>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

AutoMobilClub

Status
Zamknięty.
bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Może nie przeczytałem dokładnie ale chciałes do 5 tys. Mialem Honde w swojej &#39;karierze samochodowej&#39; auto naprawde bezawaryjne świetne dynamiczne i mocne jak na swój silnik. Wyglad też niebanalny bo sorry niechce urazic posiadaaczy ale conajmniej w mojej okolicy Golfa nie chcialem bo ma go za wiele osob ????
Honda ma jeden duży minus. Mniej zadbane egzemplarze mocno rdzewieją . W co drugiej tylnie nadkola do roboty po okresie jesienno zimowym, tylnia klapa także często , odziwo u mnie i kolegów posiadaczy tego auta przednie w dobrym stanie. Ja posiadałem w swojej ocenie (i cenie w jakiej sprzedałem) auto te w dobrym stanie a i tak klape tylnią zaprawki małe zrobic bylo trzeba.
A i jeszcze jedno nie jestem pewien czy do 5 akurat tysiecy znajdziesz zadbany bardzo egzemplarz. Ale celuj w rocznik 93 to może sie uda ????
Nie wiem czy to twoje pierwsze auto ale jesli tak to nawet mniej zadbany od strony lakierniczej a zadbany silnik nie przekatowany i tak bedziesz zadowolony ????
pozdro!

slander 10

slander

Użytkownik
Odgrzebuje temat, bo aktualnie szukam auta do max 15 tys PLN. Nie ma mowy o żadnym &quot;dołożysz tyle i tyle i masz&quot; tylko jest to cena ostateczna.
Wymagania:
Stosunkowa niezawodność(wiadomo, że nie będzie to nówka, ale nie chce jakiś wadliwych modeli)
4-5 osobowy
Diesel
Preferowane marki: Audi, Honda, Jeep, Saab, Volvo albo Opel

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
VW Golf 4, niedawno kumpel kupił za 14k 3-drzwiowy, diesel 1.9 110KM 2000 rok (chyba), przez mobile.de
.
.
.
Tylko nie kupuj w Polsce samochodu :jezora:

geneeric 0

geneeric

Użytkownik
Audi A4 1.9 TDI 110km. Kupiłem w marcu w wersji Avant sprowadzony z Niemiec, full opcja tylko bez skóry. Rocznik &#39;96 ale niesamowicie zadbany. Jeżdże kilka miesięcy i nie zamieniłbym na nic innego. Silnik ekonomiczny - na autostradzie przy ~110 km/h zszedł do 5,5l /100km. Auto super się prowadzi, jest bardzo dynamiczne i elastyczne. A że niemiec to jakiś meloman był to sobie wziął z salonu full opcje BOSE 6 głośników z subwooferem co jest ogromnym plusem ???? Jak na przejechane 16 tyś km nie mam dosłownie żadnych zastrzeżeń. Największe plusy to silnik, wyciszenie wnętrza i precyzyjny układ kierowniczy.

Polecam

slander 10

slander

Użytkownik
No dobra. A jak się zabrać do kupna takiego auta z Niemiec? Prywatne osoby, czy jakaś giełda? Rozumiem, że szukam przez neta i jadę, ale to chyba kilka modeli muszę mieć upatrzonych. Jak się do tego zabrać?

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Za tą kase to wybór jest już bardzo duży, mazda 626, Accord, jakaś Carisma może ^^ Jak masz preferencje to na pewno znajdziesz coś co sie spodoba, bo i tak każdy ma jakieś inne swoje upodobania.
Zeby kupic auto z zagranicy najlepiej jak sie samemu nie zna miec kogoś obeznanego i znającego język. Sa też osoby oferujące usługi w tym zakresie, czasem można sie tez dogadać ze auto podprowadzą pod granice. Warto tyko sobie zadać pytanie czy sie opłaci. Nie ma zasady że zagraniczne lepsze niż Polskie a taka wycieczka tez kosztuje. Ważne do czego tez ma auto służyć.
Mogę polecić giełdę samochodową w Słomczynie k/Grójca. Jedna z największych jeśli nie największa giełda w Polsce, a na pewno największa pod względem aut nimieckich otwarta co niedziela od 6 ????

geneeric 0

geneeric

Użytkownik
Wyjazd po auto do Niemiec/Austrii/Belgii/Szwajcarii jest totalnie nieopłacalny. Jedziesz na giełdę samochodową, chodzisz pytasz oglądasz. Jest mnóstwo ludzi którzy się tym zaowodowo zajmują i często da się z takim człowiekiem dogadać żeby Cie zabrał na taki wyjazd, policzy Ci jakieś grosze za transport ale wybierzesz sobie co tylko będziesz chciał. Zastanów się tylko czy nie szkoda zachodu, bo przecież oni też wybierają tylko to co najlepsze żeby im sie lepiej sprzedało. Wbrew pozorom na zachodzie też jest sporo zajeżdżonego szajsu, więc mówienie o tym że to tylko w Polsce złom się po drogach turla jest conajmniej niepoprawne. Auto z Niemiec też wymaga gruntownego przeglądu. Przykład? Znajomy kupił A4 z niemiec, podobne do mojej. Jedzie już w Polsce na przegląd potrzebny do rejestracji. Sprawdzają mu zawieszenie... lewe na ~78% a prawe ~34%. CO TEN NIEMIEC ROBIŁ Z TYM AUTEM? Tłukł się po jakichś poboczach? Amorki oczywiście wymienił.

gwiazda 0

gwiazda

Użytkownik
Mam pytanie z innej beczki. Znacie moze jakis preparat ktory zabije zapach paliwa gdyż paliwo wlało sie do środka samochodu i smród jest niesamowity.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Ja mam Mazde Xedos 2.0 v6 i jestem z niej zadowolony. Mam już ją ponad rok i nic kompletnie w niej nie robiłem oprócz wymiany rozrządu na początku i oleju. Polecam to autko. 93 r a zapłaciłem 8 tyś. Mam nadzieję, że w przyszłości wymienię ja na Mazde 6 w kombi ( to takie moje marzenie jak na tą chwilę) Naprawdę jestem zadowolony z japończyków bo znajomi mają inne auta w tym roczniku i zawsze coś muszą robić.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
A ja mam nowego Fiata Bravo, super samochód, w leasingu brand new wcale nie wychodzi drogo, a mam 100% pewności że nie był bity i nikt nie zajeździł mu silnika przede mna;] Poważnie zastanowię się za jakieś 4 latka nad kolejnym nowym, bo jednak w porównaniu do używanego jest o wiele lepiej:p
Ale jak ktoś chce coś taniej to Hondę &quot;angielkę&quot; Civic polecam zdecydowanie. Miałem poprzednio z &#39;95 i byłem zadowolony, nie psuło się nic, a przy samochodzie w tym wieku to najważniejsze;]

S 11

support75

Użytkownik
A ja mam nowego Fiata Bravo, super samochód, w leasingu
zdradzisz cyferki? opłata wstępna/miesięczna/wartośc auta/czas leasingu itp. ?

Edit/Prasa : 10k/1,8k/53k/2lata

Edit support75: dzięki, prawie 2 tyś troche duża rata :wink:
Pozdrawiam

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Ja narazie jezdze Yarisem z 99 w formie LUX, ale z przebiegiem 50.000 wiec cud miod i orzeszki. Nic nigdy specjalnego nie musialem w nim robic i polecam to autko gdyz juz dawno moglem go wymienic ale mam do niego sentyment (teraz ogolnie dokupie jakis motor do tego wiec auto takze idealnie nadaje sie dla mlodych kierowcow;czyli mojej kobiety). Polecam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom