Joao Souza - Benoit Paire Typ: Paire [Set HC -1.5] @ 2.08 Pinnacle
Benoit Paire systematycznie pnie się w górę rankingu
ATP potwierdzając skalę posiadanego talentu. W obecnym sezonie Francuz wygrał challenger w
Le Gosier oraz zameldował się w finale turnieju w Montpellier. Najwyższy czas ażeby Francuz zaczął osiągać sukcesy poza Francją. Dzisiaj nadarza sie doskonała okazja do mocnego startu w turnieju rangi
Masters w Madrycie. Rywalem będzie Joao Souza, który póki co jest zawodnikiem znanym przede wszystkim na poziomie challengerów. Dlatego też różnica umiejętności powinna być aż nadto widoczna. Dość powiedzieć, że Brazylijczyk przegrywał ostatnio z takimi "tuzami" jak Clezar, czy Andreozzi. Dlatego też stawiam na pewno zwycięstwo Francuza w dwóch, szybkich setach.
Pewne zwycięstwo Paire ??? Wątpię ... To kolejny z zawodników, których nazywam jako tzw. "gwiazdeczki". Owszem talent posiada Paire i to spory, ale niestety podobnie jak Dolgopolov ma "zryty beret" - bardzo słabą psychikę... Oglądałem jego ostatni mecz z Hanescu w Portugalii i po prostu brak słów, taki leser na korcie, potrafi zagrać genialnie żeby później popsuć banalną piłkę. Zdecydowanie brak mu systematyczności i często traci sety nawet jak i wygrywa mecze, więc granie 2:0 w strone Paire to wg mnie spore ryzyko...
Ja zatem idę na seta w stronę Souzy (zagrałem też delikatniej że wygra mecz) bo ten chłopak ma spory potencjał na nawierzchni CLAY. Zresztą dla obydwóch zawodników "Favourite surface is clay courts":
http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=SG64&oId=PD31
Owszem, tak jak pisał Valverde, może i różnica umiejętności jest spora, ale umijętności to nie wszystko... Souza jest zawdonikiem bardzo walecznym i mimo, że gra głównie na CLAY w Chellengerach to i tak jego wyniki tam są bardzo dobre (2013: Qualies & CH 15-8; 2012 Qualies & CH 20-13). Walecznością seta może dziś urwać chimerycznemu Paire - oj jak najbardziej !!
Kolega wyżej pisze, że "Brazylijczyk przegrywał ostatnio z takimi "tuzami" jak Clezar, czy Andreozzi. " - no ok, ale popatrzmy kogo pokonał tutaj w kwalach : Falla i Mathieu. To nie są grajki których łatwo ograć, nawet jak nie są w najwyższej formie. Widać zatem że mu bardzo zależy i w takich turniejach nie raz "NO NAME" dochodził do drugiej,trzeciej rundy - albo nawet dalej ????
Jeszcze jeden aspekt, w kolejnej rundzie przeciwnikiem zwycięzcy meczu Souza - Paire będzie NADAL !! Zatem Paire wie, że i tak wiele nie ugra w tym turnieju, co może podziałać na niego tłumiąco. Nie pisze że odpuści całkiem, ale może w kontekście odpadnięcia w kolejnym meczu nie dać z siebie maksa, co stworzy okienko na seta dla Brazylijczyka ????
Dokładam do dubelka HAASa, który ostatnio jest mega gazie i grał super w Monachium. Wątpię, że opuści MASTERSA tak szybko i przegra w pierwszej rundzie ...
???? Joao Souza (+1.5 seta) - Benoit Paire dla Mecz. (1.82) WYNIK 16 67 ???? miał 4 piłki setowe !! pech to pech
???? Tommy Haas - Andreas Seppi dla Mecz.(1.55)
WYNIK ?
KURS: 2.82
Stawka: 60 |
Zysk: 109.20 PLN
Expekt