Dobra pora by cos wymyślić na jutrzejsze spotkania ????
Tsitsipas @2,67 Fortuna
Typuje zwycięstwo Greka ponieważ dla mnie Isner to tylko serwis i nic więcej , czasem jakies przeblyski na wymianach ale to by bylo na tyle. Jeśli chodzi o Tsitsipasa to ma o wiele większy wachlarz zagran, dobry serwis i jest dla mnie zdecydowanie kompletniejszym zawodnikiem. Nie ukrywam , ze bedzie mu ciezko przelamac Johna ale na pewno nie jest to niemożliwe . Wierzę , ze jutro Stefan bedzie mial chlodna glowe i nie bedzie zbytnio spięty bo to te aspekty sa bardzo wazne w spotkaniach z zawodnikami , którzy potrafią niszczyć serwisem.
Monfils @2,24 Fortuna
Od wczoraj sie glowie czy to dobry pomysl typowac Gaela , ale jakos zawsze lubilem go oglądać na korcie , kiedy tylko nie pajacowal. Wierze , ze jutro mu nie odbije , jeśli tak będzie to wtedy szanse oceniał bym 60/40 dla Francuza. Oczywiście nie twierdzę , ze Anderson to jakis leszcz bo o ile kiedyś uwazalem , ze to typowy drewniak z mocnym serwisem to akurat od jakiegos czasu gosc naprawdę stal sie tenisista kompletnym , ale w starciu z Mofnilsem , który gra na 100% może miec duzy problem bo Francuz od dawna jest uwazany za gościa , który odbija niemożliwe pilki a z takimi zawodnikami jak Kevin czyli bardziej sZtywnymi niż zwinnymi może to byc kluczowe. Licze jutro na pełna koncentracje u Francuza i dobry meczyk bo na pewno takim powinien byc jesli zagra na 100% .
Djoko - Chaczanow over 35,5 gemów @1,79 Fortuna
Djoko wyglada coraz lepiej ale jutro czeka go ciężka przeprawa, gra z Rosjaninem , który mial chwile słabości na tym wimbledonie ale wychodzil z nich calo bo tak jak kiedys pisałem to jeden z niewielu tenisistów z naprawdę chlodna glowa i świetnie radzi sobie w trudnych sytuacjach a to cechuje najlepszych. Z Bagieta przez swoja głupotę przegrał dwa sety i powiem szczerze , ze pierwszy raz widzialem zeby Chaczanow tak sie przypalal mając rywala na łopatkach, ale wyszedł z tego calo i wygral piątego seta. Wczoraj kiedy juz wielu go skreślilo bo przegrywał z Tiafoe 2-0 , nagle wrócił do meczu i w świetnym stylu wygral 3-2. To jest właśnie to co najbardziej w nim cenie , czyli walecznosc i ta wyzej wspomniana chlodna głowa bo nie zagotowal sie w momencie kiedy wielu na jego miejscu by juz odpuścilo. Jutro jednak gra z Djokovicem , dlatego przez wielu jest skazywany na pozarcie ale dlaczego mialby nie powalczyc ? Kurs @1,15 na Djoko jest trochę śmieszny bo ja naprawdę wierze , ze Chaczanow jest w stanie urwac seta , przeciez to jeszcze nie jest Djokovic sprzed kontuzji i miewa duzo momentów słabości , które Rosjanin powinien wykorzystac. Proponowany przezemnie over gemowy wydaje mi się najlepsza opcja do grania w jutrzejszym meczu.
Spróbujemy jeszcze pograc debla ale jutro akurat sa trudne spotkania i kieruje sie bardziej intuicja niz mocnymi argumentami.
McLachlan / Struff @1,96 Fortuna
Japończyk z Niemcem graja przeciwko Niemieckiej parze, ktora o dziwo na trawie jeszcze nie przegrała meczu ale każda seria kiedys sie konczy i sądzę , ze nastąpi to jutro. U moich faworytów głównym atutem jest serwis Struffa i gra pod siatka Japończyka. Ide jutro w strone pary, ktorej glownym atutem jest serwis bo na trawie nawet deblu jest to bardzo wazne.
Nielsen / Salisbury @2,73 Fortuna inni
Uwazam , ze kursy w tym spotkaniu sa wystawione za nazwiska a nie obecna forme , zwlaszcza na trawie. Cabal i Farah owszem sa mocni ale nie na tej nawierzchni . A moi faworyci do tej pory mnie nie zawiedli , na trawie graja dobrze , narazie przeszli dalej po kreczach przeciwników ale tez byli lepsi w obu spotkaniach i raczej na pewno by tam zwyciężyli. Wierzę , ze jutro pokaza na co ich stać bo na pewno moga dotrzec daleko na tym Wimbledonie.
Jeszcze jeden meczyk bez analizy z kursem w którym widzę potencjał ????
Krawietz / Mies @3,20 Fortuna
Niestety.. ale nie dużo zabrakło