???? Hanfmann Y. - Zverev M.
???? Struff J-L. - Pouille L.
Zverev M., Pouille L. ::: 2,00 ::: 1/3
Hanfmann niby gra u siebie, 3 mecze za sobą, ale jest to zawodnik z +250 rankingu. Do tego Zverev od 2016 roku wskoczył na jakiś wyższy poziom gry. Świadczy o tym chociażby ostatnio finał w Genevie przed Roland Garrosem.
Struff u siebie na pewno powalczy, ma już zresztą pierwszy mecz za sobą, ale zagra dzisiaj z jednym bardziej perspektywicznych graczy. Lucas to solidny zawodnik, ale zdarzają mu się nieoczekiwane wpadki jak większości młodym zawodnikom. Stawiam na niego bo wydaje mi się po prostu lepszym graczem. H2H 1:1 z lat
Wynik I:
0:2
Wynik II:
1:2
???? Johnson S. - Kohlschreiber P.
???? Mahut N. - Benneteau J.
Kohlschreiber P., Mahut N. ::: 2,01 ::: 1/3
Kolba gra u siebie, jest to uniwersalny zawodnik na każdą nawierzchnię. Najbardziej martwi mnie w tym typie, że kursy spadły prawie o 0,2 co jest złym znakiem bo takie masówki różnie się kończą. Johnson w 1 rundzie męczył się i prawie odpadł z młodym 21-letnim Martererem.
O Mahucie nie ma sensu więcej pisać, uwielbia ten turniej, gra tutaj co roku genialnie. Benneteau gra na pograniczu Challenger, trafił jako LL. Powoli odcina kupony, do tego H2H 5:2 z bardzo odległych czasów.
Wynik I:
Wynik II:
???? Mannarino A. - Zverev A.
Mannarino A. +3,5 gema ::: 1,88 ::: 1/3
Mannarino A. +1,5 seta ::: 2,02 ::: 1/3
Zverev bardzo mocny zawodnik, tuż obok Thiema, Kyrgiosa i Pouille mogą za kilka lat rządzić w
ATP, jednak Niemiec mnie tutaj zaskoczył. Wygrał Rzym, opadł w 1 rundzie na RG, a teraz zamiast Niemiec wybrał Holandię. Mannarino w 1 rundzie zagrał bardzo dobry mecz, do tego potrafi grać na trawie, jest leworęczny itd. Może tutaj namieszać w mojej opinii.
Wynik:
???? Seppi A. - Muller G.
???? Bedene A. - Escobedo E.
Muller G., Bedene A. ::: 2,16 ::: 1/3
Muller rok temu na trawie miał bilans 13-5, a w Holandii zagrał w samym finale. H2H 3:3, ale Seppi w tym sezonie gra mocno poniżej oczekiwać. Może coś tam powalczy, ale jak Mullerowi będzie wchodził jego mocny serwis to raczej nie prędko go przełamie Włoch. Jedynie może liczyć wtedy na jakiś cud w tie-breaku.
Bedene grał dokładnie rok temu z Escobedo na tym turnieju, wygrał 2:0. Na to samo liczę i tym razem, bo jednak doświadczenie powinno tutaj zrobić swoje, a po drugie to Bedene całkiem niezły sezon rozgrywa. Pokonanie w 1 rundzie Istomina o tym chociażby świadczy.
Wynik I:
Wynik II:
2:0