mozi
Użytkownik
Cytuję te słowa, bo napisałem je przed rozpoczęciem turnieju i dalej się tego trzymam. W Federera nie wierzę kompletnie. Filip jeśli piszesz, że on może się przebudzić to czemu niby tego samego nie miałby zrobić Nadal? Pisałem, że Rafa nie jest w super formie i to podtrzymuje, ale on na najwyższy poziom wchodzi wtedy kiedy musi, więc nie wiadomo jak będzie grał w kolejnych rundach. Jednak teraz rysuje mi się trzech zdecydowanych faworytów, o dwóch z nich wspomniałem przed turniejem - to Roddick i Hewitt, a trzeci to Andy Murray! Widziałem wczoraj mecz Szkota z Simonem i mimo że wiem w jak miernej dyspozycji jest Francuz (grałem nawet na Marchenko przeciwko niemu, ale ten nie wyszedł na kort) to forma idola Wimbledońskiej publiczności jest wielka. Świetne, bardzo pewne podanie, znakomita gra pod siatką i masa doskonałych zagrań z końcowej linii (w tym passingshotów czy lobów). Myślę, że skreślać go nie wolno, bo formę na "domowy" turniej złapał znów świetną, a przeszkodzić mu może znów psychika.Jeśli chodzi o zwycięzce całych zawodów to w tym roku niesamowicie trudno to przewidzieć. Moim zdaniem nie będzie to Federer, który gra po prostu słabo i już na RG odpadł po raz pierwszy od lat przed 1/2 dlatego myślę że i w Londynie pierwszy raz od lat może go w finale zabraknąć. Kurs 3.20 na finał Federer - Nadal, który jeszcze sezon, czy dwa temu brałbym w ciemno, teraz jest nie do przyjęcia. Faworytem bukmacherów jest Federer, zanim Nadal, Murray i Roddick. Wszyscy zawiedli w Queens (Roger w Halle mimo finału). Jestem fanem Nadala, ale ten gra naprawdę przeciętnie i nie widzę wielkich szans na to by w tym roku zwojował Wimbledon, chociaż jego skreślać nigdy nie wolno. Murray rok wcześniej był w lepszej formie, a i tak nie doszedł do finału, więc czemu miałby wygrać teraz? Roddick zawiódł kompletnie w Queens Clubie, ale on ma wielki atut w postaci serwisu, a ten turniej to dla niego najważniejszy event w sezonie. Kurs 13.00 na jego triumf? Do przemyślenia, a do tego może warto spróbować lekko zagrać na wygraną nieobliczalnego Hewitta po @ 34.00?
Pisałem o tym wczoraj typ na Hewitta moim zdaniem jest świetny, widzę że kursy będą leciały strasznie dlatego warto zagrać go jeszcze dziś. I ciekawa propozycja na tie-breaka w meczu Brandsa z Berdychem