>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Wimbledon 23.06-06.07 - analizy

Status
Zamknięty.
ester 87

ester

Użytkownik
Hmm, Wielki Szlem i wiele meczy po bardzo niskich kursach, wiadomo że niespodzianek jest relatywnie mało na tego typu imprezach i wg mnie z takich niskich kursów można ułożyć niezłe kupony, lub chociaż podbić nimi ako. W związku z tym może zastanowimy się, gdzie może paść niespodzianka i których spotkań lepiej unikać... Ja bym się wystrzegał Nalbandiana, który jest bardzo chimeryczny, a rywala ma dość wymagającego i potrafiącego grać na trawie. Baghdatis też wydaje się niepewny, dopiero co wrócił po kontuzji, a wszyscy wiemy jakie miewa przestoje w grze, Darcis jak mu siedzi serwis może sprawiać sporo kłopotów. To takie moje dwa szybkie przemyślenia, do rozpoczęcia turnieju jeszcze trochę czasu, dajcie znać co wy uważacie na temat ewentualnych niespodzianek.

vistol 0

vistol

Użytkownik
Karanusic - Horna 1 1.55 5/10

Kolejny dziwaczny kurs. Horna to totalny lamer, RG w jego wykonaniu to parodia tenisa. Brak mi slow zeby go oceniac, w moich oczach stracil cala swoja wartosc. Czego on szuka na trawie? Z takim serwisem i BH to moze pomarzyc o 2 rundzie. Roko jest bardzo solidny, dobrze serwujacy. Mam nadzieje ze rozgromi pajaca z Chile.
z Peru jak już, no i nie taki z niego pajac jak piszesz, moim zdaniem może powalczyć, chociaż trawa to dla niego bardzo słaba nawierzchnia, jednak Karanusic niczym nie zachwyca

moja pomylka pisane na szybko - rox

pablo_aimar 38

pablo_aimar

Użytkownik
Polecam wszystkim na dziś:
(kursy z bet-at-home)
Rochus O. - Sela D. 1 (1.55)
Z pozoru wydaje się wyrównany mecz, jednak Sela o wiele słabiej spisuje sie na trawie niż jego przeciwnik z Belgii. Tak tylko spojrzalem na tegoroczne staty i widze że nic sie nie zmieniło (w Queens 0-2 z Troickim, a w Halle 1-2 z Seppim). Oglądałem za to mecz Rochusa z Gasquetem w Hertogenbosch i musze przyznać że Belg jest nieźle przygotowany na trawce i mimo porażki wypadł całkiem nieźle. Ogolnie Rochus prezentuje bardziej urozmaciony tenis niż Izraelczyk
Zverev - Peya 1 (1.55)
Mi tu sie wydaje pewna jedynka i jedyne co mnie może martwić to kontuzjogenność Niemca. Zverev ma lepszy serwis od Peyi, świetnie operuje volleyem. Ostatnio wygrał na trawie z Nieminenem. Nie powinna dziwić natomiast porażka z Canasem 1-2 w Hertogenbosch. Jego przeciwnik z trudem przebrnął przez kwalifikacje, nie jest to napewno jakiś amator bo Peye w grze można zobaczyć ale mi zawsze kojarzył się z deblistą, tu ze Zverevem może nawet nie ugrać seta.

Montanes - Berlocq 1 (1.5)
Dwaj wydawać by się mogło typowi clayowcy. Zapewne oboje tutaj nie osiągna zbyt wiele ale conajmniej o klase lepszy wydaje mi sie tenis Alberto Montanesa. Ogrywał niedawno Fisha, Acasuso, Tipsarevica, Vliegena ... Berlocq swoje głowne sukcesy odnosi w challengerach i nie widze go jakoś w gronie tych dobrze grających na trawie. Montanes w tym sezonie znacznie poprawił serwis co ułatwia w dużym stopniu gre na trawie i jest to jego kolejny handicup w tym meczu, dla bardziej odwaznych polecam 3-0.
Johansson - Spadea 1 (1.65)
Ktoś juz wczesniej podał ten typ, jak najbardziej sie zgadzam. Jeśli ToJo bedzie chociaz trafial 60% pierwszym podaniem to nie widze szans dla Spadei. Nie spodziewam sie tu wielkiej walki, obaj już mają swój wiek i gra bedzie opierac sie glownie na krotkich wymianach a takze na serwisie ktory o niebo lepszy prezentuje Szwed.

Karanusic - Horna 2 (2.75)
To typ dla bardziej odważnych. Horna swoje najlepsze wyniki osiaga na mączce ale ... jakoś nie widze nic przeciwko aby wygrał dzisiaj z Roko. Karanusic nie gra nic nadzwyczajnego, podobnie jak Luis dobrze serwuje ale jesli chodzi o gre z glebi kortu jest wyraznie slabszy, takze technicznie Horna wydaje mi sie znacznie lepszy. Roko tłucze się gdzies po challengerach granych ostatnio w Chorwacji, w RG odpadł z Maximo Gonzalezem. Horna przejawia niezłą formę, ostatnio grając w Warszawie uległ nieznacznie Canasowi 1-2 a w RG odpadł po niezłym meczy z Monfilsem (6-7, 4-6, 5-7). Polecam wszystim ten typ!
Warto także spróbowac gry na Ferrero, Bolleliego, Verdasco, Lee i Lu, a takze za małą kaske na Darcisa, Ginepriego no i na 4 lub wiecej setow w meczu Ancic-Llodra ????

pablo_aimar 38

pablo_aimar

Użytkownik
Jeśli chodzi o jutro :
Almagro - Granollers 1 1.4
Troicki - Lappenti 1 1.4
Chardy - Gil 1 1.45
Garcia Lopez - Van Der Merwe 1 1.55
Anderson - Calleri 2 2.15 (troche bardziej ryzykowne ale myśle że warto)
Może potem napisze analize do tych meczy.
Na jutro NO BET !! :
Mahut N. - Tursunov D.
Gasquet R. - Fish M.
Galvani S. - Baker J.
Nieminen J. - Odesnik W.
Kiefer N. - Benneteau J. (chociaż tu bedzie raczej jedynka)
Zapomnialem jeszcze dodac meczu Haas-Canas ... tez moze byc roznie ale cos czuje wielki come back niemca hehe

G 40

gunslinger

Użytkownik
Może wejdą wszystkie też puściłem jeden kuponik dla zabawy z ako 40 zł a jak szczescie dopisze to moze wejsc.Co do twoich typów to mam obawy co do Verdasco z pewnością bedzie zmeczony po ostatnim turnieju a niemiec gra bardzo dobrze na trawie.No ale życze powodzenia ????

menzel 3

menzel

Użytkownik
Wimbledon czas zacząć! To jeden z niewiele turniejów, gdzie w 1 rundzie mamy tyle ciekawych i zaciętych spotkań. Kilka moich propozycji poniżej.

Llodra - Ancic 2 @ 1.4✅

Już w pierwszej rundzie chorwatowi Mario Anciciowi przyjdzie zmierzyć się z dobrze prezentującym się francuzem Llodrą. Ancic po cieżkiej kontuzji wrócił do wielkiego grania i wygląda na to, że łapie optymalną formę. W turniejach w Holandii i na kortach Queens Cluba prezentował dobrą dyspozycję. Porażki z Gasquetem czy Ferrerem to przecież żadna tragedia. Dziś przyjdzie mu zagrać z niezłym francuzem. Spotkali się na trawie raz, ale było to dawno bo w 2005 roku na turnieju w Hertogenbosch. Tam górą był chorwat. Llodra n trawie gra przyzwoicie (13-7), ale zdecydowanie bardziej lubi grę na kortach twardych. Mario zaś cały sezon czeka na ten turniej, gdyż grass to jedna z jego ulubionych nawierzchni. Idą za tym także wyniki - 32 zwycięstwa i tylko 8 porażek (to jeden z niewielu zawodników, który kiedykolwiek pokonał Federera na trawie - bodajże 2002 rok?). Mecz na pewno nie będzie łatwy, ale daję francuzowi maksymalnie jednego seta.

Guccione - Monfils 2 @ 1.3 - zmiana

Objawienie Roland Garrosa - francuz Monfils zagra z austriakiem Guccione. W ostatnio rozgrywanym turnieju na trawie w Nottingham Geal pokonał swojego dzisiejszego rywala (7-6, 6-4) w 1 rundzie. Stawia go to na pewno w dużo lepszej sytuacji psychologicznej. Francuz zna grę Guccione i wie, czym go pokonać. Jak wiadomo bardzo ważnym czynnikiem na trawie jest serwis. Francuz pokozał w Roland Garros jak dobrze potrafi serwować. Wbrew pozorom zazwyczaj serwuje lżej, ale z ogromną rotacją, a na grassie piłka rotowana lubi wyprawiać różne rzeczy. Moim zdaniem Monfils może w tym turnieju zajść wysoko, a dzisiejszy mecz powienien wygrać bez straty seta.

Ginepri - Gonzalez 2 @ 1.22✅

Amerykanin Robby Ginepri zagra z czylijczykiem Fernando Gonzalezem. Mecze tych panów zawsze kończyły się zwycięstwem pana z ameryki południowej. Gonzalez ma sposób na Ginepriego i stale się do niego stosuje. Rok temu w Wimbledonie spotkali się także w 1 rundzie - mecz zakończył się wynikiem 3:1 (3-6, 7-6, 6-2, 6-2). Dziś moim zdaniem będzie podobnie. Zwłaszcza, że amerykanin to zawodnik, który nie radzi sobie najlepiej na trawie (11-13), zaś Gonzalez zdecydowanie lepiej - 16-8.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Póki co ułożyłem sobie tripla...

Mischa Zverev - Alexander Peya
Do potentatow światowego tenisa to oni nie należą, ale jako tako grają :wink: Zverev dobrze gra serv &amp; volley, a to duży atut na kortach trawiastych. Na dodatek Peya musiał przebijać się przez trzy rundy kwalifikacji.
Marc Gicquel - Kei Nishikori
Francuz lepiej radzi sobie na kortach ziemnych, ale ostatnio doszedł do finału turnieju w Hertogenbosch (trawa) gdzie przegrał dopiero z Davidem Ferrerem. W drodze do finału pokonał m.in Melzera i Gasqueta. Mimo 31-lat to dla niego dopiero drugi start w Wimbledonie. Przed rokiem w debiucie odpadł już w pierwszej rundzie, ale teraz powinno być lepiej. Rywalem 18-letni Japończyk, który w światowym tenisie jeszcze nic specjalnego nie zwojował i na tym turnieju raczej nie zwojuje :wink: Kurs jak dla mnie bardzo dobry więc biorę wygraną Gicquela.
Mario Ancic - Michael Llodra
Pojedynek dwóch wysokich zawodników, którzy dysponują bardzo dobrym serwisem. Typuję jednak wygraną Chorwata, który swego czasu błysnął na Wimbledonie dochodząc w 2004r. do półfinału. I choć obecnie może nie jest w najwyższej formie to Llodre powinien ograć. Warto tutaj dodać, że Francuz dwa tygodnie temu skreczował w 3 rundzie turnieju w Halle.
Mischa Zverev - Alexander Peya 1 - 1,60
Marc Gicquel - Kei Nishikori 1 - 1,45
Mario Ancic - Michael Llodra 1 - 1,35
AKO: 3,13
Stawka: 3/10

ester 87

ester

Użytkownik
Uważajcie na Monfilsa, on od meczu z Karlovicem ma problem z ramieniem. Wczoraj wyszedł na trening, ale ze względu na ból od razu go zakończył. Ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało dzisiaj, w każdym razie byłbym ostrożny co do Francuza, w normalnych warunkach powinien wygrać, ale jak będzie nadal odczuwał ból może być ciężko

ester 87

ester

Użytkownik
Po meczu z Karlovicem:
Monfils said: &quot;It is not good. I felt it before a little bit but today it was worse, I couldn&#39;t serve and at the end of the match I couldn&#39;t play.
&quot;I came into the net more because I wanted to shorten the points. My physio will have a look at it, he said there is inflammation.&quot;
But the Frenchman hopes to be okay for Wimbledon, where he has been seeded 30th and is due to face Australia&#39;s Chris Guccione in the first round.
&quot;I know what the problem is and I think it is not too bad,&quot; he added. &quot;I hope I will be okay for Wimbledon, I will try.&quot;

Wczoraj:

He tried to practice on Saturday, but his shoulder was still hurting, so he stopped and hasn’t played at all on Sunday either. Barbarin: “We’ll see tomorrow.”

Edit: Monfils przed chwilą wycofał się z turnieju, tak więc wszedzie zwrot

mwrona87 101

mwrona87

Użytkownik
Cześć Wam.
Chciałem Was spytać o opinie na temat meczy:
Chardy - Gil 1 1,53
Clement - Bjorkman 1 1,61
Grosjean - Starace 1 1,38
Almagro - Granolers 1 1,48
Gulbis - Isner 1 1,48
Troicki - Lapenti 1 1,4
To kursy z efortuny, myślę, że niezłe.. Najpewniejszy mecz to ten z najwyższym kursem. Uważam, że Clement nie powinien miec problemów z dziadkiem Bjorkmanem. Almagro, dobrze wiemy, że ma świetny serwis, na RG około 60 asów (?) więc na trawie powinno być co najmniej tyle w 2-3 rundach. Stawiam przeciwko Starace, bo domyślam się, że to typowy ziemniak, a Grosjean jest zdecydowanie bardziej uniwersalnym tenisistą. Gra Gulbisa od jakiegoś czasu mi się podoba, po drugiej stronie jednak wielkolud Isner, dlatego nie jestem do końca pewien tego typu. Chardy z Gilem natomiast, też z jednej strony francuz, który na RG zaprezentował się bardzo dobrze a z drugiej strony zawodnik, który przechodził przez kwalifikacje, może czuć się bardziej ograny. Troickiego pamiętam z ostatniego zwycięstwa nad Ljubą, który na trawie grać umie..a Lapenti, też niezły grajek ale tu chyba jednak mączka.
Pisze takie ogólne opinie, chciałbym je z kimś skonsultować.. Pomożecie, odradzicie czegoś ? może coś za większą stawkę ? Kursy są, jak dla mnie, bardzo wysokie.
Aha, no i może macie jakieś przewidzenia odnośnie niespodzianek, albo pewniaczków o kursach w przedziałach 1,1 - 1,2 ?

lowcag 0

lowcag

Użytkownik
Beck, Andreas - Nadal, R
How many minutes will the match last? Pieniądze zwracane w przypadku kreczu.
Under 134,5
1,75 w unibet
według mnie bardzo dobry kurs jak na taką linie, licze tutaj na jednostronny pojedynek i szybki win nadala i myślę że nawet jeśli beck urwał by seta co raczej nie jest możliwe to nadal zakończy wszystko w czasie poniżej 2h i 14min
według mnie pewność typu to 9/10

edit: no jednak zabrakło 6 minut, bo w trzecim secie TB :/

pablo_aimar 38

pablo_aimar

Użytkownik
Tak wygrałeś ???? Kurs 1.3 z powodu odowałania meczu liczony jako 1.0 ...
Nie byłbym taki pewien w stawianiu dziś na Clementa ... Niby jest faworytem no ale on już podobnie jak Bjorkman lata swojej świetności ma za sobą. Lepiej moim zdaniem postawić na Younga niż Clementa. Odpuściłbym tez Grosjeana po takim kursie bo już nie raz robił cuda na korcie, za to typ na Almagro, Chardego i Troickiego wydaja sie bardzo dobre.
Na BAHU wzrósł dziś kurs na Garcie Lopeza do 1.7 warto go zagrać, z meczy bardziej ryzykownych polecam Haasa i Calleriego.

menzel 3

menzel

Użytkownik
Ljubicic - Melzer 1 @ 1.47⛔

Spotkanie chorwata z austriakiem. Obaj nie przepadają za grą na trawie, ale jak wiadomo to jest Wimbledon i nikt nie odpuszcza. Spotkali się na trawie w roku 2005 właśnie na kortach Wimbledonu. Wtedy zwycięsko ze spotkania wyszedł Melzer, gładko pokonując Ivana 6:4, 6:4, 6:4. Od tego czasu minęły już 3 lata. I jakby nie patrzeć austriak nie gra już na tak wysokim poziomie jak wtedy. Oczywiscie, że nadal jest groźny, ale to już nie to samo. Chorwat też już ma swoje rozegrał, ale ciągle jest zaliczany do światwej czołówki. W dzisiejszym meczu powienien mu bardzo pomóc jego atomowy serwis. Może nie jest to taka bomba jak Karlovicia, ale mimo wszystko dobry ostry mierzony serwis, dzięki któremu Ljuba wiele ciężkich spotkań wygrał. Moim zdaniem spotkanie może stać na wysokim poziomie, lecz z dużą ilością niewymuszonych błędów, co często zdarza się tym zawodnikom. Myślę, że kurs w miarę dobry i warty grania.

Davydenko - Becker 1 @ 1.2⛔

Zapewne wielu z Was dziwi się dlaczego jest tak wysoki kurs na rosjanina. Otóż ten właśnie Pan na trawie grać za bardzo nie potrafi. Mimo wszystko gra dzisiaj z zawodnikiem, który na tej nawierzchni radzi sobie równie słabo. Także na korzyść Nikolaya przemawia ogromne doświadczenie. Myślę, że choć trochę popracował nad poprawą gry na trawie. Co prawda w tamtym roku mnie zaskoczył, gdyż pokonał Koroleva, Guccione i Monfilsa docierając aż do ćwierć finału, gdzie poległ z cypryjczykiem Marcosem Baghdatisem. W tegorocznej edycji daję mu maksymalnie 3 rundę. Dzisiejszy mecz powinien spokojnie wygrać.

Wszystkie zakłady bukmacherskie liczą Monfilsa po 1.0? STS też?

TAK. WSZYSTKIE!

ziuta 0

ziuta

Użytkownik
Myślę, że trzeba uważać na Stepanka rano podczas treningu odnowiła mu się kontuzja naderwanych mięśni żebrowych, której się nabawił w zeszłym tygodniu.
Z rozmów podczas treningu wynikało, że jeśli gra będzie sprawiała mu ból to podda mecz, a na pewno jeśli miałby trwać więcej niż 3 sety.
Ile w tym będzie prawdy - sprawdzimy.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Paul-Henri Mathieu-Oscar Hernandez✅
typ:2 (+2,5 seta)
kurs: 3.8

Mathieu nie jest ostatnio w dobrej formie, np. przegrał ostatnio w pierwszej rundzie z Ciliciem w turnieju w Notthingam, w tym roku niczym specjalym się nie wyróżnił. Hernandez natomiast może nie jest jakąś wiodącą postacią w światowym tenisie, jednak stać go na dobry występ, a już na pewno na walkę ze średnio grającym francuzem, w ostatnich dwóch turniejach zachodził aż do ćwierćfinałów. Ostatnio obaj spotkali się na RG i Mathieu wygrał po pięciosetowej batalii. Być może hiszpan tego spotkania nie wygra, a przy najmniej będzie mu ciężko, jednak na zwycięstwo w chociaż jednym secie i walkę w kolejnych na penwo go stać, a Francuz na pewno nie jest w takiej formie by gromić zawodników pokroju Hernandeza, być może dojdzie nawet do niespodzianki? Kto wie, ja sądzę, że jeden set dla Hernandeza jest w jego zasięgu.

Hewitt-Montanes
typ: 2
kurs: 10

W drugiej rundzie spróbuję zagrać na Montanesa, który w trzech setach wygrał z Berlocq, a australijczyk rozegrał pięciosetowy bój z Haase. Hewitt na pewno najlepsze lata ma już za sobą, Montanes jest ostatnio w dość dobrej formie i może pokusić się tutaj o niespodziankę. Negatywnie na grę australijczyka może mieć też wpływ zmęcznie. Kurs wart ryzyka.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Spotkanie: Santiago Ventura - Rainer Schuettler
Typ: 1
Kurs: 3.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Kompletnie nie rozumiem takiego kursu na Santiago. W czym on jest niby gorszy od Niemca? Ventura przedwe wszystkim gra na clayu, ale Niemiec to również żaden specjalista od kortów trawiastych więc czemu bukmacherzy, aż tak znacznie go faworyzują?
Ostatnie wyniki zdecydowanie na korzyść Hiszpana. Dobry mecz z Verdasco podczas RG, gdzie odpadł po zaciętym meczu, finał w Sassualo i porażka w drugiej rundzie Orange Prokom Open ale nie byle z kim bo z Canasem to naprawdę dobre wyniki.
Schuettler gra słabo, a nawet bardzo słabo. W Rollandzie porażka 0-3 ze słabiutkim Blakem, później przegrana w 1 rundzie z Santoro w Gerry Weber Open, a w Ordina Open awans do drugiej rundy po męczarniach z przygrubawym rodakiem - Berrerem i porażka z Del Porto. Rainer swoją ostatnią grą nie kładzie na kolana.
A jeżeli do tego dodamy, że trochę ponad miesiąc Ci dwaj panowie zagrali ze sobą w 1/8 Grand Prix Hassan II i Hiszpan wygrał 2-1 typ wydaję się całkiem prawdopodobny.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Proszę bardzo mamy i analize na razie tylko jednego spotkania

Ferrero J.C. - Zverev M. 1 - 1.50

Przy tym meczu nie ma co się długo rozpisywać. Ferrero bardzo doświadczony zawodnik (oczywiście wiadomo jak każdy Hiszpan najlepszy na mączce) ale na trawie także sobie nieźle radzi pokazuje to chociażby wczorajsze zwycięstwo z Samem Querrey&#39;em. Zverev pokonał w pierwszej rundzie znacznie słabszego Alexandra Peya.

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Spotkanie: Dawid Olejniczak v Gilles Simon
Typ: 2
Kurs: 1.20
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mamy Polaka w Wimbledonie... a już za 2 godziny powiemy: &quot;Mieliśmy Polaka w Wimbledonie&quot;. Dawid jako debiutant w takiej imprezie jest od razu na straconej pozycji a na dodatek trafił na kogoś z pierwszej 30 rankingu. Nie ma tu co pisać. Narazie niech się uczy bo nic dzisiaj nie osiągnie. Kurs 1.20 wydaje mi sie nawet troche zawyżony ????

asiek297 5

asiek297

Użytkownik
Wimbledon się zaczął. Jakimś dużym żniwem u buków to może nie jest ale zawsze można coś wybrać.
Mahut v Tursunov 1 1,83
Trochę ryzykowne. Kursy 50/50. Francuz lubi trawę, czuje sie tam zdecydowanie najlepiej. W ubiegłym roku doszedł do finału Queens. W tym może trochę gorzej ale mimo to przewyższa Tursunova. Queens - 1/8 finału, Nottingham - 1/16. Posiada lepszy serwis oraz dobrze gra przy siatce. Zaś Dima najlepiej czuje się na nawierzchni twardej.
Malisse v Gremelmayr 2 3,75
Dziwi mnie tak wysoki kurs na Niemca. Ten sezon jak na niego ma wyjątkowo udany. Z dobrej strony pokazał się na RG. Co prawda odpadł w I rundzie ale ugrał seta Djokovicovi. Belg kiedyś był dobrym grajkiem ale po kontuzji nie może się odnaleźć...
Simon v Olejniczak 2 3,50
Typ z czystej sympatii dla Dawida. Pomyślnie przebrnął kwale i może uda mu się coś pograć w turnieju głównym. Rywal mimo rozstawienia, przeciętny.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Hewitt L. - Montanes A. przy którym się wacham na kogo postawic. Montanes może to spotkanie wygrać który potrafi dobrze grać na trawie. A Hewitt ma juz dużo lat za sobą ale wciąz jest niezwykle groźny.jestem skłonny tu postawic na Montanesa (kurs 5.75)

czekam na wasze opinie zwiazane z tymi dwoma meczami lub tez z innymi w 2 rundzie mężczyzn.
na unibecie kurs na MOntanesa jest 10.00 i jak dla mnie to warte ryzyka a już na pewno można postawić z handi + 2,5 seta

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom