Roman Kołbuc jest oskarżony o to, że nawoływał do nękania Patryka Jakiego. Na czym miało ono polegać? Mężczyzna umieścił w internecie numer telefonu wiceministra sprawiedliwości, za co może trafić do wiezienia nawet na trzy lata. Problem w tym, że numer polityka jest powszechnie dostępny na stronach internetowych.Czy lata 2007-2015 w Polsce to była demokracja? Jeśli to była demokracja, a to co jest od dwóch lat to dyktatura to ja wolę to co jest teraz. Takiej wolności słowa jak jest teraz nie było nigdy. Jeśli napiszę teraz Kaczyński ty ch*** to jestem pewny że jutro o 6 nie przyjdzie policja i mnie aresztuje. Natomiast za panowania lokaja Tuska ludzie byli aresztowani za "Donald matole twój rząd obalą kibole" a TK pod wodzą Rzeplińskiego uznał że karanie za to hasło jest zgodne z konstytucją!!! Jeden tež został aresztowany za prześmiewczą stronę o Bronku.
Rekonstrukcja jest genialna z punktu widzenia strategii. Kaczyński jest bardzo dobrym strategiem i do tego ma charyzmę. Tylko Tusk może go pokonać... Tyle dywagacji...adamo jak ci się podoba rekonstrukcja Rządu: jest już gorzej niż w Korei Północnej?
Szansa na wygranie kolejnych wyborów to utrzymanie 500+ i wcześniejszych emerytur, rekonstrukcja rządu to interesuje samych zainteresowanych, dziennikarzy i hobbystów takich jak my, czyli według mojej oceny 10% społeczeństwa ????Rekonstrukcja rządu cieszy mnie nie jednak z tego powodu, że jednak PiS będzie miał szansę na wygranie wyborów, a przy wcześniejszym rządzie by jej nie miał i dlatego taki ruch
Myślę, że jednak zmiana Szydło i takich ministrów jak Macierewicz czy Szyszko jest wiadoma większości, nawet tych co nie specjalnie się interesują bo to były bardzo głębokie zmiany. Utrzymanie, a nawet poszerzenie 500+ zapowiada też PO i nie sądzę aby ruszali wiek emerytalny. Przy utrzymaniu tej ściągalności VAT i tak rozpędzonej gospodarce jest to możliwe. Jednak jeśli Tusk nie stanie na czele opozycji nie wierzę w jej jakiekolwiek zwycięstwo bo niestety Schetyna nigdy nie miał i nie ma charyzmy aby być liderem. Na dzień dzisiejszy to dla mnie tylko Frasyniuk ma charyzmę, ale on nie chce się w to bawić. Tak czy inaczej w 2018 zamierzam grubo wejść w jakiś lepszy niż prognozowany wynik PO i N bo uważam, że sondaże na PiS są przeszacowane... a buki będą się tym kierować.Szansa na wygranie kolejnych wyborów to utrzymanie 500+ i wcześniejszych emerytur, rekonstrukcja rządu to interesuje samych zainteresowanych, dziennikarzy i hobbystów takich jak my, czyli według mojej oceny 10% społeczeństwa ????
Ta jasne, za dwa lata pisiory wezmą większość konstytucyjną. Pytanie jest tylko czy sami czy z Kukizem. Wreszcie zmienimy tą komunistyczną czerwoną prostytucję zwaną konstytucją. Już widzę jak Polacy będą chcieli powrotu tej mafii PO, tysięcy leni z Afryki i Arabów, podwyższenia wieku emerytalnego, likwidacji 500+ czy przyjęcia Euro, powrotu do złodziejstwa i wyprzedaży reszty majątku państwa. Możesz pomarzyć. Wielu głosować będzie na tzw. mniejsze zło. A tak się składa że dla wielu nawet jeśli nie są za PiS to przy wyborze pomiędzy nimi a tymi oszołomami z PO, N, czy Razem mniejszym złem jest PiS.adamo80
pisowcy i tak przegrają kolejne wybory, wiesz czego Polacy nie wybaczają? arogancji. A arogancją oni biją wszystkich. ostatnio znajomy rolnik żalił mi się, że pluł na peowców, ale za peowców rolnicy dostawali o 30% większe dotacje. A teraz? A teraz do klubu nauczycieli i lekarzy rezydentów zaraz dołączą rolnicy. Swoją drogą dlaczego lekarz po 6 czy 7 latach najcięższych studiów ma zarabiać 1800 złotych? Tępe łby o mentalności ruskiej tego nie rozumieją, że gdy oni chleją pod wiejskimi monopolowymi od czasów gimnazjów czy nawet podstawówek, to inni się uczą aby coś w życiu osiągnąć. W Polsce PGR jest wiecznie żywy... byle głupek po gimnazjum robi sobie prawko kat. C+E i więcej zarabia niż jakiś młody lekarz. Nikt nie mówi że mają od razu brać jak w Niemczech po 3k euro, Polska długo nie będzie Niemcami pod względem stopy życiowej póki nieuki i niedorozwoje, zasłaniający się czy to patriotyzmem czy to wiarą katolicką będą rządzić w tym kraju. Pozamieniali niedo**ebki czerwone na czarne książeczki... a jeśli komuś się nie podobają jakieś standardy demokracji to droga otwarta na Białoruś czy do Tatarów, omylnie nazywanych Rosjanami
Myślałem, że ktoś odpisał w dziale LM, ale ok... Fajnie, że nie jestem tu sam...adamo80
pisowcy i tak przegrają kolejne wybory, wiesz czego Polacy nie wybaczają? arogancji. A arogancją oni biją wszystkich. ostatnio znajomy rolnik żalił mi się, że pluł na peowców, ale za peowców rolnicy dostawali o 30% większe dotacje. A teraz? A teraz do klubu nauczycieli i lekarzy rezydentów zaraz dołączą rolnicy. Swoją drogą dlaczego lekarz po 6 czy 7 latach najcięższych studiów ma zarabiać 1800 złotych? Tępe łby o mentalności ruskiej tego nie rozumieją, że gdy oni chleją pod wiejskimi monopolowymi od czasów gimnazjów czy nawet podstawówek, to inni się uczą aby coś w życiu osiągnąć. W Polsce PGR jest wiecznie żywy... byle głupek po gimnazjum robi sobie prawko kat. C+E i więcej zarabia niż jakiś młody lekarz. Nikt nie mówi że mają od razu brać jak w Niemczech po 3k euro, Polska długo nie będzie Niemcami pod względem stopy życiowej póki nieuki i niedorozwoje, zasłaniający się czy to patriotyzmem czy to wiarą katolicką będą rządzić w tym kraju. Pozamieniali niedo**ebki czerwone na czarne książeczki... a jeśli komuś się nie podobają jakieś standardy demokracji to droga otwarta na Białoruś czy do Tatarów, omylnie nazywanych Rosjanami
U niego to normalne, jak i manipulowanie faktami...Pablo_89 w następnym poście, może napiszesz jakiś komentarz do wypowiedzi Tommy83 z 22.01.2018
Nie chowaj głowy w piasek jak politycy pis gdy fakty stają się niewygodne.
Dołączyłeś do forum nie dawno... Żebyś widział co tu się działo jak ogłoszono Brexit... Zwiastowali koniec UE - było momentalnie ze 20 postów w stylu wygraliśmy itd. Po prostu szał radości i zwycięstwa forumkowych ....... Był nawet taki jeden co był w ruchu w UK dążącym do Brexitu...Jeszcze niedawno głupie bydło cieszyło się z Brexitu a teraz? Turbodebile twierdzili że to "wiosna narodów". Myśleli niedorozwoje i w Polsce i w Niemczech, a tym bardziej w UK, że jak Brexit nastąpi, to nagle Anglia przestanie mieć problemu z brudasami. A tu się okazało zupełnie coś innnego. Że nie dość, że UK dalej jest zalewany przez kolorowych, to jeszcze gospodarka leci na łeb na szyje. ..
adamo80Nie wiem co będzie w wyborach jeśli chodzi o wynik, ale jestem pewien, że na PiS zagłosuję nie więcej niż 10% ludzi z wyższym wykształceniem...
Z narodowcami nie chcę mieć nic do czynienia w żadnej formie. Ani w realu ani w necie nie mam żadnych znajomych z tego kręgu, a jak się dowiaduję, że ktoś jest zrywam znajomość z takim, a zakładam się wyłącznie z przyjaciółmi...adamo80
Proponuję zakład (np. o 1000 zł), czy na PiS w kolejnych wyborach parlamentarnych zagłosuje więcej czy mniej niż 10% osób z wykształceniem wyższym biorących udział w wyborach, wchodzisz w to?
No cóż, tak właśnie myślałem, że jak przyjdzie do konkretów to twoje "przekonania" legną w gruzach.Z narodowcami nie chcę mieć nic do czynienia w żadnej formie. Ani w realu ani w necie nie mam żadnych znajomych z tego kręgu, a jak się dowiaduję, że ktoś jest zrywam znajomość z takim, a zakładam się wyłącznie z przyjaciółmi...
Osobiście uważam, że wszystkie takie ruchy powinny zostać zdelegalizowane bo we współczesnym świecie w sensie wyznawania religii chrześcijańskiej czyli Europa + USA nie ma już narodów - wszystko jest jedną wielką globalną wioską i wreszcie nie ma wojen jakie toczyły nas przez 2 tysiące lat, - ostatnia właśnie dzięki NARODOWCOM do których zaliczali się naziści i faszyści...