>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Attack on bookies - t0mson PICKS

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
CHAMPIONSHIP

PETERBOROUGH-BRIGHTON
500 PLN

Dużo informacji można znaleźć na temat tego spotkania. Gospodarze w strefie spadkowej muszą dzisiaj wywalczyć trzy punkty. Gości nie dawno grali spotkanie pucharowe gdzie grali ponad 120 minu w dodatku w klubie nie najlepsza atmosfera po ostatnim skandalu z zawodnikami ! Peterborough są mocni u siebie i spokojnie powinni dać radę tym bardziej, że Brighton nie zachwyca na wyjazdach +dodatkowo dochodzą problemy i zmęczenie.

Peterborugh (1,90)

HT 0:1/FT 1:2
-500 PLN

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
BUNDESLIGA
HSV-BVB
500 PLN

Przed chwilą sprawdzałem składy i w HSV nie ujrzymy dzisiaj motora napędowego czyli Tore (kicker.de). Jest to bardzo ważne osłabienie, ten chłopak to motor napędowy dzisiejszych gospodarzy w połowie akcji. Zauważyłem, że dużo ekip gra tak samo a niżeli w pierwszej części sezonu i tutaj powinno być podobnie. Hsv u siebie gra dobrze, widowiskowo choć zdarzają się wpadki jednak problem jest w defensywie. Fakt w ostatnich kilku spotkaniach nie przegrali ale to może być mylne, wiele szczęścia. Dortmund z niesamowitą siłą w ofensywie, dużo stwarzają ale i marnują. Dortmund będzie strasznie nie wygodnym rywalem dla HSV ,dziś powinniśmy zobaczyć prawdziwą słabość defensywy po za Drobnym w bramce :wink: Kurs rośnie i jest w granicach 1,9 i trzeba grać. Początkowo 1,65 coś w tych granicach to odpuszczałem ale wobec informacji o braku Tore i wzrostu kursu na BVB gram na nich. Obrońcy tytuły dziś wystąpią bez gwiazdy Gotze i podstawowego bramkarza ale BVB ma najlepszych zmienników jeśli chodzi o Bundesligę więc jestem spokojny. Krótko bo muszę uciekać.

Borussia Dortmund -0,5 @ 1,87
HT 0:2/FT 1:5
+435 PLN

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
BUNDESLIGA
HANNOVER-NURNBERG 600 PLN

Tutaj czegoś nie rozumiem jak można wystawić taki wysoki kurs na Hannover tym bardziej, że to zdecydowanie ekipa własnego boiska ?. Podopieczni Slomki na własnym terenie sa arcytrudnym rywalem nawet dla najsilniejszych. W pierwszej części sezonu przekonały się o tym takie ekipy jak Bayer Leverkusen czy sam kandydat do mistrza czyli Bayern (przegrana 1:3). Problem Hannoveru to gra na wyjazdach gdzie im nie idzie i w dodatku grają minimalistycznie jakby 1 pkt ich satysfakcjonował. Taktyka Slomki na wyjazdach to jakieś nieporozumienie , granie na 1:0 potem głębokie cofnięcie i gra z kontry co zawsze kończy się dla nich strata punktów. Defensywa spisuję się bardzo dobrze, widać zgranie, walke i mądrą przemyślaną grę. Ofensywa również niczego sobie wystarczą dwa, trzy podania i są już pod bramką rywala. Tacy gracze jak walczak Pinto, harujący Schlaudraf , dobry technicznie Abdellaue nie powinni mieć z defensywą Nurnberg większych problemów tym bardziej, że często popełniają indywidualne błędy i nie są tak zorganizowanie jak gracze Slomki. W Nurnberg z defensywy nie można nikogo wyróżnic. Rzucające się nazwiska to tylko Esswein, Pekhart czy Eigler czyli ofensywa zaś reszta to średniacy.Na własnym obiekcie Hannover nie powinien mieć problemu z Nurnbergią, która będzie bronić się przed spadkiem. Przyjezdni to typ drużyny, który z przeciętniakami czyli ekipami z drugiej dziesiątki jest w stanie sobie poradzić zaś z tymi mocniejszymi niestety nie idzie. Jak dla mnie 1,91 na linie -0,25 jest lekko przesadzone.Kursy poszły w górę na ponad 2 więc polecam ładować bo dobre Value :razz:
Hannover -0,25 @ 1,90
HT 1:0/FT 1:0
+540 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +4
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Werder-Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen +0,25 @ 1,96
Pinnacle
400 PLN
FT 1:1
W ostatnim spotkaniu z Mainz można było zobaczyć zupełnie odmienione Leverkusen a niżeli w pierwszej części sezonu. Jeden mecz nie może być oczywiście punktem odniesienia ale widać, że chłopaki poprawili parę aspektów podczas przerwy w rozgrywkach. Na uwagą zasługuję postawa obrony gdzie tacy zawodnicy jak Friedrich czy Schwaab bardzo dobrze interweniowali i całość dobrze pracowała. Dobre wrażenie zrobił również nowy nabytek Da Costa, który wyraźnie lubi podłączać się do akcji ofensywnych gdzie często dostarcza piłki w pole karne swoim partnerom z napadu. Bayer w pewnym momencie grał jak za swoich najlepszych czasów, bezproblemowa kreacja akcji ofensywnych, szybkie przemieszczanie się pod pole karna rywala, szybkie akcje z pierwszej piłki na pewno wprowadzą w zakłopotanie defensorów Werderu tym bardziej, że wystąpią oni bez swojego kręgosłupa w obronie czyli Brazylijczyka Naldo i ostatnio zdemolowanego Prodla, którego zastąpi dziadek Silvestre. Ile Naldo znaczy dla Werderu znawcy BL wiedzą, ja tylko powiem, że dla mnie w niektórych spotkaniach to 50% zasługi idzie na konto tego pana, jeśli chodzi o udane i kluczowe akcje w defensywie. Werder to typowa ekipa własnego boiska ale nie wolno zapominać, że zagrają przeciwko ekipie z TOP3 ubiegłego sezonu i nie będzie im łatwo. Bayer z tymi lepszymi potrafi się spiąć i szanse tutaj oceniam 50/50 i nie rozumiem trochę reakcji buków, jeśli chodzi o faworyzowanie Werderu. Jeden z gorszych scenariuszy to na pewno remis ale po cichu liczę, że wykorzystają swoją jakość i wywiozą z Bremy 3 pkt. Konkretny underdog jak dla mnie jeśli chodzi o tą rundę. Spodziewam się otwartego spotkania z kilkoma bramki, jednak jestem bardziej przekonany do Bayeru. Potencjał w Werderze jest ogromny ale nie raz pokazali w tym sezonie, że dużo marnują i mają problemy w defensywie jak grają w osłabieniu. Bayer może grać cały mecz piach ale potrafi strzelić tą jedną czy dwie bramki jednak jak zagrają skoncentrowani przez 90 min i na swoim poziomie powinni wywieść punkt/y.W ostatnim spotkaniu z Lautern było widać braki w Werderz a Lautern to najgorszy piach ligi, jeśli chodzi o ofensywę więc z Bayerem może być nieciekawie. Podopieczni Dutta z Mainz mieli słabszą połowę co było zapewne spowodowane dwubramkową zaliczką po pierwszej połowie. U przyjezdnych niby konflikt, Dutt pod presją ale ja bym tego tak nie wyolbrzymiał...

+ 192 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +7
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
NURNBERG-DORTMUND
Dortmund AH -1 @ 2,05
Pinnacle
600 PLN

Co do tego typu jestem bardzo przekonany. Dortmund to ekipa grająca na zupełnie innym poziomie a niżeli Nurnberg. Jeżeli w takiej formie na BVB dają 2,05 na azjana wypada skorzystać. Nurnberg pisałem już nie raz, że potrafi nawiązać walkę ale ze słabszymi ekipami czyli tymi z drugiej dziesiątki. Ostatnie dwa spotkania nie wróżą nic dobrego przed piątkową potyczką. Otóż gospodarze mają ogromne problemy w defensywie, rywal który gra agresywnie, pressingiem, jest mocny w ofensywie = gra przeciwko Nurnberg. W meczu z Hannoverem, momentami można była dostrzec głupie błędy w środku pola i swobodę w kreowaniu akcji graczy z Hannoveru do pierwszej bramki. Potem zmiana taktyki ze strony Slomki pozwoliła Nurnberg na lepszą grę w drugiej połowie, szczególnie w ofensywie. Dortmund to bardzo nie wygodny rywal bo nie dość, że ciśnie przez 90 min to ma indywidualności, które nie będą miały problemu z defensorami gospodarzy. W Nurnberg nikt nie zachwyca z wyjątkiem Pekharta, Didaviego czy Eiglera. Mały plus dla Hlouska ale on lepiej spisuję się w akcjach ofensywnych a niżeli w swojej formacji czyli obronie. Jakieś pozytywy to wieżowiec Hegeler, który jest dobry do przejmowania wrzucanych piłek nic po za tym. Dobrym przykładem może być potyczka HSV z Nurnberg tam można było zobaczyć ich problemy jeśli chodzi o indywidualne krycie i nie odpowiedzialne zachowania. Ryzykowne zagrania, wymuszane podania do bramkarza są tam na porządku dziennym co z pewnością wykorzysta BVB. Trzecia sprawa to problemy z kryciem na skrzydłach + masa przestrzeni dla rywala. Podsumowując Nurnberg nie lubi grać z ekipami, które naciskają, są mocne w ofensywie i dobrze zorganizowane. O Dortmundzie się nie rozpisuję, chłopaki są w formie i na nich trzeba grac póki dobrze wyglądaj pod względem fizycznym i kadrowo, oni potrafią wygrywać seriami. Jedyny problem to może być kartoflisko ale przy tylu okazjach ile potrafią stwarzać wpadnie parę bramek. Różnica w jakości, Nurnberg jak już stworzy jakąś sytuacje to przeważnie marnuje a z Dortmundem żeby wygrać to jedna bramka nie starczy. Kursy poszły w górę, mój błąd ale zagrane 2,05.Krótko bo nie ma się co rozwodzić.
FT 0:2
+630 PLN

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Freiburg-Werder
Werder (-0,25) @ 1,96
Pinnacle
400 PLN

Freiburg to obecnie jedna z najsłabszych ekip w Bundeslidze. Po odejściu gwiazdy tej ekipy czyli Cisse będą mieli sporo problemów ze zdobywaniem bramek. Gospodarze mają według mnie najgorszą defensywę w lidze co przy sile ofensywnej Werderu powinno się dla nich zakończyć katastrofą. Zagubieni, popełniają masę błędów przy wyprowadzaniu akcji i w obronie, kolejnym problemem mogą być dla nich indywidualności Werderu. Jak ktoś pamięta co Dortmund robiło z Freburgiem to polecam zobaczyć i wyciągnąć odpowiednie wnioski pod kątem tego spotkania. Werder skupią się bardzo na grze w ofensywie co widać szczególnie w spotkaniach na własnym obiekcie, tutaj z tak fatalną obroną Freiburga mimo, że grają na wyjeździe powinni zdominować i pokryć nawet handi. Bremeńczycy mają fatalny bilans na wyjazdach ale z tak słabym rywalem nie widzę innego scenariusza jak 3 pkt. Wszystko tutaj jest oczywiste więc nie ma co się więcej rozpisywać. -0,25 mocno przesadzone według mnie. Czytałem wywiady i sam coach Schaff wypowiadał się, że zagrają agresywnie czyli wysoko pressingiem co jest najlepszą receptą na pokonanie Freiburga. Początkowo myślałem, że do składu wrócą tacy gracze jak Naldo, Hunt czy Marin ale jednak jeszcze nie więc stawką tylko 4/10.
FT 2:2
-200 PLN

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
HERTHA-GLADBACH
Gladbach (0) @ 1,70
300 PLN

Tutaj nie będę się rozpisywał, krótko. Hertha po przejęciu obowiązków przez Skibbe osiąga fatalne wyniki. Ostania potyczka z Hannoverem przegrana pechowo ale tak to jest jak się nie wykorzystuję dużo sytuacji. Skibbe to fatalny trener i jestem przekonany, że nie udźwignie ciężaru jaki na nim będzie spoczywał czyli walka o utrzymanie. Hertha w ofensywie potrafi funkcjonowac, natomiast obrona spisuję się fatalnie. Gladbach bardzo dobrze w defensywie nie powinno pozwolić na dużo gospodarzom, ofensywa pracuję niesamowicie wszystko grane szybko z pierwszej piłki wprowadza w zakłopotanie tych najmocniejszych a co dopiero taką ekipe jak Hertha. To, że Hertha gra u siebie nie ma znaczenia, dla niech to bez różnicy to samo dla Gladbach. Nie mam weny na rozpisywanie się. Zagrane wczoraj, już spadki.
REG 0:0
ZWROT

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wolfsburg-Freiburg
Wolfsburg -0,5 @ 1,82
400 PLN
Wolfsburg -0,5 @ 1,76
300 PLN

Wolfsburg to typowa ekipa własnego boiska. U siebie są trudnym rywalem dla każdego i ciężko tam o jakiekolwiek punkty. Ostatnia potyczka z Gladbach wyglądała dobrze szczególnie w ofensywie a to jest klucz do pokonania Freiburga, który ma obronę dziurawą jak ser szwajcarski. Ostatnim razem to Werder zagrał fatalnie, mało okazji nie wykorzystany potencjał w ofensywie dlatego tamto spotkanie zakończyło się niespodzianką. Freiburg gorzej gra na wyjazdach a niżeli u siebie. Teraz będzie dużo ciężej dla przyjezdnych a niżeli ostatnio w spotkaniu z Werderem. Wilki u siebie stwarzają masę okazji ale i dużo marnują. Ekipa dobrze usposobiona w ofensywie to dla Freiburga wielki problem i ja tutaj widzę zwycięstwo nawet z handi.Takie moje krótkie przemyślenie. Krmas i Putsila są kontuzjowani we Freiburgu a to ważne ogniwa. Udało się złapać 1,82 ale już leci w dół.

FT 3-2
+ 539 PLN

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
KAISERSLAUTERN - BORUSSIA MUNCHENGLADBACH
Gladbach - 0,25 @ 2,03
600 PLN
188bet

O Kaiserslautern czasami trochę pisałem. Celem tej drużyny jest utrzymanie i w każdym meczu muszą walczyć o każdy punkt. W obecnej części sezonu ta ekipa wygląda fatalnie. Na wzgórze Betzenberg kiedyś działy się cuda mam na myśli &quot;gorący teren&quot;. Podopieczni Kurtza słynęli z tego, że zawsze w pierwszych 15-20 minutach starali się szturmować bramkę rywala ale to było kiedyś obecnie to nie funkcjonuję. Pozwolę sobie wrócić do poprzedniego sezonu gdzie czasami zdarzało im się zagrać na prawdę dobre spotkania chociażby ze Stuttgartem gdzie odrobili stratę trzech bramek czy wygrana z samym Bayernem. Te spotkania pokazały, że cuda tam się zdarzały ale na ich nieszczęście obecnie tego brakuje. Po odejściu chociażby Illicevica czy Lakica nie idzie. Według mnie będą skazani na baraże lub spadek. Kiedyś przypisałbym im jakieś handi w postaci własnego boiska ale na pewno nie w tym sezonie i na tle takiego rywala jakim jest Gladbach. Sprowadzono paru graczy Wagnera z Werderu ale szału nie ma choć rozegrał zaledwie dwa czy trzy spotkania, kolejna postać to Sahan, który na pewno się wyróżnia.Gladbach po fatalnym sezonie zatrudniło jednego z lepszych trenerów w lidze Favre. Poukładana gra w każdej formacji, wszystko działa jak w Szwajcarskim zegarku i nawet z tymi najlepszymi nawiązują walkę i potrafią ich demolować pokrywając handicapy. Ten sezon kibice powinni sobie zapamiętać na długo bo jak wiadomo ich gwiazda czyli Reus odchodzi do imienniczki z Dortmundu po zakończeniu tego sezonu. Rozpisałem się trochę pobocznie teraz do rzeczy. Ostatnia forma Kaiserslautern jest tragiczna. Mnie się wydaję, że lepiej im się gra na wyjazdach być może jest to spowodowane postawą kibiców, którzy zamiast wspomagać swoich pupili to ich wygwizdują ale co się dziwić jak w zespole nic nie funkcjonuję i mecze z ich udziałem przypominają potyczki ekip z II ligi. Ostatnia domowa potyczka z Koln woła o pomstę do nieba, zero pomysłu na grę, o kreowaniu i stwarzaniu sytuacji nie ma tam mowy, rzadko kiedy to się zdarza a nawet jeśli już to występuję coś takiego jak &quot;marnotrawstwo&quot; co jest normalne w przypadku ekip na tym poziomie. Atak pozycyjny, konstruowanie akcje itp, nie istnieje, stosowane są proste środki, czyli długie piłki posyłane w szesnastkę rywala na tzw. ”zadymę”. Jeśli chodzi o same nazwiska to u Kurtza w składzie mamy takich graczy jak waleczny Kouemaha choć ostatnio najwyraźniej jest pod formą a po za tym ma z kim konkurować - Wagner , rozgrywający Tiffert, który jest cieniem samego siebie i jeśli on ma słabszy dzień to nikt inny nie napędzi ataków diabłów, Turek Sahan, który potrafi czasami pociągnąć i daje się zauważyć dzięki akcją na flance. Pozostałe nazwiska De Witt, Dick to fachowcy od stałych fragmentów i uderzeń z dystansu nic po za tym, reszta się nie rzuca w oczy. Lautern jest nastawione na walkę i są bardzo dobrze przygotowani pod względem kondycyjnym ale już było pisane ,że dzięki walce i ambicji w tej lidze nic się nie zdziała, potrzeba jeszcze trochę jakości na dłuższą metę. Realia są okrutne i z takimi nazwiskami o utrzymanie w BL będzie bardzo ciężko. Brakuje jakości, zgrania gdzie sie nie po patrzy. W ofensywie bieda straszna, rzadko strzelają więcej jak jedną bramkę jak już tak się dzieję to z ekipami, które idę na otwarta piłkę i mają fatalną obronę. Na przeciwko ofensywie gospodarzy wystąpi jedna z lepszych defensyw ligi z Gladbach. Doświadczeni Deams, Dante, Brouwers czy Jantschke nie będą mieli zbyt wiele do roboty a jeśli już popełnią jakiś poważniejszy błąd to jest w bramce młody ter Stegen, którego pokonać to nie lada wyczyn, ten bramkarz jest zaliczany spokojnie do TOP 3 najlepszych w lidze. W przeciwieństwie do Kurtza trener przyjezdnych Favre ma stabilną formację obronną, nie można tego powiedzieć o gospodarzach widać gołym okiem, że Kurtz ma ból głowy jeśli chodzi o zestawienie defensywy (ostatnia rotacja z Bayernem) więc jest duży problem ale jak nie idzie to w taki sposób właśnie się kombinuję co na pewno nie da jakiegoś super efektu bo zawodnicy potrzebują po prostu zgrania i zaufania. Jeśli chodzi o pomoc to przyjezdni tutaj deklasują rywali. W środku Nordtveit , Neustadter zaś na skrzydłach Arango i Herrmann – znakomici technicy ,którzy potrafią mijać rywali dosłownie jak tyczki. Z przodu Hanke i Reus choć obaj często odwalają czarną robotę i zamieniają się rolami. Kaiserslautern i Gladbach to zupełnie dwa różne oblicza. Pierwsi stosują proste środki, często popełniają błędy jak przyjdzie grać pod presją, nadziewają się na kontry a jak Gladbach to robie nie trzeba pisać, słabo się spisują w defensywie jak i ofensywie zaś przyjezdni to zupełne przeciwieństwo czyli przemyślana i poukładana, szybka gra z pierwszej piłki i w dodatku masa indywidualności co na pewno przysporzy im masę kłopotów. W meczu z Bayernem można było zobaczyć jak Gomez, Frank czy Robben bez problemu mijali obrońców i stwarzali klarowne sytuację. W Gladbach mamy obecnie lepiej dysponowanych graczy moim zdaniem czyli (Arango,Reus, Hermann czy Hanke).Nie widzę tutaj innego scenariusza jak wygrana przyjezdnych, najgorszy wypadek to remis, choć i w to wątpię. Kursy moim zdaniem są lekko przesadzone, być może kursy wystawiają ludzie, którzy znają się tylko na matematyce czy statystyce bo coś mi tutaj nie gra. Przykładowo na Bayern byśmy mieli tutaj kurs około 1,5 na Gladbach mamy 2,3 zaś w opcji -0,25 kurs 2,03 a Gladbach formą zdecydowanie obecnie przewyższa Bayern. Mam nadzieję, że ci co śledzą rynek wiedzą o co chodzi a jak nie to już ich problem. -0,25 bardzo bezpieczna opcja i można zagrać za trochę więcej w przypadku remisu połowa stawki jest zwracana. Tutaj widzę scenariusz bezmyślnej gry Lautern, granie na zadymę i prostymi środkami. Parę szybszych akcji Gladbach czy indywidualnych rajdów nie będzie większym problem i spokojnie powinni trafić do siatki rywala ze dwa razy jak nie i więcej. Zagrane w 188bet w dolarach dlatego stawka na screenie 200 a nie 600 PLN..Dodam jeszcze, że Gladbach od dłuższego czasu nie potrafi wygrać na wzgórzu Betzenberg jednak teraz są w znakomitej formie zaś rywale w żenującej więc statystyki nie odgrywają żadnej roli moim zdaniem. Nie pewny jesy występ Hanke ale jego zastąpi De Camargo więc nie ma problemu. Co do Reusa są wątpliwości małe ale raczej wystąpi, nawet jeśli nie to moim zdaniem warto!.Jak to mówią „HUGE Value”.
FT 1:2
+618 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +3
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
NUNRBERG-KOLN
NURNEBRG -0,5 @ 1,79
300 PLN

Miałem nadzieję, że kursy pójdą w górę na gospodarzy ale niestety chyba trzeba będzie poczekać na LIVE, na moje nieszczęście nie oglądnę meczy o 15:30 i LIVE odpada dlatego delikatnie ruszam to spotkanie na &quot;sucho&quot;. Nurnberg u siebie spisuję się dobrze, szczególnie warto przypomnieć potyczkę z Dortmundem gdzie w pierwszej połowie szturmowali rywali i mogli spokojnie ukłuć ze dwa razy ale w przypadku ekip z tego szczebla występuję tzw. marnotrawstwo. Ostatnia potyczka z Augsburgiem na wyjeździe bez rewelacji, dużo walki w środku i przebłyski z paroma akcjami z obu stron, był to typowy mecz za 6 pkt ale po stylu i przebiegu gry remis powinien satysfakcjonować obie ekipy. Gospodarze powinni dzisiaj spokojnie to wygrać, z kreowaniem sytuacji nie mają problemu tylko grzeszą strasznie skutecznością. Jeżeli Kaiserslautern było w stanie stworzyć parę sytuacji i to nie najgorszych grając w 10 to nie widzę żadnego problemu dla Nurnbergi. Kluczowa informacja to na pewno brak Podolskiego, Koln bez niego traci około 40% siły w ofensywie. Generalnie śledziłem ostatnie poczynania obu ekip i Nurnberg wypada zdecydowanie lepiej, teraz tylko wystarczy udowodnić to na boisku. U przyjezdnych Novakovic bez formy, Peszko bez rewelacji jedynie kto ostatnio się rzucił w oczy to Lanig choć temu piłka nie chce wpadać do siatki. Do rozerwania defensywy Koloni nie trzeba wiele Pekhart, Chandler, Didavi czy Esswein dadzą spokojnie radę a oni w każdym meczu coś ciułają więc jestem spokojny o sytuacje tylko żeby nie wystąpiło tzw. Marnotrawstwo i będzie dobrze !
FT 2:1
+234 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +8
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
WERDER-NURNBERG 800 PLN Werder po „powrocie” Marina bardzo dobrze spisał się szczególnie w ofensywie i to w dodatku na wyjeździe w meczu derbowym z Hamburgiem wygrywając 3:1 a mogli spokojnie powiększyć swój dorobek gdyby nie zgrzeszyli skutecznością ale to w ich przypadku normalne. Werder to maszyna do kreowania sytuacji ofensywnych i gdyby tylko podnieśli skuteczność niektóre mecze szczególnie na własnym terenie mogliby wygrywać różnicą kilku bramek. Podopieczni Schaffa to zdecydowanie ekipa własnego boiska może nie pokazuję tego ta część sezonu ale radzę spojrzeć na pierwszą fazę rozgrywek. Gospodarze z meczu na mecz grają lepiej, cieszy mnie bardzo powrót Marina bo to chłopak z wielkim potencjałem i zdaję się, że łapie formę. Cofnę się do ostatnich meczy domowych Werderu i wyciągnę parę wniosków. Na pierwszy rzut idzie defensywa, która nie jest stabilna z oczywistego względu - brak Naldo ten gracz to 50% siły obrony &quot;zielonych&quot;. Problemem są stałe fragmenty gry z których Bremeńczycy tracą dużo goli ostatnim czasy, wina spoczywa nie tylko na defensorach ale również i na bramkarzu Wiese, który chociażby w meczu z Bayerem popełnił fatalny błąd przez co stracili bramkę, jednak remis w tamtym spotkaniu był jak najbardziej sprawiedliwy choć przy odrobinie szczęścia to gospodarze mogli zainkasować komplet punktów. No potwierdzenie tego co napisałem jeśli chodzi o defensywę można zajrzeć do meczu z Hoffenheim gdzie po raz kolejny stracili bramkę ze stałego fragmentu gry , po za tym ogólnie defensywa znowu nie spisała się zbyt dobrze i gdyby lepsza skuteczność Firmino over 1,5 dla Hoffenheim zostałby pokryty. Jeśli chodzi o defensywę Nurnberg to powiem tak ja tutaj widzę podobny poziom, Nurnberg ma straszne problemy w środku obrony oraz na skrzydłach gdzie mają problem z indywidualnym kryciem i zostawiają masę przestrzeni dla rywala, warto zobaczyć co robił Kagawa i ile miał swobody w spotkaniu wyjazdowym, skrzydłowi Werderu będą mieli tutaj na pewno łatwe zadanie. Kolejnym dobrym przykładem może być swoboda Augsburga na skrzydłach w ostatnim spotkaniu wyjazdowym Nurnberg, szczególnie trzeba zwrócić uwagę na Wernera, któremu również pozostawiano dużo swobody przez co Augsburg stworzył parę sytuacji, nie ma co porównywać jednak jakości Werderu i Augsburga i oczywiste jest, że dużo trudniejsze zadanie czeka przyjezdnych w Bremie tym bardziej, że to arcy trudny teren na którym bramka gości jest szturmowana. W Nurnberg również często dochodzi do głupich strat w środku pola przez co łatwo nadziewają się na kontry. Podsumowując jeśli chodzi o formacje defensywną wystawiłbym tutaj podobną ocenę z mało przewagą Werderu bo grają u siebie i trochę lepiej to wygląda a niżeli na wyjazdach. Jeśli chodzi o formacją ofensywną i styl gry tutaj Werder ma znaczną przewagę. Masa sytuacji Werderu idzie skrzydłami po czym piłki są dostarczane w pole karne rywala co tutaj będzie zabójcze dla przyjezdnych. W Werderze są indywidualności, gracze potrafią zrobić różnicę, kreują masę sytuacji dużo strzelają ale i marnują. Nurnberg to jedni z większych marnotrawców jeśli chodzi o sytuacje bramkowe, nie dość, że zbyt dużo ich nie stwarzają to jeszcze marnują masę setek - tutaj wystarczy spojrzeć na spotkanie z Dortmundem i Augsburgiem no i jeszcze Hannoverem, choć te dwa pierwsze spotkanie pokażą to w całej okazałości. Zagrożeniem dla Bremy będą na pewno stałe fragmenty, w końcu nie bez powodu przyjezdni mają wieżowca Hegelera w składzie. &quot;Gwiazdy&quot;, które zasługują na wyróżnienie to niby harujący Hlouschek ale w defensywie on mnie nie przekonuję, Esswein choć dużo marnuję czy Pekhart. Jeśli chodzi o indywidualnego gracza, który mógłby zrobić różnice to Chendler czy dwójka z napastników których wymieniłem wcześniej nic po za tym , zapomniałem o Didavim. W tym spotkaniu handi w postacie własnego boiska wędruję dla Werderu i to bez dwóch zdań, Nurnberg na wyjazdach prezentuję się słabiej ale nie najgorzej, jednak to jest drużyna niestabilna i przez pełne 90min nie jest w stanie prezentować jednego - wysokiego- równego poziomu, ich gra z mocniejszymi rywalami wygląda strasznie nierówno - 20min szturmu potem cisza i jakieś dwie akcje a jak coś się nadarzy to oczywiście marnują sety .Werder jest w stanie władować 3,4 bramki no i coś stracić. Zderzenie lokomotywy z osobówką jeśli chodzi o ofensywę, defensywa podobny poziom jak pisałem wyżej. Krótko bo nie chce mi się rozwodzić więcej, wszystkiego z notatek nie przelałem ale myślę, że wystarczy. Gospodarze są zmuszeni wystąpić bez Hunta i Naldo ale mimo to powinni zainkasować 3pkt i pokryć handi. Jeżeli ekipa jest mocna w ofensywie = gra przeciwko Nurnberg już pisałem o tym kiedyś, najważniej, że u gospodarzy pełna moc z przodu więc spokojni e.

Werder -0,5 @ 1,85
8/10
-800 PLN

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
St Pauli - Braunschweig 500 PLN

Po ostatnim piachu jaki zagrał Eintracht na wyjeździe z Aue odważę się zagrać na Piratów po bardzo dobrym kursie. Eintracht często się muruję przykładem może być chociażby potyczka z Greuther Furth z poprzedniej części sezonu. Aue należy do słabych ofensywnie ekip i byli w stanie stworzyć kilka groźnych sytuacji, teraz powinno ich być zdecydowanie więcej z prostego względu. Pauli to jedna z mocniejszych sił ofensywnych jeśli chodzi o II BL , szczególnie gra skrzydłami. Druga sprawa to walka o awans i tutaj motywacja wędruje na stronę gospodarzy. Dodatkowo atut własnego boiska gdzie każdemu gra się piekielnie trudno ze względu na fanatyczny doping kibiców Pauli. Oglądnąłem mecz Pauli z Bochum i jeśli zagrają na podobnym poziomie powinni spokojnie to wygrać tym bardziej,że przyjezdni grają bez presji i zdaję się,że łapią lekki dołek.
Pauli @ 1,91
Do tego jeszcze Padebron-Eintracht Frankfurt w bezpiecznej opcji (0) @ 1,50 500 PLN

-1000 PLN

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ostatni bet ode mnie i kończę działalność w tym temacie. Taki performance to nie dla mnie od tego jest blogabet gdzie wszystko jest podliczane automatycznie. Stawki były realne.Pozdrawiam t0mson.

FORTUNA - AACHEN 1 000 PLN
Fortuna AH -1 @ 1,92

- 1000 PLN

Do góry Bottom