>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Monte-Carlo 13-20.04.2014

Status
Zamknięty.
galacticer07 25

galacticer07

Użytkownik
???? Kubot L. / Lindstedt R. - Bopanna R. / Qureshi A. U. H.
Bopanna R. / Qureshi A. U. H. @ 1.70

Co tu dużo mówić. Kubot ze swoim partnerem grają po raz pierwszy na cegle. Natomiast ich przeciwnicy specjalizują się w grze na tej nawierzchni. Po za tym ich rywale i tak są o klasę lepsi i według mnie można spróbować w ich kierunku, bo warto.

( 3:6 0:6 ) jak mówił klasyk: do jednej bramki ???? ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Wawrinka-Cilic 1 @1.5
Wawrinka swietnie gral tutaj w dowch ostatnich edycjach, meldujac sie w cwiercfinale i polfinale, gdzie nacisnal nawet roche Nadala. W Miami i IW bylo troche gorzej u Szwjacara, ale po wygraniu Autsralian Open jeszcze chyba nie do konca minela euforia. Teraz wracamy na cegle i licze ze Wawrinka pokaze jednak swoja wyzszosc nad Chorwatem, ktory tez po powrocie z zawieszenia prezentuje sie bardzo dobrze. Opieram sie wiec na wiekszej klasie Szwajcara do takiej gry w moim odczuciu. Na pewno jezlei Wawrinka zagra na podobnym poziomie co dwa ostatnie lata w Monte Carlo to smialo powienien wygrac.

Otrzymane punkty reputacji: +36
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Wawrinka-Almagro 1 @1.44
Co prawda nie bylo chyba transmisji ze meczu Almagro z Mahutem, ale i tak postawie w ten sposob. Powody generalnie te co wyzej. Wawrinka naprawde swietnie ostatnie dwie edycje turnieju w Monte Carlo. Dzis sprzatnal w 45 minut Cilica (chociaz nie jest to jakis wybitny wykladnik gdyz Wawrinka demolowal, ale wykazac sie nie mogl na tle rywala). Szwajcar wygladal pewien siebie, wrecz nawet nonszalancko czasami. Almagro oczywiscie swietny zawodnik, ale Hiszpan w Monte Carlo jakos nie zaistnial nigdy wybitnie. Nawet pod wzgledem punktowym ten wystep dla Wawrinki ma wieksze znaczenie. Monte Carlo ma tez to do siebie, ze tutejsza cegla jest troche wolniejsza niz w Rzymie czy Barcelonie, a to tez w mojej opinii dzial na korzysc Wawrinki. Twierdze, ze status quo zostanie mniej wiecej utrzymane i dalej zagra Wawrinka.

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Tsonga - Fogini 2 @1.66 bet365
Myślę, że to najrozsądniejszy typ na dzień jutrzejszy. Mimo gorącej głowy włocha upatruję w nim zwycięzcy w tym meczu. Fogini w Monte Carlo prezentuje się całkiem solidnie. Mączka wyraźnie mu sprzyja. Najpierw odprawił Souse a później Bautiste i nie wygląda na to by to miał być koniec. Co do francuza można powiedzieć, że jest &quot;u siebie&quot;. Nieważne. Zarówno w 2014 i 2013 nie jestem przekonany do jego gry i uważam, że dobrze dysponowany Fogini to za wysokie progi dla niego w tym momencie. Najlepszym przykładem na to jest wspomniany przez Aviciego(swoją drogą gratulacje i propsy bo chyba pobiłeś rekord w zyskiwaniu reputacji ???? no i brata pozdrów) sparing gdzie Fogini gładko pokonał Tsonge. Przed wystawieniem kursów wyszedłem z założenia, że wszystko powyżej 1.5 będzie value. Zdanie podtrzymuję.
Wawrinka - Almagro 1 @1.44 bet365(teraz 1.33)
Z ręką na sercu powiem, że w poprzedniej rundzie grałem przeciw Almagro. Inny kontynent, zmęczenie po Houston bla bla(wszyscy wiemy ocb) i upatrywałem wina w Mathieu. Stało się jednak na odwrót i Almagro gładko odprawił naszego doga. Niestety jutro naprzeciw stanie mój ulubiony tenisista. Niemniej jednak nie ma to żadnego wpływu na typ. Kurs niski ale value ogromne. Poza tymi wszystkimi argumentami, które przemawiały przeci Almagro w poprzedniej rundzie trzeba dodać to o czym wspomniał dx2. Mianowicie zabójcza forma Stasia, który rozgromił Cilica. Patrząc na h2h ich ostatnie spotkanie na clayu to Buenos Aires gdzie Wawrinka jako dog (kurs ~2.2) wygrał 2:0
Berdych - Garcia Lopez 2 @5 bet365(teraz 4.5)
Garcia jako dog pokonał dzisiaj Dolgo i zameldował się w następnej rundzie MC. Szczerze powiedziawszy nie widziałem ani meczu ani skrótów jednak oglądałem Berdycha i jest to bardziej bet przeciw niemu poparty dzisiejszym wynikiem hiszpana. Nie oszukujmy się ale na mączce największy atut Berdycha(serwis) mocno traci na wartości. Do tego sama nawierzchnia średnio mu leży. Wczoraj ludzie atakowali Tursunova nie tylko ze względu na kurs ale i fakt, że mógł odprawić Berdycha. Nie udało się ale mogło. Po prostu zawiodła głowa, która u czecha też szwankuje. Do tego dochodzi fakt, że go nie lubię i tyle.

Pozdrawiam i życzę wygranych

//oczywiście, że to Włoch ????

Otrzymane punkty reputacji: +18
pato210 3,9K

pato210

Użytkownik
Tsonga - Fognini
Tsonga @2,10
✅

Co to sie porobiło żeby faworytem meczu był szalony Włoch, ale według mnie zwycięski z kortu zejdzie Tsonga, niby w pierwszym meczu nie zagrał dobrze zeby nie powiedzieć ze był to jeden z gorszych meczy Tsongi od lat ale i tak miał przebłyski świetnych zagrań. Natomiast Fognini męczy się strasznie w każdym meczu jego rywale nie byli zbyt mocni a każdy z tych meczy był mega trudny sporo razy został juz połamany a przy dobrym serwisie Jo nie będzie łatwo trzymać swojego podania i łamać rywala. Dlatego właśnie stawiam ten typ po takim kursie warto.
Wawrinka - Almagro
Wawrinka @1,44
ZWROT
Stasiu przeszedł dzisiaj jak burza zniszczył Cilicia i to bez najmniejszego wysiłku oddając tylko dwa gemy, grał jak w Australii nie wywalał irytująco w aut grał pewnie przy swoim serwisie. Natomiast Almagro męczył się strasznie z beznadziejnym Mahutem miał troche więcej szczęścia dlatego wygrał ten mecz ale szczęście skonczy się jutro i Szwajcar nie da szans rywalowi.

Otrzymane punkty reputacji: +18
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Trzecia runda turnieju rangi ATP Masters rozgrywanego w malowniczym Monte Carlo. Starcie trzeciej rakiety świata, Stanislasa Wawrinki z Hiszpanem Nicolasem Almagro.
Stanislas Wawrinka w tym sezonie odniósł tylko trzy porażki, jednak były to spotkania w których był zdecydowanym faworytem a schodził z kortu jako przegrany. Anderson, Golubev i Dolgopolov są tegorocznymi pogromcami Szwajcara, który w 2014 roku zdobył swój pierwszy Wielki Szlem. W turniejach ATP nie występował przez prawie cały miesiąc, dwa tygodnie nieudany występ Daviscupowy. Dopiero dzisiaj zaliczył swój pierwszy występ na clayu w tym sezonie, jednak ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Wrócił stary Stan! Świetne spotkanie przeciwko Marinowi Ciliciowi, któemu udało się wygrać zaledwie dwa gemy. Chorwat był bezradny przy takiej grze Wawrinki, wróciła ta lekkość, sądzę, że w Miami i Indian Wells Wawrinka miał problem z przyswojeniem sobie, że jest numerem trzy na świecie i grą pod presją. Jak widać w Monte Carlo, wszystko już jest w najlepszym porządku.
Nicolas Almagro drogę do finału miał bardzo łatwą i trudno ocenić jego grę skoro po drodze pokonał Russella, Socka i otrzymał walkowera od Sama Querreya. Nico po powrocie po kontuzji gra dobrze, jednak bez fajerwerków, potrzebuje przede wszystkim czasu. Brakuje po prostu ogrania.
W Houston Almagro uległ w dwóch setach swojemu rodakowi Fernando Verdasco. Dzisiaj rozgrywał swój pierwszy mecz w księstwie Monaco, w którym jego rywalem był Francuz Nicolas Mahut. Bezbarwne spotkanie w wykonaniu Hiszpana, ostatecznie wygrane w dwóch bardzo zaciętych setach.
Po bilansie pojedynków bezpośrednich widać, że Stan potrafi grać z Nicolasem Almagro. Na dwanaście dotychczasowych spotkań aż dziewięć padło łupem Szwajcara. W zeszłym roku obaj Panowie rozegrali dwa spotkania, które bezproblemowo wygrywał Wawrinka.
Oglądając dzisiejszy mecz Wawrinki i niedzielny Almagro decyduję się na typ przeciwko Hiszpanowi, który nadal jest daleko od swojej normalnej dyspozycji. Wawrinka za to mnie dzisiaj przekonał dobrą grą i to jemu zaufam.
Wawrinka @ 1,40 Bet365
Druga runda turnieju rangi ATP Masters rozgrywanego w Monte Carlo. Starcie chyba najstarszej pary w tourze Nestora i Zimonjica, których rywalami będą nasi rodacy - Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski.
Daniel i Nenad po rocznej przerwie wrócili do wspólnej gry, która w tym sezonie przynosi dobre wyniki - wygrany turniej w Sydney, półfinał Australian Open, finał turnieju w Dubaju to najlepsze wyniki tych Panów. Na mączce są prawdziwymi niszczycielami - przez trzy sezony wspólnej gry wygrali aż osiem turniejów rozgrywanych na clayu, co jest świetnym wynikiem. Zaliczają się do tego turnieje Roland Garros czy Mastersy w Madrycie, Monte Carlo czy Rzymie. Obecny turniej jest dla nich pierwszym w tym sezonie, rozgrywanym na nawierzchni ceglastej.
Fyrstenberg i Matkowski w tym sezonie grają poniżej oczekiwań, poza półfinałem w Rotterdamie odpadają bardzo szybko, męczą się podczas Davis Cupu z młodą parą Draganja/Pavić. Wczoraj w swoim pierwszym, tegorocznym meczu na mączce pokonali parę Granollers/Lopez w dwóch setach. Nie można tego meczu traktować jednak jako wyroczni ponieważ Marcel Granollers w trzecim secie starcia z Grigorem Dimitrovem nabawił się kontuzji i nie był w stanie kontynuować gry na normalnym poziomie.
Daniel i Nenad to legendy gry deblowej, na mączce nie mają sobie równych - przez trzy sezony wspólnej gry wygrali pięćdziesiąt meczy, przegrywając tylko dziesięć co świadczy o ich wspaniałej grze. Dodatkowo Polacy są w bardzo przeciętnej formie co doświadczeni gracze muszą wykorzystać.
Nestor/Zimonjić @ 1,62 SportingBet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Raonic - Robredo
Robredo @1,65 Betsafe // Robredo nie istniał na returnie, za krótko odgrywane backhandy, Tommy nawet nie dał szansy zagotować się Kanadyjczykowi,poza tym,Milos zagrał dobry mecz

Taki kurs na hiszpańskiego lisa biorę z przyjemnością. Tommy wygląda bardzo dobrze w tym turnieju, stracony set z Benneteau (czy jakoś tak) zdaje się być wypadkiem przy pracy - w pierwszej odsłonie Hiszpan miał wiele okazji na przełamanie rywala,jednak nie potrafił ich wykorzystać (*0-40 przy serwisie Francuza na 1. seta). Kolejne dwa sety to już popis gry Robredo,który zaliczył wiele hot-shotów. Raonic nie zachwyca,nie jestem fanem jego tenisa, dla mnie to prosty schemat --serwis--forehand--. Dodatkowym aspektem za typem jest psychika Kanadyjczyka - Milos wybity z transu serwisowego zdaje się głupieć,kiedy return wpada w kort. Hiszpan już podczas turnieju w Miami pokazywał dobrą formę, całkiem niezły mecz z Djokerem. W Houston zaliczył falstart,jednak wg mnie wciąż ma więcej argumentów po swojej stronie.
Federer - Rosol
2:0 @1,25 Betsafe

Może kurs nie powala,ale Roger jest dobrze przygotowany do występów w Monte Carlo. Ze Stepankiem spacerek,ale Czech potrafił popełnić 3 DF w przewadze 40-0.Federer zalicza bardzo dobry sezon, organizatorzy już dawno przyznali mu dziką kartę i widać,że Szwajcar zagrał już wiele godzin na mączce. Kurs może nie powala,ale na podbicie ako zawsze spoko.
Wawrinka - Almagro
Wawrinka @1,31 Betsafe

Ostatnio Stan częściej przynosił mi straty niż zyski,ale tym razem pokuszę się na typ na niego. Dziś baaardzo gładko pokonał Cilica będącego podobno w dobrej formie. Wawrinka już w tamtym sezonie grał wyśmienicie na clayu i wygląda na to,że nie zapomniał jak to się robi. W jego tenisie szczególnie ważną rolę odgrywa timing. Mam wrażenie,jakby Szwajcar nareszcie odnalazł go na tej nawierzchnii. Jak tylko pod kopułą się nie zagotuje,to powinno być dobrze.Dodam również,że Almagro po kontuzjii nie zachwyca.
Ferrer - Dimitrov
Ferrer @1,32 Betsafe
Jak dla mnie Dimitrov nie gra tutaj za dobrze. Proste błędy,dużo UE,stracone sety w roli faworyta. To wszystko nie wygląda obiecująco. Ferrer na clayu to Ferrer w swoim żywiole.Odnoszę wrażenie,jakby Bułgar męczył się na korcie,oddaje wiele punktów za darmo,choć rywale ogórkami na pewno nie byli,to przewiduję koniec turnieju dla Grigoriego.
AKO: @3,57

Otrzymane punkty reputacji: +6
aviciii 516

aviciii

Użytkownik
No to i ja coś skrobnę na jutro, zgadzam się z większością kolegów.

Robredo - Raonic @1 1.61 ⛔⛔⛔
Szkoda, że nie udało mi się jeszcze złapać po kursie 1.72, no ale cóż. Robredo widziałem dzisiaj 2 sety z Benneteau, gra dobrze. Raonic męczył się*z Lu, to nie jest jego nawierzchnia, to nie hard. Szczerze mówiąc, widzę to jutro raczej pewne zwycięstwo Robredo.

Tsonga - Fognini @2 1.66 ⛔⛔⛔
Oglądałem dzisiaj mecz Fogniniego - Bautista i mogło być róznie, w 1 secie strasznie wiało, Fognini dostał nawet krople do oczu. Był zaspany, psuł dużo, głównie z bekhendu. Męczył się, miał 3 setballe, w tie breaku przegrywał 4-2, by wygrać 8-6. Bautiście brakło lepszego serwisu i więcej winnerów i mogło się skończyć inaczej. Z kolei Tsonga też gdyby nie widownia, mógł polec przeciwko Kohlschreiberowi. Jutro myślę, że Fognini zagra dobry mecz, potrafi trzymać piłkę i zagrać winnera, to na Tsongę wystarczy, zwłaszcza dłuższe wymiany.

Wawrinka - Almagro @1 1.33 WALKOWER
Kurs już poszedł z 1.4 na 1.33. Wawrin rozniósł Cilić, nie widziałem meczu, ale wynik robi wrażenie. Almagro męczył się z Mahutem, gdzie ten miał nawet setballa w 1 secie, jeśli Wawrin rzeczywiście w takiej formie to jutro go rozjedzie.

Rosol - Federer @2 1.05 ✅✅✅
Ja tu gram 2:0 na Federera po kursie 1.22. Podziwiam ludzi, którzy dzisiaj grali na Stepanki czy jakieś handi na Stepanka, dobrze liva nie zdążyłem odświeżyć a już było po meczu ???? Roger w formie, widać, że znów się może równać z najlepszymi.

Dimitrov - Ferrer @2 1.3 ✅✅✅
Tutaj gram Ferrera, Dimitrov 2 spotkania i 2-1 z dwoma Hiszpanami, umówmy się średnimi graczami, jutro zmierzy się z Ferrerem, który na mączce czuję się jak ryba w wodzie, myślę, że Ferrer go ogra.

Carreno Busta - Djokovic under 17.5 ✅✅✅
Nie wiem jaki będzie under, ale widziałem dzisiaj Carreno z Monfilsem, miał trochę szczęścia, zagrał udany mecz. Ale Djokovic to co robi to nie mam pytań, Montanes 6-1 6-0. Jutro będzie podobnie.

Berdych - Garcia Lopez @2 ✅✅✅
Brat oglądał sparing Garcii z Rosolem, gdzie Garcia przegrał 7/6 7/5. Nie oglądałem dzisiaj meczu z dolgo, ale Garcia jest w formie, wygrał turniej w Casablance, dobrze gra z tyłu, potrafi serwować wyrzucająco, zagrać volleya. Berdych nie miał*wcale takiej łatwej przeprawy z Tursunovem, dla mniej zdecydowanych warto spróbować handi 2, ja pewnie stawiam i to i to.

ogólnie czarny czwartek dziś...
fognini w 3 secie, wygrał 4 punkty, co on potrafi odwalić to tyle
a robredo w ogóle nie radził sobie z returnem raonicia..

edit; nie widziałem twojego posta kirgassin, ale zgadzam się w 100%.

Otrzymane punkty reputacji: +35
galacticer07 25

galacticer07

Użytkownik
Pierwszy debelek na turniej wszedł także spróbuje coś jeszcze. Ogólnie debel przeważnie wchodzi, nawet po wyższych kursach:
????Cabal / Farah - Benneteau / Roger-Vasselin
Cabal / Farah @ 1.85

Francuzi mają już po turnieju singlowym. Skupią się na deblu, ale według mnie nie wystarczy to na świetnie dysponowanych ostatnio Cabala i Faraha. Kolumbijczycy ostatnio mają chyba ostatnio najlepsze momenty kariery. Pewnie utrzymują serwis i łamią rywali w decydujących fragmentach setów. Ulegli w ostatnim czasie tylko WIELKIM BRACIOM Z KALIFORNII, ale to nie umniejsza ich klasie. Wielką niespodzianką jest gdy braci Bryanowie nie wygrają jakiegoś turnieju, w końcu trenują od drugiego roku życia. Wracając do meczu oboje singlowych deblistów prezentują się nieźle grając razem, ale myślę, że nie wystarczy to na eksportowy duet Cabal/Farah. Jeszcze nigdy mnie nie zawiedli. Polecam.

Każdy + mobilizuje mnie do dalszej pracy ????

mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
Zauważyłem dość ciekawą zależność na turnieju w Monte-Carlo.
W każdym dniu zawodów pada dość mała ilość tie breaków w meczach.
Poniedziałek 1 tie break w meczu Roger Vasselin - Andujar.
Wtorek 3 tie breaki natomiast w środę 4.
Kursy na braki tie breaków w tym turnieju wahają się między 1.1 - 1.8
Spośród dzisiejszych meczy wybrałem następujące w których według mnie nie dojdzie do tie breaka.
Wszystkie zakłady postawione w marathonie.
Fognini, Fabio - Tsonga, Jo-Wilfried Total Tie-breaks 0.5 poniżej kurs 1.65 stawka 4j
Robredo, Tommy - Raonic, Milos Total Tie-breaks 0.5 poniżej kurs 1.74 stawka 3j
Raonic wczoraj męczył się z Lu mógł nawet wygrać pierwszego seta ale nie wykorzystał 3 piłek setowych co doprowadziło do tie breaka.
Wawrinka, Stanislas - Almagro, Nicolas Total Tie-breaks 0.5 poniżej kurs 1.533 stawka 6j
Według mnie zakład bardziej opłacalny niż DW 2:0 po kursie 1.89 albo czysta jedynka po kursie 1.26
Ferrer, David - Dimitrov, Grigor Total Tie-breaks 0.5 poniżej kurs 1.56 stawka 5j

AKO z tych 2 typów kurs 1.5 stawka 10j
Djokovic, Novak - Carreno-Busta, Pablo Total Tie-breaks 0.5 poniżej kurs 1.181
Za DW 2:0 mamy kurs tylko 1.085
Federer, Roger - Rosol, Lukas Total Tie-breaks 0.5 poniżej kurs 1.27
Zakład bardziej opłacalny niż DW 2:0 po kursie 1.2

Otrzymane punkty reputacji: +20
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Tsonga J-W. - Fognini F.
Tsonga J-W. ::: 2,15 ::: Pinnacle ::: 2/10
Powyżej 23 gemów ::: 1,83 ::: Pinnacle ::: 1/10

H2H 2:0 z lat 2011 i 2012, czyli z tego okresu gry gdy Fabio jeszcze nie grał na takim dobrym poziomie. Wczoraj był ostry mass-pick na Włocha... Wygrał, nawet w dwóch setach, ale kto oglądał mecz ten musiał stracić sporo nerwów. Równie dobrze pierwszy set mógł paść łupem Hiszpana czy to przy stanie 5:4 (z przewagą) czy to w tie-breaku.
W drugim secie Bautista-Agut przy swoim gemie serwisowym popełnił kilka żenujących błędów i tak oto skończył się set bez historii. Foginini zaprezentował nam to do czego nas przyzwyczaił już kilka ładnych lat, czyli rzucanie rakietą, dyskusje z sędzią czy granie falami.
Francuzowi zależy na tym turnieju, broni tutaj punktów gdzie rok temu doszedł do półfinału. Warto na pewno jeszcze dodać fakt, że Tsonga również znalazł się rok temu w półfinale French Open. Może w tym sezonie nie jest w wybornej formie, ale z każdym tygodniem powinno być z nim coraz lepiej. W tym meczu na pewno nie stoi na straconej pozycji, obaj są znani z &quot;miękkiej&quot; psychiki. Uważam, że Fabio może mieć w tym meczu sporo problemów z atletycznym Tsongą grającym siłowy tenis.
Wynik: 5:7 6:3 6:0 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
&quot;Masówki&quot; na Foga, Robredo i Wawrinkę ... Hmmm, sam jestem ciekawy jak to się skończy ale wg mnie mogą być dziś &quot;niespodzianki&quot; i wcale takich łatwych meczy Panowie powyżej mogą nie mieć ???? Spadki kursów spore... Radzę przemyśleć jeszcze raz czy warto ????

Tommy Robredo v Milos Raonic (Tie-break w meczu) WYNIK 46 36⛔ ???? i pierwszy pewniak OUT
TYP: TAK
KURS: 2.00
Bet365

W tym spotkaniu zamiast na WIN w jedną lub w drugą stronę proponuję typ na TIE BREAK w meczu. Jak gra Raonic każdy wie i nawet na nawierzchni CLAY nie jest to łatwy grajek do przełamania. Wczoraj z Lu trochę się pomęczył w pierwszym secie ale później dosyć gładko - podobnie zresztą jak Robredo. Jeżeli chodzi o dyspozycję serwisową Kanadyjczyka (co jest kluczowe w jego grze) nie wygląda ona źle - co więcej - wygląda całkiem fajnie. Wczoraj z Lu miał 19 asów więc to na pewno dobry prognostyk na dziś ???? Panowie grali ze sobą raz w zeszłym roku i wygrał Raonic 67 63 76. Jak widać mecz był bardzo zacięty z dwoma TIE BREAK&#39;ami. Dziś wg mnie będzie podobnie a po takim kursie chętnie spróbuję opcji z TIE BREAK&#39;iem w meczu.

Jo-Wilfried Tsonga v Fabio Fognini (Liczba setów 2-drogowo) WYNIK 57 63 ... ✅
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 2.25
Bet365

Wg mnie tutaj Tsonga łatwo się nie podda i wątpię aby &quot;psychiczny&quot; Fog wygrał dziś 2:0. Prędzej przegra w takim stosunku udowadniając po raz kolejny jego &quot;formę psychiczną&quot; ???? Zarówno jeden jak i drugi broni tutaj punktów z SF z roku ubiegłego, więc stawka pojedynku spora. Wczorajszy mecz Foga z Bautista to troche komedia, Panowie się łamali jak w WTA. Jeżeli dziś Tsonga złamie serwis Foga to tak łatwo już wg mnie tego nie odda i może to wystarczyć do ugrania seta. Z drugiej strony Fog mimo że pajacuje, to jednak formę ma, na CLAY grać potrafi (w DC pokonał Murraya 3:0!) no ale ten zryty beret ... Tutaj widzę otwartą furtkę dla Tsongi, który aż tak źle z Kohlim nie zagrał, Niemiec po prostu był bardzo skuteczny wykorzystując w 100% szanse na przełamanie serwisu Francuza. Serwisowo Tsonga może i nie błyszczał ale też nie kaleczył - na dobrym, solidnym poziomie. H2H 2:0 pomiędzy Tsongą a Fogiem na korzyść Francuza bez straty seta!
Podsumowując, zamiast grać na WIN w jedną czy drugą stronę (co jest wg mnie ciężkie do typowania) gram na pojedynek 3 setowy, bo wątpię aby jeden gracz aż tak mocno zdominował drugiego. Powinniśmy dziś oglądać zacięty, długi mecz. Kurs na to zdarzenie jak najbardziej mnie zadowala.

Otrzymane punkty reputacji: +1
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
???? Tsonga J-W. - Fognini F.
Tsonga J-W. ::: 2,15 ::: Pinnacle ::: 2/10
Powyżej 23 gemów ::: 1,83 ::: Pinnacle ::: 1/10

H2H 2:0 z lat 2011 i 2012, czyli z tego okresu gry gdy Fabio jeszcze nie grał na takim dobrym poziomie. Wczoraj był ostry mass-pick na Włocha... Wygrał, nawet w dwóch setach, ale kto oglądał mecz ten musiał stracić sporo nerwów. Równie dobrze pierwszy set mógł paść łupem Hiszpana czy to przy stanie 5:4 (z przewagą) czy to w tie-breaku.
W drugim secie Bautista-Agut przy swoim gemie serwisowym popełnił kilka żenujących błędów i tak oto skończył się set bez historii. Foginini zaprezentował nam to do czego nas przyzwyczaił już kilka ładnych lat, czyli rzucanie rakietą, dyskusje z sędzią czy granie falami.
Francuzowi zależy na tym turnieju, broni tutaj punktów gdzie rok temu doszedł do półfinału. Warto na pewno jeszcze dodać fakt, że Tsonga również znalazł się rok temu w półfinale French Open. Może w tym sezonie nie jest w wybornej formie, ale z każdym tygodniem powinno być z nim coraz lepiej. W tym meczu na pewno nie stoi na straconej pozycji, obaj są znani z &quot;miękkiej&quot; psychiki. Uważam, że Fabio może mieć w tym meczu sporo problemów z atletycznym Tsongą grającym siłowy tenis.
Wynik:
no tak Fognini odwalał ale o tym że Tsonga był jedną nogą poza turniejem to nie wspominasz , Filipek miał go na widelcu . To samo wynikiem , co to jest 5-4 i serwis na clayu ? Fognini miał 2-0 w gemach i 3-0 w TB , można gdybać liczy się wynik końcowy seta ;) Fognini bawił się i przypłacił to nerwówką w 1 secie ale Hiszpan nie był nawet blisko żeby w tym meczu mieć szansę na wygraną , nie ugrał nawet seta więc nie mamy o czym gadać . Fognini jak zaczynał grać na 100% to Hiszpana nie było , widać było kolejny raz jak nonszalancki jest Włoch który po wygranym TB rzucił ironiczny uśmiech w stylu ,,wiadomo było że wygram&#39;&#39; .
Piszesz o pkt Francuza , Fabio też broni półfinału . Bautista Agut zagrał solidnie , bardzo regularny , przebijał wszystko i momentami Fognini się gotował . Tsonga w 1 meczu wywalał po autach tak proste piłki że szkoda gadać , tylko dlatego że grał z jedną z największych panienek ATP zawdzięcza awans do następnej rundy .
ja spróbuje Włocha ale za niewielką stawkę bo Tsonga potrafi wygrać z każdym .
Fognini @ 1.72
bet365
Robredo @ 1.61
bet365
Stary wyjadacz kontra Kanadyjskie klonowe drewno ;)
Raonic z Lu walka w 3 setach , Robredo po przegranym 1 secie rozniósł Benka .
Robredo przegrał już raz z Raonicem na clayu , zastanawiam się jak to mogło się stać . Nie ma co się rozpisywać , stawiam na solidnego Hiszpana który swoją regularnością powinien wyrobić sobie sporą przewagę na korcie . Hiszpan w tym sezonie forma bardzo średnia na kortach ziemnych , eliminowali go z kolejnych turniejów Andujar , Mayer , Fognini i Giraldo czyli zawodnicy na tej nawierzchni solidni/dobrzy ale mimo wszystko wszyscy zdecydowanie do ogrania . Dlatego też nie kładę na to spotkanie większych pieniędzy

Y 35

yanusz

Użytkownik
Jo-Wilfried Tsonga (+1.5 Sets) - Fabio Fognini
@1,50

Konsekwentnie brnę przeciwko Włochowi, bo choć to uznany gracz na cegle, to momentami ma takie przestoje w grze, że w głowie się nie mieści. Przedwczoraj powinien przegrać z Sousą, wczoraj zaś znowu przegrywał 3:5 w pierwszym secie, żeby go &quot;jakoś&quot; wyciągnąć na 7:6.
Sory, ale z taką grą, to tu daleko nie zajdzie. Niby wczoraj gładkie by się zdawało zwycięstwo 2:0, ale jeśli Fognini trafi na dobrego zawodnika, to skończy się fart i popłynie.
Takim zawodnikiem może być Tsonga, gracz o nieprzeciętnym serwisie.
Jeśli Włoch nie ogarnie się psychicznie, to nie wierzę, żeby wygrał ten mecz, a już z pewnością nie 2:0.
Stanislas Wawrinka (-1.5 Sets) - Nicolas Almagro
@ 1,83 - zwrot. No to sobie na panu Staszku dziś nie zarobimy, bo Hiszpan oddał mecz walkowerem.
Wawrinka w końcu zatrybił. Rozniósł w pył Cilicia, a wiadomo powszechnie, że jak Stasiek wejdzie na właściwe tory, to można go postawić na równi z Djoko, Federerem, czy Nadalem. Z tym, że na w/w trójkę kursy w zasadzie (z kim by nie grali) nigdy nie przekraczają 1,10, a na Wawrinkę jeszcze wczoraj było 1,50-1,60.
Dziś już o takich kursach można pomarzyć, bo zaczynają schodzić poniżej 1,30.
Ale uważam, że nawet po takim kursie można uznać to za Value, tym bardziej, że Almagro niczego wczoraj nie pokazał. Męczył się straszliwie z Mahutem, a mnie (ponieważ postawiłem na 2:0 dla Hiszpana w tym meczu) przyprawił prawie o zawał.
Dziś typuję za to 2:0 dla Szwajcara.

Otrzymane punkty reputacji: +3
type-man 458

type-man

Użytkownik
Tsonga vs Fogini
Typ: Over 2,5 seta @2,25 bet365 ✅✅✅ Tsonga 2:1
Myślę, że himerycznośc włocha zadecydowała o wyniku. Uważam, że grał lepiej od Tsongi, w drugim secie przeważał po czym po niewykorzystanych break-pointach psycha zaszwankowała... zgodnie z przewidywaniami

Widzę, że co do zwycięzcy zdania są podzielone. Ja również tak jak niektórzy uważam, że to jest klasyczny no bet. Stawianie na Foginiego po kursach niższych niż 1,80 uważam za bardzo ryzykowne. Dlaczego?? To gracz himeryczny, podobnie zresztą jak Dolgopolov i Monfils których już w turnieju nie ma pomimo tego, że byli dużo bardziej wyraźnymi faworytami swoich pojedynków. Zarówno Włoch jak i Francuz mają przestoje w grze. Tsonga 3 sety z Kohlschreiberem, Fogini z Souzą oraz prawie 3 sety z Bautistą. Moim zdaniem to spotkanie może wygrać zarówno francuz jak i włoch, typowania zwycięzcy się nie podejmuje ale uważam że na 2 setach w tym spotkaniu się nie skończy.

Otrzymane punkty reputacji: +3
W 181

wyar

Użytkownik
no tak Fognini odwalał ale o tym że Tsonga był jedną nogą poza turniejem to nie wspominasz , Filipek miał go na widelcu . To samo wynikiem , co to jest 5-4 i serwis na clayu ? Fognini miał 2-0 w gemach i 3-0 w TB , można gdybać liczy się wynik końcowy seta ;) Fognini bawił się i przypłacił to nerwówką w 1 secie ale Hiszpan nie był nawet blisko żeby w tym meczu mieć szansę na wygraną , nie ugrał nawet seta więc nie mamy o czym gadać . Fognini jak zaczynał grać na 100% to Hiszpana nie było , widać było kolejny raz jak nonszalancki jest Włoch który po wygranym TB rzucił ironiczny uśmiech w stylu ,,wiadomo było że wygram&#39;&#39; .
Piszesz o pkt Francuza , Fabio też broni półfinału . Bautista Agut zagrał solidnie , bardzo regularny , przebijał wszystko i momentami Fognini się gotował . Tsonga w 1 meczu wywalał po autach tak proste piłki że szkoda gadać , tylko dlatego że grał z jedną z największych panienek ATP zawdzięcza awans do następnej rundy .
ja spróbuje Włocha ale za niewielką stawkę bo Tsonga potrafi wygrać z każdym .
Zgadzam sie z Maroonem,ja tez podobnie to widzialem i widze. Fabio nie staral sie zmeczyc,a i tak awansowal (z calym szacunkiem dla Bautisty).
Spora liczba z nas b. czesto popelnia oczywisty,jak sie wydaje,blad percepcji. Po pierwsze czesto oczekujemy,ze kazdy zawodnik podejdzie z tym samym poziomem koncentracji do gry w kazdej rundzie - i stad czesto oceniamy gre jakiegos gracza w poczatkowej fazie jako &quot;slaba&quot;,&quot;fatalna&quot;,itd.,itp. Tymczasem w nastepnych rundach tenista kogos ogra i juz za chwile piejemy peany na jego czesc. Przeciez wiadomo,ze tenisisci musza poczuc nawierzchnie,pograc czesto specjalnie mocne pilki (nazywamy to &quot;wyrzucaniem wszystkiego w aut&quot; ) po to,aby wiedziec,na jaka sile i jaka rotacje moze sobie pozwolic,gdy bedzie sie potykal z - jego zdaniem - silniejszym przeciwnikiem. Nie zawsze to oznacza slaba forme. kazdy,kto trzymal rakiete kilka razy w reku zdaje sobie z tego sprawe.
Po wynikach na tej nawierzchni,formie z tego i poprzedniego sezonu, stawiam na Fabio.Szybko,bo juz rozgrzewka.Powodzenia.
No trudno,tym razem Fabio postanowil sie obrazic :)

Otrzymane punkty reputacji: +4
baku996 69

baku996

Użytkownik
Witam wszystkich ???? dziś poraz pierwszy ja dodam swój typ w tenisie, owszem nie interesuję się nim za bardzo, ale bardzo dużo razy obesrwowałem gry na live takich typów jak chcę wam dziś zaproponować a mianowicie
Carreno-Busta - Djokowic Novak over 17.5 gema
kurs 2.2 Unibet
Według mnie typ jak najbardziej do grania, kurs bardzo zachęca. Bjokowic nie przegrał ostatnio żadnego spotkania i myślę że i dziś powalczy chociażby o te 6 gemów ????

Z 0

ziolek500

Użytkownik
Witam, to mój pierwszy post na tym forum ????

Stanislas Wawrinka (-4,5 gema)
- Nicolas Almagro WALKOWER
@ 2.10 bet365
Czy na podstawie wczorajszego meczu z Ciliciem można ocenić formę Stasia? I tak i nie. Cały mecz zdominował, w odniesieniu do przebiegu całego spotkania to na początku 2 seta popełnił ze dwa, trzy mało znaczące błędy, mało wyrzucał poza kort i grał dobre kątowe piłki. Nicolas Almagro jest zawodnikiem, który wyjątkowo &quot;leży&quot; Wawrince, a warto podkreślić, że na clay&#39;u nie jest to &quot;cienki bolek&quot;. W 4 ostatnich spotkaniach (w tym zeszła edycja turnieju w Monte Carlo) Wawrinka pokonywał Almagro po raczej jednostronnych pojedynkach. Myślę, że linia -4,5 gema wystawiona w bet365 nie jest wygórowana, i bez problemu powinna zostać pokryta.
Edit: I po meczu ????

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
A ja spróbuję nieco pod wiatr i przeciwko bitym faworytom ????

Rafael Nadal v Andreas Seppi (Liczba setów 2-drogowo) WYNIK 61 63 ⛔
KURS: 7.50
Bet365

mecz przegrany już w szatni - zero walki u Włocha ;/

Czy Nadal jest w takiej dyspozycji żeby niszczyć rywali ? No niekoniecznie!! Seppi potrafi na CLAY zagrać kapitalne spotkanie. Tutaj na rozkładzie już Youzhny oraz Andujar, a więc solidni zawodnicy. Przy odrobinie szczęścia Włoch może pokusić się o powalczenie z Nadalem a może i o urwanie seta. Meczu Nadala z Gabą nie widziałem ale &quot;2nd Serve Points Won&quot; na poziomie 23% u Nadala może dawać powody do zastanowienia. Ba! Dwukrotnie Gaba łamał serwis Nadala, więc skoro on potrafił powalczyć to Seppi tymbardziej może coś tam ugrać. KURS kosmiczny na to zdarzenie ale ja próbuje.

===================================================================

Lukas Rosol v Roger Federer (Liczba setów 2-drogowo) WYNIK ?
KURS: 5.00
Bet365

Rosol w gazie jest groźny dla każdego w ATP. Przekonał się choćby o tym Nadal na Wimbledonie w 2012. Owszem ktoś może powiedzieć, że to był jednorazowy wystrzał, no ale jednak pokonanie Nadala na Wielkim Szlemie to wg mnie spore osiągnięcie. Wielu tutaj podkreślało kapitalną grę Fedexa z Stepankiem, no ale nie oszukujmy się, Radek najlepsze lata w singlu ma raczej za sobą mimo iż w rankingu jeszcze się jakoś trzyma. Rosol tutaj szybciutkie dwa mecze z Donskoyem i Llodrą bez większych problemów. Jeżeli utrzyma ten poziom gry to jak najbardziej jest w stanie powalczyć z Fedexem. Kurs też bardzo wysoki na to zdarzenie, bo masówka poszła na Fedexa i wcale mnie to nie dziwi, ale ja preferuję zagrać spory kurs z szansą na powodzenie niż sraczkować przy 1.05 ???? Na Fogu i Robredo dziś sporo osób popłynęło - pytanie czy to koniec &quot;niespodzianek&quot; ? ????

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Tak porównuj k...a porażkę Robredo i Fogniniego (na których kursy oscylowały w granicach 1.70 - 1.80) do straconych setów przez Nadala i Federera ???? .
Szczególnie &quot;zabawna&quot; analiza do meczu Rosola. Mega drewno i kłoda Rosol, który nie ma zielonego pojęcia jak się gra na mączce ma urywać sety z Federerem? Kolo, ledwie dwa miesiące temu oni grali na nawierzchni na której Czech teoretycznie miał jakieś atuty i zdołał ugrać 4 gemy ????
Mączka w Monte Carlo to prawdopodobni najwolniejsza nawierzchnia ze wszystkich bardziej znaczących turniejów ATP. Piłka tutaj prawie się zakopuje, zresztą tutaj kapitalnym przykładem jest wynik Stepanka z Karlovicem, pokazuje to wyraźnie, że nawet najlepsi serwismani nie mają tutaj szans wygrywać punktów serwisem, bo jest po prostu za wolno. Więc grając tutaj na Rosola, liczymy, że będzie ogrywał Federera na wymianach, co jest kompletnym absurdem.
&quot;bo masówka poszła na Fedexa&quot; ????
Federer -5.5 (1.81) Pinnacle ✅
O typie na Seppiego z Nadalem się wspominam, bo nawet nie ma co komentować.

Otrzymane punkty reputacji: +21
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom