Polecam wszystkim na dziś:
(kursy z
bet-at-home)
Rochus O. - Sela D. 1 (1.55)
Z pozoru wydaje się wyrównany mecz, jednak Sela o wiele słabiej spisuje sie na trawie niż jego przeciwnik z Belgii. Tak tylko spojrzalem na tegoroczne staty i widze że nic sie nie zmieniło (w Queens 0-2 z Troickim, a w Halle 1-2 z Seppim). Oglądałem za to mecz Rochusa z Gasquetem w Hertogenbosch i musze przyznać że Belg jest nieźle przygotowany na trawce i mimo porażki wypadł całkiem nieźle. Ogolnie Rochus prezentuje bardziej urozmaciony
tenis niż Izraelczyk
Zverev - Peya 1 (1.55)
Mi tu sie wydaje pewna jedynka i jedyne co mnie może martwić to kontuzjogenność Niemca. Zverev ma lepszy serwis od Peyi, świetnie operuje volleyem. Ostatnio wygrał na trawie z Nieminenem. Nie powinna dziwić natomiast porażka z Canasem 1-2 w Hertogenbosch. Jego przeciwnik z trudem przebrnął przez kwalifikacje, nie jest to napewno jakiś amator bo Peye w grze można zobaczyć ale mi zawsze kojarzył się z deblistą, tu ze Zverevem może nawet nie ugrać seta.
Montanes - Berlocq 1 (1.5)
Dwaj wydawać by się mogło typowi clayowcy. Zapewne oboje tutaj nie osiągna zbyt wiele ale conajmniej o klase lepszy wydaje mi sie
tenis Alberto Montanesa. Ogrywał niedawno Fisha, Acasuso, Tipsarevica, Vliegena ... Berlocq swoje głowne sukcesy odnosi w challengerach i nie widze go jakoś w gronie tych dobrze grających na trawie. Montanes w tym sezonie znacznie poprawił serwis co ułatwia w dużym stopniu gre na trawie i jest to jego kolejny handicup w tym meczu, dla bardziej odwaznych polecam 3-0.
Johansson - Spadea 1 (1.65)
Ktoś juz wczesniej podał ten typ, jak najbardziej sie zgadzam. Jeśli ToJo bedzie chociaz trafial 60% pierwszym podaniem to nie widze szans dla Spadei. Nie spodziewam sie tu wielkiej walki, obaj już mają swój wiek i gra bedzie opierac sie glownie na krotkich wymianach a takze na serwisie ktory o niebo lepszy prezentuje Szwed.
Karanusic - Horna 2 (2.75)
To typ dla bardziej odważnych. Horna swoje najlepsze wyniki osiaga na mączce ale ... jakoś nie widze nic przeciwko aby wygrał dzisiaj z Roko. Karanusic nie gra nic nadzwyczajnego, podobnie jak Luis dobrze serwuje ale jesli chodzi o gre z glebi kortu jest wyraznie slabszy, takze technicznie Horna wydaje mi sie znacznie lepszy. Roko tłucze się gdzies po challengerach granych ostatnio w Chorwacji, w RG odpadł z Maximo Gonzalezem. Horna przejawia niezłą formę, ostatnio grając w Warszawie uległ nieznacznie Canasowi 1-2 a w RG odpadł po niezłym meczy z Monfilsem (6-7, 4-6, 5-7). Polecam wszystim ten typ!
Warto także spróbowac gry na Ferrero, Bolleliego, Verdasco, Lee i Lu, a takze za małą kaske na Darcisa, Ginepriego no i na 4 lub wiecej setow w meczu Ancic-Llodra ????