O kurde wielkie graty.
JAk myslisz oplaca sie grac turnieje z wpisowym? Mniej ludzi jest? wieksza szansa na wygrana??
Ted jest dokladnie tak jak mowisz. Znacznie mniej ludzi. (W tym co wlasnie wygralem gralo okolo 150osob). a s koro gra mniej osob to i Twoje szanse na wygrana teoretycznie rosna. Jednak musisz pamietac o tym ze w turniejach z wpisowym gra sporo dobrych graczy i nie rozrzucaja tak swoich chipsow na prawo i lewo jak bywa w freerollach. jesli chcesz zaczac grac w turniejach z wpisowym musisz umiejetnie zarzadzac swoim bankrollem. Aby uniknac takiej sytuacji ze masz na koncie $40 i pchasz sie do turnieju z wpisowym $20+$2. Sam dopiero zaczynam grac w turniejach z wpisowym i znacznie lepiej mi idzie w turniejach gdzie gracze moga robic tzw re-buy. Z czego to wynika? Otoz w turniejach z re-buy'ami jest sporo wariatow, ktorzy nie szanuja swoich zetonow bo po co skoro jak przegra to zrobi re-buy'a ???? i pozniej kolejnego, kolejnego ???? a ja tylko czekam na takich graczy ????
pozdro
PS. Pytales piotrek ile gram w pokera. No wiec zasady gry
texas hold'em poznalem jakis rok temu. Gralem wtedy w turniejach chociaz ciezko to nazwac gra ???? Nie znalem wtedy zadnych zagran, nie sledzilem gry przeciwnikow i nie liczylem prawdopodobienstwa itp, itd. Moja wiedza ograniczala sie do tego ze wiedzialem iz AA jest silniejsze od KK ???? Tak naprawde pokerem interesuje sie od 1-2miesiecy