Tylko ciekawe, jakiego Hewitta dzisiaj zobaczymy - takiego, jak w meczu z Russelem czy takiego, jak w meczu z Dimitrovem? Wiele osób typowało Bułgara przeciwko Australijczykowi, ja też grałem Dimitrova. Jednym z argumentów była słaba gra Kangura w meczu pierwszej rundy. W drugiej zagrał dużo lepiej, to teraz większość typuje na niego. Lleyton już nie jest na tyle stabilnym tenisistą, aby grać na podobnym poziomie każdy kolejny mecz. Z drugiej strony Querrey, który w meczu z Bedene czasami wyglądał dokładnie tak jak napisałeś. Jednak Amerykanina kilka razy w tym meczu wyratował serwis i nie wolno zapominać o tym jego argumencie. Jak dla mnie mecz Hewitt-Querrey to 50/50, a że kursy są wyrównane, to nie widzę tutaj żadnego value.a oglądali Panowie mecz z Bedene? jeżeli Querrey zagra tak jak z Bedene to tutaj nie będzie co zbierać. Słoweniec mógł ten mecz wygrać, wystarczyło trochę zimnej krwi i spokoju w poszczególnych wymianach, wyeliminowanie GŁUPICH błędów i mielibyśmy go teraz w 2r. Querrey był ospały, do piłek ledwo co dochodził, w większości ratował się serwisem i to jest jego jedyny atut na jutrzejsze spotkanie. Dimitrov dzisiaj nie przełamał Lleytona ani razu i jak Hewitt będzie tak samo katował tymi ledwo odbijającymi się od ziemi slajsami Querreya to ten na swoich szczudłach totalnie nie da sobie z tym rady. Jeżeli Querrey nie odmieni diametralnie swojej gry to nie zrobi sztycha. Ja wchodzę w Kangura, wy róbcie co chcecie
christopher48 z całym szacunkiem, ale jeżeli gra Hewitta w 1r wyglądała słabo to jak wyglądała gra Dimy ? Moim zdaniem równie słabo, wczoraj każdemu kto pytał o mecz Dima-Lleyton w HP pisałem, że po tak żałosnym kursie nie ma sensu w to wchodzić, tym bardziej, że Dima był już jedną nogą poza turniejem w meczu z Izraelczykiem Selą.Tylko ciekawe, jakiego Hewitta dzisiaj zobaczymy - takiego, jak w meczu z Russelem czy takiego, jak w meczu z Dimitrovem? Wiele osób typowało Bułgara przeciwko Australijczykowi, ja też grałem Dimitrova. Jednym z argumentów była słaba gra Kangura w meczu pierwszej rundy. W drugiej zagrał dużo lepiej, to teraz większość typuje na niego. Lleyton już nie jest na tyle stabilnym tenisistą, aby grać na podobnym poziomie każdy kolejny mecz. Z drugiej strony Querrey, który w meczu z Bedene czasami wyglądał dokładnie tak jak napisałeś. Jednak Amerykanina kilka razy w tym meczu wyratował serwis i nie wolno zapominać o tym jego argumencie. Jak dla mnie mecz Hewitt-Querrey to 50/50, a że kursy są wyrównane, to nie widzę tutaj żadnego value.
???? Sam Querrey(+1.5 seta) - Lleyton Hewitt dla Mecz (1.38) WYNIK 75 po pierwszym seciePo pierwsze to nie byłbym tak hura optymistycznie nastawiony na WIN Haasa w meczu z Gulbisem. Łotysz to nie jest chłopiec do bicia i na pewno jak piszesz "spokojnie na Haasa" nie będzie wg mnie ... Zerknij nawet na H2H a przekonasz się, że w każdym meczu była zacięta walka pomiędzy tymi zawodnikami, grali w tym roku nawet dwa razy - raz wygrał Haas, raz Gulbis - obydwa mecze 3 setówka... Więc spokojnie było ??? NA PEWNO NIE!
Po za tym, to że wygrał Haas rok temu ten turniej to nie znaczy, że musi wygrać go tym razem ????
Wg mnie tutaj jak już to jakiś over setowy lub gemowy, bo wygrać może zarówno jeden jak i drugi, a po takim kursie na Haasa to na pewno bym nie próbował - wole już na seta na Gulbisa po znacznie lepszym kursie.
Jeżeli chodzi drugi mecz to jak się pytasz kto to jest Aljaz Bedene to chyba nie ma o czym gadać... Bedene na pewno łatwy do ogrania nie jest, więc wcale się nie zdziwiłem jak Sam się musiał trochę pomęczyć... Z drugiej jednak strony jak Querrey będzie dobrze trzymał swoje podanie to będzie cieżko Hewittowi, jak nie baaaaaaaardzo ciężko. Przypominam, że rok temu Sam zanotował tutaj QF przegrywając dopiero z zwycięzcą Cilicem. Pokonał po drodze Benka, Istomina czy Dodida, więc łatwych rywali na trawie nie miał. Po za tym Sam bardzo dobrze czuje się na trawie, bilans ostatnich czterech lat mówi wszystko 27-11. Hewitt może mieć spory problem z przełamaniem serwisu Amerykanina, z w tie breaku może się wydarzyć wszytko, jednak ja jak już to skłaniałbym się do typu na SAMA, a na pewno już Hewitt nie jest zdecydowanym faworytem jak to uważasz...
Weź pod uwagę, że na forum piszą różni ludzie i sugerowanie się zdaniem większości albo wyrabianie sobie opinii pod wpływem czyjejś analizy nie jest zbyt rozsądne. Możesz chcieć postawić na zawodnika A w meczu z zawodnikiem B, bo jesteś przekonany do swojej intuicji, ale zobaczysz, że 2-3 forumowiczów wspiera zawodnika B, albo ktoś napisze niezmiennie zabawne "ten mecz to no-bet" - i co? Zmienisz typ? Postawisz na B? Zrezygnujesz z postawienia na A? Z takim podejściem niemożliwym byłoby trafianie zakładów przy wyższych kursach, bo zawsze ktoś skrytykuje, będzie sceptyczny albo znihilizuje typ bombardując argumentacją o "no-becie"... Na forum nie brakuje asekurantów, dla których od współczynnika ROI ważniejsza jest skuteczność typowania i wolą strategie aż do przesady ostrożne. Ale nie namawiam usilnie, bo wiem, że niektórym łatwiej jest przecierpieć przegrany zakład w tłumie innych przegrywających, więc wybór metodyki gry to sprawa wysoce indywidualnaa już chciałem stawiać naprawdę grubą kasę na te moje 3 typy, i teraz nie wiem co mam zrobić... Mówicie ze Hewitt łatwo nie będzie miał a kolega pisze ze bedzie Easy po wymęczonym meczu...
Popieram tutaj typ na Kudle! Schepper nic specjalnego nie pokazuje, a Kudla wręcz przeciwnie, całkiem fajnie sobie radzi na tym turnieju. Zdecydowanie małe value!Kudla - Schepper 1 @ 2,33 (Pinnacle)
Młody Amerykanin rodem z Ukrainy wygląda dla mnie bardziej przekonująco na trawie. Z Delbonisem i Pairem wykonał świetną robotę, niedostatki techniczne do nadrobienia ambicją. Bardziej doświadczony Schepper jest faworytem, ale widzę sporo szans dla jego rywala.
Becker - Dołgopolow 1 @ 2,00 (WilliamHill)
Ręcę opadają... Schepper w zdecydowanej formie??? Bo pokonał na trawie Bopanne, Rama czy wcześniej w Chellengerze Smyczka czy Rhyne Williamsa ?? Na tym opierasz analizę ??? Proszę Cię, bez takich tekstów bo się pogrążasz... Akurat ja oglądałem mecz Beckera z Schepperem ostatnio i Niemiec pokazał mu jak się gra na trawie, więc na pewno Kenny w wielkiej formie nie jest, a już porównywanie znakomitego na trawie (albo przynajmniej solidnego) Dudiego Seli z grajkami powyżej woła o pomstę do nieba ???? Przegrana z Dudim na trawie to na pewno nie wstyd dla ten młodego zawodnika...Kudla - Schepper 2 @1,68 Pinnacle
Nie rozumiem zachwytów na Kudla. Schepper w zdecydowanej formie, w Nottingham osiągnał półfinał i ogólnie zaprezentował się z dobrej strony ładnie wchodząc w trawę gdzie jego bilans w tym sezonie wynosi 5/1. Kudla z kolei w Nottingham odpadł już w 1 rundzie z Selą. Tutaj w tym turnieju póki co dwa dobre mecze ale dzisiaj kończy przygodę. Ktoś może powiedzieć, że francuz może być np. zmęczony i odpuści ale gdyby tak miało być to wziął by wpisowe i poleciał juz w pierwszej rundzie. Buki widzą w nim faworyta i ja to popieram, nie szukając na siłe wysokich kursów. Mecz meczowi nie jest równy i to, że Kudla zagrał wczoraj dobry mecz to nie znaczy, że od razu turniej bierze. Francuz jest generalnie lepszy i dzisiaj to udowodni.
Litości !! DelPo to drewno !!?? Tu już przegiąłeś po całości ???? Chyba nie widziałeś, jak DelPo pokonał znakomitego Malisse tutaj... Rozumiem, że podniecasz się grą Hewitta ale jutro dostanie baty jak nic... Owszem Hewitt pokonał Bułgara, bo ten zagrał słabo, Querrey też poległ ale seta ugrał, DelPo to najwyższa półka i porównywanie takiego gracza do "drewna" na prawdę nie przystoi!! Jutro wg mnie Juan pokona gładko Hewitta. Wątpię, żeby Australijczyk zagrał kolejne spotkanie na dobrym poziomie. 1.50 jakie w tym momencie daje Pinnacle biorę z pocałowaniem ręki !!Cilic vs Berdych 3,40 Bet365
Spore Value w tym meczu. Cilic posiada dobry serwis, backhand i forehand. Uwielbia szybkie korty, pokazał klasę dzisiaj w meczu z Lopezem. Berdych dobry gracz, mocny serwis i backhand, lecz woli korty twarde. Lepiej uważać na Berdycha lubi sprawiać niespodzianki na kortach trawiastych.
Hewitt vs Del Potro 3,00 Bet365
Wiadomo Hewitt to weteran. Wszyscy typowali w meczu na zwycięstwo młodego utalentowanego Bułgara. No i własnie... Pomylili się. Hewitt w Londynie czuje się dobrze, jego najlepsza nawierzchnia to korty trawiaste. No i ostatni czas, aby coś osiągnąć na nich. Del Potro - mocny serwis, backhand, ale według mnie to "drewno", które nie umie się poruszać po kortach trawiastych. - bez obrazy. Natomiast tak jak Berdych znakomicie czują się na kortach twardych.