Go Soeda (JPN) -
Martin Fischer (AUT) 2 1,70 8/10
Fischer przeszedł kwale bez zarzutu,nawet nie stracił seta.Soeda z kolei poległ w trzeciej rundzie kwalifikacji,ale jako Lucky Loser będzie miał możliwość zagrać o drugą rundę Wimbledonu.Co się jednak odwlecze to nie uciecze,Martin ograł rok temu Soeda na jego tereniu to tym bardziej powinien to uczynić w Londynie,gdzie gra naprawdę dobry
tenis.
Marco Chiudinelli (SUI) -
Alexandr Dolgopolov (UKR) 2 1,52 7/10
Poszło by 10/10,ale jest to tzw.mass pick i różnie z nimi bywa.Dolgopolova obserwuje już od pewnego czasu i jest to bardzo zdolny chłopak.W ostatnich miesiącach progres formy i z drugiej połowy setki awans na 43 lokatę w rankingu.Alexandr to bardzo dynamiczny zawodnik,serwis stoi u niego na wysokim poziomie a jego rotacyjne zagrania nie raz już napsuły krwi rywalom.Szwajcar z kolei jest mi dużo mniej znany,ale mimo,iż jest 61 w rankingu to jego wynik nie są zbyt zadowalające.Zdecydowanie na Ukraińca.
Friedl L./Skoch D. -
Lindstedt R./Tecau H. 2 1,50 7/10
Przyjemny kurs na parę Szwedzko-Rumuńską.Lindstedt to wyśmienity debilista,świetny zarówno ze strony technicznej jak i serwisowej.Tecau potężny serwis i warunki wprost do debla,szczególnie na szybkie nawierzchnie takie jak trawa.Ostatnio wygrany turniej w Holandii i pokonanie Dlouhy/Paes w finale z pewnością podwyższyło ich morale.Friedl/Skoch ostatnio słabiej,zanotowali parę porażek z niżej notowanymi rywali co osłabiło ich morale.Zdecydowanie na parę Lindstedt/Tecau.
Illya Marchenko (UKR) -
Michael Berrer (GER) 2 1,95 6/10
Marchenko bez szału ostatnio,nie mam pojęcia czemu buki go faworyzują w tym pojedynku.Berrer posiada bardzo dobry serwis,przy siatce też potrafi grać więc niewiem skąd ten kurs.Bukmacherzy chyba podniecają się tym,że Ukrainiec ograł dwóch clayowców Seppiego i Zeballosa ???? po czym odpadł z Istominem (0:2) i tym,że Berrer jutro rozegra swój pierwszy mecz na trawie w tym sezonie.Jesli tylko zdrowie dopisze dla Niemca to jestem spokojny o wynik.
Nicolas Almagro (ESP) - Andreas Seppi (ITA) NO BET
Niby Almagro ostatnio kreczował,ale Seppi to bardziej przebijacz aniżeli ofensywny gracz.Obaj wolą mączkę,jeśli Nicolas byłby zdrowy w 100% to zdecydowanie na niego,ale,że nie jest to radze pominąć to spotkanie bo różne rzeczy mogą się w tym meczu dziać.