???? Medvedev D. - Haase R.
Haase R. ::: 1,75 ::: 1/3
Jakoś Holender dobrze mi się kojarzy z trawą. Jest o wiele bardziej doświadczony niż jego przeciwnik, w tym roku zagrał już kilka fajnych meczów. Medvedev na pewno jest perspektywicznym zawodnikiem nowego pokolenia, przeszedł tutaj kwalifikacje, jednak jak w większości meczów stawiam na doświadczenie.
Wynik:
2:1
???? Thompson J. - Mannarino A.
Mannarino A. -1 gem ::: 1,72 ::: 1/3
Leworęczny Francuz od 2 sezonów osiąga przyzwoite wyniki na trawie, to jest typowy zawodnik na korty trawiaste i halowe. Co prawda Thompson też nieźle radzi sobie na trawie, jednak jest to nadal na szczeblu niższym niż
ATP. Panów dzieli 6 lat, a Mannarino jest w kwiecie wieku dla sportowca.
Wynik:
0:2
???? Sugita Y. - Tipsarevic J.
Sugita Y. ::: 1,85 ::: 1/3
Tipsarevic kilka lat temu wciągnąłby Sugitę, jednak teraz Serb już tylko dokręca ostatnie śrubki w swojej karierze. Jeszcze na poziomie Challenger coś tam wygrywa, jednak Sugita ostatnio wygrał turniej na trawie, więc to o czymś świadczy. Przykładowo w Barcelonie jako LL, ograł Robredo, Gasqueta i Bustę co jest lekkim szokiem.
Wynik:
1:2
???? Youzhny M. - Kokkinakis T.
???? Brown D. - Kozlov S.
Youzhny M., Brown D. ::: 2,26 ::: 1/3
Rosjanin stary wyga tenisowy już u progu zakończenia kariery. Jego wyniki na trawie od zawsze były dość dobre i na to liczę tym razem. Już w 2001 roku miał bilans 5-3. Kokkinakis to młodziak, męczony przez kontuje, w tym roku rozegrał całe 2 mecze.
Brown nie wiem czemu wygrał Holandię niż
Niemcy, jednak co roku na trawie odnosi dobre wyniki. Kozlov młodziutki, 19 lat dopiero, rocznik 1998. Jednak rok temu na trawie coś tam pokazał, pomimo to liczę na doświadczenie Browna.
Wynik I:
Wynik II:
???? Baghdatis M. - Kohlschreiber P.
Baghdatis M. +1,5 seta ::: 2,02 ::: 1/3
H2H 5:2 i wszystko jasne. Na pewno na Kolbę po 1,30 bym nie zagrał w obecnej sytuacji. Obaj są pod formą, obaj zniszczeni przez kontuzje i latania grania. Ja tu widzę po prostu value w Bagiecie. Myślę, że seta spokojnie urwie, bo widać po ich meczach, że dobrze mu się gra z Niemcem. Z drugiej strony większość spotkań była rozegrana dość dawno.
Wynik:
Krecz
???? Troicki V. - Paire B.
???? Lopez F. - Simon G.
Troicki V., Lopez F. ::: 2,40 ::: 1/3
Troicki na trawie może być groźny to na pewno, 2 sezony temu miał świetny bilans na zielonych kortach 10-4. Myślę, że w tym roku też może napsuć sporo krwi zawodnikom. Jaki jest Paire każdy wie, na pewno w 1 rundach nie opłaca się na niego grać bo często ten Pan ma nonszalanckie podejście do turniejów, tak jak kiedyś w wywiadzie przyznał, na jednym z turniejów w Ameryce Południowej, że nie wiedział nawet na jakiej nawierzchni będą grać... O czymś to świadczy.
W wielkim skrócie to Simon Gilles jest kompletnie bez formy, słaby występ na RG i ogólnie bez zachwytów sezon 2017. Lopez też nie lepiej, jednak trawa tutaj mocno go premiuje. Kto jak kto, ale Lopez ze swoimi slajsami i mocnym podaniem powinien spokojnie wygrać.
Wynik I:
Wynik II:
2:0
???? Mayer F. - Chardy J.
???? Haas T. - Herbert P.
Mayer F. +1,5 seta, Herbert P. +1,5 seta ::: 1,83 ::: 1/3
H2H 0:3 dla Francuza, jednak Chardy różnie w sezonie wypada, powiedziałbym, że nawet słabo i obniżył loty. Mayer za to rok temu po powrocie od długiej kontuzji, zagrał genialne turnieje na trawie, z czego nawet jeden wygrał. Set na własnym podwórku powinien być spokojnie w jego zasięgu.
Haas to już tenisowy emeryt, rencista, bodajże miał z 17 poważnych operacji w karierze, jednak werwy do gry ciągle mu nie brak. Pomimo to nie traktuję go poważnie, bo gra na wybranych turniejach. Niby gra u siebie, jednak Herbert na hali czy trawie może być mocny ze swoim stylem gry.
Wynik I:
Wynik II:
2:1