>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Bieżące wydarzenia, newsy, komentarze

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Dzisiaj debata nad wnioskiem PiS o wotum nieufności wobec rządu Donalda Tuska. Kopacz zabroniła prof. Glińskiemu przemawiać w Sejmie.
Jednak Kaczyński nagrał przemówienie Piotra Glińskiego i puścił je w Sejmie

K 358

koeman66

Użytkownik
fajny ten screen z tym tabletem, tak naprawde to wygladaloby w przyszlosci: premier sterowany przez prawdziwego premiera jara, a nad nim rada od ojca bezdzietnego rydzykowatego... to jest zwykla parodia to co sie dzisiaj wyprawia, goscie wiedza, ze nie maja szans na obalenie rzadu, a robia sobie jajca - za to marnotrastwo czasu dostaja niezla kase! oczywiscie najwieksza polewe maja ci, ktorzy po 1989 zyskali najwiecej - bogacze kretacze i kler, obydwie grupy nie chca zmian i maja swoich ziomali w sejmie, ktorzy z kolei dbaja o ich interesy... a taki kaczynski czy tusk to sciemniacze, tzw. pozytywni glupcy, ktorzy robia dobra mine do zlej gry, tak jak wczesniej lechu co przez plot skakal!

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
to jest zwykla parodia to co sie dzisiaj wyprawia, goscie wiedza, ze nie maja szans na obalenie rzadu, a robia sobie jajca
Dlaczego jaja, chcieli pokazać alternatywę, pokazać własny punkt widzenia w świetle ekranów telewizorów, które bez wyjątku to pokażą. Przecież każdy wie, że to było działanie marketingowe, mają wystarczającą liczbę posłów żeby taki event przyprowadzić to niech robią.
Ps. tablet 10/10, tvn będzie miał o czym gadać.
oczywiscie najwieksza polewe maja ci, ktorzy po 1989 zyskali najwiecej - bogacze kretacze i kler
Kler ????.

K 358

koeman66

Użytkownik
to sa po prostu ludzie malo powazni, co bylo widac przy tej popelinie o zwiazkach mesko meskich, teraz popelina tabletowa, a pajace z tvn maja tania sensacje... jak zyje to nie slyszalem i nie widzialem zeby polityk trzymal i kumplowal sie z robotnikiem... to sa ludzie, ktorzy maja kumpli w swiecie biznesu i kosciola, a wiadomo, ze bogacze i kler zyskal po 1989 najwiecej, a ten co zyje dobrze nie chce zmian i tyle... moga scieminiac, ze chca dobrze dla nas, a tak naprawde zrobia wszystko na opak, tak zeby ich przyjaciele nie ucierpieli

K 358

koeman66

Użytkownik
no bogacze - kretacze to takze w duzej czesci byli esbecy itd. przykladem moga byc te firmy ochroniarskie, ktorych wlascicielami sa byli ubecy...

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
Czytaliscie moze co zamierza wprowadzić rząd? A mianowicie pomysl pana Rostowskiego? ten kraj to parodia nic tylko uciekac za granice, bo w Polsce juz nie da sie godnie zyc ograniczane sa swobody obywatelskie...

http://banki.wp.pl/kat,6599,title,Skarbowka-nie-daruje-nikomu,wid,15404228,wiadomosc.html?ticaid=11037d
Bida w kraju, ten człowiek ma kilka pomysłów jak Polskę zbawić ????
Zmniejszenie limitu na kasy fiskalne do 20 tys. zł (obrotu firmy),
pomysł z vat`em.

Panie płemierze, jak prowadzić firmę?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Subskrybuje kanał Maxa, widziałem chyba wszystkie jego filmiki i to jest jeden z nielicznych, z którym się nie zgadam. Wiecie dlaczego, bo równie dobrze można skreślić wszytko co związane z Watykanem, dobrać pierwszy lepszy z poważniejszych banków, znaleźć w google kilka niezbitych faktów i napisać teorię spiskową.
Nie twierdze, że Max nie ma racji, domyślam się że w dużym uproszczeniu ma. Ale to nie do końca jest jego autorska teoria. Zaproponował w książce W imieniu Boga? ją jako jeden z pierwszych David Yallopa, przytoczył tam kilka faktów, a sama książka prowadzi do &quot;ciekawych&quot; wniosków na temat śmierci Jana Paweła I.
Tak w ogóle to Watykan nie ma banku ???? .
W każdym razie Max tym razem poszedł na łatwiznę ;). Mnie to nie porusza.
Wtrącę jeszcze, że wybór nowej Głowy Kościoła interesujący z punktu widzenia mnie osobiście, spodziewałem się Włocha. Na marginesie papież nazywa się &gt;&gt;Franciszek&lt;&lt; bez pierwszy.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Milionowe premie za Euro? Oczywiście! A wy żryjcie szczaw, leszcze!
Marcin Herra, którego ktokolwiek zna (mało kto, ale ktokolwiek tak) oraz Andrzej Bogucki (którego nikt nie zna) dostali od naszego państwa po 1,3 miliona złotych premii, ponieważ Euro 2012 się odbyło. Oczywiście, żyje w Polsce jeszcze około 38 milionów osób, które miało zbliżony wpływ na to, że Euro się odbyło o czasie, ale oni premii nie dostali, bo nie jest łatwo zostać znajomym królika.
W sprawie głos zabrał pan Mikołaj Piotrowski (jego premii nie ujawniono), rzecznik PL.2012. I powiedział tak: - Te pięć lat pracy i sukces Euro został wyceniony na około milion trzysta tysięcy złotych. Jeżeli porównamy stopień zaawansowania tego projektu, wyzwania, ryzyka, problemy które się pojawiały, a finalny rezultat to jest to kwota jak najbardziej uzasadniona.
Pytanie nasuwa się oczywiste: na czym polega owe ryzyko? Wspomniani panowie zarobili w czasie przygotowań do Euro 2012 razem około 2,5 miliona złotych (brali ok. 30 tysięcy miesięcznie). Ryzyko byłoby wtedy, gdyby w razie zawalenia roboty musieli 2,5 miliona złotych wpłacić, zamiast pobrać. Ale ryzyko pod tytułem &quot;albo zarobimy 2,5 miliona, albo 5,1 miliona&quot; - to jednak ryzyko niespecjalnie straszne. Takiego ryzyka, drogi panie rzeczniku, podjąć chciałby się każdy.
W Polsce trwa okres wielkiego boomu. Kto tylko zgarnia kasę publiczną, ten może liczyć na premię. Marszałkowie sejmu - wiadomo, po kilkadziesiąt tysięcy. Ale co tam marszałkowie. Bankrutujący ZUS - łącznie ponad 200 milionów dla pracowników! Ale jest z czego płacić: w listopadzie ZUS wziął kredyt w wysokości 2 miliardów złotych, więc 1,8 i tak zostało do przepultania. Przy ZUS-ie to nawet Herra z kumplami tracą na prestiżu.
Jak to było w słynnym smsie wysłanym przez pewnego polityka? &quot;Chwała nam i naszym kolegom. Chuje precz!&quot;.
A wy, drodzy czytelnicy, żryjcie szczaw. Niesiołowski pokaże wam, na którym nasypie rośnie
weszło.com

xmarcinx 888

xmarcinx

Forum VIP
Subskrybuje kanał Maxa, widziałem chyba wszystkie jego filmiki i to jest jeden z nielicznych, z którym się nie zgadam. Wiecie dlaczego, bo równie dobrze można skreślić wszytko co związane z Watykanem, dobrać pierwszy lepszy z poważniejszych banków, znaleźć w google kilka niezbitych faktów i napisać teorię spiskową.
Nie twierdze, że Max nie ma racji, domyślam się że w dużym uproszczeniu ma. Ale to nie do końca jest jego autorska teoria. Zaproponował w książce W imieniu Boga? ją jako jeden z pierwszych David Yallopa, przytoczył tam kilka faktów, a sama książka prowadzi do &quot;ciekawych&quot; wniosków na temat śmierci Jana Paweła I.
Tak w ogóle to Watykan nie ma banku ???? .
W każdym razie Max tym razem poszedł na łatwiznę ;). Mnie to nie porusza.
Nie za bardzo rozumiem ten komentarz.To fakt,że czasem w swoich filmikach idzie na pewne uproszczenia i wyciąga niekoniecznie prawdziwe wnioski. No ale jak sobie wyobrażasz żeby w ciągu 6 minut trwania filmu zawarł nie wiadomo ile treści. Akurat trafiło na Watykan bo Max komentuje bieżące wiadomości a o finanasach Watykanu nic nie wiadomo tak naprawdę więc myślę że fajny temat wybrał. Podał pewne fakty no a część to tylko domysły bo prawdy pewnie nikt nigdy nie pozna.
Wydaje mi się,że tu nie chodzi o autora tej teorii,bo i tak wszystko jest mocno uproszczone,ale wystarczy by niektórych zaciekawić i zachęcić do sięgnięcia po książki.I chyba o to w dużej mierze chodzi.

I jeszcze tylko przyczepię się do: &quot;Tak w ogóle to Watykan nie ma banku :smile:.&quot; To już jest głupia teoria. Może się nie zrozumieliśmy,ale wnioskuję że wydaje Ci się że kasę papież trzyma w szufladzie albo w skarpetce?
Przypadkiem wpadłem na taki artykuł:http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,13558367,Skromny_papiez_musi_zarzadzac_niewyobrazalnym_majatkiem_.html#MT
trochę tam można wyczytać(nie wiem ile w tym prawdy) ale jest mowa o 6mld na koncie tego banku czyli dość sporo jak na kraj,który ma bodajże 44ha powierzchni.

A tak ogólnie to polecam filmiki Maxa,pośród internetowych oszołomów on błyszczy niczym diament :grin:. Bardzo ciekawie opowiada i z przyjemnością się tego słucha.Dobrze też, że wyśmiewa głupotę amerykańskich polityków bo myślałem,że tylko w Polsce powstają idiotyczne prawa.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Już wyjaśniam moje rozumowanie.
Instytut Dzieł Religijnych to raczej parabank niż bank i nie jest wpisany do tzw. &quot;białej listy&quot; tzn. że oni nie muszą się spowiadać z tego co robią z pieniędzmi, więc nawet jak coś robią to nie podlegają zewnętrznej kontroli. Na podstawie tego są w pewnym sensie tajemniczy i organizacje międzynarodowe traktują ich w ten sam sposób i ukuto wiele teorii spiskowych właśnie przez to. Które może mają coś wspólnego z rzeczywistością, ale równie dobrze mogą nie mieć. Max nie podobał mi się w tym przypadku bo poszedł ścieżką Dana Browna, nie on pierwszy.
Podobnie rzecz ma się np. Opus Dei, którzy to są Rycerzami Watykanu, mający nie jedno na sumieniu (nawet Palikot tak sądzi :grin ???? .
I chodzi mi o to, że jednak kościoła nie powinniśmy rozumieć Brownem. Jeśli Bank Watykanu, jest lewy to jest i już, ale to nie będzie Amber Gold, bo w tym pierwszym najpierw jest Bóg, a dopiero dalej interesu.
Oczywiście Maxa szanuje i również uważam, że jedna z lepszych serii jaka ukazał się w necie.

Do góry Bottom