Becker - Ram
typ: 1 @ 1.78
Unibet
Wystarczy już tego dobrego dla Rama. Solidny Niemiec ukształtowany w amerykańskim stylu powinien wyjść z tej pary zwycięsko.
Meczu Rama z Tomiciem nie widziałem ale ostatnimi czasy za dużo jest kombinowania niż czystej gry i kto wie czy tak nie miało być. Pierwszy set wyrównany, w typach na
live ludzie podają, że mimo wszytsko Tomic powalczy, a ten oddaje drugiego praktycznie bez walki wygrywając tylko jednego gema. Już Marchenko miał wyeliminować Amerykanina z turnieju, ale jednak jego chimeryczność nie pozwoliła mu na to. Podsumowując - wyniki Rajeeva nie przemawiają do mnie.
Inaczej jest z Beckerem. Pokonał w niedalekiej przeszłości Millmana który moim zdaniem jest w bardzo dobrej dyspozycji a dzięki temu można mieć pewne odniesie co do dyspozycji jego przeciwników w tym właśnie Beckera. Ktoś powie - przegrał z Fritzem, ale turniej w Memphis wyszedł młodemu Amerykaninowi bardzo dobrze i nie pokonał po drodze byle kogo zaś w finale powalczył z Nishikorim.
Mecz Banjamina z Johnsonem to również walka do samego końca. Każdy wie że Steve ma trochę siły w łapie a to pokazuje że technicznie Niemiec jest dobrze przygotowany.
Osobiście widzę w tym pojedynku wygraną Bernarda. Jest on moim zdaniem bardziej solidny i powinno to wyjść podczas spotkania.
Gimeno-Traver - Pella
typ: 2 @ 1.40
Unibet
Daniela nie powinno być tak wysoko w turnieju. @SHAKAL pokazał grafikę jego ścieżki i widać że jego przeciwnicy zmuszeni byli kreczować. Miał na tapecie Mathieu, Monaco i Fogniniego i gdyby któryś z nich był w pełni sprawny, to Hiszpana dawno nie byłoby w turnieju. Do tej pory marnie wyglądają jego wyniki. W RIO tylko jedno czyste zwycięstwo z Clezarem przy dwóch bardzo znaczących Pelli. Przy okazji jego pojedynku z Giraldo wspominałem że nie będzie to dla Santiago łatwy mecz. Przewidywałem over gemowy ale jednak się myliłem. Guido poradził sobie bardzo dobrze wygrywając drugiego seta do zera. To robi wrażenie i pokazuje że jest w dobrej dyspozycji. Nie inaczej powinno być i dziś. Według mnie szczęście Gimeno dzisiaj się skończy.
Goffin - Berdych
over 22.5 @ 2.00 Bet365
Pisano już przy okazji meczu Czecha z Zverevem, że nie będzie to spacerek dla Tomka. I tak też było. Rozegrali oni bowiem trzy sety i myślę że i dziś zobaczymy coś podobnego. Goffin jest w bardzo dobrej dyspozycji. Na AO wygrana z Thiemem, wcześniej z Dzumhurem, Stachovskym, porażka dopiero z Federerem. Teraz szybka wygrana z Chungien i "trening" z Mischą Zverevem który skreczował po pierwszym secie przegranym do 1nego.
Tym samym również i dziś liczę na wyrównany pojedynek i walkę do samego końca.
e: jak już wspominano o zbliżających się turniejach to w warto dodać, że za niedługo Dubaj a tam Berdych notował w ostatnich latach bardzo dobre wyniki - trzy lata temu finał, dwa lata temu finał, rok temu półfinał.
Thiem - Ferrer
over 22.5 @ 1.88
Unibet
Początkowo chodziło mi po głowie zwycięstwo Thiema jednak doszedłem do wniosku że over jest tu bardziej prawdopodobny. Każdy widzi jak radzą sobie obaj zawodnicy. Wygrana Thiema w Buenos Aires, tutaj już dwa zwycięstwa z Andujarem i Schwartzmanem zakończone w dwóch setach.
Ferrer nieco słabiej - kłopoty przy swoim podaniu z Jarrym oraz oddany set z Ramosem tylko umacnia mnie w przekonaniu że nie zobaczymy w tym meczu szybkiego zwycięstwa któregoś z tych panów.
Kyrgios - Gasquet
typ: over 22.5 @ 1.72 Bet365 / over 23.5 @ 1.94
Unibet
Trzy sety - taki widzę scenariusz tego wyrównanego pojedynku. Wiele zostało już napisane na temat tego meczu. Nie widzę tu jasnego faworyta. Może nieco bardziej przychylny byłbym ku Nickowi z uwagi na powrót po kontuzji Francuza, ale jednak i on ma czasami odchyły które mogą zostać wykorzystane przez Ryśka notabene gospodarza co też działa na psychikę.
Nadal - Dolgopolov
typ: over 20.5 @ 1.72 Bet365 / over 21.5 @ 1.98
Unibet zwrot
Jeśli Ukrainiec nie podpali się zbytnio, będzie racjonalnie myślał i wyciągał szybkie wnioski na korcie, to czeka nas wyrównany, może nawet trzysetowy pojedynek. Nadal nie jest w znakomitej formie. Daje się łamać, broni wielu BP i tu jest szansa dla Olka na szukanie zwycięstwa. Potrafił Verdasco na AO, potrafił Thiem w Buenos Aires to i czemu mielibyśmy dziś stawiać na pewne zwycięstwo Hiszpana przy dobrze prezentującym się Dolgopolovie.
e:
Wawrinka - Paire
typ: under 22.5 @ 1.77
Unibet
Stasiu nie powinien mieć problemów z wyeliminowaniem Benoita. Ten drugi wydaje się dopiero szukać optymalnej dyspozycji ale na ten moment nie przewiduje u niego nadprzyrodzonych mocy. Wawrinka ma za sobą już ten pierwszy, dziewiczy mecz. Pisałem przy okazji pojedynku ze Stakhovskym że będzie to dłuższy mecz i tak też było. Teraz pora na szybsze rozwiązanie sprawy. W półfinale czeka już Cilic więc Szwajcarowi ni jak pasuje się dziś męczyć z Paire'm.
Dość niedawno spotkali się w Chennai gdzie w dwóch setach (6:3, 6:4) górą był Wawrinka. Wtedy główna linia wynosiła 21.5 gema. Dziś mamy o jeden gem więcej więc myślę że warto w to wejść.
Mannarino - Dimitrov
typ: +1.5 set @ 2.04
Unibet
Chyba zgodzę się ponownie z @Shakalem. Dodatkowo zauważyłem zależność, że Grzegorz przed Acapulco nie męczy się zbytnio. Zawsze rozgrywał dwa spotkania w Rotterdamie przed tym turniejem. Dwa lata temu dało mu to zwycięstwo w Meksyku, rok temu było już nieco gorzej. Tutaj rozegra dziś już trzeci mecz. Czy aby na pewno chce dalej obciążać swój organizm... ?
Mannarino opisywałem już przed meczem z Ito. Zrobiłem to bardzo powierzchownie i chyba przeceniłem jego umiejętności. Z Ito miał wprawdzie trochę problemów ale dał radę.
Typ bardziej w sferze kombinowania niż racjonalnego myślenia ale tak jak już wcześniej pisałem, ostatnimi czasy jest tego pełno i warto mieć wszystko za uwadze. Nie wchodzę w over gemowy bo nie widzę w tym meczu tie breaka a jeśli mają rzeczywiście zagrać dłuższy mecz to korzystniejszym kursem jest właśnie ten przy moim typie na wygranego seta Francuza.