Kowalczyk i Johaug żadna nie zagrozi. A Heidi to praktycznie wszyscy wpisują na pudło, ale ja byłbym ostrożny z tym.
Nie wiem jak wy, ale ja wierzę w Kristę. Obserwator wynalazł TOP6 w jakimś ziemniaku, co jest super opcją, szkoda że nic takiego nie ma w netowych ????
Zawodniczka wszechstronna, ale też doświadczona, dobrze jej pasują wieloetapówki. W ostatnich 2 latach kończyła TdS w 8, w ostatnim roku 4 miejsce, choć lata świetlne za Justyną/Marit/Therese.
Do wyboru do koloru:
z Randall 1.65 unibet
z Kallą 2.30 tobet Kalla to spora niewiadoma, chorowała, na początku sezonu mówiła, że nie startuje w TdS, dopiero po chorobie zmieniła zdanie. Może skończyć na podium, ale równie dobrze może być 10.
Warto zacząć od tego, że ostatni podbieg nie pasuje tym obu zawodniczkom. Za dużo mięcha. A Finka uzyskuje tam niezłe czasy i minutkę na koniec im wklepie.
Na niekorzyść Randall przemawia fakt, że obcięto sprint i został jej tylko klasyk, w którym wiele nie nadrobi nad Finką(teoretycznie). Amerykanka poprawiła się bardzo na dystansach, ale w Kanadzie już była słabsza niż na początku sezonu.
Zyski z prologu będą symboliczne, a następnego dnia i tak się to zjedzie. Dla Kikkan takie Toury są zbyt męczące i choć z roku na rok się poprawia, to nie widzę jej w TOP5, raczej bliżej końca 10.
Z prologu, czekam na jakąś ciekawą parę z Denise Herrmann. W Kanadzie pokazała moc w sprincie, a od 2 lat zajmuje wysokie miejsca w Oberhofie.
U mężczyzn, to trzeba poczekać do tego biegu pościgowego na 35 km, bo tam się zabawa pewnie rozpocznie od nowa, przed tym etapem można zagrać na jakiegoś doga.
http://www.fiscrosscountry.com/data/document/pro_cortina-toblach_rz_22.121.jpgśmiszny profil.
Z mężczyzn: tobet na prolog
Gailliard - DiCenta 1 1.60
każda seria kończy się...
Wygląda ok. Gdyby to było 40 km, to inna bajka, ale taki smarkaty dystans zupełnie nie pod Włocha, wiek robi swoje i ciężko by nagle Giorgio był dynamiczny jak 20 latek.
We wszystkich startach w TdS przegrywał prologi z Francuzem, oby ta seria została poddtrzymana.
Do wygranej w prologu, to kusi zagranie Northuga, Cologna w słabszej formie w tym sezonie, a Petter moc ma i w Oberhofie z podium nie schodzi( 2-0-2 bilans) w 4 startach.
PS. Widzę Saarinen na starcie, będzie zarobek o ile ją jeszcze z kimś wystawią w parze ;p Zakończyłaby karierę, bo żal patrzeć.
Prolog K:
Ropponen - Kristoffersen 1 2.20
unibet
Norweżka z tego co czytałem, to choruje na mono i w tym sezonie jest słaba i jej wyniki z wcześniejszych zawodów były znacznie poniżej oczekiwań. Więc kurs powyżej 2 warto pobrać, bo ciężko przewidzieć na co stać Kristoffersen. Finka to solidna firma w dowolnym i prologi też są jej konikiem, w ostatnich latach w Oberhofie - 15-8-4-6. Startują obok siebie, więc szybko poznamy wynik.