Z dnia na dzień jest lepiej
Wczoraj typy 4/5 może dziś uda się skompletować kilka jeszcze lepszych typów. Zgodzę się z tym, że mecz Lopeza z Melzerem to No Bet. Feliciano grał na kortach Queens Clubu piękny
tenis, jednak tu już coś jest nie tak. Może to się bierze z kontuzji ramienia której nabawił się w Eastbourne (a właściwie wcześniej, a z tego powodu tam kreczował). Melzer może tutaj wybuchnąć nagle formą, bo styl ma na trawę idealny o czym już pisaliście. Moim zdaniem ten mecz może wygrać zarówno jeden jak i drugi czyli to typowy No Bet.
Mikhail Youzhny - Paul-Henri Mathieu 1 @ 1.25
Wiem kurs śmieszny, ale Miszka ma z Francuzem H2H 5:1, ten sezon to powrót do jego życiowej formy. Świadczy o tym choćby ranking w którym brakuje mu 6 miejsc do najlepszej pozycji w karierze (przypomnę był 8 w 2008 roku). Co ciekawe Miszka gra świetnie na wszystkich nawierzchniach (także tych szybkich!). Serwis z roku na rok lepszy i już nie sprawia wielkich problemów jego utrzymywanie. Wie jak zachować się pod siatką i ten bekhend! Mathieu po kontuzji jest raczej bez szans...
Thiemo De Bakker - John Isner 2 @ 2.31
Napisaliście już dużo o tym meczu. Widziałem De Bakkera w meczu u siebie w Holandii na trawie i zawiódł. Serwis mimo teoretycznej "mocy" często zawodził, a on dał się pokonać słabemu wtedy Sijslingowi. Wiadomo Isner będzie zmęczony, ale on ma atut w postaci niesamowicie regularnego serwisu, który tu powinien dać mu zwycięstwo, a rywal też nie miał łatwego meczu w pierwszej rundzie (75 gemów z Giraldo).
Gael Monfils - Lleyton Hewitt 2 @ 1.35
Wiadomo kim jest Kangur na trawie (były mistrz Wimbledonu). Wraca do formy, już rok temu był bardzo bliski pokonania późniejszego finalisty Roddicka. Monfils bez pojęcia na trawie, nie umie się po niej poruszać. Spodziewam się trzech, może czterech setów jeśli Lleytonowi trafi się krótki przestój.
Tomas Berdych - Denis Istomin 1 @ 1.22
Berdych wielka forma, a Istomin rozegrał już tu 10 setów! Jak dla mnie kolejny spacerek Czecha (zastanawiam się nawet nad handi -5.5 lub DW 3:0).
Victor Hanescu - Daniel Brands 2 @ 1.94
Kolejny świetny kurs na Brandsa. Widziałem w całości mecz z Davydenką i Daniel imponował. Znakomity serwis, a do tego piękny forhend, którym kończył czy to po prostej czy po linii. Imponował też świetnym czuciem volleyowym. Bardzo często używał slajsa bekhendowego, który na trawie jest niezwykle pomocny. Hanescu też posiada dobre podanie, ale z głębi kortu stara się być regularny, coś alla Davydenko, który jest w dodatku graczem o poziom lepszym, a on z Niemcem szans nie miał.