>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Wimbledon 21.06-04.07.2010

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Federer-Berdych
Typ: Federer

Szwajcar rozkręca się z rundy na rundę. Gra po prostu coraz lepiej i finał to absolutne minimum. Berdych - ostatnio forma życiowa, ale w poprzedniej rundzie mógł polec z przeciętnym Brandsem. Ćwierćfinał Wimbledonu to i tak dużo dla niego.
Djokovic-Lu
Typ: Djokovic

Najpewniejszy typ. Zdecydowanie Dżoker. Bardzo dobry mecz z Hewittem. Na pewno będzie chciał szybciutko wygrać bo pamiętamy co było w 1/4 w tym roku w poprzednich GS-ach, gdzie miał już praktycznie wygrane mecze z Tsongą w Australii i Melzerem w Paryżu. Teraz już niedopuści do pięciosetówki.
Murray-Tsonga
Typ: Murray

Szkot to według mnie najlepszy do tej pory zawodnik turnieju. Bez straty seta gra i spokojnie łamie rywali. Tsonga to dobry zawodnik, ale na trawie nie wygra ze Szkotem.
Nadal-Soderling
Typ: Soderling

Nadal totalnie nie przekonuje mnie swoją grą. Wygrane w pięciu setach z niezłym Petzchnerem i przeciętnym Haase tylko o tym świadczą. Soderling, pierwsze trzy rundy - pełen luz. W 1/8 pięć setów z Ferrerem, ale Ferrer na trawie akurat grać potrafi. Jeśli Szwed nie zesra się w majty przed meczem, to wygra.

midel 189

midel

Użytkownik
Djoko ma problem od pewnego czasu z oddychaniem, z Hewittem jeszcze miał z żołądkiem, przetrwał kryzys, a Hewitt zachował się jak junior, niestety. Djoko w pewnym momencie grał wszystko na całość - chciał kończyć returnem, z drugiego serwisu szukał na siłę asów, w wymianach przy 3 piłce jak był ruszony to bił w siatkę albo gdzieś po outach. Hewitt zagrał słaby mecz - serwis nie funkcjonował, dużo własnych błędów. Jednak Djoko postawił w pierwszych 2 setach poprzeczkę bardzo wysoko, pewny serwis, świetny bh i fh, dropshot&#39;y poezja, w takiej formie wygrałby z każdym. Jutro nie wróżę nic dobrego Lu jeżeli przegra pierwszego seta. Im dłużej ten mecz będzie trwał tym większe Azjata ma szanse, warto dodać, że grają od 14 - będzie prawdopodobnie gorąco, duszno, Djoker tego nie lubi. Ja jednak jestem przekonany, że to jeszcze może być jego turniej (skoro Lleyton odpadł to wracam do ulubionego zawodnika ^^).

typer36 456

typer36

Użytkownik
Djoko ma problem od pewnego czasu z oddychaniem, z Hewittem jeszcze miał z żołądkiem, przetrwał kryzys, a Hewitt zachował się jak junior, niestety. Djoko w pewnym momencie grał wszystko na całość - chciał kończyć returnem, z drugiego serwisu szukał na siłę asów, w wymianach przy 3 piłce jak był ruszony to bił w siatkę albo gdzieś po outach. Hewitt zagrał słaby mecz - serwis nie funkcjonował, dużo własnych błędów. Jednak Djoko postawił w pierwszych 2 setach poprzeczkę bardzo wysoko, pewny serwis, świetny bh i fh, dropshot&#39;y poezja, w takiej formie wygrałby z każdym. Jutro nie wróżę nic dobrego Lu jeżeli przegra pierwszego seta. Im dłużej ten mecz będzie trwał tym większe Azjata ma szanse, warto dodać, że grają od 14 - będzie prawdopodobnie gorąco, duszno, Djoker tego nie lubi. Ja jednak jestem przekonany, że to jeszcze może być jego turniej (skoro Lleyton odpadł to wracam do ulubionego zawodnika ^^).
szczerze to nie wiem czy ten czas będzie tak działał na korzyść Lu. Djoko jak mu nie idzie i mecz sie przedłuża to zaczyna fochy, strojenie głupich min, ma dramat w oczach, uaktywniają się kontuzje... potem mu nieco przechodzi i znowu zaczyna grać postawiony pod ścianą... za nim końca się nie dojdzie. Dla mnie jednak wymęczy win i marsz Lu zostanie zakończony

T 0

tipser.

Użytkownik
Odnośnie kontuzji Nadala znalazłem takie coś:
&quot;Nadal was struggling to a five-set win over Philipp Petzschner in the third round, a match that saw him call the trainer for elbow and knee problems. Having missed the defence of his title last year, the 24-year-old has managed his troublesome knees well this time and said he had felt no pain in his fourth-round win over the Frenchman Paul-Henri Mathieu.&quot;
Czyli podczas meczu z Petzschnerem kolana dawały o sobie znać ale w spotkaniu a Mathieu było wszystko w porządku.

T 0

tipser.

Użytkownik
Ciekawa informacja:
LONDON, June 28 AP - Rafael Nadal has been fined $US2,000 by Wimbledon officials for receiving coaching during his third-round match.
Nadal was given a code violation by French umpire Cedric Mourier for allegedly receiving advice from his coach, uncle Toni Nadal, during his five-set win over Philipp Petzschener on Saturday.
Both Nadals said Toni had only been giving the player encouragement.
The fine was announced on Monday.
Nadal said: &quot;The rules are the rules.&quot;

Warto się zastanowić dlaczego Rafa tak się męczył z Petzschnerem i porównaćstyl gry niemca do szweda ;)

T 0

tipser.

Użytkownik
Jeszcze jedno. Nadal w wywiadzie przyznał że w 2007 roku prawie przegrał tu z Soderlingiem (3-2 w setach) podkreślając że Soderling nie był wtedy nawet w połowie tak dobrym zawodnikiem jakim jest teraz.

G 0

genezyp18

Użytkownik
christopher i mamy zagrać tych 3 pewniaków po kursach 1.10, 1.15 i 1.20, tak? Za ile? Za milion?
Jaki jest sens takiej gry?! Przecież to tylko tenis i do tego na trawie. Weźmie się mu rozjedzie noga i pyk krecz. Źle skoczy i pyk noga skręcona = krecz.
Djokovic sie dusił z taką nędzą jak hewitt, który go łamał i dawał się dwa razy częściej odłamywać jak junior... Ile razy Lu został przełamany przez Roddicka? Finaliste wimbledonu ostatnio, co nie? Raz go przełamał fartem! Lu wytrzymał w decydującym secie i jednak trzasnął tego jedynego i najważniejszego brejka. I ja mam po tym brać kurs 1.10 zamiast spróbować 6.0? Za 100 zł może wygram 600, a nie 10 :&#39;D
Federerto też taki super pewniak? Bo wygrał cudem z Fallą 3:2 :&quot;D To ten mecz gdzie falla mógł wygrać 3:1, ale się zesr*ł mając 0:40 przy 4:4 i za chwile perspektywe swojego serwisu? Do prawdy Federer tu rządzi! Biorę za 10.000 kurs 1.15!
Murray, a on przed wimbledonem to nie przegrał przypadkiem z Fishem? Faktycznie kilka dni po tym meczu musi być już w niewiarygodnej formie, bo mało kto dałby radę ograć takich specjalistów od trawy jak Hajek, Nieminen, Simon i Querrey. Jaka puenta? Brać Murray&#39;a za wszystkie pieniądze jakie macie. Zastawiajcie domy i samochody na niego, a niektórzy nawet i rowery!

akabibdudka 0

akabibdudka

Użytkownik
christopher i mamy zagrać tych 3 pewniaków po kursach 1.10, 1.15 i 1.20, tak? Za ile? Za milion?
Jaki jest sens takiej gry?! Przecież to tylko tenis i do tego na trawie. Weźmie się mu rozjedzie noga i pyk krecz. Źle skoczy i pyk noga skręcona = krecz.
Djokovic sie dusił z taką nędzą jak hewitt, który go łamał i dawał się dwa razy częściej odłamywać jak junior... Ile razy Lu został przełamany przez Roddicka? Finaliste wimbledonu ostatnio, co nie? Raz go przełamał fartem! Lu wytrzymał w decydującym secie i jednak trzasnął tego jedynego i najważniejszego brejka. I ja mam po tym brać kurs 1.10 zamiast spróbować 6.0? Za 100 zł może wygram 600, a nie 10 :&#39;D
Federerto też taki super pewniak? Bo wygrał cudem z Fallą 3:2 :&quot;D To ten mecz gdzie falla mógł wygrać 3:1, ale się zesr*ł mając 0:40 przy 4:4 i za chwile perspektywe swojego serwisu? Do prawdy Federer tu rządzi! Biorę za 10.000 kurs 1.15!
Murray, a on przed wimbledonem to nie przegrał przypadkiem z Fishem? Faktycznie kilka dni po tym meczu musi być już w niewiarygodnej formie, bo mało kto dałby radę ograć takich specjalistów od trawy jak Hajek, Nieminen, Simon i Querrey. Jaka puenta? Brać Murray&#39;a za wszystkie pieniądze jakie macie. Zastawiajcie domy i samochody na niego, a niektórzy nawet i rowery!
Gdyby tak rozpamiętywać pojedyncze wpadki zawodników, to kurs na każdy mecz byłbym 1.85. Federer z meczu na mecz gra co raz lepiej, Falla nie pasuje do jego stylu gry, dlatego tak się z nim męczył. Wygrał? Wygrał.
Murray przegrał z Fishem, po tym jak była afera o &quot;ciemność&quot; i Fish przełożył mecz na następny dzień. Querreya zjadł. To był jego najlepszy mecz w Wimbledonie, widać że nawet go nie oglądałeś tylko patrzysz na wyniki.
Hewitt nędza? Haha, to jest były numer 1. Powraca po kontuzji do formy i już jest jej bliski.
W ogóle się nie znasz na tenisie, albo po prostu próbujesz być mądry.
Proponuję:
Federer - Berdych over 3,5 sets @1.85
Tsonga - Murray @1.30

S 0

sowiet86

Użytkownik
tragedia synek ( genezyp) co Ty tu piszesz na gorze ...to nie jest poradnik, to jest forum i jak jestes do takiego stopnia uzalezniony ze domy zastawiasz to Twoje miejsce nie tutaj ... prosze o kasowanie takich wpisow jak to powyzej drogi adminie

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
Kolega wyżej może trochę ostro, ale sporo w tym prawdy. Djokovic ciągle jakieś problemy ze zdrowiem, jak nie brzuch to astma. A Lu nie zaszedł tak daleko przez przypadek. 1,80 na to, że Lu ugra seta wygląda całkiem rozsądnie. Federer powinien wygrać z Berdychem. Melzer nie miał z nim szans, może Roger wrócił do formy? W każdym razie kurs śmieszny i nie mam zamiaru go ruszać. Co do Soderlinga to pewnie skończy dzisiaj jak Venus Williams. Przestanie trafiać pierwszym serwisem i zacznie walić po autach. Nadal moim faworytem do awansu. W po zakończeniu ostatniego meczu półfinalistą powinien zostać Murray. Aczkolwiek można w niego inwestować raczej tylko po to aby mecz się ciekawiej oglądało, bo nigdy nie wiadomo czy Szkot nagle nie zatrzyma się zupełnie oddając mecz za darmo. Moim zdaniem jednak Tsonga jest jak najbardziej do ogrania.

G 0

genezyp18

Użytkownik
bidulek, a wiesz co przy obstawianiu powinno nas obchodzić, że ktoś BYŁ numerem 1? Wieeesz.. Jak ktoś się daje łamać 4 lub 5 razy duszącemu się, robiącego super obszerny 800 stopniowy wymach djokovicowi, to wtedy jest nędzą : )
Nie da się spokojnie patrzeć jak ktoś pisze o kursach 1.10... Nie mówię, że te faworytki nie powygrywają, ale za ile trzeba to grać, żeby coś ugrać!?
Szukajcie niespodzianek albo jakiś handicapów, a nie tylko się wymądrzacie, że ten jest w super formie, ten już dochodzi, tamten już dwa razy doszedł i bronicie typów po tak bezsensownych kursach ????
Obrażaj sobie swoich dwóch ojców i wujka, że nie zna się na tenisie 20-latku.

S 1

squall777

Użytkownik
Hmm ja dzis zastanawiam sie nad takimi zestawami (obecne kursy z expekt):

Federer Roger 1.22
Nadal Rafael 1.65
Murray Andrew 1.28

Łącznie 2.58 albo taki:

Murray Andrew 1.28
Söderling Robin +2,5 set 1.22
Berdych Tomas +2,5 1.55 (wczoraj wydawało mi się że był kurs 1.80)

Łącznie 2.42. Który wyśle zdecyduje pewnie na ostatnią chwile a moze jeszcze coś zmienie. Murray wydaje sie być pewnym. Nie wiem co z tym Nadalem jak on dziś zagra. Ferdek powinien wygrać ale czy do 0 Berdych od French Open ładna forma.

P 15

panasik

Użytkownik
trzeba zwrocic uwage na fakt, ze takie stekanie i sapanie to od dawna element gry djokovica, to prawda, ze cierpi z powodu alergii, ale na trawie grac potrafi i watpie aby nie zmobilizowal sie w perspetywie awansu do polfinalu wimbledonu, nie przecenialbym tez jakos mega gry lu, roddick juz w w turnieju przed wimbledonem dostal od seli, wciaz brak mu konczacego uderzenia, a serwis zawodzil, forma mizerna, djoker raczej powinien sobie spokojnie poradzic, 3-0 badz 3-1

G 0

genezyp18

Użytkownik
Czy wy tutaj przychodzicie, żeby na siłę bronić tych mizernych kursów?
Zagraj, że wygra 3:0 lub 3:1 i pokaż kupony. Mi też się wydaje, że Lu nie będzie łatwo, ale ja chcę wygrać kasę, a nie pokazać swą wszechstronną &#39;wiedzę&#39; na forum ????

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Czy wy tutaj przychodzicie, żeby na siłę bronić tych mizernych kursów?

Zagraj, że wygra 3:0 lub 3:1 i pokaż kupony. Mi też się wydaje, że Lu nie będzie łatwo, ale ja chcę wygrać kasę, a nie pokazać swą wszechstronną &#39;wiedzę&#39; na forum ????
Jak zauważyłeś sam jesteś troche inny niż wszyscy tu na forum, bo inni piszą jeśli się znają a Ty chyba na odwrót. Po co ktoś ma podać jakiś typ z kursem 2.5 tylko po to by zrobić Ci przyjemność, skoro sam myśli inaczej? Chcesz wygrać kasę to analizuj i nie patrz na innych bo inni lubią grac kursy w granicach 1,15 i ich to kręci ????

madridistas 0

madridistas

Użytkownik
Dla wszystkich, którzy grają typ Fedex - Berdych (+2,5 s) po kursie w granicach 1,6 polecam typ na Overek setowym 3,5 po kursie 2,0 ???? ✅
Jakoś Ciężko mi uwierzyć, że Fedzio w tej formie rozjedzie 3:0 dobrze grającego Berdycha.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Robin Soderling - Rafael Nadal @ 2.4 ⛔
Nie potrafię zrozumieć wszystkich, którzy na siłę bronią poziomu gry Rafy na trawie. Bo prawda jest taka, że na tą nawierzchnię w obecnej formie sportowej i zdrowotnej zwyczajnie nie ma argumentów. Oczywiście, na pewno będzie się wspaniale bronił i kilka razy z łatwością minie Szweda po crossie, ale takimi zagraniami meczu nie wygra. Robin, uznawany przez wielu za &#39;drewno&#39;, zdecydowanie poprawił swoją grę, zwłaszcza przy siatce - okazuje się, że wcale ta jego ręka nie jest tak sztywna i potrafi odpowiednio ustawić rakietę do woleja. Pierwszy serwis trafia przeciętnie w 62%, a wygrane piłki z niego to ok. 85%. Zapewniam wszystkich, że piłki odbijającej się od trawy z prędkością &gt;200 km/h odbić z kontrolą się nie da.
To co było na RG to zupełnie inna historia. Tu jest Wimbledon i tu wygrywa Soderling.
Roger Federer - Tomas Berdych over 3.5 seta @ 1.68 ✅ ✅ ✅
Tutaj króciutko: nie wierzę w trzysetowe zwycięstwo Federera z tak dobrze usposobionym Tomasem, biorąc pod uwagę jakie przestoje zdarzają się Szwajcarowi.
Andy Murray - Jo-Wilfried Tsonga @ 1.33 ✅ ✅ ✅
Na hardzie zagrałbym Francuza, ale trawa to biotop Szkota, który szybciutko powinien odprawić niezbyt zwrotnego Jo do domu.

T 0

tipser.

Użytkownik
singiel:
tenis mężczyźni Wimbledon 16:00
Nadal - Soderling
typ: Soderling
kurs: 2.34 w pinnacle 9/10
Komentarz:
Stawka wysoka ale myślę że to się opłaci. Historię spotkań tych zawodników wszyscy doskonale pamiętają od czasu pamiętnego zwycięstwa Soderlinga rok temu na French Open z &quot;królem&quot; tej imprezy i tej nawierzchni. Faktycznie grali ze sobą 7 razy i bilans jest 5-2 na korzyść Nadala, ale na szybkich kortach wyraźną przewagę miał Szwed bo w tamtym roku w hali na twardym korcie wygrał 2-0 a w 2007 roku kiedy spotkali się na Wimbledonie Nadal wymęczył zwycięstwo 3-2 i teraz wspominał przed dzisiejszym spotkaniem tamten pojedynek podkreślając że Soderling nie był wtedy nawet w połowie tak dobrym graczem jakim jest teraz.
Na pewno czuje respekt i obawy przed tym spotkaniem i ciekawe jest to że po ciężkim pojedynku z Petzschnerem gdzie z trudem wygrał 3-2 swoją dyspozycję tłumaczył problemami z łokciem i kolanami. O dziwo w kolejnym meczu Mathieu nie było śladu po tych problemach i sam przyznał że czuł się doskonale. Czyżby zasłona dymna przed ewentualną porażką? Gdyby poległ dziś z Soderlingiem ma przygotowany grunt do tłumaczenia porażki poprzez kontuzję kolan i tym spowodowaną słabszą dyspozycję. Tak przynajmniej było po tej pamiętnej przegranej na French Open. Stylów gry i atutów obu zawodników nie ma sensu wymieniać bo każdy kto interesuje się tenisem na pewno nieraz widział tych graczy w akcji. Jedno jest pewne, jeżeli chodzi o tą konkretną nawierzchnię to więcej atutów ma Robin i nie ma tu cienia wątpliwości. Atomowy pierwszy serwis, bardzo silne często ryzykowne ale skuteczne drugie podanie, płaski &quot;niszczący&quot; rywala forehand przeciwko doskonałej defensywie i niestety nie skutecznym na tej nawierzchni top spinom Rafy.
Przyjrzyjmy się z kim Nadal przegrywał i z kim miał problemy tocząc zacięte pojedynki na tej nawierzchni (oprócz Federera):
Muller, Mahut, Lopez, Petzschner (5-cio setówka), Haase (5-cio setówka), Soderling (5-cio setówka). Do tego również zacięty mecz z Karlovicem.
Wszystkich tych zawodników łączy podobny styl gry - potężny serwis, płaskie mocne uderzenia i często lubią atakować przy siatce. Widać że to jest problemem dla Nadala i zresztą nie tylko dla niego jeżeli chodzi o ten rodzaj nawierzchni. Nadal czuje się niekomfortowo grając piłki lecące i kozłujące nisko nad ziemią a płaski styl gry połączony z siłą uderzenia tych zawodników właśnie daje taki efekt na trawie.
Jedyne co mnie trochę martwi to fakt, że na tych kortach rozegrano już trochę spotkań i trawy coraz mniej a to oznacza jednak trochę wolniejszą grę i wyższy kozioł piłki.
Dodatkowo za mniejszą stawkę można zagraćże w meczu będzie tiebreak i Soderling wygra pierwszego seta. Na BF mam zamiar od początku zagrać na Soderlinga po kursie 2.4 i myślę że w trakcie pierwszego seta sprzeda się poniżej poziomu 2.0. Soderling póki będzie świeży i pełen sił powinien ostro ruszyć a Nadal może złapać przewagę gdyby spotkanie poszło w 5 setów.

haftus 140

haftus

Użytkownik
Dla wszystkich, którzy grają typ Fedex - Berdych (+2,5 s) po kursie w granicach 1,6 polecam typ na Overek setowym 3,5 po kursie 2,0 ????
Jakoś Ciężko mi uwierzyć, że Fedzio w tej formie rozjedzie 3:0 dobrze grającego Berdycha.
Federer w ostanim meczu pokazał już całkiem ładną grę.
Overek może wejść, ale szanse na to są 65% moim zdaniem.

T 0

tipser.

Użytkownik
3-0 dla Federera raczej bardzo ryzykowne. To już nie ten Federer co za swoich &quot;złotych czasów&quot; a Berdych też wiele poprawił w swojej grze. Prędzej za drobne 3-1 dla Federera niż ryzykować 3-0.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom