???? Medvedev D. - Haase R.
Haase R. ::: 1,75 ::: 1/3 

Jakoś  Holender dobrze mi się kojarzy z trawą. Jest o wiele bardziej   doświadczony niż jego przeciwnik, w tym roku zagrał już kilka fajnych   meczów. Medvedev na pewno jest perspektywicznym zawodnikiem nowego   pokolenia, przeszedł tutaj kwalifikacje, jednak jak w większości meczów   stawiam na doświadczenie. 
Wynik: 
2:1
???? Thompson J. - Mannarino A.
Mannarino A. -1 gem ::: 1,72 ::: 1/3 

Leworęczny  Francuz od 2 sezonów osiąga przyzwoite wyniki na trawie, to  jest typowy  zawodnik na korty trawiaste i halowe. Co prawda Thompson  też nieźle  radzi sobie na trawie, jednak jest to nadal na szczeblu  niższym niż 
ATP.  Panów dzieli 6 lat, a Mannarino jest w kwiecie wieku  dla sportowca. 
Wynik: 
0:2
???? Sugita Y. - Tipsarevic J.
Sugita Y. ::: 1,85 ::: 1/3 

Tipsarevic  kilka lat temu wciągnąłby Sugitę, jednak teraz Serb już  tylko dokręca  ostatnie śrubki w swojej karierze. Jeszcze na poziomie  Challenger coś  tam wygrywa, jednak Sugita ostatnio wygrał turniej na  trawie, więc to o  czymś świadczy. Przykładowo w Barcelonie jako LL,  ograł Robredo,  Gasqueta i Bustę co jest lekkim szokiem. 
Wynik: 
1:2
???? Youzhny M. - Kokkinakis T.
???? Brown D. - Kozlov S.               
Youzhny M., Brown D. ::: 2,26 ::: 1/3 

Rosjanin  stary wyga tenisowy już u progu zakończenia kariery. Jego  wyniki na  trawie od zawsze były dość dobre i na to liczę tym razem. Już  w 2001  roku miał bilans 5-3. Kokkinakis to młodziak, męczony przez  kontuje, w  tym roku rozegrał całe 2 mecze. 
Brown nie wiem czemu  wygrał Holandię niż 
Niemcy, jednak co roku na  trawie odnosi dobre  wyniki. Kozlov młodziutki, 19 lat dopiero, rocznik  1998. Jednak rok temu  na trawie coś tam pokazał, pomimo to liczę na  doświadczenie Browna. 
Wynik I:
Wynik II:  
???? Baghdatis M. - Kohlschreiber P.
Baghdatis M. +1,5 seta ::: 2,02 ::: 1/3 
H2H  5:2 i wszystko jasne. Na pewno na Kolbę po 1,30 bym nie zagrał w   obecnej sytuacji. Obaj są pod formą, obaj zniszczeni przez kontuzje i   latania grania. Ja tu widzę po prostu value w Bagiecie. Myślę, że seta   spokojnie urwie, bo widać po ich meczach, że dobrze mu się gra z   Niemcem. Z drugiej strony większość spotkań była rozegrana dość dawno. 
Wynik: 
Krecz
???? Troicki V. - Paire B.
???? Lopez F. - Simon G. 
Troicki V., Lopez F. ::: 2,40 ::: 1/3 

Troicki  na trawie może być groźny to na pewno, 2 sezony temu miał  świetny  bilans na zielonych kortach 10-4. Myślę, że w tym roku też może  napsuć  sporo krwi zawodnikom. Jaki jest Paire każdy wie, na pewno w 1  rundach  nie opłaca się na niego grać bo często ten Pan ma nonszalanckie   podejście do turniejów, tak jak kiedyś w wywiadzie przyznał, na jednym  z  turniejów w Ameryce Południowej, że nie wiedział nawet na jakiej   nawierzchni będą grać... O czymś to świadczy. 
W  wielkim skrócie to Simon Gilles jest kompletnie bez formy, słaby  występ  na RG i ogólnie bez zachwytów sezon 2017. Lopez też nie lepiej,  jednak  trawa tutaj mocno go premiuje. Kto jak kto, ale Lopez ze swoimi  slajsami  i mocnym podaniem powinien spokojnie wygrać. 
Wynik I: 
Wynik II: 
2:0
???? Mayer F. - Chardy J.
???? Haas T. - Herbert P.  
Mayer F. +1,5 seta, Herbert P. +1,5 seta ::: 1,83 ::: 1/3 

H2H  0:3 dla Francuza, jednak Chardy różnie w sezonie wypada,  powiedziałbym,  że nawet słabo i obniżył loty. Mayer za to rok temu po  powrocie od  długiej kontuzji, zagrał genialne turnieje na trawie, z  czego nawet  jeden wygrał. Set na własnym podwórku powinien być  spokojnie w jego  zasięgu.  
Haas to już tenisowy emeryt, rencista,  bodajże miał z 17 poważnych  operacji w karierze, jednak werwy do gry  ciągle mu nie brak. Pomimo to  nie traktuję go poważnie, bo gra na  wybranych turniejach. Niby gra u  siebie, jednak Herbert na hali czy  trawie może być mocny ze swoim  stylem gry. 
Wynik I: 
Wynik II: 
2:1