Spróbujemy podtrzymać dobrą formę turnieju w Madrycie, więc dzisiaj polecimy trochę mocniej i zobaczymy co się będzie działo.
????
Kevin Anderson (+1.5s) - Tomas Berdych @1.95 Expekt 6:7 (5-7) 5:7
Niestety, nie udało się. Kevinowi zagotowała się chyba głowa, bo 2 razy w 1 secie serwował na wygranie tego seta i za każdym razem dał się złamać.
Kevin po dobrym meczu pokonał wczoraj Monaco 2:1. Szczególnie powrót w 3 secie ze stanu 2:4 do 6:4 może robić wrażenie, bo Argentyńczyk chłopcem do bicia nie jest, a jednak udało mu się go złamać 2 razy w końcówce i wygrać cały mecz, co przy zapewne nie małym zmęczeniu, może mieć znaczenie jeśli chodzi o jego formę psychiczną. Natomiast jeśli chodzi o Czecha, to sytuacja podobna do wczorajszego meczu z JJ. Również uważam, że Tomas ten mecz wygra, ale mimo wszystko dalej jeszcze nie jest w super formie i wg mnie, jeśli seta urwał mu Jerzyk, tym bardziej Kevin nie powinien mieć z tym problemów.
????
Tommy Haas (+1.5s) - David Ferrer @1.60 Expekt 5:7 6:4 4:6
Powiem szczerze, że nie wiem jakim sposobem Tommy wygrał tego seta. Mecz jeszcze trwa, ale w tej formie jaką prezentuje dzisiaj Hiszpan, nie widzę szansy dla Niemca żeby ten mecz wygrał. Ferrer gra ZNA-KO-MI-TY tenis, a Haas i jego backhand - szkoda gadać. Ale typ na wygranego seta wszedł, więc nie ma tragedii.
Zachwytów nad Niemcem ciąg dalszy. Jego forma robi na mnie, i pewnie nie tylko na mnie, ogromne wrażenie. Z tym, że w przypadku tego meczu, ma na przeciwko siebie bardzo solidnego clay'owca, do tego gospodarza. Lecz ja dalej będę się upierał, że dyspozycja Tommy'ego jest na tyle dobra, że może ten mecz wygrać. Tutaj podaje typ bezpieczniejszy, na jednego ugranego seta, lecz osobiście gram na zwycięstwo Haas'a po ładnym kursie @2.50
???? Kei Nishikori (+4.5g) - Roger Federer @1.80 bet365 6:4 1:6 6:2
Ryzykowałem handi na gemy w stronę Japończyka i typ którego najbardziej się bałem, wszedł. Wielki szacunek dla Kei'a, że po drugim, sromotnie przegranym secie nie siadł psychicznie i wygrał ten mecz.
W tym wypadku trochę większe ryzyko bo gram na handicap gemowy w stronę Japończyka. Roger dopiero 1 mecz na clay'u w tym roku i pewne 2:0 (6:3, 6:3) ze Stepankiem. Więc dlaczego gram na gemy dla Kei'a? Po 1, Kei prezentuje się dobrze na kortach w Madrycie, wczoraj pięknie wyciągnął 1 seta z Troickim, widać że baniak mu się nie zagotował, tylko spiął poślady i wziął się ostro do roboty. Po 2, Stepanek to nie Kei i na odwrót. Jego forma w stosunku do Japończyka różni się znacznie, myślę że w przypadku spotkania obu tych Panów, mecz spokojnie wygrałby Nishikori. I w końcu po 3, jeśli Czech zdołał ugrać 6 gemów, to Japończyk spokojnie powinien ugrać 8 gemów i przy przegranej 4:6 4:6 zakład spokojnie wchodzi. Kurs ciekawy, można spróbować.
????
Grigor Dimitrov - Stanislas Wawrinka @1.60 Expekt 6:3 4:6 1:6
Meczu nie oglądałem więc wypowiadać się nie będę. Ale po wyniku w poszczególnych setach podejrzewam, że Bułgarowi brakło po prostu sił i dlatego nie dał rady postawić się Wawrince w 3 secie.
Rozumiem zachwyt nad Bułgarem. Piękny mecz z Djoko, naprawdę aż chciało się oglądać to spotkanie. Tylko wg mnie są 2 ważne aspekty dotyczące dzisiejszego spotkania: Grigor odniósł kontuzje (albo jak twierdzi Novo, miał skurcze) w meczu z Novakiem, całego 3 seta biegał, walczył, starał się ale widać było, że jakiś tam problem z nogą ma - mimo wszystko wygrał i za to należy mu się szacunek i brawa na stojąco. Lecz mając w nogach 3 godziny biegania, do tego trochę utykając, a nie wydaje mi się żeby to była zasłona dymna jak to ma czasami w zwyczaju robić Serb, to uważam, że będący w bardzo dobrej formie Wawrinka powinien wygrać ten mecz. Pewnie będzie przedłużał wymiany, ganiał Bułgara po korcie i jeśli nie zacznie wyrzucać piłki po autach, wygra ten mecz na 80%.
Jeśli pomogłem, kliknij dzięki!