Wolfsburg - Gladbach [Tobet] Spotkanie z serii za 6 pkt. W obu ekipach ostatnim czasy doszło do zmian na posadzie trenera. Jak do tej pory przyniosło to efekt tylko w Gladbach , które po zmianie szkoleniowca uporało się z Schalke na własnym obiekcie (2:1) zachowując jeszcze nadzieję i szanse na pozostanie w Bundeslidze.
Gospodarze od początku rozgrywek nie potrafią się odnaleźć. Od paru ładnych meczy nie byli w stanie zdobyć punktów u siebie. Ostatnio gra ofensywna Wilków wygląda zdecydowanie się poprawiła .W meczu z Freiburgiem mogli spokojnie strzelić dwie albo i trzy bramki ale zabrakło skuteczności i szczęścia.Teraz z przodu mają Helmesa, który powinien zastąpić Dzeko i trafiać do siatki rywala. Tego samego nie można powiedzieć o defensywie , dają się ogrywać w dziecinny sposób , często przegrywają pojedynki nawet jak pozostają w przewadze. Po prostu obrona leży. Druga sprawa odnośnie dzisiejszego meczu , to trochę absencji w Wolfsburgu więc lepiej nie grać na gospodarzy. Te z ważniejszych:
-Benaglio
-Josue
-Madlung
-Cigeric
-Grafite
-Mandzukic
Gladbach w ostatnim czasie radzi sobie nie najgorzej , potencjał w drużynie jest ale tylko w ofensywie. Takie nazwiska jak Reus, przebudzony ostatnio Idrissoue ostro pracują i w nich największą nadzieja . W defensywie bez rewelacji Levels, Stranzl, Dante, Daems nie są w stanie zapewnić spokoju w obronie.
Typ tutaj wyłania się jeden prosty i logiczny BTS. Jak pisałem ofensywy obu ekip z dużym potencjałem , defensywa u obu leży. Stawka spotkania duża , nie ma mowy tutaj o remisie trzeba po prostu zgarnąć 3 pkt. Jedyne czego można się obawiać to , że któraś z drużyn wyjdzie z nastawieniem na obrone i czyhanie na tą jedyna okazję. Myślę jednak , że takiego scenariusza nie będzie i zobaczymy tutaj parę bramek z obu stron.
Miałem zagrać BTS ale w Tobecie widzę , kurs na over 0,5 gladbach 1,50 a BTS 1,60 dlatego oczywiste co lepiej wybrać.
Gladbach Over 0,5 @ 1,50 // 30j
FT 2-1
+15j