 czas wiec nic wiecej nie trzeba dodawac... O japonce napisal levy. Amerykanka skupi sie na pewno na sobotnim sprincie a dzisiejszy dystans potraktuje treningowo. Japonka 200% dzis wiec kurs bomba.
Biorac pod uwage wyniki z Kuusamo Kowal powinna wygrac, dalej Ishida i daleko daleko nikt wiec podium Japonki raczej niezagrozone...

???? upadek Ishidy.....

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
na szybko, bo się nie znam na biegach za bardzo:
Ronning - Sundby @ 2,10 Unibet
W klasyku w Kuusamo Sundby 3 czas, Ronning 33..
dlaczego takie kursy? Jakieś problemy Ronninga w Kuusamo i teraz jest faworytem?
widzę, że z przebiegu kariery Ronning jest znakomitym klasykowcem, ale może forma na razie kiepska?
albo Sundby top3 @ 1,80
e:
uff dobrze, ze nie gralem tego - dobrze zaczal Sundby na prowadzeniu, Ronning daleko, a nagle na 3 pomiarze 26 sek straty? Upadek? Na to wyglada, nie znioslbym tego po Ishidzie..
e2: dobra skasujcie to modzi zanim znowu jakis madry powie mi, ze podalem typ, a nastepnie sie z niego wycofalem :O

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Gdy przychodzi do dłuższych dystansów, to grzech nie zagrać na Vibeke.
Początki sezonu ma zawsze bardzo dobre, a jeśli chodzi o umiejętność biegania klasyk+dowolny, to przy przerzedzonej stawce w Canmore wychodzi podium ;] W 10 C tu w Kanadzie tuż poza podium, a szansa na poprawę jest, bo sprinterki typu Falla czy Randall mogą zapłacić za wczorajszy trudny sprint. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o Norweżki to powinna być najlepsza, bo Steira jest strasznie nierówna.
Top 3 2.20 unibet ✅

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ja pograłem jednak Randall TOP 3.W Unibet wczoraj było 2,00-dziś wzrosło do 2,25.A co ciekawe wczoraj Bet365 dawał na ten zakład 1,40..dziś wzrosło do 1,80.

Tak jak pisze poprzednik sprinterki mogą zapłacić za wczorajsze harce.Ale nie muszą.Kikkan za dużo nie straciła na 10 km klasykiem,więc na 7,5 też utrzyma się w czołówce.A dowolnym to już tym bardziej.Coś czuję że tu może duża grupa dojechać do samej mety,tzn powyżej 5 zawodniczek(ewentualnie Kowalczyk może im uciec wcześniej)

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Buki głupieją z kursami i trudno się dziwić ;] Na Randall wychodzi siurbet, ale skromny, bo limit 24 euro w betcity... jest 2.1 na poza top3
Justyna to powinna wygrać, może spróbować ucieczki na ostatniej pętli klasyka i pozgarniać przy okazji bonusy.
Shevchenko - Rotchewa 1 1.55 betsafe ✅
Vala przypomniała o sobie w biegu klasykiem, co jeśli dołożyć do tego dowolny w którym bryluje? Wiek już nie ten, ale trudne, wymagające trasy to jej konik i wciąż pokazuje klasę. Kanada dobrze robi weteranom, bo DiCenta u mężczyzn też był wysoko. Rywalka również doświadczona, w PŚ startuje ostatnio rzadko, a w zeszłym sezonie przegrała z Ukrainką na tym dystansie w Lahti.
Haag-Zeller 2 1.85 tobet ⛔ szkoda. sprint
Urocza Ania od dłuższego czasu boryka się z brakiem formy, albo nie startuje, albo kończy się słabym wynikiem, od czasu do czasu jakieś jednorazowe wystrzały. Kanada dla niej szczęśliwa, ale miejsce w czołowej 15 będzie niespodzianką.
Niemka zawsze im bliżej TdS to łapie lepszą formę. W samym klasyku wygrała z Haag o naście sekund, ale myślę, że przy dłuższym dystansie ta strata jeszcze się powiększy.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Jakoś mi się spodobało to TOP3 na unibecie:
Kowalczyk TOP3 prolog 2.0
Rozstrzał spory w porównaniu co daje b365- 1.25 :razz: Prolog przedłużony o 0,5 km i myślę, że to na korzyść Polki. W ostatnich latach z pudła nie schodzi w Oberhofie -&gt; http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&amp;amp;competitorid=32177&amp;amp;type=result&amp;amp;category=ALL&amp;amp;season=ALL&amp;amp;sort=&amp;amp;discipline=5k&amp;amp;position=&amp;amp;place=&amp;amp;Submit=Search
,więc szanse są niezłe.
Nie wiem jak z Kallą, bo z miesiąc temu czytałem, że planowała odpuścić TdS. Może jej się odmieniło :razz:
Na Marit 1.65 i tendencja tego kursu będzie raczej spadkowa. Taki dystans i styl, o ile się znowu nie potknie, to powinna wygrać. ⛔ alem zrobil interes ;]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom