Gdyby ktoś przeczytał pierwsze 5 akapitów w analizie Tie-Breaka bez patrzenia na typ początkowy mógłby stwierdzić, że to typ na Djokovicia, żadnego argumentu w kierunku Murraya, wszystko przemawiające za Serbem.
Z kolei dochodzimy do ostatniego akapitu, gdzie
jedynym, uwaga, jedynym argumentem w kierunku Andy'ego jest... "
to tylko sport". ???? Czy to jest żart? Jakiś troll? Mamy zagrać (i w tym wypadku - przegrać) na Murraya po kursie 5, bo... to tylko sport? ????
Teraz dochodzimy do prostych wniosków - ten człowiek ma blisko 6k reputacji i większość osób-laików wejdzie do działu i może się zasugerować kimś takim. Taką właśnie analizą, gdzie nie ma jakichkolwiek racjonalnych argumentów, jest jedynie "
to tylko sport". W takim razie proponuję zagrać jutro na Espanyol, kurs wyższy, na Bernabeu nie wygrali licząc spotkania od 1999 roku a kurs jeszcze wyższy, w końcu to tylko sport, więc wszystko się może zdarzyć ???? ???? ????.
To jest to, o czym pisałem kilka dni temu w dziel "Administracja". To właśnie takie analizy mają wpływać na jakoś tego forum? Po przeczytaniu czegoś takiego zastanawiam się czy się śmiać, czy płakać.
Żeby post nie został skasowany, idąc już w ciągu...
Novak Djokovic to imperator męskiego tenisa. H2H z Murrayem 22:9, ostatni raz na Szlemie przegrał z Andym w 2013, na Szlemie, gdzie nawierzchnią jest hard - w 2012 roku. Problem w tym, że tamte zwycięstwa Andy'ego były w momencie, gdy Djokovic nie był na takim poziomie, na jakim jest obecnie. Jak już pisałem - dominator, imperator, wręcz władca
ATP. Gość na Szlemie jest do ruszenia przez zawodnika, grającego turniej życia (Nishikori, Cilic) bądź Wawrinkę wchodzącego na swój "God mode".
W porównaniu do 2012 i 2013 w grze Murraya niewiele się zmieniło poza tym, że jest jeszcze lepiej przygotowany fizycznie. Return wciąż na najwyższym poziomie, ale to w dużej mierze jest pusherowanie.
A pusherowanie na Djokovicia to za mało. Nole na każdy mecz ma przygotowany plan A, plan B, plan C... nie mówiąc już o tym, że jest jeszcze lepiej wybiegany niż Andy, nadzwyczajny atleta.
Nie chce mi się więcej pisać, wszystko zostało zawarte w analizie... Tie-Breaka, a więc typ może być jednoznaczny:
Novak Djokovic - Andy Murray 1 @ 1,2 (Bet365) - lokata krótkoterminowa, takich procentów bank nie daje.
Novak Djokovic - Andy Murray; Djokovic -1,5 @ 1,43 (Ónibet)