No więc muszę napisać, że jedna pani ta siedząca jak i ta z 2 zdjęcia choć nie widać buzi, ale widać co innego ???? są całkiem fajne. Mnie osobiście ani jedno, ani 2 zdjęcie nie obraża w żaden sposób. Zakonnice chyba w żadnym zakonie nie mogą mieć takich krótkich spódniczek, więc jak by mi ktoś nie powiedział nie wiedziałbym ???? Jednakże taka poza i 2 dziewczyny + półnagi chłopak sugerują jakiś trójkącik ???? co na tle cmentarza, każdego, ale szczególnie tego jest nie do przyjęcia i polskie władze zareagowały prawidłowo. Oczywiście pozostaje intencja osób robiących te zdjęcia bo jak to był jakiś wygłup, albo artystyczna inspiracja, a nie celowe działanie przeciwko pamięci Polaków; to wina jest oczywiście mniejsza. Co do 2 zdjęcia - tak samo. Pónagie dziewczyny czy w pozach takich jak na 1 zdjęciu na CMENTARZACH to zawsze znieważanie pamięci zmarłych i ich rodzin. Każdy z nas kogoś pochował lub pochowa. Wyobraźmy sobie jak byśmy się czuli jak by na tle takiego grobu było coś jak na zdj. 1 czy 2. Jest to więc sprawa bardziej estetyczna i społeczna niż polityczna. I to jest najważniejsze. A co do kwestii politycznych to wg mnie ani jedno, ani drugie nie jest do bronienia. Nigdy nie twierdziłem, że Wyborcza nie ma korzeni żydowskich co nie przeszkadza mi ich szanować tak jak szanuję Żydów, choć osobiście kompletnie ich nie czytam ???? . Jedna osoba mi bliska mówiła nawet - idę kupić do kiosku "żydków" co oznaczało właśnie GW. Ta osoba się nie zgadzała z nimi, ale czytała od deski do deski razem z Wysokimi Obcasami i dla mnie to jest partner do dyskusji, a nie ktoś kto nie oglądał Idy, nie czyta Wyborczej, nie zna osobiście żadnego geja, ale ma "wyrobiony" pogląd na wszystko.
A wracając do obrażania, mnie osobiście nie obraża znieważanie osób duchownych ale symboli religijnych jak krzyż czy biblia. Co do symboli narodowych jest to naganne, ale bardziej mnie ruszają zawsze te pierwsze i to jest granica mojej tolerancji.