UEFA CHAMPIONS LEAGUE
VALENCIA - BAYER LEVERKUSEN 500 PLN
Bayer w Niemczech to porządna firma ale po przejęciu obowiązków trenerskich przez Dutta i odejściu chociażby Vidala są cieniem ekipy z ubiegłego sezonu. Najgorszym a zarazem najsłabszym ich punktem jest zdecydowanie obrona, masa strat w środku pola , słabe krycie przy stałych fragmentach gry , obrońcy przegrywają indywidualne pojedynki , mała klepka i obrona rozmontowana co można było zobaczyć nie tylko w meczu z Schalke ale również z Gladbach , które powinno wygrać. Mam wrażenie , że w Bayerze formacja defensywna nie istnieje , brakuję tam gołym okiem komunikacji , Toprak to chyba największa pomyłka w takiej firmie , która aspiruję na WICE-MAJSTRA.W ofensywie wiadomo potencjał spory , takie indywidualności jak Sam, Schurrle w pojedynkę mogą wygrać mecz ale pod warunkiem , że defensywa nie traci dużo a w Leverkusen ostatnim czasy tak nie jest. Ostatnie spotkanie z Freiburgiem to istna katastrofa a mimo to udało się zainkasować komplet punktów ,strasznie pasywna postawa w tym spotkaniu.Wydawać by się mogło ,że grali najmniejszym nakładem sił przed
LM ale u nich gra wygląda fatalnie od paru spotkań , sami zawodnicy po meczu wypowiadali się ,że z formą nie jest obecnie najlepiej. Wrócę jeszcze do ostatniego spotkania gdzie tylko potwierdza się to o czym pisałem wyżej ,teraz trudny teren w Valencii ,która musi wygrać to spotkanie jeśli marzy o dalszej grze w
LM. Valencia powoli wychodzi z kryzysu co jest dobrym zwiastunem przed spotkaniem i wszystko wskazuję na 3 pkt dla "nietoperzy". W spotkaniu z Bayerem dominowali do 30 minuty i zdawało się ,że Bayer będzie dla nich łatwym kąskiem tak jednak nie było bo w dalszej części spotkania zagrali katastrofalnie i odpuścili a punkcik mogli spokojnie wywieść. Jestem przekonany , że u siebie nie zabraknie koncentracji i pokonają słabo spisujący się na wyjazdach Bayer.
VALENCIA (1,75)
HT 1:1 / FT 3:1
+375 PLN