Dyscyplina: Tenis, ATP Madryt Debel ????
Spotkanie:Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski - Nicolas Almagro/Oliver Marach
Typ: 2
Kurs: 2.35
Bukmacher: Unibet
Mimo, że doświadczenie i zrozumienie większe jest po stronie pary Polskiej to jednak według mnie nie można lekceważyć duetu Almagro/Marach. Nicolas Almagro to zawodnik, który potrafi grać na kortach ziemnych i na pewno będzie sporym wzmocnieniem dla swojego współpartnera Oliviera Maracha, który swoją drogą jest znakomitym deblistą, który podobnie jak Almagro preferuje "mączkę". Marach wygrał 12 turniejów deblowych (z czego 10 na "mączce"
w kolejnych 10 był w finałach (9 na "mączce"
. Osobiście więc uważam, że będzie to bardzo ciężka para dla naszego debla.
Tym bardziej, że Frystenberg/Matkowski ostatnio na "mączce" grają bez rewelacji. W Monte-Carlo porażka z duetem Raonić/Tomić w Barcelonie pokonali jedynie duet Huey/Janowicz, a przegrali Marrero/Verdasco. Jakby nie patrzeć duet Almagro/Marach szczególnie na mączce prezentuje się nieco lepiej niż duety z którym nasz debel do tej pory miał okazję grać w tym roku na kortach ziemnych i z którymi nie radził sobie najlepiej.
Nie można również napisać, że duet Almagro/Marach to kompletna nowość, grali bowiem ze sobą w Miami w tym roku i doszli nawet tam do ćwierćfinału.
Myślę, że mimo, iż bukmacherzy większe szansę dają w tym spotkaniu naszemu eksportowemu duetowi to jednak nawierzchni i słabsze występny naszych zawodników sprawiają, że ja nieco większe szansę na zwycięstwo daję duetowi Almagro/Marach.