Dyscyplina: Tenis -
ATP Singiel: Wimbledon (
Wielka Brytania), trawiasta
Godzina: 14:00
Spotkanie: Mackenzie McDonald - Nicolas Jarry
Typ: 2
Kurs: 1,92
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie 2 rundy na Wimbledonie. W 1 rundzie Amerykanin McDonald pokonał Litwina Berankisa 3-1 (4-6 , 7-6 , 6-3 , 7-6), natomiast Chilijczyk Jarry pokonał Serba Krajinovicia 3-1 (6-3 , 3-6 , 7-6 , 6-4). Z tego co zauważyłem to wielu dzisiaj wybiera to spotkanie i gra na Amerykanina, ja jednak idę w stronę Nicolasa. Z pewnością za McDonaldem przemawia to, że w tym roku rozegrał więcej meczy i imprez na kortach trawiastych niż jego rywal, bo grał w Surbiton, s-Hertogenbosch i Londynie, natomiast Jarry tylko w Eastbourne i to w dodatku 1 mecz, który przegrał z Mischą Zverevem. Ogólnie McDonald przed Wimbledonem zagrał 7 spotkań na trawie z czego 4 wygrał a 3 przegrał natomiast Jarry tylko 1 mecz na koncie i to jeszcze przegrany. Pod tym względem z pewnością typ na Amerykanina wydaje się być dobrym posunięciem ale nie jestem do końca przekonany czy to, że Mackenzie rozegrał w tym roku tych spotkań na trawie więcej będzie decydującym wyznacznikiem. Ogólnie obaj panowie na trawie to tych spotkań za wiele nie mają:
Owszem jak napisałem wyżej wydaje się, że solidniejsze przygotowanie na kortach trawiastych do tego Wimbledonu miał McDonald, który po prostu na tej nawierzchni do tego wielkiego szlema rozegrał więcej spotkań. Jednak nie mogę się zgodzić z tym, że Amerykanin ma lepszy serwis od rywala. Tutaj moim zdaniem przewagę będzie miał Chilijczyk, który jest zawodnikiem dużo wyższym, bo mierzy 198 cm a jego rywal 178 cm. Mackenzie w poprzedniej rundzie z rywalem o podobnym wzroście Litwinem Berankisem, który mierzy 175 cm nie miał jakiejś wielkiej przewagi na serwisie, bo w asach było 5-4 dla McDonalda ale procentowo pierwszym serwisiem lepiej trafiał Litwin i do tego Berankis miał o jeden podwójny błąd mniej i w tym elemencie było 8-7 dla Amerykanina. Jarry w swoim spotkaniu z rywalem wyższym od McDonalda czyli Serbem Krajinoviciem (185 cm) zaserwował aż 20 asów, do tego miał tylko 3 podwójne błędy i całkiem niezły procent pierwszego serwisu, tak więc nie mogę się zgodzić z tym, że McDonald ma lepszy serwis. Pod tym względem według mnie przewagę będzie miał Nicolas. Amerykanin może lepiej poruszać się na trawie, bo zagrał na tej nawierzchni więcej spotkań w tym sezonie i może być lepiej zaznajomiony z tą nawierzchnią ale czy to tutaj wystarczy ? Wiadomo serwis na trawie to podstawa, mocny serwis i tak ustawić sobie rywala aby następną piłką kończyć i myślę, że na to Nicolasa tutaj stać. Obaj panowie w 1 rundzie mieli rywali co nic specjalnego na trawie nie grają i te mecze nie były jakimś wielkim wyznacznikiem. Zobaczymy jak teraz zagrają ze sobą. Na serwisie jak dla mnie przewaga po stronie Jarrego, natomiast McDonald może lepiej poruszać się po korcie. Ja jednak wybieram na ten mecz plus na serwisie i gram na Chilijczyka ????
3-2 (7-6 , 5-7 , 3-6 , 6-2 , 11-9)
Edit:
Ale spotkanie, gdyby były możliwe remisy w tenisie to właśnie to spotkanie zasługiwałoby na remis
Dyscyplina: Tenis -
ATP Singiel: Wimbledon (
Wielka Brytania), trawiasta
Godzina: 16:00
Spotkanie: Philipp Kohlschreiber - Gilles Müller
Typ: handicap setowy 2 (+2.5)
Kurs: 1,32
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tutaj typ bardziej na
podbicie sobie AKO. Bez większej analizy, nie chce mi się wierzyć, by Niemiec Kohlschreiber wygrał gładko to spotkanie 3-0. Nie wiem czy czasem nie warto tutaj stawiać na niespodziankę i zwycięstwo Gillesa w całym spotkaniu. Tak czy owak ja wybieram bezpieczny typ na urwanie przynajmniej seta zawodnika z Luksemburgu, bo tego 1 seta powinien ogarnąć chociażby dzięki serwisowi. W tym elemencie jak najbardziej Gilles będzie miał przewagę i tego jednego seta powinien "wyserwować". No i to tyle
3-0 (7-6 , 7-6 , 7-6)