WERDER STUTTGART 500 PLN
Gospodarze od dłuższego czasu nie prezentują wyśmienitej formy, wyniki może mówią co innego ale nic im nie przychodziło łatwo w dodatku dużo razy pomagały kartki mam tutaj na myśli czerwa dla rywali , które dostawali grając przeciwko Werderowi w roli gościa (
Hertha , Koln). Z takimi ekipami się strasznie męczyli w dodatku grając w przewadze z Herthą w 11 na 9, z Koln 11 na 10 to co będzie z dużo lepszym Stuttgartem a niżeli tamte ekipy ? Chyba , że znowu scenariusz z kartkami zawita w Bremie ale w to nie chce mi się wierzyć bo piłkarze VFB nie grają jakoś brutalnie , jedynie wtedy kiedy zaczną przegrywać wysoko mogą coś odwalić ale tak to spokojnie.
Sytuacja Werderu po ostatnim meczu z Gladbach nie jest ciekawa (atmosfera w klubie bo o tabele mogą być raczej spokojni ).Każdy sobie zdaję sprawę co znaczy przegrać 0:5 ,teraz spotkanie przed własną publicznością gdzie będą chcieli udowodnić , że przegrana była tylko wypadkiem przy pracy...
Problemem Werderu w spotkaniu przeciwko Vfb będzie z pewnością obrona. Za czerwoną kartkę będzie pauzować
Papastathopoulos waleczny gracz i w miarę dobrze grający choć ostatnio z Gladbach dał plamy jak wszyscy. Jak podaje śmieszny Kicker w podstawowej jedenastce powinien zagrać
Naldo choć z tego co znalazłem informację na oficjalnej stronie Werder nie brał udziału we wszystkich sesjach treningowych ,
Naldo to kręgosłup obrony , gdyby nie ten chłopak to naprawdę byłoby fatalnie (Gladbach) ten gracz wykonują ciężką i świetną robotę , kto oglądał mecze Werderu wie o czym mówię. Następnie mamy
Schmitza, który jakoś mnie nie przekonuję , nie gra rewelacyjne z Koln stracona bramka po jego ewidentnym błędzie , nie widzę w składzie
Wolfa - najsłabszy punkt Bremy , zdaję się , że lepszą decyzją dla niego byłoby pozostanie w Nurnberg bo gra dla „zielonych” chyba przewyższa jego umiejętności , podobnie
Prodl, którego to ostatnio Reus delikatnie mówiąc ośmieszył. Co zauważyłem jeszcze to potrafią łatwo nadziać się na kontrę co tacy gracze z VFB jak Harnik, Kuzmanovic, Cacau , Okazaki powinni spokojnie wykorzystać bo to po prostu wyjadacze. Bardzo ważna informacja to brak
Pizzaro , maszynki od czarnej roboty i zdobywania bramek dla Werderu. Doświadczenie nauczyło , że jak Werder gra bez niego lepiej im nie ufać tym bardziej kiedy przychodzi grać z nożem na gardle. Silny Werder bo wysoko w tabeli powiedzą fachowcy ze specnazu , nie prawda radzę spojrzeć na rywali jakich mieli do tej pory… Brak Pizzaro mogliby bezproblemowa zastąpić bo mają młodych i zdolnych ale ta ekipa chyba jeszcze nie nauczyła się grać bez swojej Peruwiańskiej gwiazdy co przy ich kadrze jest najmniej dziwne.
Stuttgart to na pewno drużyna , którą stać w niedziele na ugranie najmniej remisu. Ich problemem na pewno jest gra przeciwko słabym ekipom dlaczego ? Odpowiedź jest prosta lekceważą rywala , jeśli uruchomią tylko swoje motory i zagrają to na co ich stać o wynik możemy być spokojni. Druga sprawa to Werder w Niemczech nie jest uważany za słabiaka więc powinni tutaj się spiąć bo łatwo nie będzie. Co do samego potencjału pisałem tutaj kilkanaście razy o takich graczach jak
Kuzmanovic – dysponujący dobrym uderzeniem z dystansu ,
Okazaki – fachowiec od stałych fragmentów gry z dobrym dryblingiem i odejściem , młody uzdolniony wpuszczany z ławki Hemlein co do tego gracza to tylko kwestia czasu zanim eksploduję ,
Harnik , Cacau, Traore to gracze o których nie trzeba nic pisać. Kolejny grajek na którego warto zwrócić uwagę to
Kwist niesamowicie potrafi wyprowadzić akcję z pod swojej 16 z niezłym odejściem. Za formacje defensywną odpowiadają tacy gracze jak
Molinaro ,Tasci ,BoulaHrouz, Niedermeir gdzie radzą sobie całkiem przyzwoicie moim zdaniem no i jeszcze mocny i pewny punkt a niżeli w ostatnim sezonie bramkarz
Ulreich.
Gra Stuttgartu na wyjazdach jest dobra , może ktoś się czepić wyniku z Mainz ale tam ich skrzydła zostały podcięte w momencie wskazania przez arbitra na wapno , którego ewidentnie nie było i wtedy wszystko zaczęło się sypać a do około 50-60minuty byli stroną przeważającą i zaprezentowali się naprawdę przyzwoicie. Śmiało na nich gram bo Werder nie dość , że łapie kryzys to bez Pizzaro a to jest duża strata dla nich.
STUTTGART +0,25 (2,02)
HT 0:0/FT 2:0
-500 PLN