>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Monte-Carlo 13-20.04.2014

Status
Zamknięty.
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Przeczytalem prawie, ze cala obszerna strone na temat dyskusji dotyczacej meczu Federera z Tsonga i nie wiem jaki jest sens grania czystej wygranej Federera za marne 1.25. Sama obszerna dyskusja juz sugeruje, ze zdania sa podzielone. Rownie dobrze mozna napisac esej dlaczego grac na Tsonge, a nie na sile bronic swojego zdania. Tez moge napisac, ze Tsonga wygra, bo ostatnio ogral Federera 3-0 na French Open, mozna napisac ze dla Tsongi jest to wazny wystep pod katem obrony punktow w tym tygodniu, poniewaz Francuz byl polfinalsita w Monte Carlo w ubieglym sezonie. W koncu w nastepnej rundzie bedzie czekac na 99% Noval Djokovic, wiec jak zwykle zastanawiam sie czy Federer bedzie sie w ogole do tego meczu pchac, poniewaz Szwajcar decyduje podejmowac sie ostatnimi czasy rywalizacje z Djokovicem i Nadalem tylko i wylacznie wtedy kiedy forma zwyzkuje, a tutaj Federer bedzie na straconej pozycji jutro. Poza tym rozumiem, ze panuje glupie przekonanie, ze jak ktos wygrywa ledwo co mecz kilkoma pilkami to gra zle i jest od razu stoi na przegranej pozycji z rywalem, ktory wygrac w granicach 6-2 6-2, co jest absolutnie przekonaniem blednym i tutaj moge posluzyc cala gama przykladow, kiedy ten gracz bedacy wczesniej na wylocie &quot;latwo ogrywa&quot; pozniej tego rywala, ktory wygrywal wysoko. Jak ktos kiedys madrze powiedzial kazdy mecz -na wysokim poziomie zaznaczam- wygrany w 3-ech dramatycznych setach jest lepszy niz lawta wygrana w 2-och setach w pesrpektywnie potencjalnego starcia zwyciezcow. Toz to sluze przykladami kiedy zawodnik/zawodniczka wygrywala kazdy mecz w 3 setach i kazdy mogl byc przegrany w drodze do fianlu, a final okazywal sie latwym kaskiem. Niestety dla 3/4 uzytkownikow wazne jest tylko 6-1 6-2 i to jedyny wykladnik. Moze mecz Tsongi z Fogninim nie byl najwyzszego poziomu, ok, ale gdzie tu sens grania na Federera po kursach w granicach 1.25 w perspektywie kolejnego meczu z Djokovicem, bo jak bym sie tego nie podejmowal. Novak Djokovic na pewno przyjmnie Rogera z otwartymi ramionami, zwlaszcza przy fakcie, ze Roger nidgy w karierze w Monte Carlo nie wygral i nie bylo go tutaj w ksiestwie Monako kilka ladnych sezonow, pytanie tylko czy Szwajcar bedzie miec takie same odczucia ? Jezeli gdzies bedzie dzis niespodzianka to -w mojej opinii- najwczesniej wydarzy sie to w starciu Francuza ze Szwjacarem. Takze proponuje popatrzec tez na druga strone medalu, dla mnie typ do ryzyka przy takim kursie jest niezasadny.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Stanislas Wawrinka v Milos Raonic dla Mecz. WYNIK 76 62 ⛔
KURS: 4.00
Bet365

Stanislas Wawrinka v Milos Raonic (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz. WYNIK 76 62 ⛔
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 2.75
Bet365

@edit
bravo dla Stana - dobry mecz. Z drugiej strony szkoda Raonica, bo w TIE BREAKU miał sporo pecha...

Po pierwsze to nie rozumiem jak można grać kursy pokroju 1,2~~1,3 w QF takiej imprezy i jeszcze uważać że to VALUE!! Na Boga !! Przecież na takim poziomie, w takim turnieju jak MASTERS, często o wyniku spotkania decyduje dyspozycja dnia. Niekoniecznie zawodnik, który wygrał jakiś wcześniejszy mecz 60 62 jak Stan z Cilicem musi być mega faworytem z innym zawodnikiem. No ale każdy ma swój sposób na granie, dla mnie osobiście granie takich kursów mija się z celem.

Jeżeli chodzi o spotkanie Stana z Milosem to trzeba obiektywnie przyznać, że Milos tutaj prezentuje się całkiem dobrze, żeby nie napisać znakomicie! Robredo (tak często typowany do wygranej w meczu poprzednim) miał spokojnie pokonać, jak to ktoś wcześniej pisał &quot;drewno klonowe z Kanady&quot;, a jednak nie miał wiele argumentów w starciu z potężnym forhandem Raonica. Widać u tego zawodnika dobrą rękę trenera Ljubicica i myślę, że jeszcze nie raz nas ten chłopak zaskoczy - nie tylko na nawierzchniach HARD. Poruszanie się po korcie całkiem nieźle już wygląda, a już na pewno sporo się poprawiło w tej kwestii (przynajmniej dobrze to wyglądało w meczu z Robredo). Agresywna gra Raonica, duża chęć wygranej, serwis potężny i widać że chłopak myśli na korcie. W dodatku jest mocno nakręcony i zmobilizowany. Wawrinka natomiast może być trochę wybity z rytmu turniejowego - jeden szybki mecz i osiągnął QF Mastersa ???? Nie mniej jednak nawierzchnia jednak faworyzuje Stana i ja tutaj typuję zacięty pojedynek i liczę, że Raonic zrobi &quot;niespodziankę&quot; ponownie.

Kursy moim zdaniem mocno przeszacowane a ja zamierzam z tego skorzystać.

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Zgadzam się na granie przeciwko Stachowi, rozegrał w Monte Carlo tylko jeden mecz, po wygraniu Australian Open w boskiej formie nie jest (szybko odpadał z Indian Wells czy Miami, porażka z Golubevem w Davisie). Raonić gra całkiem nieźle, ćwierćfinały w wspomnianych turniejach w USA, dobrze gra w tym turnieju, co prawda stracił seta z Lu, ale to Azjata w pierwszym secie zagrał bardzo dobrze. Jak dla mnie do grania handicap na gemy, co ciekawe w żadnym z dwóch spotkań H2H nie zostałby pokryty przez Szwajcara ;).
Raonić + 3.5 gems @@ 2.00 WillHill

kocurro84 92

kocurro84

Użytkownik
Ja też nie widzę żadnego value w kursie na Federera. Wręcz przeciwnie, dla mnie kursy na Szwajcara ogólnie są przesadzone w dół.
Federer choć dyspozycję ma dobrą, ma już swoje lata i musi mierzyć siły na zamiary.
Wynik dzisiejszego pojedynku będzie zależeć głownie od tego, jak zagra Tsonga. Jeśli będzie popełniał głupie błędy i odda praktycznie mecz, jak to mu oddał wczoraj Fognini, to Federer jak najbardziej awans weźmie.
Natomiast jeśli Francuz wzniesie się na wyżyny umiejętności (a te przecież ma) to może być różnie, bo Federer nie będzie umierał za Monte Carlo, tym bardziej, że jak napisał dx2, w 1/2 praktycznie na 100% grać będzie z Djokoviciem. I teraz pytanie: czy lepsza porażka z Tsongą, czy kolejna, bardzo prestiżowa, porażka z Djoko.
Oczywiście daleki jestem od twierdzenia, że Federer odda mecz Francuzowi, bo się boi Djokovicia.
Ale kurs nie zachęca, by pójść mocniej w zwycięstwo Federera. 1,29 (Pinnacle) to z jednej strony dużo, a z drugiej niewiele (żeby wygrać 100zł trzeba postawić prawie 400).
A tu jest ryzyko moim zdaniem większe, niż 25%, że Tsonga może sprawić niespodziankę.

Lepiej za stówkę pograć Tsongę (+1,5 seta) @ 2,15 Pinnacle
Wczoraj Francuz nie zachwycił, ale jak to mówią, gra się tak, jak przeciwnik pozwala. A że Fognini pozwolił na dużo, to trudno czasem grać swój normalny tenis, gdy przeciwnik bardziej pajacuje, niż gra.

Co do Wawrinki i Raonica.. Pójście ślepo w stronę Stanisława to duże ryzyko, szczególnie po tak śmiesznym kursie. Wprawdzie Szwajcar rozgromił Cilicia, ale nie wiadomo, czy wygrana ta była spowodowana bardziej świetną grą Wawrinki, czy gorszym dniem Chorwata.
Wczoraj Szwajcara nie zobaczyliśmy, bo został prezent od Almagro.
O ile wczoraj można było wejść w wygraną Wawrinki, to w starciu z mocnym Kanadyjczykiem już bym taki skłonny nie był.
Raonic gra naprawdę tu świetnie i postawi Szwajcarowi naprawdę trudne warunki. Czasem taki jeden dzień &quot;odpoczynku&quot; może narobić więcej dekoncentracji, niż mobilizacji i zwyżki formy, a jak wiadomo Wawrinka dość łatwo potrafi się na korcie dekoncentrować, gdy nie wszystko idzie tak, jak sobie przed meczem założył.

Mój typ Milos Raonic (+1.5 Sets) @ 2,00 Pinnacle

Wrrr.. Miał Raonic seta na widelcu. 5-4 w tie-breaku i własny serwis. Głowa nie wytrzymała.

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 50

radeknic

Użytkownik
Witam,

Na dziś obstawiłem 3 typy mianowicie:
Federer- Tsonga 2:0 @1,66 ⛔⛔⛔ dramat...
Djokovic- Lopez 2:0 @1,10
Wawrinka-Raonic powyżej 8,5 gema w 1 secie @ 1,25 ✅✅✅ 3:3 więc mogę typ uznać za trafiony.

AKO: 2,10. Ja pograłem za 50

Odnośnie spotkania Tsongi to grał on wczoraj strasznie słabo! Nie wiem czemu tego Fognini nie wygrał. Przegrał w zasadzie na własne życzenie. Federer za to grał spoko i się tak nie namęczył jak Tsonga grający 3 sety. Wg mnie dobry kurs i w miarę pewny.
Djokovic klasa mówi sama za siebie. Wczoraj Lopez miał trudną przeprawę z Berdychem, ale dziś mu nie daję większych szans.
Wawrinka, tutaj już wszyscy powiedzieli to co mieli powiedzieć. Zgadzam się z nimi w 100% lecz ja podchodzę trochę bezpieczniej do tego spotkania.

pato210 3,9K

pato210

Użytkownik
Wawrinka - Raonic
Typ: Wawrinka 2:0 @1,75
bet365 ✅ ✅

Jeśli Stasiu rozegra taki sam mecz jak wczoraj z Ciliciem to nie będzie miał problemów wygrać mecz z rosłym Kanadyjczykiem, Moim zdaniem jest w bardzo dobrej formie dzięki której może powalczyć nawet z najlepszymi typ 2:0 bardzo możliwy.
Tsonga - Federer
Typ: Federer 2:0 @ 1,75
bet365 ⛔ ⛔

Roger gra na swoim równym poziomie może nie gra jakiś cudów ale widać solidność. Natomiast Tsonga gra bardzo słabo dzisiaj jego serwis był tragiczny przez pierwszy set skuteczność pierwszego serwisu była 40% ponadto jego ataki były mizerne wyrzucał bardzo dużo piłek w aut i wygrał ten mecz tylko dzięki temu ze Fognini zagrał również słabo i nie wygrał tego meczu w dwóch setach a wiadomo nie od dzisiaj że jesli nie skonczysz meczu w dwóch setach to go przegrasz w trzech. Jutro murowanym faworytem do zwycięstwa będzie Roger.
Garcia-Lopez - Djokovic
Typ: Suma Gemów Powyżej 17,5 @1,90
bet365 ✅ ✅

Wielkim faworytem całego turnieju jest faktycznie Djok ale nie ma co się oszukiwać na początku turnieju dostał dwóch słabych graczy którzy jeszcze nie grali cudów, natomiast Garcia-Lopez gra od pewnego czasu wyśmienicie wygrał ostatni turniej w Maroko wczoraj odprawił do domu Berdycha więc dlaczego dzisiaj ma nie zdobyć 6 gemów ? według mnie ciekawy typ i warto zaryzykować.
Nadal R. - Ferrer
Typ: Poniżej 19,5 gema @2,10
bet365 ⛔ ⛔

Nadal w świetnej formie w koncu sezon przeniósł się na jego ziemne korty poprzednie rundy wygrał dosyć pewnie stawiam ze dzisiaj bedzie podobnie jego rywalem jest zawodnik który ma największy kompleks Rafy i nawet kiedy w meczu z nim ma zwycięstwo na złotej tacy to i tak psuje wszystko i przegrywa, no ale póki co forma jest słaba wygrał wczoraj z Dimitrovem a dwa dni temu z Chardym ale dzisiaj tak łatwo juz mu nie pójdzie stawiam na pewne zwycięstwo Rafy!

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Po pierwsze to nie rozumiem jak można grać kursy pokroju 1,2~~1,3 w QF takiej imprezy i jeszcze uważać że to VALUE!! Na Boga !! Przecież na takim poziomie, w takim turnieju jak MASTERS, często o wyniku spotkania decyduje dyspozycja dnia. Niekoniecznie zawodnik, który wygrał jakiś wcześniejszy mecz 60 62 jak Stan z Cilicem musi być mega faworytem z innym zawodnikiem. No ale każdy ma swój sposób na granie, dla mnie osobiście granie takich kursów mija się z celem.
Jeżeli chodzi o spotkanie Stana z Milosem to trzeba obiektywnie przyznać, że Milos tutaj prezentuje się całkiem dobrze, żeby nie napisać znakomicie! Robredo (tak często typowany do wygranej w meczu poprzednim) miał spokojnie pokonać, jak to ktoś wcześniej pisał &quot;drewno klonowe z Kanady&quot;, a jednak nie miał wiele argumentów w starciu z potężnym forhandem Raonica. Widać u tego zawodnika dobrą rękę trenera Ljubicica i myślę, że jeszcze nie raz nas ten chłopak zaskoczy - nie tylko na nawierzchniach HARD. Poruszanie się po korcie całkiem nieźle już wygląda, a już na pewno sporo się poprawiło w tej kwestii (przynajmniej dobrze to wyglądało w meczu z Robredo). Agresywna gra Raonica, duża chęć wygranej, serwis potężny i widać że chłopak myśli na korcie. W dodatku jest mocno nakręcony i zmobilizowany. Wawrinka natomiast może być trochę wybity z rytmu turniejowego - jeden szybki mecz i osiągnął QF Mastersa ???? Nie mniej jednak nawierzchnia jednak faworyzuje Stana i ja tutaj typuję zacięty pojedynek i liczę, że Raonic zrobi &quot;niespodziankę&quot; ponownie.
Kursy moim zdaniem mocno przeszacowane a ja zamierzam z tego skorzystać.
Kolejna dawka głupot od &quot;moderatora&quot; ???? . Nie, nie grajcie kursów 1.30, pograjcie typy qbali na pałe przeciwko faworytom, bez żadnej przesłanki aby przeciwko nim zagrać :grin: za nami już genialne typy na Tursunova z Berdychem, czy iście fenomenalne na Rosola i Seppiego (wszędzie było o włos ????).
Raonic nie ma absolutnie żadnych argumentów, żeby wygrać z Wawrinką. Kto oglądał Stacha w meczu z Cilicem ten widział na jakim gra tutaj poziomie. Mączka w Monte Carlo pasuje Szwajcarowi, w tamtym roku zagrał tutaj w ćwierćfinale, pokonując wcześniej Murraya w dwóch setach. Raonic jak to Raonic, na mączce grać nie potrafi, przegrywa na tej nawierzchni bardzo dużą ilość spotkań. Wczoraj dobry mecz z Robredo, ale akurat Hiszpan mu pasował, bo gra po prostu za miękko, jego serwis był spokojnie do zreturnowania, dlatego gra Milosowi się układała. Z Wawrinką tak łatwo nie będzie, bo przewyższa go zarówno w technice (i to o jakieś 3 klasy) a i nie ustępuje wcale jakoś wiele w sile uderzenia. W tamtym roku Rao odpadł tutaj z Nieminenem, tutaj już set przegrany z nie mającym pojęcia o mączce Lu. W zasadzie jeden dobry wynik z Robredo zdecydowanie nie uprawnia tutaj do gry na niego.
Było już mówione jak wolną nawierzchnią jest mączka w Monte Carlo, granie tutaj na serwismenów to przejaw jakiegoś kompletnie niezrozumiałego debilizmu.

Wawrinka (1.32) ✅
Wawrinka 2:0 (1.98) ✅
Pinnacle
Qbali czekam na typ na Garcie Lopeza, tam też pewnie wywęszyłeś dziś niespodziankę ????
Oprócz tego :
Nadal -5.5 (2.36) Pinnacle ⛔ ale dramatyczny mecz Nadala ????
Warto się zastanowić nad tym typem, bo kurs naprawdę bardzo dobry. O ile Ferrer na hardzie potrafi zagrać z Nadalem i nawet nie rzadko z nim wygrać, o tyle na mączce nie ma z nim żadnych szans. Ostatnie 16 spotkań między tymi Panami na ziemi to 16 zwycięstw Nadala i tylko 2 stracone sety . Bilans absolutnie niesamowity. Ostatni mecz na Roland Garros i wynik 3:0 (6:3 6:2 6:3).
Dzisiaj do wejścia typu wystarczy nam wynik 6:4 6:2, co jest absolutnie do zrobienia. David nie ma argumentów aby postawić się na tej nawierzchni przed Nadalem, jest jego słabszą kopią, która popełnia dużo więcej błędów i która gra z dużo mniejszą siłą. Nie trzeba mówić, że Monte Carlo to ulubiony turniej Rafy i czuje się tutaj jak ryba w wodzie. Ferrer gra tutaj dobrze, ale moim zdaniem dzisiaj zostanie szybko rozjechany.

Otrzymane punkty reputacji: +40
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Kolejna dawka głupot od &quot;moderatora&quot; ???? . Nie, nie grajcie kursów 1.30, pograjcie typy qbali na pałe przeciwko faworytom, bez żadnej przesłanki aby przeciwko nim zagrać :grin: za nami już genialne typy na Tursunova z Berdychem, czy iście fenomenalne na Rosola i Seppiego (wszędzie było o włos ????).
Widać prowokacyjny i śmieszny Dawidek szuka zaczepki od jakiegoś czasu... Graj sobie jak chcesz Wawrinke - ja tego nie nieguje !! Wg mnie nie ma sensu takich kursów grać i napisałem swoje argumenty opisujące dlaczego zdecydowałem się na Raonica. Wcześniejsze próby na Tursunova np o których piszesz nie były złymi pomysłami, bo jakbyś oglądał mecz to widziałbyś, że Ruskowi dużo nie zabrakło na ugraniu seta z Berdychem. Odbiłem to sobie z nawiązką na GGL wczoraj, więc nie płacze nad nietrafionym typem na Tursunova. Ty jednak jesteś na tyle bezczelny aby tylko złe typy wytykać jakbyś sam był nieomylny.
Po meczu Wawrinka-Raonic zobaczymy kto miał rację...
Proszę również o zaprzestanie takich zaczepek, bo przecież to nie o to chodzi w tym dziale... Graj sobie co chcesz, argumentuj jak chcesz, każdy ma prawo do swojego zdania i nie każdy musi uważać tak jak TY &quot;ZNAWCO&quot; WIELKI!
Żeby nie było OFF TOPU dodaję kolejną propozycję - inny punkt widzenia do poniższego:
Nadal -5.5 (2.36) Pinnacle
Warto się zastanowić nad tym typem, bo kurs naprawdę bardzo dobry. O ile Ferrer na hardzie potrafi zagrać z Nadalem i nawet nie rzadko z nim wygrać, o tyle na mączce nie ma z nim żadnych szans. Ostatnie 16 spotkań między tymi Panami na ziemi to 16 zwycięstw Nadala i tylko 2 stracone sety . Bilans absolutnie niesamowity. Ostatni mecz na Roland Garros i wynik 3:0 (6:3 6:2 6:3).
Dzisiaj do wejścia typu wystarczy nam wynik 6:4 6:2, co jest absolutnie do zrobienia. David nie ma argumentów aby postawić się na tej nawierzchni przed Nadalem, jest jego słabszą kopią, która popełnia dużo więcej błędów i która gra z dużo mniejszą siłą. Nie trzeba mówić, że Monte Carlo to ulubiony turniej Rafy i czuje się tutaj jak ryba w wodzie. Ferrer gra tutaj dobrze, ale moim zdaniem dzisiaj zostanie szybko rozjechany.
Wg mnie nie ma większego sensu przytaczać bogatej historii H2H pomiędzy Nadalem i Ferrerem i na podstawie tego typować pewny i wysoki WIN Nadala. Liczy się przecież co tu i teraz! Zarówno mecz Nadala z Gaba jak i z Seppim dobry nie był (zarówno jeden jak i drugi łamał serwis Hiszpana). Bardzo niski % wygranych punktów po drugim serwisie Nadala na pewno otwiera furtkę dla Ferrera, który zawsze gra z Nadalem na 120% !! W ogóle gra Hiszpana nie wygląda tutaj dobrze, no ale z słabszymi zawodnikami mógł sobie pozwolić na grę nie na maksa. Z Ferrerem na pewno to nie przejdzie!
Wczorajszy mecz Ferrera z Dimitrovem na bardzo dobrym poziomie, niektóre wymiany klasa światowa i tak grający Ferrer jak najbardziej jest w stanie powalczyć z Nadalem. Dzisiejszy Nadal to już nie ten sam zawodnik jak z czasów gdzie każdego na CLAY lał jak chciał!! Nasz wielki &quot;znawca&quot; pisał że &quot;David nie ma argumentów aby postawić się na tej nawierzchni przed Nadalem&quot; ???? No chyba sobie jaja robisz !! Choćby w zeszłym sezonie, na 4 mecze na CLAY które grali razem, w dwóch spotkaniach (Rzym i Madryt) Ferrer urywał seta Nadalowi a w Madrycie przecież był bardzo blisko wygranej. No ale jaaaaaaaaasne ???? Ferrer nie ma żadnych argumentów w starciu z &quot;tytanem grzebania w dupie&quot; Nadalem ???? Nie twierdzę, że TYP Dawidka nie wejdzie, bo Ferrer może się w pewnym momencie załamać, ale zawsze Ferrera trzeba szanować za jego wolę walki. Ja dziś typuję zacięty 3 setowy mecz po super kursie.
Moja propozycja na to spotkanie to :
Rafael Nadal v David Ferrer (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz. WYNIK 67 46 ⛔????
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 4.00
Bet365
@edit
FUCK!! Pech to pech!! Dobry top myślenia miałem, ale chyba nikt się nie spodziewał, że Nadal nie ugra z Ferrerem seta !! ????
PS. Jednak Ferrer znalazł mnóstwo argumentów w walce z grzebaczem ????

Otrzymane punkty reputacji: +21
type-man 458

type-man

Użytkownik
Tak czytam i czytam wszystkie wypowiedzi i stwierdzam, że powodują one tylko mętlik w głowie. Zacznę może od spotkania Federera z Tsongą. Kurs na szwajcara 1,25-1,30.
Za lokatę na pewno bym tego nie uważał, to jest tenis, gra tylko jeden zawodnik który zawsze może mieć słabszy dzień. Ale analizy typu &quot;Federer przegra bo boi się Djokovica w półfinale&quot; uważam za śmieszne i mało profesjonalne. Co do Tsongi nie upatrywałbym jednak jego zwycięstwa w tym spotkaniu. Jak ktoś oglądał jego spotkanie choćby z Foginim czy Niemcem to chyba widział jakie babole sadzi w meczu i jakie piłki potrafi psuć. Z kim jak z kim ale z Federerem to nie przejdzie bo poprostu skonczy się przełamaniem i stratą seta. Moja rada jest taka by się wstrzymać do spotkania i zagrać na live - przypuszczalnie będzie można złapać wyższy kurs na Federera adekwatny do ryzyka, powiedzmy w granicach 1,40-1,60. Jeżeli nawet nie, nie ma czego żałować. Podobnie jak gbali uważam, że granie kursów rzędu 1,20 czy 1,10 w ćwierćfinałach turnieju Masters jest conajmniej nieroztropne.
Co do spotkania Wawrinki z Raoniciem sytuacja wygląda podobnie. Szwajcar zagrał tylko jeden jedyny mecz na tym turnieju. Zagrał świetnie co nie znaczy że zrobi to po raz drugi. Ma wahania formy co widać po tegorocznych wynikach. Potrafi przegrywać spotkania co już w tym roku pokazał. Kurs 1,25 moim zdaniem nie do gry i upatrywałbym w tym spotkaniu niespodzianke. Raonica większość skreślała już we wcześniejszych fazach turnieju jednak nadal walczy i to w nie najgorszym stylu. Tutaj również proponowałbym się wstrzymać do zagrania na live. W 70%-80% przypadków można łapać wyższe kursy niż są wystawiane przed spotkaniem. Z typem na szwajcara uważałbym. Prawdopodobnie wygra ale puszczanie go po kursie 1,25 na pewno bym odpuscil. To są ćwierćfinały i nikt tutaj za darmo się nie znalazł. Każdy z zawodników zagrał parę spotkań - no może poza wspomnianym Wawrinką który rozegrał tylko jedno spotkanie.
Ale to wasze pieniądze i wasze ryzyko. Zastanówcie się jedynie czy warto...
Moja sugestia: zagranie spotkania na live po wyższym kursie jeżeli takowy będzie dostępny.
Pozdrawiam
Edit: Zgodnie z tym co napisałem można było łapać dużo wyższe kursy na live zarówno w spotkaniu Wawrinki jak i Nadala. W spotkaniu Federera przypuszczalnie również będzie można złapać wyższy kurs...

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
A skoro mowa o kursach to granie w singlach 1,01-1,39 jest moim zdaniem mocno nieopłacalne, jak już grać to jakieś AKO przynajmniej z 2-3 zdarzeniami tak do przynajmniej 1,75. ????
Odcinając się od tej jałowej dyskusji ja osobiście polecam Wam typ po dobrym kursie:
Etap eliminacji - Nadal R. - 2 miejsce - Bet365 - 3,25
Ferrera powinien zjeść tak jak zawsze, w półfinale prawdopodobnie zagra z Wawrinką. H2H każdy kto śledzi tenis zna, tylko jedno zwycięstwo Szwajcara i to jak ważne, bo na Australian Open, reszta meczy nawet bez wygranego seta, a tym bardziej na mączce nie widzę szans dla Stanisława.
W finale zagra prawdopodobnie z Novakiem, w mojej opinii jeżeli dojdzie do takiego finału to są bardzo duże szanse, że Hiszpan przegra po raz kolejny mecz z Serbem (patrz Miami 2014 czy Monte-Carlo 2013). W finale byście mieli kursy na Djokovica rzędu 2,20-2,50 czyli 3,25 to value, przynajmniej moim zdaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +2
typer36 456

typer36

Użytkownik
Wiem, że jesteśmy na forum bukmacherskim i tu pewne zasady netykiety &quot;można&quot; naginać, ale mimo wszystko chciałbym zwrócić uwagę, że moderator na forum (nie tylko bukmacherskim) powinien swoje należne funkcje wykonywać, konkretnie myślę tu o łagodzeniu sporów, właściwej obiektywnej ocenie komentarzy i jeśli jest taka potrzeba naprowadzać piszących na konkretny styl dyskusji. Niewiem jak w innych działach, w tym funkcja moderatora jest lekko zaburzona. Proszę nie odbierać tego jako ataku, tylko drobnej uwagi od kogoś, kto w zarządzaniu (moderowaniu w sumie też) ma duże doświadczenie.

Przechodząc do właściwego tematu chciałbym napisać kilka słów na temat meczu Federer - Tsonga i Djoković - Garcia-Lopez. Zacznę od pierwszego.

Tsonga zawsze mi się kojarzył z ofensywnym graczem, tymczasem ostatnio zauważyłem, że jakby więcej wyczekuje na błąd rywala niż sam usilnie próbuje go prowokować. Nie używa już tak dużo agresywnego forhendu i slajsu bekhendowego, którym pamiętam lubił pogonić rywala do narożnika. Zauważam też dużo większą liczbę piłek granych do środka. To się mogą wydawać detale, w moim odczuciu powoduje to, że rywale uderzający piłkę mocniej uzyskują większe pole manewru, być może to też powoduje słabsze wyniki Tsongi. Jeśli ktoś uważa inaczej może mieć rację, bo nie oglądałem aż tylu spotkań Francuza, by przyjąć to wszystko za pewnik. Apropo jego dzisiejszego rywala to zmartwił mnie mecz wczorajszy, w którym Federer wbrew pozorom łatwej przeprawy nie miał, zwłaszcza w 1 secie. Rosol wyszedł naładowany i grał naprawdę celnie mocne piłki, chwilami Federer był bezradny. Oczywiście forma Czecha nie trwała długo, przy bodajże 4:3 już zaniżył poziom gry i sprawa wyniku wróciła do normy. Nasuwa mi się podejrzenie, że jeśli Tsonga będzie miał dobry dzień i też zacznie bić mocno i celnie (a potrafi) to mecz może nie być jednostronny. Wiem, że mój wywód nie stanowi żadnego przełomu, ale chciałem jedynie zasugerować swoją opinię, w której to ukazuję potencjalne szanse dla Federera i faworyzuje go, ale wyrażam też pewną obawę o wynik. Mimo wszystko gdybym typował, to wybrałbym czysty win Szwajcara.

Drugi mecz, z oczywistych względów traktuję poważniej pod kątem oczekiwań finansowych. Kurs na Djokovicia jest śmieszny, trudno mi się wypowiadać czy adekwatny do różnicy poziomu gry. Oczywiscie Serb to poziom kilku klas wyżej, ale żeby 1,015? No już chociaż 1,04-1,05 ze względu że Hiszpan eliminował nie byle kogo. Jest jak jest. Śmiem twierdzić, że Hiszpan wczoraj wygrał tylko ze względu na kontuzję Berdycha (jak się okazało nie jedną). Czech w pewnym momencie był cieniem siebie, serwis nie wchodził regularnie, proste piłki lądowały na aucie lub na siatce. Oddam Garcii-Lopezowi, że poprawił swoją grę grając dobrze kątowo i agresywniej, ale to by nic nie dało w optymalnej formie rywala. Uważam, że Hiszpan tylko chwilami nawiąże walkę z Serbem i mecz przegra w dwóch setach. Trzy sety będą dla mnie dużą niespodzianką, nie mówiąc już o wygranej.

Myślę, że warto zagrać Djoković DW 2:0 po tym 1,1 za grubszą (ale bez przesady, to tylko sport) stawkę dającą dniówkę do przeciętnej pensji a resztę spotkań obejrzeć przy dobrym piwie - od siebie polecam browar Namysłów. Wiem, że niektórzy nie lubią takich kursów - cóż, jedni lubią, drudzy nie, to kwestia indywidualna.

Otrzymane punkty reputacji: +17
kirgassin 95

kirgassin

Użytkownik
Czas się przekonać do turnieju w Monte Carlo:
Federer - Tsonga
Federer -1,5 seta @1,73

Tsonga mógł już wylecieć z Fogninim,gdyby nie jego miłość do popełniania banalnych UE przy breakpointach, rzucanie rakietą po wymuszonym błędzie w trakcie niezbyt ważnych punktach itd. Tam powinno być proste 2:0 dla Włocha. Tsonga wyrzucał piłki w aut, kiepsko u niego z wolejami i ogólnie gra przy siatce była taka sobie. Szwajcar nie zamierza odpuszczać,na pewno chęć rewanżu za Roland Garros będzie mu gdzieś siedziała z tyłu głowy, poza tym, Mirka niedługo urodzi trzeciego latorośla, Roger rozważa rezygnację z French Open z powodów rodzinnych, więc pasowałoby uciułać trochę punktów do rankingu. Jak dotąd Federer wygląda całkiem nieźle, wszystkie mecze pod kontrolą, rywale nie powalają na kolana,ale Tsonga też nie jest w wybitnej formie od początku roku.
Djokovic - Garcia Lopez
Djokovic -6,5 gema @1,70
Djoko zjada rywali jak leci. Nie są to ziemne ogóry jak Karlovic czy Matosevic,ale będący w dobrej dyspozycji przedstawiciele hiszpańskiej szkoły Carreno Busta i Montanes, oni bez wątpienia na clayu radzą sobie lepiej niż wszędzie indziej. Pomimo tego Serb oddał każdemu z nich tylko jednego gema. Djoker w eleganckiej formie, podwójny skalp w tournee po Stanach Zjednoczonych, wyśmienita gra na hardzie,jeszcze lepsza na mączce. Under 17,5 chodzi po @1,73,ale wolę zagrać bezpieczniej na handi,na wypadek,gdyby Hiszpan powalczył w którymś z setów.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Może jeszcze kilka słów o meczu Federera:

Tsonga +4.5 gema (1.69) Pinnacle
✅
Myślę, że coś takiego jak najbardziej jest do gry. Kursy na Fedexa lekko przesadzone. Szwajcar powinien i pewnie wygra to spotkanie, ale taka linia jest po prostu za duża.
Wczoraj Federer jakoś mnie nie zachwycił, grał z zerem mączkowym Rosolem i dlatego wynik wygląda na dobry, ale przez sporą część pierwszego seta Roger grał fatalnie i tak naprawdę może mówić o szczęściu, że nie zaczęło się to wszystko od wyniku 0:4 (bo w pierwszym gemie Czech też miał bp). Jak zwykle u Szwajcara potężne problemy z bh, masa idiotycznych ue w pół siatki.
Tsonga forma zdecydowanie nie ta, co np. rok temu, ale ciągle zawodnikiem jest groźnym, serwis i fh ciągle na poziomie.
Podsumowując uważam, że Federer mecz wygra, ale raczej nie będzie to łatwe zwycięstwo, a +4.5 powinno być pokryte przez Francuza, być może uda mu się nawet urwać jakiegoś seta.

mistrzpawel 501

mistrzpawel

Użytkownik
Dzisiaj gram podobnie jak wczoraj.
Od początku turnieju dość sporo już wygrałem na brakach tie breaków.
AKO z poniższych 2 typów kurs ogólny 1.83
R.Federer vs J.Tsonga. Total Tie-breaks: Under 0.5 kurs 1.55 ⛔⛔⛔
Nie podobała mi się wczorajsza gra Federera, Tsonga też nie jest w formie dlatego nie spodziewam się zbyt zaciętego meczu uważam że prawidłowy kurs na brak tie breaka powinien wynieść około 1.4
N.Djokovic vs G.Garcia-Lopez. Total Tie-breaks: Under 0.5 kurs 1.181 ✅✅✅
Bardziej się opłaca zagrać niż DW 2:0 ponieważ mamy wyższy kurs.
W meczu Federer - Tsonga w 2 secie 11BP szkoda że żaden z nich nie przełamał. Tsonga miał świetną okazję aby wygrać 2 seta 7-5 i zakończyć mecz.

kojiro 290

kojiro

Użytkownik
Guillermo Garcia-Lopez - Novak Djokovic​

Hiszpan całkiem przyjemnie sobie pogrywa w Monte Carlo jednak teraz poprzeczka będzie ustawiona najwyżej jak tylko można. Djoković w decydujących fazach turnieju nie pozwala sobie na straty przypadkowych gemów i punktów, gra przemyślanie i na wyniszczenie. Po wpadce Nadala Serb jest głównym kandydatem do zwycięstwa w całym turnieju. Garcia Lopez ostanio notuje dobrą serię zwycięstw , ale powazni rywale to byli Berdych , Dolgopolov. Berdych grał z kotnuzją , chimeryczną grę Ukraińca każdy zna. Garcia Lopez osiągnął mnie według mnie max co mógł w tym turnieju. Wydaje mi się , że Serb wskoczy od samego początku na wysokie obroty co zdeprymuje jego rywala i odbierze ochotę do gry.

Idę w stronę undera.

Typ: under 18,5 gema @ 1,51 Pinnacle ⛔

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Novak Djokovic - Guillermo Garcia-Lopez +1,5s @6,88✅✅✅ Pinnacle
+6,5 gema @2,1✅✅ Bet365
4:6,... świetna forma Garcii-Lopeza!
Może na początku wspomną że na zwycięstwo Hiszpana w tym meczu jest kurs z kosmosu @24. Stawianie Garcii w takiej formie, którą wystrzelił już podczas wygranego turnieju w Casablance z bezbarwnymi grajkami których Djok pokonał w pierwszych rundach to nie porozumienie. Hiszpan utrzymuje tą formę równie na obecnym turnieju, ograł tu już swietnego Dolga i Berdycha. W pierwszym secie Dolgopolov nie wiedział co się dzieje gdyż posyłane przez niego zazwyczaj kończące uderzenia wracały na jego stronę, w efekcie szybki set 6:1 i tylko 3 UE ze strony Garcii. Wybrał z mocno grającym Berdychem, ale niektórzy uznają to zwycięstwo przez kontuzję pleców Czacha. W grze Hiszpana rzuca się przede wszystkim regularność i świetny jednoręczny bh, znakomita obrona o której potrafi przejść szybko do niespodziewanego ataku.
Djok jak dotychczas dostał grajków, których nie można porównać do Garcii-Lopeza w obecnej formie. Wszyscy zachwcają się grą Novaka i typują go już na zwycięzcę tego turnieju, a jeszcze tak nie dawno męczarnie i fatalna jak na jego możliwości gra na IW i dużo szcześcia w Miami gdzie dostał 2x w/o i przez to był wypoczęty na finał z Rafą. Oglądałem fragmentami Jego mecz z Montanem i pojawiały się głupie błędy, i wyniki obu meczów w żaden sposób nie świadczą o jego mega formie bo w takiej był w 2011r, jego przeciwnicy przegrywali mecze już w głowie i zapominali aby jak dotychczas wygrywali mecze, trzymając piłkę w korcie, szukali uderzeń rozpaczy.
Dziś prawdziwy sprawdzian dla Serba, jeśli tylko Garcia wyjdzie z nastawienie wygranej, zagra swój tenis, wykaże się ambicją w obronie, regularnością to w obecnej formie na Clayu jest w stanie urwać seta Novakovi.

Otrzymane punkty reputacji: +10
type-man 458

type-man

Użytkownik
Dzisiejsze ćwierćfinały są idealnym przykładem że nie warto stawiać zakładów przedmeczowych na tenisa po głodowych kursach. Tym bardziej robić taśmę z kilku typów po 1,10-1,30. To co pisałem wyżej, na live w około 8/10 przypadków można łapać dużo wyższe kursy niż są wystawiane przed meczem. Ale bukmacherzy się zazwyczaj cieszą bo na takich głodowych kursach najbardziej zarabiają - na niespodziankach. Bo gdyby wziąść 100 osób które obstawiają spotkania i przeprowadzić badanie, to przypuszczam, że około 90% z nich postawiło na Nadala w dzisiejszym spotkaniu z Ferrerem. To samo tyczy się Wawrinki, wprawdzie wygrał ale nie wiadomo jakie byłyby koleje meczu gdyby Raonic wygrał 1 set.
Należy sobie zatem czasem zadać pytanie czy po kursie 1,25 warto cokolwiek stawiać?
Pozostawiam to do przemyślenia.
PS.Proponuje Federera na live po kursie 2,62 - bet365✅✅✅ (Edit: Federer-Tsonga: 2:6, 7:6, 6:1) Po takim kursie warto już zaryzykować. Nie wykorzystał ani jednego break pointa na 13, wkoncu musi się przełamać. A Tsonga na tą chwilę w mojej ocenie nie jest w stanie zagrać całego spotkania na tak wysokim poziomie... Federer przegrywa gdyż wogóle nie funkcjonuje u niego return. Uważam, że wkrótce powinien wrócić dobry return do Federera...- słabsze momenty gry powinny się skończyć.

Otrzymane punkty reputacji: +19
mradam 388

mradam

Użytkownik
Ferrer vs Wawrinka 2 @2.05
Ferrer zagrał dzisiaj imponująco z kiepskim Nadalem. Trafiał w linie, rozrzucał forehandem Rafe jak kupę g...a po polu. Jednakże zagram w stronę Stanislasa, który wraca do formy po życiowym sukcesie. David nienajlepiej serwuje, co wykorzysta Wawrinka i w mojej opinii jest faworytem. H2H 7-5 dla Ferrera, ale teraz mamy nowego Wawrinkę, mocnego psychicznie i fizycznie. Aleezz Stan!

type-man 458

type-man

Użytkownik
A dlaczego to niby nie warto stawiać po kursach 1.30 a tym bardziej robić taśmy skoro np moja tasiemka Stasiek + Roger = 1.63 została rozliczona jako win? Coś tutaj jest nie tak? Co do samego meczu gdyby Roger to przegrał to tylko i wyłącznie na własne życzenie, return nie funkcjonował wcale w dzisiejszym spotkaniu. 16 szans na brejka z czego tylko 2 wykorzystane - jakaś tragedia. Tsonga poprawił swoją grę względem wcześniejszych meczy ale to tak na prawdę Roger zbyt dużo psuł i fatalnie grał. Lecz ostatecznie wszystko zakończyło się pomyślnie.
Między innymi dlatego, że ryzyko nie jest proporcjonalne do wygranej. Miałeś nieco ponad połowe do zgarnięcia postawionej stawki a byłeś dwie piłki od przegrania zakładu. Opłacało się? Moim zdaniem nie. Poza tym swoje zdanie podparłem tym, że w większości przypadków na żywo można łapać dużo wyższe kursy.
Oglądam właśnie mecz Djokovica i przed chwilą był kurs 1,40 na niego gdy wyjściowy wynosił 1,01. Już nie pamiętam kto na forum, ale stawiał na 2:0 dla Djokovica po kursie 1,10. Warto było? Na Wawrinke nie wiem jaki był kurs na żywo ale na pewno dużo wyższy przy stanie 5:3 dla Raonica w tie-breaku. Na Federera maksymalny był 5,00, na Nadala chociaż przegrał też na żywo było można postawić choćby po 2,50 niż 1,08. O to głównie chodziło w mojej wypowiedzi. Na meczu Andajur vs Vasselin kilkakrotnie można było zamykać zakład, po zamknięciu stawiać na Andajura i znowu zamykać.
Kiedyś czytałem pewną książkę o bukmacherce, już nie pamiętam tytułu bo była ona po angielsku, ale między innymi opisywała ona zależności jakie występują w zakładach bukmacherskich. Nie wszystko zrozumiałem bo mój angielski nie jest az tak dobry ale podstawowym blędem opisanym w jednym z rozdziałów było m.in. obstawianie spotkań po najniższych kursach oraz granie zakładów akumulowanych. Bukmacherzy sami się zdradzają poniekąd, postaw 3 spotkania po kursach 2,0; 2,0 i 1,25. Zobacz jakie stawki proponują do zamknięcia w przypadku gdy trafisz 2 pierwsze spotkania a jakie przy pojedynczym spotkaniu. Wnioski nasuwają się same. Bukmacherzy na osobach ktore stawiają najniższe stawki zarabiają najwięcej.
PS. Przed chwilą na Djoko był kurs na bet365 1,80...✅✅✅ (Edit: Djokovic - Garcia Lopez 4:6, 6:3, 6:1 - brakło paliwa) Moim zdaniem pomimo meczu życia hiszpana to serb wyjdzie zwycięski z tego pojedynku i tak pograłem. Lopez gra na kosmicznym poziomie w tym meczu ale boję się, że kondycyjnie nie wytrzyma. Przyjechał do Monte Carlo po turnieju w Casablance gdzie wygrał finał i grał mecz za meczem co na pewno odbiło się na stanie kondycyjnym hiszpana. A Serb podobnie jak Nadal słynie z tego, że kondycja u niego jest na mega poziomie.
Ale wracając do rozmowy. Po kursie 1,80 można już się zastanowić nad typem na Serba na zwycięstwo niż granie przedmeczowe na 2:0 dla Serba po kursie 1,10...
Nie chce zburzyć niczyjej teorii i sposobu na bukmacherke. Forum jest po to by sobie pomagać. Przekazuje tylko swoje spostrzeżenia po paru ładnych latach zabawy z bukmacherką.

Otrzymane punkty reputacji: +4
typer36 456

typer36

Użytkownik
Każdy przechodzi etapy dojrzałości bukmacherskiej. Zaczynało się od taśm w sts i przechodziło przez progresje, inne systemy, ostrą selekcję, grę kombinacyjną i inne. Od 3-4 lat zostałem na niskich kursach ostro selekcjonowanych i wychodzę na tym dobrze, choć i tak bukmacherki nie traktuję poważnie. Dlatego rację masz użytkowniku wyżej mówiąc, że każdy ma swój sposób.

W moim sposobie ryzykiem jest to, że właśnie trafiają się takie mecze jak ten teraz, w których dzieją się rzeczy dziwne. Niech mi ktoś powie, że to co wyczyniał (bo już przestał) Garcia-Lopez to jest jego optymalny poziom i że te około 40 UE Djokovicia to też jego optymalny poziom. Nie jest tak, ale czasem się takie coś zdarza i pozornie łatwe 1,10 okazuje się grubą wtopą. Wiadomo, że na forum publicznym taka wtopa jest głupia i urasta do wyznacznika sposobu gry, ale w przeciągu dłuższego czasu może tak nie być.

Mówi się trudno, zamiast dniówki do pensji jest wtopa, typ okazał się nietrafiony i trochę lipa ogólnie. Żyje się dalej.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom