>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '13 - turniej główny mężczyzn

Status
Zamknięty.
T 16

tommy_krk

Użytkownik
Ja bym meczu Tipsa - Hewitt nie ruszał, dla mnie jest to nieobliczalna para, a sam na początku miałem grać w stronę Hewitta. Tipsa jest dziwnym zawodnikiem, potrafi grać super tenis, a potrafi na następny dzień grać padakę, szczególnie mu się to przytrafia jak nie ma zbyt wymagającego przeciwnika. Hewitt za to u siebie nie raz pokazał co dla niego znaczy doping Australijczyków. Ten over gemowy wygląda całkiem dobrze bo powinna być wyrównana walka.

N 31

nazz

Użytkownik
Tipsarevic jest bardzo narażony na kontuzje. W sumie jego krecze w wielkich szlemach to już legenda. Wystarczy sprawdzić. Po meczu zwykle włazi do zimnego basenu na krioterapię, potem do sauny, potem na masaż i w sumie pół tenisowego życia spędzia na ciągłym rehabilitowaniu się. Pierwszy mecz zagra pewnie dobrze, bo będzie dopieszczony, ale kolejne to już będzie coraz gorzej. A Hewitt to były nr 1. Takich faktów nie można ignorować. No chyba, że się gra tasiemce za 2 zł w stsie. Wtedy można sobie ignorować co się chce.
Bjorn Phau - Somdev Devvarman @ 1,40 Pinnacle
Phau to łajza, a Devvarman był przez jednego z topowych graczy wymieniony jako jeden z najtrudniejszych zawodników, bo dobiega do wszystkich piłek. Miał duża przerwę i grał tyle, co kot napłakał, ale ja bym Phau nie brał po tym kursie. Granie na tak ograniczonego zawodnika jak Phau jako na faworyta po 1,4 to nie dla mnie. A przerwa często bywa (paradoksalnie) bardzo pozytywną rzeczą dla niektórych graczy.
Łukasz w tym roku pyknął Feliciano Lopeza i przegrał w trzech setach z Bolellim, czyli jest nieźle.
Źle. Bardzo źle. Prowadził setem i breakiem w drugim, a potem jak mu się nagle włączył tryb &quot;looser&quot; to poszedł jak kamień w wodę. A w następnym meczu Bolelli zagrał taką padaczkę, że przegrana Kobota stała się jeszcze większą hańbą. A już miałem nadzieję, że w Kubocie po tylu latach się w końcu coś przełamie i scali i skoczy mu na starość skill o ten jeden poziom i będzie mógł powalczyć. Niestety póki co to tylko marzenia. Coż... niektórzy są po prostu czymś ograniczeni i nie pokonają tego nigdy. Co byś nie robił, ciągle jednak czegoć Ci brakuje i tyle. Tak wg. mnie jest z Kubotem. Wiem, bo sam taki jestem. Pozna swój swego ????

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Widzę, że powstałą ciekawa dyskusja na tem meczu Hewitt - Tipsarevic i w sumie się nie dziwię, bo to może być interesujący mecz. Widziałem mecze Hewitta na pokazówce w Kooyong i grał tam na prawdę świetnie, nie chodzi o same wyniki, bo tam nie wszyscy grali na 100%, ale o samą grę Hewitta. Grał tam na 100%, dla publiczności, dla siebie, bo raczej zbliża się do końca kariery i każde zwycięstwo z mocnym rywalem to duża przyjemność, widać, że tenis ciągle hewitta cieszy i sprawie mu przyjemność, a z taką formą może jeszcze trochę namieszać. To co biega i wyciąga w defensywie, jak kontruje to jest to tenis na światowym poziomie. Serwis przyzwoity, w ofensywie wiadomo, że nie ma on jakieś szybkiej ręki i musi włożyć całe ciało w uderzenie, aby mocniej zaatakować, ale wychodzi to całkiem nieźle a w połączeniu z bardzo dobrymi kątami uderzenia które wybiera Australijczyk potrafi sprawić dużo problemów rywalom. Tipsarevic teraz czołówka męskiego tenisa, można powiedzieć, że kompletny zawodnik, ale miewa on swoje humory, przestoje w grze. W tym sezonie wygrał turniej w Chenai, ale nie powiedziałbym, aby było to jakieś wielkie osiągnięcie, rywale tam byli słabi, a i tak Serb potrafił sety, właśnie przez to jwoje humorzaste granie. Asutralian Open to najsłabszy wielkoszlemowy turniej Tipsarevia, nigdy nie doszedł dalej niż do 3 rundy. Hewitt będzie grał tutaj po raz 17, najlepszym jego osiągnięciem był finał, tylko raz nie zdołał ugrać na tym turnieju seta, było to gdy debiutował w wieku 16 lat. Także doping publicznośc, wielka ambicja i dobra forma Hewitta sprawią, że przed Tipsarevicem będzie stało bardzo ciężkie zadania i to może byc długi mecz. Więc

Over 3,5 seta
@ 1.53
raczej pewny.
Hewitt - Tipsarevic

strzala 377

strzala

Użytkownik
Największy cyrk będzie jak Hewitt ogra Tipsę 3:0, ja bym się nie pogniewał bo Tipsa to najbardziej żenujący zawodnik z całego touru ( a zaważyły na moich poglądach wydarzenia z Paryża, każdy pamięta mecz z Jerzykiem, 1:1 w setach 4*-1 i 40:0 w III secie i nagle &quot; Pan i Władca &quot; kreczuje bo mu światło nie odpowiada [ a mógł wyjść, zrobić 4 podwójne z rzędu i nikt na świecie nie miałby mu tego za złe a tak stracił wiele u wielu ludzi ] ).
Ale raczej to tylko marzenia, chociaż będę kibicował w tym meczu bardzo mocno gospodarzowi a ten over 3.5 seta wygląda rzeczywiście bardzo dobrze.

Kusi również win Djokovic&#39;ia który ma szanse przejść do historii wygrywając III raz z rzędu AO - 1.9 wygląda ciekawie a raczej do półfinałów dojdzie &quot; izi &quot;.
Będzie ciekawy turniej i oby owocny dla nas wszystkich $$$

kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
L. Lacko - G. Muller @1.55 (Bah) ✅ 3:0
Ostatnie mecze obu panów utwierdziły mnie w przekonaniu, że warto postawić na Słowaka. Muller w tym sezonie rozegrał tylko dwa spotkania, obydwa przegrał, z Kunitsynem 1:2 w Brisbane i z Levinem 0:2. Na pewno te wyniki nie przynoszą chluby zawodnikowi z Luksemburga i w starciu z Lacko wypada po prostu słabo, tym bardziej że Lukas w Doha doszedł do 3 rundy, gdzie przegrał z Gasquetem, zaś w poprzedniej rundzie wyeliminował Troickiego, który mimo wszystko nie jest jakimśtam ogórkiem. Do tego wygrana z Bellucim 2:0 to też niezły wynik, tym bardziej że ani razu nie dał się przełamać Brazylijczykowi. H2h na korzyść Gillesa, ale istotnym faktem jest to że grali tylko raz i w dodatku na mączce. Tutaj inna nawierzchnia i obaj panowie w innej dyspozycji niż ponad pół roku temu. Myślę, że Lacko powinien spokojnie zapewnić sobie awans do kolejnej rundy odprawiając Mullera.
T. Bellucci - B. Kavcic @1.35 (BAH) ⛔ nie wierzę co ten Bellucci zrobił...
Kavcic to typowy clayowiec, w tamtym roku rozegrał na tej nawierzchni większość meczów, bo aż 35/39. Jest to zawodnik o klasę gorszy niż Brazylijczyk, który potrafi grać na hardzie, posiada dobry serwis i dysponuje mocnym forehandem. Kavcic oprócz &quot;przebłysków&quot; o ile można w ogóle tak nazwać jego wygrane spotkania w challengerach brazylijskich jest po prostu za cienki w uszach na solidnego Thomasa. Panowie spotkali się dotychczas tylko raz i to na ulubionej nawierzchni Kavcica - mączce, gdzie Bellucci odprawił go 6:1, 6:1. Blaz w 2012 roku na hardzie zagrał tylko 5 meczów i tylko jeden wygrał. Nie ma innej możliwości niż gładka wygrana Bellucciego i dlatego wpłacam te pieniądze na 35% lokatę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
A ja wrócę do meczu Tipsy z Hewittem ???? . Zgadzam się z tym, że to spotkanie powinno być wyrównane, wygrana któregoś z panów w trzech setach byłaby dla mnie zaskoczeniem. Typ na over 3,5 seta popieram jak najbardziej, sam jednak chciałbym zaproponować moim zdaniem jeszcze lepszą opcję, z wyższym kursem. Otóż Unibet wystawił nam linię dotyczącą czasu trwania meczu w wysokości 172,5 minuty. Przy w miarę wyrównanym meczu w mojej opinii linia zostanie spokojnie pokryta. Sprzyja temu też styl obu panów, którzy opierają swoją grę na starannej, cierpliwej grze z głębi kortu, co może nam zwiastować sporo dłuższych wymian. Bardzo możliwe jest tutaj nawet 5 setów a wówczas nie ma szans aby panowie &quot;wyrobili się&quot; w trzy godzinki. Przy czterech setach ( w miarę wyrównanych), patrząc na styl gry obu zawodników także powinno być ok. Teoretycznie nawet trzy bardzo zacięte sety mogą wystarczyć, niemniej jednak byłoby o to bardzo ciężko. Kluczem będzie zatem rozegranie minimum czterech setów, co powinno w mojej opinii wystarczyć do przekroczenia zaproponowanej linii.
Hewitt - Tipsarevic liczba minut: over 172,5 1.87 Unibet✅
ED: no i proszę udało się nawet pomimo trzysetowego meczu ????

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Authom - Berlocq 1 @ 1,82
Benneteau - Dimitrov 2 @ 1,65
@ 3,00

Pierwszy typ to pojedynek kwalifikanta z Belgii kontra Carlos Berlocq z Argentyny. Moim zdaniem faworytem do wygrania jest Authom, którzy dość spokojnie przeszedł przez kwalifikacje dając nawet zarobić. Pokonał tam Browna, Grillsa i Serrę, wyniki całkiem dobre. Jeggo rywal nie zagrał w tym sezonie jeszcze żadnego oficjalnego meczu, rzecz jasna zgłoszony był do kwalifikacji w Auckland, ale nie pojawił się na kortach. Zapewne Argentyńczyk nie jest w rytmie grania, może to źle oddziaływać na pierwszy set dla niego, co za czym idzie lepiej dla Belga w perspektywie meczu. Jeśli Belg będzie miał dobry dzień serwisowy to może być dość szybki mecz.
Drugi typ na kuponie to pojedynek &quot;bułgarskiego Federera&quot; z doświadczonym Francuzem, Benneteau. Faworytem oczywiście Dimitrov, doszedł do finału w Brisbane, gdzie uległ po walce Murrayowi. W trakcie turnieju pokonał m. in. Baghdatisa czy Melzera, rywale lepsi od tego, z którym się zmierzy w pierwszej rundzie wielkiego szlema. Julien tak średnio spisywał się przed AO, w Brisbane uległ Nieminenowi, a w Sydney w ćwierćfinale uległ Andersonowi. Po drodze pokonał Andujara, Harrisona i wygrał bez meczu ze Stepankiem, rywali nie miał mega dobrych. Sądzę, że będzie to ogólnie dość wyrównany mecz, ale za wskazaniem na Bułgar po 4 setach ????
Almagro - Johnson
Typ: Johnson +2,5s @ 1,81 - 2j

Kolejny typ na dziś to pojedynek rozstawionego z numerem 10. Nicolasa Almagro z kwalifikantem Johnsonem, faworytem rzecz jasna w tym meczu to Hiszpan, ale według mnie nie będzie to łatwa potyczka. Amerykanin dobrze spisał się w kwalach, pokonał w dwóch setach Sweetinga czy De Scheepera, posiada niezły serwis i fajny forehand, którym potrafi zdobywać wiele punktów, warunki ma do serwowania, potrafi zdobywać też punkty asami lub ustawia grę serwisem. Almagro nie lubi takiej gry zbytnio, choć jest szybki na korcie i to mu daje sporo, jednakże Hiszpanowi nie idzie zbyt dobrze w Wielkich Szlemach. Przed AO Almagro grał w pokazówkach, pokonał Tipsarevicia, Troickiego czy Dolgopolova, więc ma na rozkładzie dobrych tenisistów, jednak pokazówek nie traktuję nikt na poważnie zbytnio i nie ma się co sugerować. Dziś będzie to inny pojedynek, Almagro czasami lubi sobie lekceważyć przeciwników, a jeśli chodzi o jednego seta to bardzo, bardzo możliwe, że Johnson go ugra. Polecam ????​

ajax 2K

ajax

Forum VIP
A ja wrócę do meczu Tipsy z Hewittem ???? . Zgadzam się z tym, że to spotkanie powinno być wyrównane, wygrana któregoś z panów w trzech setach byłaby dla mnie zaskoczeniem. Typ na over 3,5 seta popieram jak najbardziej, sam jednak chciałbym zaproponować moim zdaniem jeszcze lepszą opcję, z wyższym kursem. Otóż Unibet wystawił nam linię dotyczącą czasu trwania meczu w wysokości 172,5 minuty. Przy w miarę wyrównanym meczu w mojej opinii linia zostanie spokojnie pokryta. Sprzyja temu też styl obu panów, którzy opierają swoją grę na starannej, cierpliwej grze z głębi kortu, co może nam zwiastować sporo dłuższych wymian. Bardzo możliwe jest tutaj nawet 5 setów a wówczas nie ma szans aby panowie &quot;wyrobili się&quot; w trzy godzinki. Przy czterech setach ( w miarę wyrównanych), patrząc na styl gry obu zawodników także powinno być ok. Teoretycznie nawet trzy bardzo zacięte sety mogą wystarczyć, niemniej jednak byłoby o to bardzo ciężko. Kluczem będzie zatem rozegranie minimum czterech setów, co powinno w mojej opinii wystarczyć do przekroczenia zaproponowanej linii.
Hewitt - Tipsarevic liczba minut: over 172,5 1.87 Unibet
Moim zdaniem bardzo dobry bet. Sam czekałem z niecierpliwością na overy minutowe jakie wystawi Unibet, niestety jest ich bardzo mało. Pewnie systematycznie pojawią się gdzieś dopiero w 1/16. Obaj panowie serwują dobrze, więc pewnie będzie troszkę punktów zdobytych dobrym serwisem, ale obaj są dobrzy również w długich wymianach. Wydaję mi się, że w tym spotkaniu będzie również over gemowy, ale minutówka wydaje się dużo pewniejsza, ponieważ nawet jeżeli gemów nie będzie aż &#39;tak&#39; dużo, to nie będą one szybko grane. Spodziewam się wielu fajnych wymian a linia jest całkiem przyjemna.

scyth 98

scyth

Użytkownik
???? Ivo Karlovic - Tim Smyczek | Ivo Karlovic | 1,847 (Pinnacle)
Taki kurs jest dla mnie wystarczającą zachętą do gry. O Karlovicu nie można powiedzieć ostatnio wiele pozytywów dlatego nie ma sensu rozpisywać się nad jego postawą w ostatnim czasie. Jednak Smyczek tak zraził mnie swoją grą w meczu z Bartonem (mimo, że stawiałem właśnie na niego) , że zdecydowanie stawiam na jego rywala. Jest to bardziej stawianie przeciw Smyczkowi niż na Karlovica ale nie wiem jak musiałby grać Ivo żeby przegrać z Timem, który jest w turnieju tylko jako LL bo przegrał ze Stebe i powinien być już w domu. W meczu z Bartonem, który oprócz serwisu miał niewiele do zaoferowania, Smyczek grał bardzo słabo. Piłkę przebijał byle przeszła na drugą stronę. Gdyby Australijczyk był choć trochę lepszy w wymianach to w połączeniu z dużo lepszym serwisem niż u Smyczka, awansowałby dalej. Teraz naprzeciw Amerykanina staje Karlovic, który oprócz serwisu dysponuje również doświadczeniem i mam nadzieję, że wyrzuci Smyczka z turnieju. Już dawno nie powinno go tu być i kurs 1,84 jest jak dla mnie okazją.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Ten over minutowy w meczu Tispy z Hewittem wygląda bardzo dobrze.
Grając over gemowy w czterech setach potrzeba jednak dużo szczęścia bo wynik może oscylować właśnie w granicach 39-41 gemów w przypadku właśnie 4 setów.
Jednak jeśli chodzi o czas ich pobytu na korcie wygląda to w tym wypadku dużo lepiej, doskonale znamy styl gry tych tenisistów, spokojnie mogą na korcie spędzić &gt;172,5 minuty a gemów może wystarczyć do tego 3-4 mniej niż w przypadku overu gemowego ????

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Jeśli było to info, to przepraszam, ale nie znalazłem:
http://jtipsarevic.com/news/janko-forced-to-quit-kooyong-classic/
Ostatnio Tipsa kontuzja nadgarstka w meczu pokazowym tj 9.01.2013 rok.
Hewitt @ 2.2 WilliamHill
Kurs na Hewitt spada, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby było to pod wpływem ostatniego kreczu Tipsarevica, raczej dzieje, się to przez dobre występy Australijczyka.
Wszyscy chyba wiedzią, że Tipsa ostatnio kreczował, ale tak jak wyżej wspomniał &quot;strzala&quot; chyba mało kto wierzy w kontuzję Serba, on sobie po prostu lubi zejść z kortu kiedy mu się podoba, a tym bardziej jest do tego zdolny w turnieju pokazowym, więc nie sugerowałbym się za bardzo ta informacją.

4 96

46ckm

Użytkownik
Wie ktoś może czy Stepanek jest w pełni dysponowany?? bo chętnie bym go pograł jakby był gotowy do gry na 100%. W Sydney zagrał jeden mecz zlał gładko Garcie Lopeza a do następnego meczu nie wyszedł oddając mecz walkowerem stąd moje pytanko czy Radek zdrowy jest info mile widziane.

V 3

volleyfan

Użytkownik
Szczerze mnie BARDZO dziwią kursy na tego zawodnika,ponieważ uważam,że jest faworytem i zdecydowanie stawiam na jego zwycięstwo. Tylko też zacząłem się zastanawiać czy jest w pełni sił....??? i prosił bym o informacje jeśli ktoś się oriętuje...

bartezz 33

bartezz

Użytkownik
Wie ktoś może czy Stepanek jest w pełni dysponowany?? bo chętnie bym go pograł jakby był gotowy do gry na 100%. W Sydney zagrał jeden mecz zlał gładko Garcie Lopeza a do następnego meczu nie wyszedł oddając mecz walkowerem stąd moje pytanko czy Radek zdrowy jest info mile widziane.
W ramach sprostowania informacji napiszę że Radek wyszedł na kort jednak po czterech piłkach skreczował. Powodem kreczu jest zwichnięcie mięśnia międzyżebrowego. Ciężko powiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja oraz jak przygotowany do tego meczu jest Stepanek.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Julien Bennetau - Grigor Dimitrov
obaj panowie w wysokiej formie, Dimitrov chyba w życiowej. Doszedł do finału w Brisbane który przegrał po zaciętym boju z Murrayem i Benek który doszedł do półfinału w Sydney. Obaj dość dobry serwis, bardzo dobra gra przy siatce, jednak wiek po stronie Bułgara. Z racji tego, że jest to 1 runda, kondycja nie będzie miała wielkiego znaczenia, jednak nie typuję tutaj zwycięzcy meczu, typuję na over setowy. Bardzo nikłe szanse na to, że któryś z nich wygra 3-0. Wkradnie się moment dekoncentracji, ktoś straci podanie i przełamać będzie trudno, dla mnie over tutaj jak w pysk strzelił.
-over 3.5 seta @1.44 ⛔
-tie break w meczu @1.66
⛔
bet365

Julian Reister - Guillaume Rufin 1 @1.50 bet365 ⛔
Wysoki Niemiec, zauważyłem go 2-3 lata temu w jakimś meczu z wyżej notowanym przeciwnikiem, na śmierć zapomniałem co to było, ale zaprezentował się bardzo dobrze. Po tamtym meczu jakoś zniknął, tzn grał chyba głównie w challengerach i to z miernym skutkiem, jednak grać potrafi. Kwalifikacje przeszedł jak burza, bez straty seta, a grał między innymi z solidnym grajkiem - Kudlą. Z kolei Rufin w tym sezonie ma dwie porażki i do ze słabiutkimi Sousą i Amirtrajem, co mu chluby nie przynosi wręcz przeciwnie. Końcówkę tamtego sezonu spędził na cegle, na której notabene czuje się najlepiej i notuje najlepsze wyniki, hard to raczej nie jego broszka chociaż też jakimś kaleką nie jest. Forma, predyspozycje i nawet h2h jest na korzyść Reistera (wygrał 2-1, na cegle) wskazują, że Niemiec powinien dzisiaj dać radę.

do tego Querrey 3-0, Anderson 3-0, Bolelli - Janowicz over 3.5 seta, Kubot⛔

///
idź pan w wuj z takimi wynikami, Reister jechał go jak chciał to nie wiem co mu odpaliło, Kubot jak to Kubot - pusto w głowie, ale żeby Dimitrov taką mizerię odstawił? co pan zrobisz jak nic pan nie zrobisz, z resztą reszta wyników też nie za ciekawa

szef10 216

szef10

Użytkownik
Poszedł dubelek na Panie to teraz czas na dubel z ATP ????

IVO KARLOVIC - TIM SMYCZEK 1.79
SIMONE BOLELLI - JERZY JANOWICZ 1.35

Ivo atomowy serwis plus dobra praca nóg jak na swój wzrost musi wystarczyć na Tim&#39;a, a Janowicz w tym meczu pokaże w jakiej naprawde jest formie.

AKO 2,41

Jak zacznie wiać, a ostatnio było wietrznie w Australii to serwis zacznie mu nie siedzieć i Bolleli wtedy będzie miał swoje szanse.
Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest over gemowy (+38.5) na Tobet po kursie 1.68. W trzech setach to się raczej nie skończy, podejrzewam bez tie-breaka jakiegoś też się nie obejdzie...
Prawie zawsze gram czysty wynik, nie lubie grać o/u każdy ma swoje opinie ale jak dla mnie to jest troche na farta, czasami pogram hc, więc over nie dla mnie. Jeśli chodzi o wiatr Shakal to masz racje 21-28 km/h będzie pewnie bardziej przeszkadzać Jurkowi, zobaczymy jak będzie kręcić, myślę że jest dobrze przygotowany i wiaterek jemu nie przeszkodzi

J 122

jankos

Użytkownik
Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest over gemowy (+38.5) na tobet po kursie 1.68. W trzech setach to się raczej nie skończy, podejrzewam bez tie-breaka jakiegoś też się nie obejdzie...
christopher48 // Mógłbyś podać przynajmniej jeden, dwa konkretne argumenty przemawiające za tym overem?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom