>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Wimbledon 23.06-06.07 - analizy

Status
Zamknięty.
arturo888 0

arturo888

Użytkownik
F. Lopez - B. Reynolds 1,4
Feliciano powinien wygrac to spotkanie bez wiekszych trudnosci, dzieki swoim dobrym warunkom fizycznym i serwisowi.

Clement - Becker 1,75
W tym spotkaniu postawilbym na Niemica. Benjamin gral nie tak dawno bardzo dobry tenis, szczegolnie na szybkich nawierzchniach, pokonal Davydenke wiec to tez moze wskazywac ze jakas forme odzyskal, a Francuz jest juz starszym zawodnikiem ktory zawsze lepiej czul sie na ziemi, wiec stawiam na zwyciestwo Niemca.

Hewitt - Bolelli 3,6
Mysle ze w tym spotkaniu mozna pokusic sie o niespodzianke...a raczej sensacje. Simone Bolelli pokazal juz wielokrotnie ze potrafi grac na trawie, mlody Wloch odprawil w 1 rundzie Bogdanovica a w 2 Gonzaleza. Lleyton wydaje sie byc w nienajlepszej dyspozycji, jakto w ostatnich latach zazwyczaj na Wimbledonie bywalo. W 1 rundzie meczyl sie z Robinem Haase wygrywajac w 5 setach, a w 2 wygral gladko z Montanesem, w moim przekonaniu zawodnikiem bardzo kiepskim na trawie. Tak czy inaczej mozna sie pokusic o niespodzianke w tym meczu...

voodo154 0

voodo154

Użytkownik
Almagro-Garcia Lopez
typ-1 kurs 1,45

Bet at home wystawilo chyba najwyzszy kurs tego meczu. Almagro w 1 rundzie pokonal wlasnie swojego rodaka granollersa ktory jak dla mnie byl lepszy od Lopeza. Teraz nastepny nie najlepszy rodak na trawie ktory wygral 1 runde z Van der Merwe czyli graczem bez histori, potencjalu i bardzo slabym.

menzel 3

menzel

Użytkownik
Melzer - Levine 1 @ 1.2✅

Austryjak już w pierwszej rundzie ograł znakomitego tenisistę jakim jest chorwat Ivan Ljubicic. Stoczył z nim zacięty pieciosetowy bój, wygrywając w końcu 6:4, 7:6, 4:6, 2:6, 6:3. Na pewno po tak długim i wyczerpującym spotkaniu Melzer odczuwa zmęczenie, ale wydaje mi się, że jest przygotowany do turnieju bardzo dobrze pod względem kondycyjnym i jeden długi mecz nie bedzie miał większego wpływu na przebieg dzisiejszej potyczki z amerykaninem. Występ Levine w 2 rundzie to szczerze mówiąc spore zaskoczenie dla mnie. Zawodnik, który na ogół gra w challengerach i to także dosyć slabo, pokonał młodego Younga w 4 setach 4:6, 6:2, 6:3, 6:4. Z tego co się orientuje to amerykanin jest dosyć nisk i nie ma zvyt dobrego seriwsu. Jak mogliśmy się już przekonać duża rolę w meczu pierwszej rundy Melzera z Ljubą stanowił serwis, ale to austryjak serwował w tym meczu lepiej. Myślę, że dzisiaj będzie podobnie i Levine nie ugra nawet jednego seta. Szykuje się krótki mecz.

borussia 12

borussia

Użytkownik
Jak dla mnie dzisiejsze najpewniejsze mecze.
Haas T.-Robredo T. 1
Melzer J.-Levine J. 1
Cilic M.-Nieminen J. 1
T. Hass w pierwszej rundzie zagrał bardzo dobrze i pokonał Canasa. Serwował dużo asów. Jedynie w pierwszym secie miał problemy ale to wiadomo musiał sie wgrać.
J. Melzer w pierwszej rundzie pokonał Ljubicica. Gra bardzo dobrze gdy trafi pierwszym serwisem. Trudno jest go przełamać. Levine wg mnie dość niespodziewanie pokonał Younga. Wg mnie pewnym faworytem w tym meczu jest Melzer.
M. Cilic w pierwszej rundzie pokonał bardzo pewnie Rogera Vasselina. Cilic ma bardzo dobry serwis. Dobrze czuje sie na kortach trawiastych. Za to jego przeciwnik ma słaby serwis a to na kortach trawiastych eliminuje go z równorzędnej walki z Cilicem. Wg mnie murowanym faworytem tego meczu jest Cilic.

Myśle że warto zaryzykować również na Troickiego oraz Malisse (Malisse to już bardzo nie pewne choć Murray troszke miał problemów z Santoro)

M 0

mlody16

Użytkownik
Clement - Becker 1,75
W tym spotkaniu postawilbym na Niemica. Benjamin gral nie tak dawno bardzo dobry tenis, szczegolnie na szybkich nawierzchniach, pokonal Davydenke wiec to tez moze wskazywac ze jakas forme odzyskal, a Francuz jest juz starszym zawodnikiem ktory zawsze lepiej czul sie na ziemi, wiec stawiam na zwyciestwo Niemca.
To są jakieś żarty. Clement na ziemi nigdy nie błyszczał, za to na szybszych nawierzchniach przeciwnie, można tu przytoczyć zeszłoroczny finał na kortach trawiastych w Nottingham.

arturo888 0

arturo888

Użytkownik
Tak sie sklada ze Clement napewno nie blyszczal nigdy na trawie...bo ogolnie jest przecietnym zawodnikiem. Przypomnij sobie jego wystepy w Wimbledonie...zazwyczaj odpadal w 1 albo 2 rundzie...

L 237

lookash

Użytkownik
T. Haas vs T.Robredo 1 1,55 3-0 ✅
Haas z meczu na mecz gra na trawie coraz lepiej.Dowodem tego jest pewne zwycięstwo w I rundzie z co prawda nie najmłodszym ale zawsze groźnym Guillermo Canasem.W head to head 1-0 dla Robredo z tym że był to pojedynek z serii World Team Championship czyli drużynowe MŚ.W ostatnim czasie lepiej prezentował się Hiszpan z tym że grał na swojej ulubionej nawierzchni w turnieju w Warszawie(przegrany finał z Davidienko).Haas skończył swoją przygodę na ostatnim turnieju w Halle już w II rundzie po porażce z rodakiem Kohlschreiberem.Na grassie wydaje się mieć więcej atutów Niemiec i wiadomo nie od dziś że Robredo z nią za bardzo se nie radzi.Mój typ 3-1 dla Haasa ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
????ANDY RODDICK-JARKO TIPSAREVIC????

Typ : Więcej niż 37,5 gemów
Kurs:1,80
Milenium✅✅ WYNIK 76 57 46 67= 48gemów✅✅

Mecz pomiędzy Amerykaninem a Serbem powinien dostarczyc wielu emocji. Obaj pierwszą runde przeszli pokonując swoich rywali w trzech setach. Jednak gdy dzisiaj staną naprzeciwko siebie mecz będzie wyrównany. Obaj mają wspaniały serwis, co powoduje że cięzko będzie liczyc na przelamania. I uważam że poszczególne sety mogą kończyc się nawet w TB. Innym argumentem przemawiającym za tym typem jest to że nie uważam by którys z tenisistów był zdolny do wygrania całego meczu w trzech partiach, a przy 4setach liczba 38gemów powinna sie rozłożyc dobrze;)
W pojedynkach H2H spotkali się ze sobą ostatnio w 2006r także na Wimbledonie i wtedy wygrał Roddick 67 64 76 62 a sume gemów =44. Tak więc 6 rakieta świata Andy Roddick nie będzie miał dzisiaj łatwej przeprawy przez 2runde Wimbledonu.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Tak sie sklada ze Clement napewno nie blyszczal nigdy na trawie...bo ogolnie jest przecietnym zawodnikiem. Przypomnij sobie jego wystepy w Wimbledonie...zazwyczaj odpadal w 1 albo 2 rundzie...
Zwrocil Ci uwage mlody16 to idziesz w zaparte, po co? Clement sukcesy singlowe ma tylko na trawie. Dwa finaly w Hercogenbosh, jeden w Q.Clubie, wygrana debla na Wimbledonie, final w Nothingham.

3 finaly singlowe i wygrany debel, &quot;nigdy nie blyszczal na trawie&quot; - gratulacje :/ po co innych na sile wprowadzasz w blad? Tym bardziej, ze ktos Ci juz zwrocil uwage, ze nie masz racji.

Tipsarevic - Roddick 5.45 1/10 ✅

Tipsareivc +1.5 seta 3.40 1/10 ✅

Jak zwykle kursy zle oszacowane kiedy gra Roddick na trawie. Tipsarevic jest swietnych graczem, bardzo mocno serwuje i gra caly czas plasko i ryzykownie. Roddick mial spore trudnosci, ze Schawnkiem, Janko ma duza szanse na wygrana. Serb lubi gre na trawie, to moze byc najwieksza niespodzianka dnia. Mysle, ze albo Janko albo Troicki, ktorys z nich dzis zaskoczy i wygra.

L 237

lookash

Użytkownik
No ładnie ,ładnie kursy na Tipasrevicia powchodziły...Sam się nie odważyłem postawić dwójki ale over gemowy wszedł ???? ...Kolejna spora niespodzianka w turnieju mężczyzn o ile można mówić o takiej bo według mnie kursy nie odzwierciedlały szans na zwycięstwo obu graczy...Przypomniał mi się mecz z bodajże 1/8 AO kiedy to Tipsarević grał z Fedexem...Tam przegrał w 5 setach gdzie zabrakło mu zimnej głowy i wykończenia.Dziś poprawił te błędy i odprawił z kwitkiem jednego z faworytów (patrz. po kursach)...Brawo Janko :spokodfhgfh:

lebron89 0

lebron89

Użytkownik
Typy xD
Moje typy na jutro :

Federer-Gicquel ✅- Trochę za mały kurs jak na taki mecz, ale myślę że pewna 1. Federer chce ten Wimbledon wygrać i będzie grał w tym meczu na całego.

Hewitt-Bolelli ✅- Tu moim zdanie będzie pewna 1 bo Hewiit idzie w tym turnieju jak burza czyli powinien awansowa dalej bez problemów.

Berdych-Verdasco - A tutaj lepsze wrażenie na mnie zrobił Berdych w ostatnich meczach a po drugie to między nimi były 4 mecze 3 ostanie wygrał Tomas czyli powinna być 1

Ancic-Ferrer - W tym pojedynku dam na Ferera ponieważ będzie mnie zmęczony po ostatnim meczu grał tylko 4 sety a Ancic 5 i miał sporo szczęścia że awansował dalej z przeciętnym rywalem

Safin-Seppi ✅- Safin rozbił ostatnio szybko Djokovicia czyi jest w bardzo dobrej formie fizycznej i psychicznej czyli będzie faworytem i powinien wygrać spokojnie a Seppi męczył się z Serrą w 5 partiach.

Zverev-Wawrinka ✅- tutaj spokojnie dałbym 2 bo Wawrinka jest w bardzo dobrej dyspozycji i ten mecz to powinien potwierdzić, narazie nie stracił jeszcze seta.

Baghdatis-Stadler ✅- A tu nie trzeba przedstawiać Baghatisa bo jest jednym z najlepszych tenisistów na świecie, i w tym meczu moim zdaniem nie starci nawet jednego seta z zdecydowanie słabszym rywalem

F.Lopez-B.Reynolds- W tym pojedynku powinno być bardzo ciekawie ale dałbym na Lopeza ponieważ jest klasowym tenisistą i będzie za wszelką cena chciał awansować dalej do następnej rundy, wrażenie może robić że Reynolds pokonał wcześniej dwóch lepszych rywali ale miał dużo szczęścia i w tym meczu te szczęście się skończy

krzysztopis 0

krzysztopis

Użytkownik
Pozwolę sobie skopiować analizę ze swojego tematu:
Berdych Tomas - Verdasco Fernando [1.95]
Rozstawiony z numerem 11, Tomas Berdych zmierzy się z turniejową 22 - Fernando Verdasco. Berdych swoją grą nie przekonuje mnie ani trochę. Muszę przyznać, iż liczyłem, że odpadnie już po ostatnim pojedynku przeciwko Rumunowi, Victorowi Hanescu. Przebrnął jednak przez tą rundę, mimo, że początek spotkania mówił co innego. Po tie breaku pierwszego seta wygrał Hanescu i szykowała nam się niespodzianka. Nic jednak z tego, bo kolejne 3 sety wygrał Czech (drugi również po tie breaku). Tak więc ostatecznie pojedynek zakończył się rezultatem 6:7,7:6,6:1,6:2. Warto również przypomnieć, że w pierwszej rundzie Berdych bardzo męczył się z Rosjaninem, Evgeny Korolevem. Dopiero 5 set wyłonił zwycięzcę, którym okazał się właśnie Thomas (4:6,6:1,6:4,3:6,7:5). Jednak równie dobrze mógł nim być Korolev. Nie grał wcale gorzej, zabrakło szczęścia. Po tym spotkaniu, stylu w jakim przegrywał kolejne gemy Berdych, nie wróżyłem mu długiej przygody z Wimbledonem. Nie stało się to jednak po spotkaniu z Rumunem, lecz po potyczce z Hiszpanem, będzie mógł się pakować. Statystyki bezpośrednich spotkań obu panów są po stronie Czecha, który to trzykrotnie wygrywał z Verdasco i tylko raz przegrał. Żaden z tych meczów nie odbywał się na trawie a ostatni z nich w 2007 roku a każde było bardzo zacięte i równie dobrze mógł paść odwrotny rezultat. Jutrzejszym spotkaniem Verdasco nieco poprawi tą statystykę, ponieważ mimo, że nie jest specjalistą od trawy, jest we wspaniałej formie. Wróćmy jednak do samej postaci Berdycha. W drugiej rundzie jak już wspomniałem nie zachwycił. Nie zawiódł też specjalnie ale przeciwnik specjalnie nie postawił jakiegoś szczególnego oporu poza tymi dwoma pierwszymi setami. Opadł po prostu po nich z sił i ta świadomość, że przed nim jeszcze co najmniej 2 sety, ta świadomość, że tyle sił zmarnował żeby przegrać w tie breaku, odpowiednio na niego wpłynęła i kompletnie już nie wierzył w swoje zwycięstwo. Zmęczenie również zrobiło swoje - całkowicie go rozumiem. Berdych miał 13 asów, 4 podwójne i 14 niewymuszone błędy. Skuteczność pierwszego serwisu to 59% czyli mało jak na turniejową &#39;jedenastkę&#39;. Jednak 92% piłek z pierwszego serwisu wygrał, czyli tu dostrzegamy siłę tego jego pierwszego zagrania. Najszybszy serwis to 116mph; średnia pierwszego serwisu to 106mph a drugiego 89mph. 64% piłek z drugiego serwisu wygrywał. Dysponuje dość stabilną zagrywką, ciężko będzie przełamać go i będzie sporo zależało właśnie od skuteczności tego pierwszego serwisu. Jeśli będzie częściej trafiał 1 serwem to Verdasco będzie musiał naprawdę wielce się naprodukować. Dla porównania z Korolevem - 76% wygranych punktów pierwszym, 46% po drugim serwisie. Widzimy zależność między klasą zawodników. Rumun na pewno nie był klasowym przeciwnikiem dlatego ten procent jest tak wysoki. Verdasco pokazał w meczu z Karlovicem, że potrafi przełamać mocny serwis, że nie jest mu straszny dobrze serwujący przeciwnik. Hiszpan miał do tej pory zdecydowanie mocniejszych rywali. Na pierwszy ogień został rzucony Kohlschreiberowi i również nie był faworytem bukmacherów (moim zdaniem był pewniakiem). Pokonał Austriaka w 3 setach (6:4,6:3,6:2). W drugiej natomiast spotkał się ze znanym Belgiem, Olivierem Rochusem i oddał tylko jednego seta (7:6,6:7,6:1,6:1) podobnie jak Berdych. Niemalże identyczna sytuacja z tym, że Rochus jest o wiele mocniejszym rywalem od Rumuna. Verdasco popełnił sporo niewymuszonych błędów, bo aż 39 (w 1 rundzie tylko 14). Nadrabiał nieco serwisem (14 asów - 3 podwójne). Ma również dobre podanie z serwisu i niezłą skuteczność - 69% pierwszego serwisu przy skuteczności 67% - 1, 57% - 2 serwu. Podobna szybkość co Berdycha - najszybszy 128mph, średnio 1 - 110, 2 - 103. Czyli Berdych ma szybszą średnią pierwszego podania, zaś słabszą drugiego. Serwis w tym meczu może zadecydować. Verdasco w wymianach pogrąży Berdycha, jednak obawiam się, że tych wymian będzie niewiele. Mimo wszystko uważam, że Verdasco powinien sobie z rywalem i awansować do kolejnej rundy. Jest w niesamowitej formie. Oglądając mecz z Karlovicem zachwycałem się jego grą mimo, że przegrał. Jeśli zagra podobnie jestem o wynik spokojny. Gramy Verdasco.
Ostatnie 10 spotkań:

E 0

existenz

Użytkownik
na jutro tak to bedzie wg.mnie wygladac.

Federer - Gicquel 1 - tutaj bez problemow wygrana number 1 na swiecie .

Hewitt - Bolelli - oczywiście Lleyton jest faworytem tego meczu , ale granie na australijczyka po kursie 1,25 mija się z celem . Hewitt męczył się z Haase , i wcale nie był daleko w tym meczu od porażki . Bolelli nie dał się &quot;szaleńcowi&quot; z Chile Gonzalezowi , dogonić z 0:2 i pewnie wygrał 3:1. Bolelli jest w formie , Hewitt też forma nie najgorsza. Bolelli troszke typem gry przypomina kangura i myśle że bedzie tutaj wyrownany mecz. HANDICUP +6 GEMÓW za 1,85 w GB wg.mnie dobrym typem tutaj

Berdych - Verdasco - ciężki mecz do typowania , pewnie o wszystkim zadecyduje forma dnia. Verdasco rozegrany dobrze na trawie , ostatnio gral w finale turnieju w UK , napewno postawi ciężkie działa przeciw teoretycznemu faworytowi czeskiemu.

Baghdatis - Stadler - tutaj raczej bez niespodzianki . Stadler to co miał ugrać w tym turnieju już ugrał , dalszej kariery mu nie wróże.

Lopez - Reynolds - Feliciano wielkim grajkiem na trawie nie jest , myśle że grający turniej życia Bobby stawi silny opór. HCP +4,5 GEMA za 1,75 w GB

Wawrinka - Zverev - Tutaj pewnie też obędzie się bez niespodzianki i szwajcar powinien awansować dalej.

Ferrer - Ancic - Chorwat nie zachwyca w Londynie. A skoro nie zachwyca to znaczy że hiszpański fighter będzie szukał szansy na minięcia rywala , biegającego do siatki , i pewnie wcześniej czy później swój sposób na Ancica znajdzie. FERRER 1,72 GB

Safin - Seppi - Jakoś nie do końca chce mi sie wierzyc w renesans Marata ???? . On musi mi to udowodnic jeszcze kilkoma dobrymi wystepami. Szansa juz w meczu z Seppim. A Seppi widać że walczy i jest szansa że znajdzie sposób na Marata. HCP +4 GEMY w GB za 2.00

L 237

lookash

Użytkownik

???? Ferrer ???? ???? Ancić????

Jeden z ciekawszych o ile nie najciekawszy pojedynek III rundy wielkoszlemowego turnieju mężczyzn Wimbledon.Na przeciw siebie około godziny 17 na kort wyjdą Hiszpan - David Ferrer i Chorwat Mario Ancić.Dla obu zawodników będzie to 4 pojedynek między sobą.Dwukrotnie lepszy okazał się gracz z Hiszpani a raz górą był Chorwat.Ostatni pojedynek to ćwierćfinał z przed tygodnia w s-Hertogenbosch gdzie w dwóch setach Ferrer odprawił przeciwnika.Tak więc można powiedzieć że ma przewagę psychologiczną nad rywalem.Z drugiej strony to dobra okazja dla Ancicia do zrewanżowania się za porażkę...Grass to nie jest ulubiona nawierzchnia Ferrera.On jest graczem bardziej technicznym niż siłowym co utrudnia mu grę na trawię.Mario jest aż 20 cm wyższy od swojego przeciwnika co ma jakiś przekładnik na grę na właśnie tej nawierzchni.Dysponuje do tego mocnym,precyzyjnym serwisem.Bardzo trudno jest go przełamać...Hiszpan jak dotychczas w turnieju stracił seta w ostatnim pojedynku z Igorem Andeevem(3:6,6:3,6:4,6:2)...Anicić w poprzednim pojedynku po gładkim odprawieniu Llordy w I rundzie ,potrzebował 5 setów na rozstrzygnięcie meczu.Po dwóch łatwych setach wstąpiło w niego rozluźnienie po czym przegrał kolejne dwa.Decydujący set jednak przechylił na swoją korzyść wygrywając 6:3...Myślę że ten pojedynek może potrwać 5 setów ale w roli zwycięzcy upatruje tu Chorwata.Jeśli zagra konsekwentnie serwisem a do tego wytrzyma się fizycznie to powinien przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść.Typ: Ancić 1,95 ????

gusto 695

gusto

Forum VIP
Na dzisiaj wybrałem 5 spotkań:

Typ: : HEWITT, Lleyton (AUS) @ 1.28
HEWITT, Lleyton (AUS) vs BOLELLI, Simone (ITA)
Co tu dużo pisać? Kangur na tej nawierzchni wymiata i chyba zaczyna sobie przypominać jak grał kilka lat temu. Jego przeciwnik jest młody i utalentowany. Brak mu jednak doświadczenia i ogrania. Może to nie będzie gładkie 3-0 dla Leytona ale ten mecz spokojnie wygra, może 3-1?

Typ: : WAWRINKA, Stanislas (SUI) @ 1.28
ZVEREV, Mischa (GER) vs WAWRINKA, Stanislas (SUI)
To, ze stasiek jest w 3 rundzie nikogo nie powinno dziwić. Ktos w tym temacie pisał, że długo przygotowywał się do tego turnieju. Jak widać trafił z formą. Jego wysiłek z przygotowań poszedłby na marne gdyby odpadł z takim przeciętniakiem jak Zverev, dlatego typuję pewne zwycięstwo Szwajcara.

Typ: : BAGHDATIS, Marcos (CYP) @ 1.15
BAGHDATIS, Marcos (CYP) vs STADLER, Simon (GER)
Bagiety nikomu przedstawiać nie trzeba. Właśnie w tym wielkim szlemie kilka lat temu błysnął omal nie ogrywając bedącego wtedy w najwyższej formie Fedexa. Cypryjczyk chyba na tej nawierzchni gra najlepiej. A Stadler? No cóż, 3 runda to kres jego możliwości.

Typ: : ANCIC, Mario (CRO) @ 2.10
ANCIC, Mario (CRO) vs FERRER, David (ESP)
Tak jak wspomniał już lookash, najciekawszy z dzisiejszych pojedynków. Mario jest żądny rewanżu za porażkę z zeszłego tygodnia. To jest wielki szlem i tu juz nie będzie jakiegos odpuszczania ze strony Super Mario. Mam nadzieję, że przypomni sobie jak odprawił z kwitkiem właśnie na tych kortach, chyba w 2000 roku Fedexa i wtedy pożre wręcz Ferrera. Znakomity serwis, który tak mu ustawia wymiany, że czesto kończy z drugiej piłki. Znakomita gra przy siatce i dobra koordynacja ruchowa to niewątpliwe atuty Chorwata. Ktoś juz kiedyś wspomniał, że Ferrer to przebijacz, może to trochę lekceważące stwierdzenie, jednak coś w tym jest. To typowy ziemniak, na hardzie też całkiem całkiem, jednak to jest trawa i zamiast na niej grac powinien ją kosić ???? Reasumując, warto dzisiaj postawić na Mario Ancica.

Typ: : SAFIN, Marat (RUS) @ 1.40
SAFIN, Marat (RUS) vs SEPPI, Andreas (ITA)
Zdecydowanym faworytem jest tutaj Rosjanin. Nie widziałem jego meczu z Djoko, jednak z tego co słyszałem grał po prostuy fantastycznie, jak za dawnych lat. Myślę, że tamto zwycięstwo mocno go podbudował i przejedzie się jak walec po Seppim, który wymęczył awans do tej rundy z Serrą.

kursy z centrebet

hanys006 34

hanys006

Użytkownik
Na dzisiaj wybrałem 5 spotkań:

Typ: : WAWRINKA, Stanislas (SUI) @ 1.28
ZVEREV, Mischa (GER) vs WAWRINKA, Stanislas (SUI)
To, ze stasiek jest w 3 rundzie nikogo nie powinno dziwić. Ktos w tym temacie pisał, że długo przygotowywał się do tego turnieju. Jak widać trafił z formą. Jego wysiłek z przygotowań poszedłby na marne gdyby odpadł z takim przeciętniakiem jak Zverev, dlatego typuję pewne zwycięstwo Szwajcara.
Gusto szanuje twoją pracę, jednak takie pisanie że gdyby odpadł to przygotowanie do Wimbledonu poszło by na marne, nie jest argumentem.
Polska też się do ME przygotowywała i na pewno nie chcieli żeby ich wysiłek poszedł na marne, a wyszło jak wyszło .

B 0

broy

Użytkownik
Tomas Berdych - Fernando Verdasco
Jest to jeden z najciekawszych pojedynków trzeciej rundy na kortach Wimbledonu. Rozstawiony z nr 11 Tomas Berdych (Czechy) zmierzy się z Fernando Verdasco (Hiszpania). Trzeba przyznać, że Berdych jest daleki od optymalnej formy. Jego droga do trzeciej rundy była bardzo ciężka. Najpierw długi pojedynek z Korolevem (5 setów), potem trudny mecz z Hanescu. Zawodnik, który jest rozstawiony z numerem 11 nie powinien aż tak męczyć się z zawodnikami tej klasy co Korolev i Hanescu. Natomiast Verdasco zaskakuje. W pierwszej rundzie szybko odprawił solidnego Kohlschreibera, w drugiej oddał tylko jednego seta Rochusowi. Z drugiej strony, już w poprzednim turnieju (Nottingham) Verdasco pokazał, że potrafi grać na trawie. Awansował tam do finału, gdzie po niezwykle zaciętym pojedynku uległ &quot;potężnej maszynie do serwowania&quot; czyli Ivo Karlovicovi z Chorwacji. Kluczowym elementem tego pojedynku będzie serwis Berdycha. W momencie, kiedy Czech zacznie angażować się w wymiany z głębi kortu, stoi na przegranej pozycji. Jego szansą jest wysoki procent pierwszego podania i oczekiwanie na niewymuszone błędy zawodnika z Hiszpanii. W obecnej formie, trudno aby Berdych liczył na coś więcej. W ubiegłym roku, Thomas przegrał dopiero w ćwierćfinale z Rafaelem Nadalem. Trzeba jednak nadmienić, że we wcześniejszych rundach grał z zawodnikami którzy nie należą do światowej czołówki. Dziś, spotka się z 18 na liście światowej Verdasco i przypuszczam że właśnie tym spotkaniem zakończy swój udział w Wimbledonie 2008.
Typ: Verdasco
Kurs: 1.95
Stawka: 5/10

tbm 642

tbm

Forum VIP
Marat Safin - Andreas Seppi
Marat w meczu z Djokoviciem jakby odrodził się na nowo i liczę, ze przynajmniej w kolejnym spotkaniu udowodni, że wygrana nad Djoko nie była dziełem przypadku. Jego rywalem wyżej notowany w rankingach Seppi, który w drugiej rundzie męczył się z Florentem Serrą w 5 setach. Kurs 1,35 na Marata jeszcze do przyjęcia więc typuję jego kolejną wygraną.

Tomasz Berdych - Fernando Verdasco
Jakoś wydaje mi się, że Berdych nie jest w życiowej formie na tegorocznym Wimbledonie. W pierwszej rundzie długo męczył się z Korolevem, a w drugiej w pierwszych dwóch setach miał ciężką przeprawę z Hanescu. Jeszcze przed Wimbledonem przegrał w drugiej rundzie turnieju w Halle z Robinem Soderlingiem 2:6 5:7. Czech nie uczestniczył w turniejach na kortach trawiastych w Anglii w przeciwienstwie do Verdasco, ktory gral w Quuens Clubie i Nottingham gdzie uwaga... doszedł do finału !. Verdasco najwidoczniej już bardzo dobrze czuje się na trawie, a na potwierdzenie tej tezy pewna wygrana z Kochslreiberem 3:0 w pierwszej rundzie. Pojedynek z Berdychem zapewne będzie bardziej wyrównany, ale tak jak mówie... wydaje mi się, że Berdych nie jest najlepiej dysponowany na Wimbledonie w przeciwienstwie do Hiszpana Verdasco, ktorego wygraną tutaj typuję.

Marcos Baghdatis - Simon Stadler
Kwalifikant Stadler ma już na rozkładzie chorwackiego kolosa Ivo Karlovicia, ktorego niespodziewanie ograł w 1 rundzie. Potem po niezwykle zaciętym boju ograł 3:2 Thomaza Belucciego, ale 3 runda to już chyba kres jego możliwości, zwłaszcza, że Bagietka jeśli chce to potrafi zagrać bardzo dobry mecz.

Marat Safin - Andreas Seppi 1 - 1,35 ✅
Tomasz Berdych - Fernando Verdasco 2 - 1,95 ✅
Marcos Baghdatis - Simon Stadler 1 - 1,15 ✅
AKO: 3,03 ✅
Stawka: 2/10

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
... ale masowka na Verdeasco. Troche nie rozumiem. Berdych przy pierwszym serwisie nie do zlamania. Ja mysle, ze 51% szans na Czech ale pisze o tym tylko dlatego, ze widze same typy na Hiszpana i przestrzegam przed hurraoptymizmem. Tomas jest troszke lepszym graczem.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
????TOMAS BERDYCH-FERNANDO VERDASCO????

Typ: Więcej niż 41,5 gemów
Kurs: 1,80
Milenium ⛔⛔ WYNIK 46 46 06= 26gemów ⛔⛔

Pojedynek Czecha z Hiszpanem będzie napewno zażarty i nikt tutaj się nie podda bez walki. Niby pojedynki H2H przemawiają za Czechem który wygral 3 mecze z Verdasco a przegrał jeden. Fernando można powiedziec łątwo przebrnąl przez 1 i 2 runde pokonując Kohlschreibera i Olivera Rochusa. Z pierwszym wygral 3:0 a z drugim 3:1. Berdych w tym czasie pokonał 3:2 Koroleva i 3:1 Hanescu.
Dlaczego uważam że będzie tutaj tyle gemów? Ano dlatego że zawodnicy będa zapewne punktowac przy własnym, serwisie i jakiekolwiek przełamanie może okazac sie zabójcze dla przeciwnika;)
Hiszpanie wiadomo że dla nich trawa to nie najlepsza nawierzchnia co widac po Nadalu jak sie męczy ze swoimi rywalami. Jednak Czech nie błyszczy aż tak formą by dzisiaj pokonac gładko swojego przeciwnika. Mecz zapowiada sie na długa przeprawe. Jak dla mnie poojedynek będzie trwał 5setów ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom