>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Monte-Carlo 13-20.04.2014

Status
Zamknięty.
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Donskoy- Rosol 1,60
Spotkanie pomiędzy Czechem a Rosjaninem powinno byc formalnoscią, a kurs jest naprawde kuszący. Donskoy to bardzo dobry zawodnik jak na poziom challengerowy, ale nie może się równac z Lukasem który juz swoje w tenisie osiągnął. Niewątpliwie jego największym sukcesem oprócz pokonania Nadala na Wimbledonie jest wygrana turnieju na mączce w Bukareszcie rok temu. Turniej ten odbywa się już niedługo a to oznacza, ze Lukas powinien wlasnie łapac formę i tym samym rozegrac przyzwoity turniej w Monte Carlo. Lukas lubi grac na mączce, ma o wiele większe doświadczenie w turniejach tej rangi. Donskoy byl przez wilu skreślany juz dzisiaj, ale jakims sposobem udalo mu sie przebic do turnieju glownego. Jedno jest pewne, ze gra na maczce to nie sa klimaty dla Donskoya, który preferuje szybkie nawierzchnie i jest o wiele gorszy w mądrym i cierpliwym konstruowaniu gry od naszego południowego sąsiada. Myśle ze wlasnie ceirpliwosc i doświadczenie przechylą szalę zwycięstwa na stronę Czecha.
Rosol na ziemnej formalnością ? Polecam najpierw przejrzeć jego wyniki na wspomnianej nawierzchni przed polecaniem typu na forum. Notorycznie przegrywa na clayu z zawodnikami niżej notowanymi, poza słabo obsadzonymi imprezami w Ostravie i Bukareszcie bez żadnych dobrych wyników na ziemnej. Donskoy również ma na bakier z clayem póki co ale to młody zawodnik i wszystko przed nim, a wygranie chociażby wczoraj z Bustą daje jasny sygnał, że pojecię ma o graniu dłuższych wymian. Dodając do tego fakt, że Rosol w tym sezonie nie zaprezentował nawet na hardzie nic specjalnego, to nie bardzo rozumiem optymizm w stronę naszego blisko dwumetrowego sąsiada. Donskoy po kursie 2.5 to była niezła opcja, teraz już pospadało trochę, mimo to lekko pograłem w stronę ruska, który niebawem powinien zawitać w pierwszej 100&#39; rankingu.

Otrzymane punkty reputacji: +4
N 13

nbaspec

Użytkownik
paire - montanes 1 kurs 1.95 stawka 8 tys zl pinnacle
no coz grali ostatnio w casablance wygral paire 2-1 a moglobyc gladkie 2-0
mysle ze dzis na swoich terenach paire wygra ten mecz latwo i nie rozumiem za bardzo tych kursow bo montanes jakos super tego sezonu nie rozpoczal zeby go z paire robic faworyta

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Z Benoitem jest tylko albo az jedno ale...czy sie glowka zagotuje czy sie nie zagotuje.A ze znany jest z tego ze sie gotuje co mecz to dlatego kursy takie a nie inne.Forme na pewno ma bo GGLa pozniejszego triumfatora turnieju powinien pokonac ale pare zagran nie siadlo i zaczelo sie obrazanie i podwojne bledy serwisowe.Wiec pytanie czy Benoit dzis sie bedzie obrazal czy gral.

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
T.Robredo
Uważajcie na tego grajka. Jego dzisiejszy rywal z pewnością do elity nie należy ale potrafi zagrać naprawdę solidny mecz a stary Hiszpan niestety dla niego jest w słabiutkiej formie co pokazał mecz który miałem (nie)przyjemność oglądać z Giraldo gdzie po prostu nie miał żadnych atutów z Kolumbijczykiem. Kurs 1.28 który już i tak jest po wzrostach to ciągle śmiech na sali szczerze wszystko poniżej 1.5 to value w stronę Belga.
I tak i nie. Nie uważam by ta forma była bardzo słaba.
Z kim przegrywał Tommy ostatnio? Giraldo, Djokovic, Cilic, Andujar i Fognini...
Wygrywał z Benneteau, Thiemem, Matoseviciem, Lajoviviem czy Carreno Bustą.

Przy zestawie rywali Goffina to nie ma za bardzo co porównywać, może poza Istominem. Z ostatnich 10 meczów wygrał bodaj 7, ale co to za rywale. Owszem, ostatni mecz z Giraldo słabo, ale dla mnie pewnie wygra dzieduszka Tommy preferujący clay (zresztą Goffin też). Do dubla w sam raz.

pzdr.

K 36

kamiiru

Użytkownik
D Goffin - T. Robredo @ 1.28 bet365 ✅ easy

Powyżej padło stwierdzenie, że stary Hiszpan jest pod formą i faktycznie trochę w tym prawdy jest, ale nie sugerowałbym się ostatnim pojedynkiem Robredo z Giraldo. W głowie Hiszpana zapewne były już myśli o nadchodzącym Monte Carlo i na 100% to Robredo nie grał. Hiszpan mimo, ze nie jest w najwyższej formie, to jednego nie można mu odmowić - na poważnych turniejach gra na maxa. Stara się, walczy, biega do każdej piłki, jest niezwykle mądrym/ inteligentnym tenisistą i to powinno wystarczyc na młokosa z Belgii, ktory kwale przeszedł nie bez problemów, a ostatniego jego wyniki jakoś szczególnie nie powalają.

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Cilic - Verdasco 2,40 Expekt

Zastanawiam się dlaczego bukmacherzy wystawili aż tak wysoki kurs na Verdasco?... Forma na jego ulubionej nawierzchni jest wysoka co potwierdził wygraną wczoraj w finale turnieju w Huston a raczej stylu w jakim to zrobił. Zarówno Almagro jak i Verdasco zagrali tenis na najwyższym poziomie. I jeden i drugi w najważniejszych momentach potrafili zachować chłodną głowę. Gra ofensywna w wykonaniu jednego i drugiego. Zagrania kątowe i granie przy siatce poprostu kapitalne. Ale to było wczoraj. Wróćmy do typowanego spotkania. Cilic nie grał na mączce od maja 2013 r. O ile na nawierzchni twardej notował w ostatnich miesiącach bardzo dobre wyniki, o tyle nie wiadomo jak odnajdzie się na clay&#39;u. Rok 2013 na tej nawierzchni w jego wykonaniu to 5 wygranych i 5 porażek więc bez rewelacji. Ale nie będziemy wracać do tego co było rok temu. Ostatnie zwycięstwo z Janowiczem 3:2 w Davis Capie wogóle mnie nie przekonuje, wszyscy wiemy jak zagrał Janowicz (słabo). Przypuszczam, że bukmacherzy wystawiając kursy kierowali się wynikami Cilica w pierwszych miesiącach 2014 r. i jego dobrą grą na nawierzchni twardej gdzie bardzo dużą robotę Chorwat robił serwisem. Tutaj jedna z jego głównej broni już nie będzie aż tak groźna. Zresztą ostatnie mecze również pokazały, że serwis nie funkcjonuje już na takim poziomie jak choćby na turnieju w Delray Beach czy Roterdamie.

Uważam, że bukmacherzy jednak przesadzili a granie na Cilica po 1,50 przy takiej formie Verdasco na ziemnej jest szaleństwem. Kurs jak najbardziej warty ryzyka. Ja wchodzę za 50% stawki przeznaczonej na to spotkanie, zobaczymy co pokaże live. Być może uda się coś dołożyć po większym kursie.

Pozdrawiam
Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś jeszcze na temat tego spotkania. Wpadło mi ono w oko jednak zmartwiły wyniki na hot oddsie

http://www.hot-odds.com/Tennis/Monaco/15042014

wiadomo, że nie jest nieomylne ale lubie się z nim zgadzać. Liczę na opinie panowie!!!

M 0

milly

Użytkownik
Co do meczu Cilica z Verdasco - miejcie na uwadze, że Hiszpan wczoraj grał finał w Houston. Podróż z Houston do Monte Carlo to ok. 12 godzin w samolocie - wliczając przesiadkę (chyba, że Fernando ma swój prywatny odrzutowiec). Do tego dochodzi zmęczenie związane ze zmianą strefy czasowej... Gdyby nie ten fakt, to kursy kształtowałyby się pewnie odrobinę inaczej.
/Myślę jednak, że kurs 2,37 na Verdasco, jaki proponuje Bet365 to lekka przesada...

type-man 458

type-man

Użytkownik
Ja tylko dodam, że swój typ na Verdasco opieram głównie na podstawie tego co oglądałem. Jak ktoś dorwie mecz finałowy z Huston tj. Almagro vs Verdasco to sam może ocenić. Ale podobnie jak @ShakeYouBody@ jestem ciekawy opinii innych.
Cilicic nie grał na mączce od maja zeszłego roku więc może mieć problem z wejściem w mecz podobnie jak problemy miałdzisiaj Jarko Nieminen - również nie grał od zeszłego roku na clay&#39;u-. Widać było, że Fin ma problem z utrzymaniem własnego podania jak również z utrzymaniem piłki w korcie.
Spadającymi czy rosnącymi kursami nie ma się co sugerować bo one nie grają - przykładem mogą być wczorajsze finały gdzie wszystkie trofea zgarnęły &quot;underdogi&quot; i kursy na faworytów również spadały.
Proponowałbym również wstrzymać się do spotkania na live ewentualnie tak jak ja zagrać za 50% stawki przeznaczonej na to spotkanie i ewentualnie dołożyć na live.
Co do zmęczenia myślę że w przypadku wczorajszych dwóch setów nie będzie to miało aż tak dużego znaczenia...

roch 19

roch

Użytkownik
Janowicz - Llorda
Llorda + 1,5 seta 1.55 Unibet ✅✅ / Llorda 2:0 Janowicz
Jutro pierwszy w sezonie mecz Janowicza na clayu.
Po ostatniej wypowiedzi trudno przewidzieć w jakim nastroju wyjdzie Janowicz.
Llorda już dwa mecze w Monako wygrał, myślę że Llorda łatwo meczu nie odda.
Jednego seta powinien spokojnie wygrać.
http://img.sadistic.pl/pics/39d2efcbbe70.jpg

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 36

kamiiru

Użytkownik
Llodra - Janowicz @ 1.53 bet365 ⛔

Wszyscy doskonale wiemy co się działo ostatnio z Jurkiem..nieszczęsna konferencja + fatalna forma od dłuższego czasu. Jednak w meczu z Ciliciem przynajmniej w pierwszych 2 setach Jerzy miał przebłyski naprawdę niezłej gry i w tym upatruję szansę. Ponadto na przeciwko Polaka stanie &#39;wiekowy&#39; Francuz, z bardzo marnymi osiągnięciami na mączce. Bardzo ważne będzie dobre wejście w mecz i psychiczna forma Janowicza. Takze warto obejrzec pierwsze gemy i dopiero potem oddać typ.

Tsonga - Kohlschreiber @1.36 bet365 ✅

Francuz od jakiegoś czasu nie wygląda najlepiej, smęci się trochę po korcie i męczy, ale ostatnio miał czas na odpoczynek i w MC powinniśmy ujrzeć &#39;świeższego&quot; Francuza. Jo już i tak mocno poleciał w rankingu, a ma do obrony sporo punktów, za zeszłoroczny ćwiercfinał, takze powinnien byc dodatkowo zmotywowany. Kohle to przeciętniak z przebłyskami dobrej formy i pewnie do czasu będzie stawiał opór, ale uśmięjętnosci dużo mniejsza, a i dyspozycja ostatnio słaba.

Anderson - Monfils @1.44 bet365 ✅

Szalony Francuz, kontra serwisman z RPA.
Anderson rozpoczał sezon na kortach ziemnych bardzo marnie, bo od porażki z miernym Hanescu. W zeszłym roku zupełnie dobre wyniki i zwycięstwa z czołowymi zawodnikami. Po drugiej stronie siatki nieobliczalny Franuz, który zalicza jeden z najlepszych początków sezonu w karierze. Bardzo dobry mecz z Gojo w Davis Cupie ostatnio i no cóż jeśli nie będzie za dużo &#39;pajacował&#39; i grał swój tenis, to powinnien się szybko rozprawić z Kevinem.

Dodatkowo polecam:
Almagro @1.28 bet365 ✅
Dimitrow @1.36 bet365 ✅

K 12

kolczasty

Użytkownik
Seppi-Youzhny 2,21 Pinnacle
Mi wpadł w oko ten typ. Youzhny co prawda ostatni raz zagrał 27.02.14 w Dubaju w ćwierćfinale z Djoko, który skreczował więc nie wiadomo jak u niego obecnie z formą i przygotowaniem fizycznym.
Z drugiej strony H2H 4:0 na korzyść Youzhnego. Co więcej Youzhny oddał w tych meczach jedynie 1 seta. Należy jednak pamiętać, że te pojedynki były dawno (2006-2009) także nie można się nimi za bardzo sugerować.
Swój typ opieram przede wszystkim na żejującej grze Seppiego w tym roku. Przegrane pojedynki z Murrayem, Wawrinką, Ferrerem, Raoniciem, Kohlschreiberem czy Berdychem można zrozumieć ale żeby nie ugrać w nich choćby jednego seta? Oddał wszystkie te mecze bez walki wtapiając sety najczęściej 6-2, 6-3. Do tego porażki ze znacznie niżej notowanym Matoseviciem, Youngiem, Llodrą. Ogólnie Seppi ma bilans w tym roku 5-12. Uważam że Youzhny nie musi grać wielkiego tenisa żeby to wygrać także dla mnie value.

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Bopanna,Qureshi - Knowle,Pospisil V. Tenis- Monte Carlo ATP clay-deble | TYP: 1 | KURS: 1.40 | ✅ 7-6, 6-4
Milenium
Znany wszystkim debel Bopanna/Qureshi po niezłym początku sezonu (fianł Sydney, wygrana w Dubaju), w dużych turniejach na hardzie w Ameryce (IW, Miami) już sobie nie pograli. Zawitali więc do Monte-Carlo, gdzie pierwszą przeszkoda to Knowle i Pospisil. Przeciwnicy mało wymagający tym bardziej, że graja wspólnie dopiero drugi raz, a jeden z nich dokładnie Pospisil jest całkowicie bez formy. Z turniejem singlowym pożegnał się zanim jeszcze na dobre się zaczął. Ugrał z Bautistą-Agutem ledwie 4 gemy, z serwisu: 2 asy i 5 podwójnych błędów nie wróżą dobrze przed deblem dla tej pary. Bopanna/Qureshi gdy ostatnio grali razem w Monte-Carlo doszli do półfinałów, co prawda bylo to 3 sezony temu ale jednak.

Otrzymane punkty reputacji: +13
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Mone Carlo czas zacząć !

Delbonis Federico-Lu Yen-hsun 2:0, Bet365 1.44

6:7, 1:6 ⛔ :-|

VS.

Lu i mączka? Takie połączenie nie zapewni nam myślę,na 99% niespodzianki w tym spotkaniu. Lu w całej swojej karierze rozegrał 21 meczy na mączce,z czego tylko 4 wygrał, dodatkowo jest nękany kontuzjami co chwila. Delbonis ogólnie &quot;śpi&quot; na kortach ziemnych pisząc komicznie. Ogólnie nie ma co się tutaj rozpisywać, Argentyńczyk powinien wygrać gładko w dwóch setach.

Gabashvili Teimuraz-Simon Gilles 2 , Unibet 1.55

4:6, 6:4, 6:4
⛔
VS.

Gabashvili przechodził przez kwalifikacje,pokonał 6:4, 6:4 Stakovskiego który nie jest wielkim zawodnikiem na clayu oraz uwinął się bardzo szybko z przebijakiem Volandrim,który sezon ma katastrofalny (2/10) 6:0, 6:2. Rosjanin jest na 58 pozycji,jest to jego najlepsze miejsce w karierze. Simon bardzo powoli wraca na swoje tory, ostatnio odpadł z Delbonisem 6:4, 6:4 po dość wyrównanym meczu. H2h 0:5 dla Francuza,mecze rozgrywane dość dawno ponieważ w 2004,2006,2007,2008 oraz 2009 roku,tylko raz udało się &quot;Gabie&quot; urwać seta. Moim zdaniem Gilles pokona o rok starszego kolegę.

Janowicz Jerzy-Llodra Michael 1 set over 9.5 gemów, Bet365 1.61

4:6 ✅

VS.

Moim zdaniem ten mecz to &quot;no bet&quot; jeśli chodzi o typowanie kto wygra, ponieważ Janowicz jest bez formy,a z Llodrą nigdy nic nie wiadomo. Dla Polaka będzie to pierwszy oficjalny mecz na tej nawierzchni w tym roku,dla Francuza natomiast już trzeci. W kwalifikacjach pokonał najpierw &quot;Ołówka&quot; 6:1, 6:4 i później Potito 6:2, 5:7, 6:3. Stawiam tutaj na wyrównaną walkę w I secie,mam nadzieję,że serwis Jerzego jak i doświadczenie i przepiękny styl &quot;Bestii&quot; pokryją ten over.

domel206 802

domel206

Użytkownik
Paul Henri Mathieu : Nicolás Almagro \ Typ 2 , kurs 1.40 Unibet ✅✅
Jak widzę ten kurs na Unibecie to aż mi się buźka cieszy, jedyne co nie przemawia za Hiszpanem to jest to że przebył długa podróż z Houston i to by było na tyle. Almagro wszystkie swoje finały jakie do dziś osiagnał to były finały na cegle, co tu więcej pisać. Franuz niczym szczególnym się nie wyróżnia przegrywa wszystkie mecze z lepszymi od siebie zawodnikami a takim na pewno jest dla Francuza Hiszpan. Mathieu umie wygrywać tylko z zawodnikami gorszymi od siebie wystarczy zobaczyć jakiekolwiek statystyki ???? Kursy idą w góre na Alamgro ale ja myślę ze to za sprawa podrozy i przegranego finału z Verdasco, dziś mamy inny turniej wiecej kasy wieksza ranga więc czemu Almagro miałby tutaj nie walczyć o coś więcej ? jak dla mnie 9/10.

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Verdasco - Cilic 2,60 Unibet ODWOŁANE

Kurs na Verdasco chyba z kosmosu. Nie mam pojęcia kto o zdrowych zmysłach mógłby faworyzować Chorwata, który nie gra nawet połowy tego co na przełomie 2008/09.
Ja rozumiem, że Cilic wraca po &#39;kontuzji&#39;, rozumiem, że jest świeży i głodny gry, ale żeby na cegle stawiać go w roli faworyta? Tego pojąć nie mogę.

Verdasco wygrał wczoraj pierwszy w tym roku turniej w Houston, właśnie na nawierzchni ziemnej. Znajdą się tacy, który powiedzą, że przecież jest zmęczony, ale ja odbijam piłeczkę bo to początek sezonu. Przelot, odpoczynek, szybki trening i kilkanaście godzin relaksu. Zapewne godzina ulegnie przesunięciu co wpłynie korzystnie na grę Hiszpana.
Cilic gra w tym sezonie nierówno, chociaż zdarzały mu się pojedynki na miarę ATP500, ale mączka rządzi się swoimi prawami o czym pisałem nie raz, nie dwa.

Verdasco wkłada w uderzenia dużo rotacji co powoduje wyrzucanie rywala poza kort. Cilic jest wysoki i niezbyt zwrotny, co potęguje opóźnienia zwłaszcza w tych warunkach. Mecz będzie obfitował w długie wymiany, a w tych lepiej czuje się Hiszpan.
Wybór jest prosty.

T 26

tomek10

Użytkownik
Pablo Carreno-Busta - Ivan Dodig (+1.5 seta) @ 1.60 Pinnacle ⛔⛔
Carreno-Busta bardzo dobrze czuje się na mączce, ale jego wyniki nie powalają i na miejscu bukmacherów nie faworyzowałbym dość wyraźnie Hiszpana w tym pojedynku. Dodig początku roku nie może zaliczyć do udanych, ale Chorwat jest walczakiem i na pewno zależy mu na powrocie do solidnej dyspozycji, jaką prezentował w zeszłym roku. Dodig w tym meczu z pewnością nie stoi na straconej pozycji, więc z przyjemnością pobieram taki kurs na ugranie minimum seta przez Chorwata.

Paul-Henri Mathieu - Nicolas Almagro @ 1.38 Pinnacle ✅✅
Nie rozumiem skąd te wzrosty kursów na Almagro. Nie wierzę, żeby Hiszpan był jakoś mocno przemęczony po rozegraniu trzech niezbyt długich pojedynków w Houston. Umiejętności i nawierzchnia zdecydowanie przemawiają za Almagro, który na mączce prezentuje się świetnie, więc warto pobierać ten kurs dopóki nie spadnie.

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Delbonis - Lu 1 1.15
Dimitrov - Granollers-Pujol 1 1.36
Chardy - Ferrer 2 1.10
Stepanek - Federer 2 1.08

@ 1.83 Betsson

Delbonis, który czuje się na mączce jak ryba w wodzie podejmować będzie Lu Yen-hsuna, który z tą nawierzchnią nie ma zdecydowanie nic wspólnego. Reprezentant Tajwanu jest to typowy gracz na szybkie nawierzchnie, a od clayu ucieka jak najdalej tylko się da, co potwierdzają jego występy w dotychczasowej karierze. Od 12 lat przegrał 17 spotkań na tej nawierzchni i wygrał tylko 4. Delbonis w tym roku wystartował już w 5 turniejach rozgrywanych na clayu dochodząc do półfinału turnieju w Casablance, wygrywając turniej w Sao Paulo. Nic nie wskazuje na to, żeby Lu miał postawić dzisiaj jakikolwiek opór tak ogranemu na mączce zawodnikowi jak Delbonis - dlatego ja z całym przekonaniem wchodzę w ten typ.

Grigor czyli jeden z najbardziej utalentowanych tenisistów na świecie zaczyna tegoroczne zmagania z mączką w turnieju w Monte Carlo gdzie broni ubiegłorocznego ćwierćfinału w którym przegrał po 3 setowym pojedynku z samym królem mączki Rafą Nadalem. Granollers-Pujol to oczywiście typowy ziemniak, który jest solidnym graczem ale według mnie tego kalibru co Bułgar, który coraz częściej udowadnia wszystkim, że nie bez przyczyny nazywa się go następcą Federera. W zeszłorocznych turniejach rozgrywanych na clayu Dimitrov uległ takim zawodnikom jak Verdasco, Djoković, Gasquet, Robredo i Nadal. Jak widać nie są to przypadkowi gracze i każdy z nich reprezentuje wysoki poziom na tej nawierzchni. Granollers słaby w tym roku bilans 4/5 na mączce - przegrane z Giraldo, Andujarem-Albą, beznadziejnym Sousa, Klizanem i Garcia-Lopezem. Według mnie mimo wszystko zbyt wysokie progi dla Granollersa, bo tutaj samo przebijanie na drugą stronę nie powinno wystarczyć.

2 ostatnie spotkania to typy na Federera i Ferrera, którzy nie powinni mieć żadnych problemów z awansem do kolejnego etapu turnieju. Obydwu graczy nie trzeba wcale przedstawiać, bo każdy wie kim te nazwiska są i jak grają. Mączka to królestwo Ferrera, który może biegać od jednej i drugiej strony za piłką i męczyć do upadłego swoich rywali, zdecydowanie jeden z najlepszych graczy na tej nawierzchni. Co do Federera to oczywiście preferuje twarde korty ale jest on na tyle uniwersalnym i fantastycznym graczem, że nie przeszkadza mu żadna nawierzchnia. W każdym bądź razie nawet gdyby to za rywala ma Stepanka, który nie powinien postawić mu większego oporu w nadchodzącym w środę spotkaniu.

B 178

becks-59091

Użytkownik
▶ Bopanna,Qureshi - Knowle,Pospisil V. Tenis- Monte Carlo ATP clay-deble | TYP: 1 | KURS: 1.40 |
Milenium

Znany wszystkim debel Bopanna/Qureshi po niezłym początku sezonu (fianł Sydney, wygrana w Dubaju), w dużych turniejach na hardzie w Ameryce (IW, Miami) już sobie nie pograli. Zawitali więc do Monte-Carlo, gdzie pierwszą przeszkoda to Knowle i Pospisil. Przeciwnicy mało wymagający tym bardziej, że graja wspólnie dopiero drugi raz, a jeden z nich dokładnie Pospisil jest całkowicie bez formy. Z turniejem singlowym pożegnał się zanim jeszcze na dobre się zaczął. Ugrał z Bautistą-Agutem ledwie 4 gemy, z serwisu: 2 asy i 5 podwójnych błędów nie wróżą dobrze przed deblem dla tej pary. Parze Bopanna/Qureshi za to motywacji nie zabraknie, bo przed rokiem odpadli dopiero w półfinale.
Typu oczywiście nie neguję, sam zastanawiam się czy nie zagrać na zwycięstwo faworyzowanej pary. Cytuję, gdyż na co innego chcę zwrócić uwagę. Nie wiem jak sprawdzałeś, jednak w poprzednim roku z tego co widzę to Qureshi grał w parze z J. Rojerem (odpadli w 1/4), natomiast Bopanna grał z Bhupathim (odpadli w drugiej rundzie).
Rok wcześniej (2012) również grali w parach jak opisany wcześniej 2013 rok.
Jako Bopanna/Qureshi grają ze sobą od poczatku tego roku.
W poprzednim roku, w Monte Carlo w finale debla zagrali J. Benneteau/N. Zimonjic - B.Bryan/M.Bryan 4-6 7-6(4) 14-12

Powodzenia ????

K 10

koziro

Użytkownik
Beneteau-Melzer 4,3 Unibet

Przeglądając ofertę zwróciłem uwagę na wysoki kurs na Jurgena Melzera. Ok zdaje sobie sprawę że chłopisko nie grało od dłuzszego czasu, ale skoro wraca do gry na taki turniej to musi być przygotowany w 100%. Już w dniu wczorajszym mieliśmy próbkę jego umiejętności gdy stoczył 3 setowy mecz deblowy w parze z Andersonem- Przegrany po 3 setach, lecz jakby nie było Melzer już z grą się tutaj obył. Chciałbym również przypomnieć że w 2011 roku Melzer doszedł tutaj do półfinału, pokonując Almagro, Federera, a batalie przegrywając z Dawidem Ferrerem. Jeśli chodzi o &quot;benka&quot; to nie licząc Indian Wells gdzie doszedł do ćwierćfinału, przegrywał z graczami takimi jak Struff, Dawidienko, Kamke, oraz męczarnie z młodziutkim Edmundem, gdzie miałem okazje śledzić jego poczynania, przy czym po kilku dłuższych wymianach wyglądał jakby miał zaraz &quot;odlecieć&quot; z kortu a pot lał się z niego kałużami.

Almagro-Mathiu Unibet kurs 3

Powiem krótko i zwięźle. Rok 2013 Finał w Houston z udziałem Almagro, po czym przylot do Monte Carlo i Wciry od Jurgena Melzera 6:4; 6:2. Pamiętam ten mecz bo miałem pogranego Jurgena i jedyne co widziałem to spacerującego Almagro po korcie któremu brakowało paliwa na każdym kroku. Zmiana strefy czasowej oraz zmęczenie po całym turnieju. Mathieu od początku eliminacji znaomita forma. Dla Ryzykantów można również pograć 2:0.

Obydwa Typy po 1j.

Powodzenia ????

aviciii 516

aviciii

Użytkownik
Postanowiłem coś napisać, brat jest na turnieju w Monte Carlo, codziennie rano gadamy a potem coś skreślam, ogląda zawodników, mecze, treningi, sparingi, narazie idzie mu bardzo dobrze wczoraj trafione 9/9 spotkań, przed wczoraj 7/9. Nie mówię, że dziś musi być podobnie, ale co się może dzisiaj zdarzyć.

Delbonis - Lu - @2 5.0 ✅✅✅

Lu grał z Benneteau bodajże sparing rozniósł go 6:2, podobno dobrze gra, mecz może być wyrównany, można za drobne spróbować na Lu.

Gabashvili - Simon @1 2.55 ✅✅✅
Gabashvili w formie, Simon gra słabo, przegrał*z kimś sparing i to gładko.

Dimitrov - Granollers @1 1.35 ✅✅✅
Dimitrov podobno w niesamowitej formie grał z kimś sparing już nie pamiętam z kim, ale było 6:3, 6:1.

Anderson - Monfils @2 1.4 ✅✅✅
Monfils rozwalił Dodiga na sparingu bardzo gładko bodajże 6:3, 6:1. W świetnej formie, a Anderson po prostu słabiutko gra. Ja gram dzisiaj to spotkanie 0:2 Monfils.

Berdych - Tursunov handi @2 ⛔⛔⛔ - miał swoje szanse, ale nie umiał wykorzystać..
Tursunov podobno w niezłej formie, mocno gra, to typ bardzo ryzykowny, na handi na Tursunova.

Cilić - Verdasco @2 2.35 - wycofane.
Ja tu gram Verdasco, ale brat mówi, że Cilić bardzo dobra forma na treningach i gra nieźle. Wiem, że wielu ludzi widzi tu spory value, jeśli Verdasco wygra bo wysoki kurs, jednak lot, inny kort, zmęczenie, to może okazać się przeszkoda, dlatego ja zagrałem to delikatnie.

Tsonga - Kohlschreiber @1 1.4 ✅✅✅
Wielu ludzi szuka tutaj wygranej Niemca, jednak z tego co słyszałem Tsonga grał*z kimś sparing bardzo zacięty było 6:6, nie gra źle, ja to spotkanie opuściłem, przestrzegam jednak przed graniem za sporą kasę na Niemca.

Seppi - Youzhny @1 1.7 ✅✅✅
Seppi podobno gra rewelacyjnie, wygrał z kimś sparing gładko. Sam myślałem, żeby grać tu Youzhnego, ja nie gram tego spotkania, rzucam tylko to co mi się obiło o uszy.

Otrzymane punkty reputacji: +297
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom