>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Toronto, 9.08-15.08.2010

Status
Zamknięty.
wuuja 2

wuuja

Użytkownik
Granie Lu z Duclosem to głupota. Fakt, że rywal nie prezentuje sobią wiele, ale jest Kanadyjczykiem! Nie takie sensacje sprawiali gospodarze, że przypomnę choćby pojedynek Niemeyer - Kunitsyn z roku 2009. Ciekawostka - przegrana Kanadyjczyka w 2. rundzie z Federerem to jak na razie ostatni mecz w jego karierze. ;o

PS. Włodar, jakbyś mógł to odezwij się na gadu (8299650), mam jedno pytanie, a pw działa od 10 postów. ;P

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Nalbandian D. - Ferrer D.
Typ: 1
Kurs: 1,60
Szybko bo zaraz mecz. Nalbandian w formię to zawodnik hmm top10 na pewno. Udowodnił to w zeszłym tygodniu, jest w gazie i nie spocznie na jednym b. dobrym turnieju. Musi szukać punktów, na pewno mysli o rostawieniu w US OPEN. Ferrer gra pierwszy mecz na hardzie od wielu miesiecy, trochę potrwa aż wejdize w rytm gier w USA, zupełnie inni klimat od gier w Europie. Pewnie będzie walka, ale jak Dawid seta to sie zdziwię.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Hanescu V. - Polansky P.
Typ: 1
Kurs: 1,71

Nie wiem skąd taki kurs, dlatego trzeba to wykorzystać i stawka maxymalna. Buki chyba nie doceniają Rumuna, który w tym sezonie pokazał sie kilka razy z bardzo dobrej strony. Ostatnio rzeczywiście słabsze mecze, drobne problemy ze zdrowiem, ale wygląda to już naprawdę dobrze. Peter w 1r sprawił ogromną sensacje ogrywając gładko Melzer, ale to dla mnie nie jest wielkie zaskoczenie. Jurgen to dla mnie jeden z największych looserów w turze, lubi się zbawić, odpuścić kilka meczu. Peter nawet w challangerach odpadał ostatnio w 1r i mysle, ze do póki starczy mu abicji to spotkanie będzie wyrównane, ale wygrać może go tylko Viktor.

artur_90 0

artur_90

Użytkownik
Widzu dobrze mówi. Oglądałem spotkanie Kanadyjczyka z Melzerem, to oprócz woli walki i kilku niezłych forehandów, nic wielkiego nie pokazał. Austriak z kolei siatka, aut, siatka, aut... . W pierwszym secie go trochę pomęczy, ale moim zdaniem w najważniejszych momentach górą będzie Victor. Ponadto, Peter rozgrywa dzisiaj spotkanie o 11 czasu lokalnego, a nie tak jak ostatnio, na zakończenie danego dnia turnieju. Wsparcie niewątpliwie mniejsze.

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
Polansky solidnie przygotowywał się do tego turnieju (trening z Federerem włącznie), nabrał pewności siebie co było widoczne w meczu z Melzerem o którym mówi, że było to spotkanie jedno z lepszych w jego karierze. Hanescu nigdy nie błyszczał na hardzie, jest pod formą i zwycięstwo z Raoniciem tego nie zmienia, także nie byłbym pewien zwycięstwa Rumuna

artur_90 0

artur_90

Użytkownik
Być może treningi z samym Federerem mu pomogły, ale nad wspomnianą pewnością musi jeszcze popracować. W pierwszym secie przy stanie 6:5 i serwisie Melzera, miał chyba z 8 piłek setowych, z czego bodajże 4/5 po drugim serwisie i wszystkie wyrzucił w aut. Mimo wszystko skończyło się dobrze w tie, ale pozostało mi to w pamięci. Lubię go, dał sporo zarobić we wspomnianym meczu, ale dzisiaj myślę, że zabraknie mu argumentów.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Dlouhy/Paes - Benneteau/Llodra @ 1.77 ⛔ 1/6 6/7
Czech i Hindus kontra Francuski debel Davis-cupowy. Trzeci team ostatnich czasów jakoś nie jest doceniany w meczu z dwoma Francuzami, którzy przed tym spotkaniem będą grać w swoich singlowych spotkaniach które będą trudne i wyczerpujące ale do wygrania, ale w razie porażki nie sądzę by Michael i Julien chcieli dalej siedzieć w Kanadzie. A zawodowa para deblowa będzie tylko czekać na to spotkanie ogólnie bardziej podobają mi się umiejętności deblisty pary Czesko-Hinduskiej niż Francuskiej ale pojedynek będzie mógł polegać na tych teoretycznie słabszych który z nich szybciej nie wytrzyma czyli Dlouhy i Benneteau i jednak bardziej skieruję się że jednak Benneteau po meczu z Djokovićiem może odpaść.
Hanescu - Polansky @ 1.71 ✅ 6/4 7/6
Wampirowi korty na Kanadyjskim betonie odpowiadają i to bardzo, rok temu w Montrealu bo co roku jest zamiana turniejów kobiety grają w Toronto, a mężczyźni w Montrealu i tak w kółko. Miał nie lada szansę wyeliminować Del Potro prowadził już w jednym breakiem w drugim secie, w pierwszym odniósł zwycięstwo ale nagle jego dobra gra z głębi kotu i świetny serwis padł na psyk, tamtejsza światowa rakieta #9 nie mogła tego zaprzepaścić i DP wygrał w trzech setach. Polansky i tak tutaj zainkasował niezły zastrzyk gotówki jak i punktowy dostał prezent od niechcącego tutaj grać Jurgusia, ale Hanescu jeśli ma łapać punkty na Mastersie no to tylko z takimi graczami pokroju Petera, co do jego treningów trenuję regularnie co roku z Federerem w Kanadzie jeśli odbywa się Masters czy to w Montrealu czy to w Toronto, więc jak narazie to nie daję mu potężnego boostu w cyklu nawet challengerów.

midel 189

midel

Użytkownik
Nie wiem jak artur oglądałeś mecz z Melzerem, może Ci się śnił tylko? Jak dla mnie to Polański byl o klasę lepszym zawodnikiem - Melzer bronił się praktycznie tylko serwisem i gonieniem do siatki, ale kilka razy tez został skarcony. Polański grał świetnie z głębi pola, miał pewny pierwszy serwis, nie panikował w ważnych momentach. Jak dla mnie w meczu z tak śmiesznym zawodnikiem jak Hanescu kurs jest dużo przesadzony.

L 77

low

Użytkownik
Davydenko Nikolay - Fognini Fabio
Typ:2
Kurs:4.0
Rosjanin ostatnio nie zachwyca swoją grą, w dodatku to jego pierwszy mecz na hardzie. Fognini pewnie ograł w I rundzie Stepanka i w przeszłości pokazał, że jest zdolny do wygrywania meczów z zawodnikami potencjalnie mocniejszymi.

S 39,7K

scrobek

Użytkownik
Troicki - Kohlschreiber
Typ:2
Kurs:2.02 (Tobet)
Nie wiem , skąd taki wysoki kurs.Troicki pokonał wczoraj Cilica , jednak to Chorwat mecz bardziej przegrał niż Troicki go wygrał.Cilic grał z kontuzją mieśni brzucha , grał zachowawczo z fatalnym 2 serwisem oraz masą podwójnych błedów.Gra Troickiego polegała na przebijaniu i popełnieniu mniejszej ilości błedów.Myślę że dzisiaj Niemiec podniesie wyżej poprzeczkę co będzie skutkować większą ilością błedów Serba , a co za tym idzie porażką w tym spotkaniu

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Nicolas Almagro - Michael Llodra
Typ: 2
Kurs: 2,53
Wynik: ✅ 0-2 (6-7, 2-6)

Almagro to Hiszpan... Jest specjalistą od mączki, a nie od hardu. Nigdy nie wygrał żadnego turnieju na tej nawierzchni, przykładowo podczas USO najdalej docierał do 3 rundy, a wczoraj ledwo wygrał z Marchenko 7-5 5-7 6-4. Llodra to bardziej uniwersalny zawodnik, zwłaszcza lubi trawę i właśnie hard, na których ma kilka tytułów. W pierwszej rundzie pokonał Giraldo dopiero 7-6 7-5, ale wynik nie oddaje tego, co się działo na korcie. Gdy siadło mu pierwsze podanie, to po prostu miażdżył i punkt był niemal zawsze dla niego. To fart Santiago, że obronił kilka break pointów i wynik rozstrzygnął się dopiero w tiebreaku. Złamać dał się tylko raz (obronione breaki - 0/1). Daję 50-55% szans Michaelowi na zwycięstwo.

artur_90 0

artur_90

Użytkownik
Oglądałem i to dosyć uważnie.
Po pierwsze, czy ja gdziekolwiek napisałem, że Melzer był lepszym zawodnikiem od Kanadyjczyka. Odpowiedź brzmi: nie. Jurgen popełnił masę niewymuszonych błędów, Polański zagrał kilka niezłych forehandów, trzymał serwis i wygrał.
Po drugie: &quot;nie panikował w ważnych momentach&quot;? To co robił w 12 gemie pierwszego seta. A może to nie był ważny moment?
Po trzecie: Około 18.30 będziemy mądrzy. Mi się kurs na Hanescu podoba i z niego skorzystam. Powodzenia w grze!

B 94

bart7890

Użytkownik
kupon #13
???? Yen-Hsun Lu - Paul-Henri Mathieu ✅ ✅ ✅ 2-1 (3/6 7/6 7/6)
ako: 1,80
stawka: 5/10
bukmacher: Betsafe

Bardzo zaskoczyły mnie kursy wystawione przez bukmacherów na to spotkanie. Yen-Hsun Lu na pewno jest zadowolony, że tenis powraca na jego ulubioną nawierzchnię, w tym roku dobre występy tego zawodnika, na turniejach w Indian Wells i Miami pewnie przechodził przez kwalifikacje i odpadał w drugiej rundzie, ale z takimi zawodnikami jak Roddick czy Gonzalez, gdy tenis przeniósł się na korty ziemne Lu grał w challengerach na hardzie i jego występy można ocenić w miarę wysoko, do udanych trzeba zaliczyć również Wimbeldon, w którym to Yen-Hsun doszedł do ćwierćfinału przegrywając z Djokovicem. W Toronto jak na razie lepszych rywali nie było, bo Lu pokonał Bozoljaca, Copila i Duclosa, ale mam nadzieję, że dzisiaj pewnie przejdzie do następnej rundy! O Francuzie dużo pisać właściwie nie trzeba, bo w tym roku przewaznie odpada w pierwszych rundach, no jedynie Wimbledon gdzie doszedł do 4 rundy i odpadł z Nadalem. W Toronto również bardzo marnie rozpoczął w kwalifikacjach, wygrał ze słabym Whitem i przegrał z Nieminenem 1-2, jednak dostał się do turnieju głównego, w którym długiego zagoszczenia mu nie wróżę. Po takim kursie muszę spróbować, poza tym Yen-Hsun Lu rzadko mnie zawodził. Jeszcze przy potwierdzaniu zakładu kurs mi zmienili z 1,85 na 1,80, fuck!

B 2K

borek149

Użytkownik
Spotkanie: Lu Yen-Hsun - Mathieu Paul-Henri
Lu Yen-Hsun 1.85 3:6, 7:6, 7:6 ✅✅✅
Lu Yen-Hsun 2:0 2.95 ⛔⛔⛔

ANALIZA​

Pojedynek pierwszej rundy turnieju ATP w Toronto. Spotkanie pomiędzy Tajwańczykiem Lu Yen-Hsun aktualnie 44 pozycja w rankingu ATP, a Francuzem Paul-Henri Mathieu zajmujący 95 pozycje w w/w rankingu. Uważam, iż kurs na Lu to istna promocja. Obaj panowie zaczynali turniej od kwalifikacji, które pomyślnie przebrnął tylko Lu odnosząc trzy zwycięstwa, natomiast Francuz znalazł się w turnieju jako LL po porażce z Nieminenem. Nawierzchnia zdecydowanie przemawia za Lu, dla którego jest to ulubiona nawierzchnia, rozegrał do tej pory na niej prawie czterysta spotkań, bilans 247-152, w tym roku 35-15. Natomiast Mathieu bilans w karierze 99-84, choć w tym roku już zdecydowanie gorzej się spisuję z 11 spotkań tylko 4 zwycięstwa. Ogólnie ten roku Mathieu już spisał na straty, każdy wygrany mecz dla niego w tym roku to wielki powód do dumy gdyż często to się mu nie zdarza. Dużym atutem Lu jest bardzo dobry serwis, z którym Francuz będzie miał wiele problemów. Mathieu w tym elemencie nie sięga rywalowi do pięt, jego pierwsze podanie kształtuję się na poziomie 50 %, a jak wiadomo na hardzie pierwszy serwis na bardzo duże znaczenie. Dzięki temu Lu będzie miał dużo okazji do BP i na pewno kilka takich piłek wykorzysta. Myślę, iż w tym spotkaniu można śmiało spróbować zagrać 2:0 na Lu.

artur202 4

artur202

Użytkownik
Nicolas Almagro - Michael Llodra
Typ: 2
Kurs: 2,53

Almagro to Hiszpan... Jest specjalistą od mączki, a nie od hardu. Nigdy nie wygrał żadnego turnieju na tej nawierzchni, przykładowo podczas USO najdalej docierał do 3 rundy, a wczoraj ledwo wygrał z Marchenko 7-5 5-7 6-4. Llodra to bardziej uniwersalny zawodnik, zwłaszcza lubi trawę i właśnie hard, na których ma kilka tytułów. W pierwszej rundzie pokonał Giraldo dopiero 7-6 7-5, ale wynik nie oddaje tego, co się działo na korcie. Gdy siadło mu pierwsze podanie, to po prostu miażdżył i punkt był niemal zawsze dla niego. To fart Santiago, że obronił kilka break pointów i wynik rozstrzygnął się dopiero w tiebreaku. Złamać dał się tylko raz (obronione breaki - 0/1). Daję 50-55% szans Michaelowi na zwycięstwo.
LLodra najlepiej czuje się w hali i na kortach trawiastych, natomiast turniej w Toronto jest rozgrywany na kortach twardych otwartych, co robi sporą różnicę. LLodra w tym roku wygrał aż 3 spotkania na twardych kortach, przegrał 7, Almagro wygrał 10, przegrał 4, doszedł do 4 rundy AO gdzie w piątym secie przegrał 9-7 z Tsongą, Llodra to głównie S&amp;V natomiast Almagro ma kapitalny return i dobre passing shoty, z resztą Kubot się już o tym już przekonał próbując grać S&amp;V przeciwko Hiszpanowi.Almagro jeśli już przegrywał mecz na twardych kortach to tylko z rywalami z wyższej półki (Murray,Roddick,Tsonga,natomiast LLodra przegrywał m.in z Levy,Cuevas,Monaco,Matosevic,Sweeting.Reasumując moim zdaniem 2-0 w setach dla Hiszpana procentowo 80%-20%, ;)

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Spotkanie: Rafael Nadal - Stanislas Wawrinka ( Turniej ATP w Toronto )
Typ: Czy Stanislas Wawrinka wygra przynajmniej jednego seta? TAK
Kurs: 2,90
Buk: Bwin
Analiza: Druga runda turnieju w Toronto. Nadal w pierwszej miał wolny los, zatem będzie to jego pierwszy mecz od Wimbledonu. Wawrinka po Wimbledonie grał w Waszyngtonie, gdzie przegrał ze znajdującym się w świetnej formie Nalbandianem. No i tutaj w Toronto wygrał w 1. rundzie gładko z Dancevicem. Zatem na obecną chwilę Szwajcar jest troszkę bardziej ograny niż Nadal i w tym upatruję szansy na urwanie seta światowej jedynce. Jeśli Wawrinka zagra na bardzo dobrym poziomie, to na pewno powalczy o tego seta.

B 59

blox

Użytkownik
David Nalbandian - Robin Soderling [1.87] ✅

Nalbi idzie jak burza. Wygrywa mecz za meczem. Kiedyś musi przyjść kryzys przy takiej intensywności grania, oby nie akurat dzisiaj. Soda w pierwszym secie z Gulbisem nie pokazał kompletnie nic oprócz przyzwoitego serwisu, choć i tak umie serwować lepiej. Ogromne problemy z returnem, przy mocniejszym serwisie prawie każdy return z fh szedł w aut. W drugim i trzecim secie Soda grał trochę lepiej, ale tylko trochę, to raczej Gulbis obniżył loty. Brak mu ogrania, wątpię by w swoim drugim meczu na hardzie akurat już się rozkręcił. Myślę, że Nalbi będąc w gazie i rytmie meczowym skarci dzisiaj Szweda.

artur_90 0

artur_90

Użytkownik
David Nalbandian - Robin Soderling ✅
Kurs: 1.83
Myślę, że po takim kursie warto spróbować zagrać triumfatora z Waszyngtonu. Po pierwsze dyspozycja, po drugie H2H: 5-1 na korzyść Argentyńczyka. Nalbandian lubi grac z zawodnikami, którzy posyłają mocne piłki. Trzy, cztery uderzenia z głębi kortu, przyśpieszenie, dwa mocne forehandy Davida i punkt. Ponadto, liczę na wysoki % pierwszego podania. Obawy? Na pewno zmęczenie, z którym Argentyńczyk będzie musiał sobie poradzić i chwilowe utraty koncentracji, na które skarży się na konferencjach prasowych. A Szwed? W pierwszej rundzie trzysetowy pojedynek z Ernestem Gulbisem. Widziałem tylko urywki, słyszałem, że Łotysz mocno obniżył loty w drugim i trzecim secie, a Robin dobrze trzymał serwis i kończył z forehandu. Jest to dopiero jego drugi pojedynek na kortach twardych po okresie gry na cegle i trawie. Jakie to ma znaczenie, widzieliśmy wczoraj w meczu Nadala, który w pierwszym secie męczył i siebie i kibiców niewymuszonymi błędami. C&#39;mon David!
Nikolay Davydenko - Jeremy Chardy ✅
Kurs: 2.62
Jeremy, w pierwszej rundzie, wyeliminował w trzysetowym pojedynku finalistę z ubiegłego tygodnia, M. Baghdadisa. Wczoraj wygrał, wydawałoby się, przegrany pojedynek z F. Verdasco. Drugi set 4-5 i serwis Hiszpana. 0-40, 30-40 i przełamanie. Później nieźle w tie i wygrany trzeci set do 2. Taki powrót do meczu pozostaje w pamięci i niewątpliwie sprawia, że zawodnik czuje się pewniejszy na korcie. Liczę dzisiaj na bez kompleksową i dobrą grę. Na mocny serwis i małą liczbę UE. Przeciwnik? Stary, dobry Rosjanin. Zawodnik jak najbardziej do ogrania. Ostatnie porażki z Gimeno-Traverem, Golubevem, i Chelą nie mogą być dziełem przypadku. Davydenko jest w słabej dyspozycji, męczy się i przegrywa z zawodnikami o mniejszych umiejętnościach. W związku z czym, liczę na jego porażkę. Jeśli Francuz nie wykorzysta takiej szansy i nie awansuje do ćwierćfinału, będę mocno zawiedziony.
Bet 365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom