>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open

Status
Zamknięty.
james_blake 0

james_blake

Użytkownik
S. Lisicki - C. Wozniacki

Typ: Wozniacki

Analiza:
III Runda AO. To pierwsze spotkanie tych zawodniczek. Lisicki jest młodą utalentowaną zawodniczką, która sprawiła niespodziankę w II Rundzie eliminując Dinarę Safinę, ale nie da rady tym razem awansować do kolejnej rundy. Wozniacki wydaje się być mocniejszą zawodniczką, która po drodze uporała się (za każdym razem w 2 setach) z Giselą Dulko i Aloną Bondarenko.

I i II Runda AO tych zawodniczek wyglądała następująco:
Sabine Lisicki Mariya Koryttseva 6-1 7-5 Second
Sabine Lisicki Dinara Safina 7-6(4) 4-6 6-2 First

Caroline Wozniacki Alona Bondarenko 7-6(4) 6-1 Second
Caroline Wozniacki Gisela Dulko 6-1 6-1 First

Poza tym Wozniacki będzie grać trzeci mecz na AO 2008, a Lisicki szósty (musiała przechodzić kwalifikacje).

Wozniacki w tym sezonie brała udział w 1 tygodniu stycznia w Hong Kongu, gdzie dotarła do finału, w którym przegrała z S.Peng 6-2 4-6 10-6; natomiast Lisicki w 1 tygodniu stycznia brała udział w turnieju w Auckland - nie dała rady awansować do turnieju głównego, bo przegrała w 2 rundzie kwalifikacji z Mariya Koryttseva (której zrewanżowała się w II rundzie tegorocznego AO)

✅

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ostatnie dwa typy na AO weszly (Nieminen oraz Grosjean), nie liczac Roddicka na live wiec kontunuuje.
Zagra dzis nasza Aga Radwanska i mysle sobie, ze moze powalczyc ze Svieta. Wczoraj Rosjanka nie grala dobrze, Aga wygrala 2:0, prawdopodbnie zagram na 1 set dla Polki. Kuznetsova dlugo sie rozekreca, czesto zaczyna mecze od straty podania, z Pironkova bylo chyba 0:3, na poczatku robi duzo bleodw niewymuszonych a potem jak nastawi celownik to wygrywa.

Aga Radwanska 1 set 3.74 (do przemyslenia ewentualna stawka min 1/10)

Teraz zauwazylam typ wyzej na Woznaikci kolegi JB, mysle, ze faktycznie Wozniacki powinna wygrac.

ester 87

ester

Użytkownik
Spotkanie: Marcos Baghdatis - Lleyton Hewitt
Typ: Marcos Baghdatis
Ostatnie jutrzejsze spotkanie na Rod Lawer Arena. Hewitt wg mnie nie jest w dobrej formie. W poprzedniej rundzie męczył się z 218 w rankingu ATP Uzbekiem Denisem Istominem. Oglądałem część tego spotkania i faktycznnie nie wyglądało to najlepiej ze strony Lleytona. Mimo, że rywal nie był jakoś specjalnie wymagający Australijczyk długo miał problemy, żeby go ograć. Bardzo średni występ, to nie jest gra na sukces w AO. O formie Hewitta świadczą też turnieje w Sidney i Adelajdzie. Wiele tam nie ugrał, eliminowali go odpowiednio Tsonga i Guccione. Turnieje może i mało prestiżowe, często nie grane na maxa, ale w przypadku Lleytona jak dotychczas były dobrą miarą jego formy. Gdy osiągał w nich niezłe wyniki, to potem podobnie było w AO (vide 2003, 2004). Nie wydaje mi się też, żeby jakimś atutem Hewitta była publiczność, Lleyton nie jest za mocny psychicznie, doping kibiców często wręcz go usztywnia, dziś może być różnie, ale nie przykładał był wagi do tego, że gra u siebie. Baghdatis z kolei prezentuje się nieźle, wyeliminował Johansona, potem po pięcio-setówce Safina. W tym ostatnim meczu miał przestój, przez co Marat zdobył 2 sety. Dużą rolę odegrał tu świetny serwis Safina, wielokrotnie ratował go z opresji. Hewitt tak dobrym serwisem nie dysponuje i jak mu gra nie będzie szła, sama zagrywka mu gemów wygrywać nie będzie. Marcos wg mnie prezentuje się obecnie o pół-klasy lepiej od Hewitta i jeśli obaj zagrają no poziomie jaki dotychczas reprezentowali w tym roku zwycięzca może być tylko jeden. Dotychczas spotkali się tylko jeden raz, w 2006 roku podczas Wimbledonu Cypryjczyk zwyciężył 6-1 5-7 7-6(5) 6-2, ma to o tyle znaczenie, że wydaje mi się, że wtedy Hewitt był w lepszej formie niż obecnie, a i tak niewiele mu to pomogło. Baghdatis w meczu z Safienm pokazał, że absolutnie nie ma żadnego problemu z udem, nie był to najwyraźniej groźny uraz. To, że miał cięższe i dłuższe mecze od Hewitta też nie ma znaczenia, przecież to jest Wielki Szlem, a to są najlepsi tenisiści świata, Marcos będzie równie świeży i waleczny co we wtorek. Reasumując wydaje mi sie, że 4 runda będzie dla Cypru, zbyt wiele przemawia za Baghdatisem i jeśli Lleyton nie zaskoczy nagle wspaniałą formą to pierwszy tegoroczny Wielki Szlem zakończy w trzeciej rundzie.

zludna 0

zludna

Forum VIP
Zastanawiają mnie spotkania naszych dwóch zawodniczek - Agi z Kuzą i Marty z Li.
Tak naprawdę obie panie są w stanie pokonać swoje przeciwniczki i awansować dalej. Coś podpowiada, że którejś ta sztuka się uda.
Aga z Kuznetsovą grała już trzy razy. Dwa sety na nawierzchni trawiastej na kortach wimbledońskich i trzy sety na hardzie (raz korty odkryte, raz na hali). Dużo brakowało? Nie, tylko jedno przełamanie w ostatnim secie decydowało o losach spotkania. Z każdą batalią Agnieszka jest coraz bliżej sukcesu, ale teraz chyba nie jest w takiej formie, w jakiej była chociażby w marcu ubiegłego roku. Z drugiej strony - patrząc na wyniki Rosjanki - ciężko cokolwiek powiedzieć, niby wygrywa i przegrywa z kim powinna, ale końcówkę poprzedniego sezonu - turniej Masters w jej wykonaniu był fatalny. Nigdy nie widziałam tak źle grającej Rosjanki. W końcu musi nadejść taki dzień, że Agnieszce uda się pokonać Rosjankę, w końcu Kuza nie jest nawet żeńskim wydaniem Federera! ????
U Marty przeciwniczka lżejsza, bo generalnie - jeszcze nie mówiłam, ale uważam Domachowską za większy talent od Agnieszki, ale niestety przez rodziców nie wykorzystuje do końca swojego talentu. Teraz decyduje już o wszystkim sama i wróciła do trenera Pawła Ostrowskiego, z którym własnie osiągała najlepsze wyniki. Li jest solidna, teoretycznie w formie, choć trudno na razie mówić o apogeum, bo przecież Chinka dopiero wróciła po kontuzji i bardzo długiej przerwie. Jeśli Marta zagra tak, jak z Johansson i tak, jak w trzecim secie z Arvidsson, to nie widzę przeciwwskazań, by mogła nawiązać walkę z Li.
To takie moje luźne przemyślenia, może znajdę jakieś przyjemne handi, bo czystych dwójek po prostu nie zagram.
Zagram za to Wozniacki, która miała chyba losowanie życia - drabinka bardzo przyjemna. Najpierw Dulko (kontuzja), potem Bondarenko (bez formy), a teraz na drodze staje jej niemalże anonimowa Niemka - Sabine Lisicki. Piękny zbieg okoliczności - niech ktoś powie, że w trzeciej rundzie są tylko dwie Polki. Zapewne w żyłach Sabine płynie polska krew (bo w żyłach Caroline na pewno). Niemka o rok starsza, ale w WTA bez sukcesów. Na razie pokonanie Safiny jest największym osiągnięciem, bo w drugiej rundzie Korrytseva nie była już tak wymagającą rywalką. Generalnie - to właśnie Wozniacki jest najbardziej utalentowaną (według mediów i bacznych obserwatorów) ex-juniorką. Dowodem na to są dwa finały Orange Bowl (jeden wygrany), dwa finały turniejów wielkoszlemowych (jeden wygrany) i już kilka nazwisk na liście pokonanych. Lisicki takiej kariery nie ma, już i tak odniosła ogromny sukces, kwalifikując się aż do trzeciej rundy i powinna już zaczynać się pakować, bo oto nadchodzi Wozniacki!
Do tego dorzucam Chakvetadze - Kirilenko dla mnie zawsze jest uosobieniem masy błędów i nierównej gry, a Chaki jej całkowitym przeciwieństwem. Po takim kursie ewentualnie mogę zagrać.
Warto też zagrać handi na Cilica. Zastanawia mnie też Nalbandian, bo po pierwsze - lubi grać w Melbourne, a po drugie - ciągle pamiętam, jak gromił Federera w końcówce poprzedniego sezonu. Kursy właściwie od wczoraj stoją w miejscu, za to niesamowity ruch jest przy spotkaniu Hewitt - Baghdatis. Faworytem dla mnie jest Kangur - przede wszystkim kiedyś w końcu musi wygrać AO, albo chociaż zagrać w finale, no, okej, ewentualnie w półfinale. Bagietka teoretycznie broni punktów, ale on już mówił o swoich problemach zdrowotnych podczas tego turnieju.
Wozniacki - Lisicki 2:0
Kurs: 2.03
Wozniacki - Lisicki 1
Kurs: 1.478
Li - Domachowska 2 [hc 0:5]
Kurs: 1.85
Hewitt - Baghdatis over 40.5
Kurs: 1.909
Cilic - Gonzalez 1 [hc 4.5:0]
Kurs: 2.05
Hewitt- Baghdatis 1
Kurs: 2.26

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Marta wiekszy talent? A to dobre. Zwalanie wszystkiego na jej rodzine jest pozbawione sensu. Ona miala z dala od domu mozliwosc trenowania z niezlymi trenerami ale kazdego olewala, to nie wszystko wina jej rodzicow. Fibak mowil wyraznie, ze z nia sie pracowac nie da, wiele uderzen jej podpowiadal a ona robila na slepo swoje. W miedzy czasie miala trenera z Czech i chyba z wloch, ze wszystkimi ukaldalo sie zle, czasem z winy rodzicow ale nie zawsze. To troche niesprawiedliwe podejscie wedlug mnie bo Aga ma duzo gorsze warunki fizycze a robi lepsze wyniki.

ester 87

ester

Użytkownik
Brawo Aga! Niestety nie mogłem dziś obejrzeć meczu, podobno Kuznetsova miała jakieś kłopoty z nogami, mnóstwo psuła i generalnie nie prezentowała się najlepiej. Jakby ktoś mógł ładnie opisać jak to wszystko wyglądało byłbym wdzięczny. A w ogóle drabinka jest niezła, teraz albo Petrova bez formy, albo nie lepsza Makarova. A potem Kirilenko lub Hantuchova, ho ho, półfinał na wyciągnięcie ręki! :-D

gusto 695

gusto

Forum VIP
A ja jestem pod wrażeniem meczu Leytona z Marcosem. Wspaniały mecz. Moze wreszcie Kangur wygra ten chyba najważniejszy dla niego turniej?!

Coś czuję, że będziemy mieli dwie Polki w 4 rundzie. Jazda Marta!!!!

gusto 695

gusto

Forum VIP
No tak gra z Djoko. To powinien być dobry meczyk. Obydwu lubię jednak bardziej Leytona i to jemu będe kibicował w tym spotkaniu. Tak spojrzałem teraz na damska drabinkę i się rozmarzyłem, bo chciałbym półfinał Domachowska - Radwańska ????

Własciwie to jeszcze nie pisałem analiz na AO w tym rkou wiec czas najwyższy:

Li N. - Domachowska M. Typ - Typ: 2 3,60
Martusia, achhh. Wreszcie obok urody stoją w parze wyniki. Najładniejsza i najseksowniejsza polska tenisistka ma szansę stać się takze tą najlepszą. Na drodze stoi tym razem bardziej doświadczona Li, która ostatnio gra coraz lepiej. Jest to typ tylko i wyłącznie patriotyczny, ale szanse Marty są wieksze niż dają je bukmacherzy.
Wozniacki C. - Lisicki S. Typ - Typ: 1 1,40
Popieram to co napisałaś Dominiko. ????
Williams S. - Vaidisova N. Typ - Typ: 1 1,35
Jankovic J. - Dellacqua C. Typ - Typ: 1 1,25
Sharapova M. - Dementieva E. Typ - Typ: 1 1,25
Trzy faworytki, bez których nie widzę nastepnej rundy.
Davydenko N. - Youzhny M. Typ - Typ: 2 2,10
Ciekawi mnie tak wysoki kurs na Czarodzieja. Zawsze gram przeciwko Sprzedawczykowi, a tutaj faworyzują go w meczu z Michałem. Dla mnie to Michał jest faworytem i niedoceniany przez bukmacherów powinien sobie poradzić z rodakiem. Moze kurs jest tak duży, bo Youzhny jeszcze z Nikołajem nie wygrał? Chyba tak. Jednak forma i umiejętności Czarodzieja są moim zdaniem aktualnie wyższe/większe.
Nalbandian D. - Ferrero J.C. Typ - Typ: 1 1,40
Mimo, ze ich dwa ostatnie pojedynki na twardej nawierzchni wygrywał Hiszpan, dla mnie jak i dla bukmacherów faworytem jest Nalbi. Dlaczego? Otóż, to on jako jeden z niewielu w zeszłym seonie pokonał na tej nawierzchni mistrza Fedexa (chyba oprócz Murraya, Canasa i Djokovica). Zeby tego ponownie dokonac nie moze odpaść w 3ej rundzie.
Fyrstenberg M./Matkowski M. - Johansson T./Pavel A. Typ - Typ: 1 1,5
Typ patriotyczny ale także widać, ze nasz debel jest faworytem. Są bardzo zgrani w odróznieniu od ich przeicwników. W ogóle to ten turniej na razie ładnie sie Nam, Polakom układa, myżlę, ze tej nocy będzie jeszcze lepiej.

kursy z bah

james_blake 0

james_blake

Użytkownik
AUSTRALIAN OPEN (Melbourne) – IV Runda

(GER) Philipp Kohlschreiber nr 29 – (FIN) Jarkko Nieminen nr 24

Typ: Kohlschreiber

Analiza:

Zarówno Niemiec, jak i Fin prezentują się dobrze w obecnym sezonie, ale lepszy wydaje się być ten pierwszy. Jeśli Kohlschreiber zagra na podobnym poziomie jak w III rundzie z Amerykaninem A. Roddickiem (wielu uważa ten mecz za najładniejszy i najlepszy dotychczas podczas tegorocznego AO), spokojnie wygra ten mecz. Kohlschreiber w meczu z Roddickiem rozegrał najlepsze spotkanie w życiu – rewelacyjnie bronił i pewnie serwował (32 asy – najlepiej w karierze). Fin natomiast pokonał w tej samej rundzie innego Amerykanina M. Fisha (mecz ten stał na znacznie niższym poziomie niż Niemca). W pierwszej i drugiej rundzie obaj zawodnicy nie mieli trudnych rywali.

W drugim tygodniu stycznia zarówno Kohlschreiber, jak i Nieminen pojawili się na turnieju w Auckland. Fin odpadł w I rundzie przegrywając z X. Malisse 7:6 (3) 6:3, natomiast Niemiec wygrał cały turniej w finale pokonując Juana Ignacio Chelę 7:6(4) 7:5.

Obaj startowali w turniejach również w pierwszym tygodniu stycznia – Niemiec w Doha, a Fin w Adelajdzie. Kohlschreiber zaszedł wówczas do ¼, gdzie przegrał z Ljubiciciem 6:3 6:7(4) 6:3, natomiast Nieminen zaszedł aż do finału, w którym nie sprostał lepiej dysponowanemu Llodrze 6:3 6:4.

Podczas ostatniego Turnieju Wielkiego Szlema, tj. w U.S. Open – Niemiec pokonał Zabaletę i Jużnego i odpadł w III rundzie z Moyą, a Fin przegrał w I rundzie z Isnerem.

Rok temu podczas AO obaj odpadli w II rundzie – Kohlschreiber przegrał wówczas z Nadalem, a Nieminen z Chelą.

Zawodnicy Ci spotkali się do tej pory ze sobą aż sześć raz, z czego cztery razy wygrał Fin, ale należy zwrócić uwagę, że aż pięć z tych pojedynków miało miejsce w roku 2006, poza tym ostatnie dwa pojedynki wygrał Niemiec Kohlschreiber:

18/2007 Monachium (cegła) Niemiec-Fin 6:1 6:4 II runda
30/2006 Kitzbuhel (cegła) Niemiec-Fin 6:2 4:6 6:3 III runda

⛔

zludna 0

zludna

Forum VIP
Dziś prawdopodobnie będziemy świadkiem arcy-ciekawego meczu. Jako czwarty mecz w kolejności na Vodafone Arena, tuż po Spadea - Ferrer, Henin - Hsieh, Dementieva Sharapova na kort wyjdą dwaj Rosjanie. Mikhail &#39;Czarodziej&#39; Youzhny i Nikolay &#39;Rzemieślnik&#39; Davydenko.

Na początek zachęcam do obejrzenia kilku wymian z udziałem Youzhnego, co pomoże dowiedzieć się, dlaczego ma xywę &#39;Czarodziej&#39;:
Film 1
Film 2
Film 3

Przy okazji - mecze są z Dubaju, z zeszłego sezonu. Potem nastąpił finał z Federerem, tam już Misza nie podołał, ale mimo to - walczył do ostatniej kropli potu. W tym sezonie znów rozegrał znakomite zawody, tym razem w Chennai, gdzie najpierw rozniósł Malisse (pamiętają wszyscy? większość wierzyła w X-mena, a tym czasem Rosjanin po prostu go zmiażdżył), a następnie wgniótł w ziemię Nadala. Przed tamtym meczem pisałam: &#39;(...) ciągle w pamięci mam mecz sprzed roku, gdzie Czarodziej po prostu rozniósł Rafę z kortu, w tym meczu wszyscy zapomnieli, że Nadal jest Królem Cegły.&#39; Pytanie się nasuwa - jeśli rok temu go rozniósł, co zrobił w tym? Nadal po prostu nie istniał. Dla Youzefa nie było różnicy czy po drugiej stronie siatki stoi jakiśtam mistrz gry na mączce czy Przysiężny, on grał swoje i nie pozwalał dojść do słowa Hiszpanowi. Przyjechał do Melbourne, w pierwszej rundzie rozgrzewał się z Francuzem Montcourtem, potrenował sobie troszkę podanie - 5 asów, najszybszy serwis 205km/h, troszkę pobawił się przy siatce, a potem nastąpiła egzekucja Włocha - Seppiego. Ogromny kryzys w pierwszym secie, mnóstwo błędów, ale jak na Czarodzieja przystało - poczarował i w trzeciej rundzie przyszedł czas na Ivo &#39;Jedna Druga World Trade Center&#39; Karlovica. Egzekucja szybka i bezbolesna, Ivo złapał tylko 8 gemów, a Misza przełamał go aż 5 razy (a to sztuka, czasem Federerowi się taka nie udaje), poza tym 72% wygranych piłek przy drugim podaniu robi wrażenie. Niewymuszonych błędów bardzo mało, winnersów sporo, dobra gra przy siatce. Drewniak upokorzony żegna się z Australią.
Denko strasznie wynudził się póki co w tym sezonie. W Dausze półfinał, ale po drodze Dorsch, Santoro, Tursunov i potem porażka z Murrayem (trochę zbyt gładka po wcześniejszych wynikach, ale może był dobry kurs?!), potem w pokazówce uległ Marcosowi - gwieździe youtube - Baghdatisowi, a potem wygrał z Ivanem &#39;Kosą&#39; Ljubiciem (totalnie bez formy Chorwat, a szkoda). W Melbourne załapał się na trzech Francuzów, w meczu z Mahutem i Gicquelem pewnie przysypiał już na korcie. W pierwszej rundzie miał odpadać (tak mi się o uszy obiło) z Llodrą, ale nic z tego - trochę musiał się wysilić, ale Llodra musiał się usunąć w cień. W tym spotkaniu troszkę błędów po stronie Denki,no i podanie na przeciętnym poziomie. Z Mahutem podanie już lepsze (214km/h najszybsze), ale za to dawał się przełamywać. Z Gicquelem już znośniej, ale kim tak naprawdę znaczącym jest Gicquel? Póki co była łatwa drabinka z racji rozstawienia z numerem czwartym. Denko miał po prostu bardzo długą rozgrzewkę, a teraz będzie miał chwilkę na pokazanie swojej formy. Zdecydowanie na fali jest jego młodszy kolega (młodszy jest oczywiście Youzhny). H2H 2-0 na korzyść starszego, ale jeden mecz sprzed ponad 3 lat, a drugi z zeszłego sezonu z sierpnia (no niestety wtedy Misza grał fatalnie), który zresztą widziałam i wynik przebiegu spotkania zdecydowanie nie odzwierciedla.
Do rzeczy - dlaczego Youzhny? Ciężko pisać o jego grze, bo to po prostu trzeba zobaczyć. Na pewno dysponuje znakomitym podaniem, finezyjną grą przy siatce, ogromną determinacją, a przede wszystkim znakomitymi rozwiązaniami taktycznymi. Ciężko u niego mówić o znakomitym bekhendzie czy forhendzie - on przede wszystkim znakomicie operuje grą kątową, urozmaica grę różnymi elementami, znakomicie wyczuwa intencje przeciwnika. Davydenko to typowy rzemieślnik, wcale nie najlepsze warunki fizyczne, co przekłada się na to, że jego podanie (gem serwisowy) jest zagrożone, szczególnie po tym, co Misza pokazał w meczu z Karlovicem. Jeśli taki serwis nie był mu groźny, to Denko będzie miał spore problemy.
Liczymy na dużo dobrej gry i dużo czarowania po stronie Youzhnego ????

Youzhny @2.37 [bwin]
Ilość gemow - over 40.5 @1.85 [unibet]
Youzhny [set hc 1.5:0] @1.7 [unibet]

Oprócz tego krótko:
Nadal gra z Mathieu, czyli wiecznie niespełnionym Francuzem i Unibet oferuje całkiem znośny kurs na handicap +2.5 seta dla Mathieu. Granice gemowe też są dość dziwne, warto spróbować, bo nareszcie silniejszy przeciwnik, a nie wierzę, że Rafa dojdzie do finału, można zaczynać już typować, kto go wyeliminuje. We Francuza aż tak nie wierzę, ale nie wierzę też, że odda mecz łatwo i szybko.
Mathieu [set hc 2.5:0] @1.62 [unibet]

Miłej nocy, obfitującej w dobry tenis życzę ????

V 0

volodia

Użytkownik
Obecnie Kohlschreiber znajduje sie w lepszej formie niz jego rywal, ale jest jedno no, nie wiadomo po takih ciezkich dwuch tygodniach gry czy potrafi niemiec zregenerowac fizycznie, i najwazniejsze - psyhologicznie. Nieminen spisuje sie napewno gorzej, ma slabszy serwis, gra dobrze w defensywie, niezle przehodzi do ataku, ale bardzo zle gra z tenisistami grajacymi jednorecznym bekhendem - Youzhny, Wawrinka, Blake, Ljubicicm, Kohlschreiber i t.d.
Lepej obstawiac ten mecz &quot;live&quot;

contera 0

contera

Użytkownik
(GER) Philipp Kohlschreiber – (FIN) Jarkko NieminenJa mysle ze wygra dzis Fin, w poprzednich meczach bylo widac ze jest wytrzymaly fizycznie da rade pociagnac 3sety i wiecej. Mecz bedzie wyrownany i nie mysle ze skonczy sie 3setami. Kohlschreiber tez dobry zawodnik ale z tego co widzialem ciezko mu bedzie 4-5 setow zagrac

ester 87

ester

Użytkownik
Yeeeah!!! Marta też w IV rundzie!!! ???? ???? ???? Naprawdę dobry mecz w jej wykonaniu, dużo wygrywała serwisem, 8 asów, do tego wiele zagrywek po których Chinka ledwie musnęła piłkę, albo odbijała daleko w aut. Nieźle też w wymianach, co prawda sporo psuła, ale i wiele rewelacyjnych piłek kończących po których Lee tylko odprowadzała piłkę wzrokiem. Po pierwszym secie wyglądało to tragicznie, zapowiadało się szybkie 0:2 w fatalnym stylu, na szczęście Marta szybko się pozbierała, a Lee trochę spuściła z tonu. Zrobił się wyrównany mecz, Chinka chyba nieco lekceważąco grała i to się zemściło. W końcówce III seta zaczęła się chyba nieco denerwować, Domachowska za to zachowywała spokój, wytrzymała psychicznie do końca co mi bardzo zaimponowała. Bałem się syndromu Paszek, czyli strachu przed wygraną, na szczęście nic takiego nie wystąpiło ???? Lee w pewnym momencie myślała chyba, że mecz wygra się sam, ale Marta trzymała swój serwis, przy po cztery przełamała i nie wypuściła już okazji z rąk. Znów dobre zagrywki, as na koniec i mamy drugą Polkę w IV rundzie! ???? Teraz jeszcze Venus, Iva i mamy polski półfinał ;)

james_blake 0

james_blake

Użytkownik
Ja też oglądałem mecz ???? - zgadzam się z przedmówcą - kolegą Esterem . Gratulacje dla Marty. Jak na razie jako jedyna nacja w żeńskim singlu mamy 100% skuteczność (żadna Polka jeszcze nie odpadła z turnieju głównego). Oby tak dalej!!! ???? ???? ????

james_blake 0

james_blake

Użytkownik
Niestety Kohlschreiber po bardzo dobrym meczu z A.Roddickiem nie podołał dziś Nieminenowi przegrywając 6:3 6:7 6:7 3:6 - nie sprawdziły się zatem moje przewidywania... Dużą niespodziankę sprawił również Ferrero pokonując Nalbandiana - niespodzianką nie jest może sama porażka Argentyńczyka, ale jej rozmiar =&gt; 1:6 2:6 3:6

...

Poza udanym dziś występem Marty Domachowskiej napływają kolejne dobre wieści z Melbourne. Nasz eksportowy debel ???? M.Fyrstenberg i M.Matkowski (nr 11) awansowali do III rundy debla pokonując parę: T.Johansson/A.Pavel 7:6 6:7 6:4, a juniorka Katarzyna Piter przeszła pomyślnie I rundę, w której pokonała zawodniczkę gospodarzy A.Hubacek 6:4 6:0.

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Obie nasze tenisistki nie miały łatwo, ale obie dostały się do IV rundy turnieju Australian Open. Nie ma co, przy takiej okazji obie nasze tenisistki pójdą w górę w rankingu i to również bardzo cieszy. Co do naszych wspaniałych deblistów, to coś czuję, że Ci panowie w tym turnieju namieszają ostro w czołówce (bynajmniej tego im życzę). A jaka czeka nas rzeczywistość? Niestety Domachowska już sobie długo nie pogra bo teraz czeka na nią Venus Williams - ehh szkoda bo dobrze jej szło, ale za to liczę na Radwańską, która ma szanse przejść dalej w boju z Petrovą. Trzymam kciuki za obie.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Co prawda nie widziałem meczu Marty ale sercem jestem za nią. Większości wydaje się, że Aga ma łatwiej. Moim zdaniem przeciwnie. Petrova nizej rozstawiona niż Kuznetsova czy nawet Venus moim zdaniem ma łatwiej wygrać z Agą niż Venus z Martą! Dlaczego? Bo Marta jest głodna sukcesów, Venus już swoje wygrała. Dwa lata temu Martusia urwała jej seta, co prawda na cegle ale zawsze. Ja myślę, że tej nocy to dopiero będzie niespodzianka gdy Marta wygra z Venus. Myślę, ze Aga również poradzi sobie ze swoją rywalką jednak coś się bardziej boję o Agę ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom