http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Duda-i-Kopacz-nie-podali-sobie-dloni-Ekspert-ujawnia-kto-zawinil,wid,17814307,wiadomosc.html
To u nas się wyklucza ????Moim zdaniem politycy powinni w końcu podjąć "męską" decyzję
To pokazuje, że politycy zachowują się jak dzieci w podstawówce. To samo było za Kaczyńskiego i Tuska - jakby jedno z nich było trądem zarażone i nie wolno dotykać. Śmieszne to trochę, a trochę straszne.Co do omawianej sytuacji to ciężko bronić którejkolwiek ze stron, bo i Pani Premier i Pan Prezydent swoje pokazali. Tyle tylko, że Prezydent wizerunkowo stracił więcej.
Tylko nie model francuski, oni tam też mają tą zas... kohabitację. Póki Prezydent i Premier z jednej opcji to wszystko jest w miarę ok.http://www.proto.pl/aktualnosci/prezydent-nie-podal-reki-ewie-kopacz-raczej-media-popelnily-faux-pas
.
Co do postulatu Jestera masz racje, albo zmniejszyc sily Prezydenta i powolywac go przez ZN tak jak w Niemczech albo zrobic system prezydencki jak we Francji i zmniejszyc sile rzadu
Znaczy jak PiS bedzie miec wiekszosc konst. To cos czuje zmiane i umocnienie Prezydenta, byly juz takie zamiary ,trzeba poczekac na Projekt nowej konstytucji.Choc masz racje klasa polityczna w Polsce juz sie wczula w to ,a zaczelo sie od 89 i sprzedazy Polski przy okraglym stole i podzialu. Ale wedlug mnie model prezydencki jest potrzebny by umocnic Polske i nie bylo tak Jak jest teraz .Tylko nie model francuski, oni tam też mają tą zas... kohabitację. Póki Prezydent i Premier z jednej opcji to wszystko jest w miarę ok.
Lepsza już wersja USA - wiadomo kto rządzi, bo jest to jedna osoba. Prezydent.
Ale to tylko takie marzenia naiwnego Polaka - politycy żyją w pewnym sensie z tych sporów i łatwo z tego nie zrezygnują.
Wątpię w to, żeby poparcie dla PO spadło poniżej 15%. Oni mają swój zatwardziały elektorat lemingów, który głosuje na nich choćby nie wiem co ta partia złego i szkodliwego dla Polski robiła. Wynika to z tego, że znaczna część lemingów głosuje nie na PO, tylko przeciwko PiS. Nie wiem czy tutaj czy gdzieś indziej widziałem jakieś badnia, z których wynika, że 75% wyborców PO głosuje na nich dlatego, żeby nie dopuścić PiS do władzy, a tylko 25% widzi w tej parti jakieś pozytywne strony, swoją drogą nie wiem jakie, ale widzi. No wystarczy spojrzeć na modelowy przykład wyborcy PO z tego forum, czyli Adamo, który aż kipi nienawiścią do PiSu. Takich ludzi są miliony. Teraz Kopaczowa pójdzie znowu do TVN-u popłakać, że "musieli" odrzucić referendum bo "cośtam cośtam", że to świetna decyzja, a lemingi to kupią. Jeszcze Kopaczowej przyklasną media, TVN-y i inne Nesweeki i Wyborcze i koniec końców propaganda ogłosi, że była to genialna decyzja.http://wiadomosci.onet.pl/kraj/senat-odrzucil-wniosek-prezydenta-andrzeja-dudy-ws-pazdziernikowego-referendum/zn8xep
Samozaoranie , tylko czekac na spoty , w ktorych PiS obnazy Obywatelskosc PO
PO, sama sie dzisiaj wlasnie skonczyla i nie przekroczy nawet 15%
Podpisuje sie pod tym rekami i nogami , sam wstawialem tutaj ten sondaz, dlaczego ludzie glosuja na PO. Jak to Nowacka ladnie ujela ludzie ida do PiS bo program na Lewice, bo tez maja jakis program ( jakis tam maja ) a do PO po to by dojsc do koryta bez ambicji i programu.Wątpię w to, żeby poparcie dla PO spadło poniżej 15%. Oni mają swój zatwardziały elektorat lemingów, który głosuje na nich choćby nie wiem co ta partia złego i szkodliwego dla Polski robiła. Wynika to z tego, że znaczna część lemingów głosuje nie na PO, tylko przeciwko PiS. Nie wiem czy tutaj czy gdzieś indziej widziałem jakieś badnia, z których wynika, że 75% wyborców PO głosuje na nich dlatego, żeby nie dopuścić PiS do władzy, a tylko 25% widzi w tej parti jakieś pozytywne strony, swoją drogą nie wiem jakie, ale widzi. No wystarczy spojrzeć na modelowy przykład wyborcy PO z tego forum, czyli Adamo, który aż kipi nienawiścią do PiSu. Takich ludzi są miliony. Teraz Kopaczowa pójdzie znowu do TVN-u popłakać, że "musieli" odrzucić referendum bo "cośtam cośtam", że to świetna decyzja, a lemingi to kupią. Jeszcze Kopaczowej przyklasną media, TVN-y i inne Nesweeki i Wyborcze i koniec końców propaganda ogłosi, że była to genialna decyzja.
Co do samego głosowania i odrzucenia referendum, to kolejny raz PO pokazała, że ma w dupie Polaków i nie liczy się z ich głosem. Zawsze mam bekę z tych wszystkich lemingów, bo jak widać PO ma ich również gdzieś, a oni jeszcze na nich głosują. Gdzie tu jest logika? Widocznie wyborcy PO lubią być poniżani i olewani, skoro wciąż głosują na tę partię.
Za te afery, ktore zrobili ich poparcie nie powinno przekroczyc 3 % (wkoncu ludzie dla nich pracujach musza oddac na nich glos), ale ludzie sa oglupiani przez media masa ''pozytywnych'' akcji propagandowych o tych ku*wach dlatego pewnie z 20 % co najmniej dostana... Te smieszne akcje w stylu ''pokazmy jak Polska sie rozwinela'', wrzucajmy zdjecia co zostalo zbudowane w czasie rzadow PO mozna obalic jednym atrykulem (bo za pozyczki to i debil cos zbuduje) -> http://niewygodne.info.pl/artykul5/02439-Rzad-nadal-powieksza-dlug-w-zastraszajacym-tempie.htm dzienny przyrost wyniósł 252,3 mln zł... albo posluchac ekonomistow bezpartynych, ktorzy juz teraz mowia, ze nasz dlug bedziemy splacac okolo 300 lat, ktore nalezy interpetowac, ze za uja go nie splacimy, bo za duzy procen idzie w ogole na sama obsluge... http://www.bankier.pl/wiadomosc/Polskiego-dlugu-nie-mozna-splacic-2892886.htmlReferendum 25.10 odrzucone przez Senat
Za - 35
Przeciw - 53
Wstrzymało się - 2
Plugawe ***** z Platformy będą rozliczone w wyborach.