wydaje mi sie ze powinnienes odwiedzic okuliste, skoro uwazasz ze ukraniec jest niski, albo chociaz jakas wikipedie czy info na
atp.
co do 1/4
federer- wawrinka
dla mnie w tym meczu sensacji nie bedzie, wawrinka owszem w swietnej formie, po rewelacyjnym meczu z rodem ktorego totalnie zawiodl serwis w meczu ze szwajcarem, a skoro nie bylo podstaw w jego grze to nie bylo mowy o tym zeby nawiazac walke. dzis jednak po drugiej stronie stanie zdecydowanie bardziej utytulowany ze szwajcarow i nocny koszmar roddicka a wiec federer. pojedynek najprawdopodobniej dwoch najlepszych backhandow w turze. mimo iz sadze ze ten mecz bedzie bardzo atrakcyjnym widowiskiem to nie widze tu zadnych szans na sensacje, choc set w strone stasia jest jak najbardziej mozliwy bo fed ma w tym turnieju slabsze chwile w ktorych popelnia sporo bledow, jak chocby w meczu z simonem gdzie fed stracil 3 razy podanie pod rzad, a takiej sytuacji ja sobie nie potrafie przypomniec. fed to zawodnik skrajnie ofensywny, ktory potrafi przyspieszyc z kazdej pilki, nie to co poprzedni rywale stasia, mowie tu oczywiscie o rodzie ktory od pewnego czasu nie liczac serwisu ma malo wspolnego z ofensywa i z chlopaka ktory lupal z fh za najlepszych czasow zostal cien zawodnika i o monfilsie ktory jest mega luserem i mimo ogromnego talentu moim zdaniem nigdy nic nie osiagnie. o gabie i o mkodym dimitrovie nawet nie wspominam bo tam poprostu nie mial prawa przegrac wawrinka. wawrinka technicznie to praktycznie najwyzsza polka ale federer mimo wszystko jest polke wyzej. nawet mimo fantastycznych statystyk serwisowych stacha w meczu z rodem to dzis zdziwie sie jesli ten przekroczy 10 w liczbie asow i 75% wygranych po pierweszyn serwisie.
-1,5 seta choc osobiscie widze raczej 3:0 w strone feda
berdych- djokovic
nie lubie tego i tego, ich gra do mnie tez nie przemawia, ale za to wyniki z poprzedniej rundy robia na mnie wrazenie, bo to w jakim stylu odprawili czech verdasko, a serb almagro to klasa swiatowa. w tym meczu wiecej szans mimo wszystko daje djokerowi bo ma on moim zdaniem argument dzieki ktoremu wykorzysta on kazda, nawet chwilowa zapasc serwisowa berdycha a mianowicie rewelacyjny return. berdych raczej w przebijanki nie powinnien sie wdawac, wiec bedzie napewno liczyl na serwis i fh, nie wierze zeby na djokovica to wystarczylo
djokovic win
nadal- ferrer
szkoda ze ferrer trafil nadala bo mimo ogromnej sympatii jaka darze tego tenisiste po tej rundzie wroci on do domu. nadal zaczal nie ciekawie ten turniej, mam tu na mysli mecz z tomicem, bo sweetinga i daniela nie ma co wspominac to jednak dzis styl w jakim odprawil cilica wrazenie robi bo chorwat to napewno top 15 jesli chodzi o hard. nadal byl dzis rewelacyjny, biegal niesamowicie, wybieral kapitalne zagrania chorwata. po problemach zdrowotnych tez u rafala nie ma juz sladow, wrocil tez normalny wyraz twarzy. ferrer gra fantastyczny
tenis od poczatku roku, wygrana w auckland, tutaj tez bardzo dobre wyniki i naprawde gdyby po drugiej stronie stal ktos z pary berdych- djokovic albo dolgopolov lub wawrinka to hiszpan bylby w 1/2 jednak z pozostala 3 raczej nie powalczy, tym bardziej z nadalem ktory dazy konsekwentnie do rafa slam i zaczymac go moze chyba tylko panicz ktory nadalowi na hardzie zawsze potrafil sie przeciwstawic. na marysie powinnien tez liczyc federer bo w ewentualnym finale nie widze go w starciu z tak zmotywowanym hiszpanem
-1,5 nadal i -6,5 gema
murray- dolgopolov
nie ma raczej szans nawet na seta dla ukrainca. murray niszczy kazdego po drodze i tak chimeryczne ukrainiec nie bedzie mial argumentow zyby mu sie przeciwstawic. owszem junior doszed daleko, ogral nie byle kogo bo soderlinga i tsonge to jednak wyniki poszczegolnych setow sa co najmniej dziwne
3–6, 6–3, 3–6, 6–1, 6–1 z tsonga i
1–6, 6–3, 6–1, 4–6, 6–2 z soda wskazuja bardziej na chwilowe porazenie mozgowe jednego badz drugiego niz na jakies wyrownane mecze. w tych meczach byly jakies dziwne przestoje na ktore murray sobie nie pozwoli
3:0 murray