No to może i ja "dwa zdania" wrzucę ...
Jak dla mnie obstawianie meczu Nadal - Fedex to zupełna loteria... Fedex mnie nie przekonuje grą w tym sezonie, widać tendecję zniżkową. Nadal natomiast po kontuzji, widać tendecję zwyżkową, ale jak to się będzie miało w meczu z Fedexem ??? Tego nikt nie wie i w zasadzie nie zdziwi mnie każdy wynik, 0:2, 2:0 czy 2:1 w jedną ze stron. Jak dla mnie to typowo NO BET, ewentualnie postawiłbym na
WIN Nadala , który jest głodny gry i zwyciestw ????
Wg. mnie o wiele ciekawszym meczem pod kątem obstawienia jest mecz Bedycha z Andersonem. Miałem wczoraj rację, że Kevin może mieć problemy z Simonem jak pierwszy serwis przestanie funkcjonować i dokładnie tak było w drugim secie... W trzecim secie już było znacznie lepiej co przełożyło się na wynik. Dziś przeciwnik Andersona to Berdych, z którym ma fatalne H2H, bo 5 razy przegrał nie wygrywając żadnego spotkania :
Head-to-Head matches
3/2013
ATP Australian Open (AUS) Hard Tomas Berdych Kevin Anderson 6-3 6-2 7-6(13)
44/2012
ATP Paris (FRA) I_Hard Tomas Berdych Kevin Anderson 1-6 6-3 6-4
22/2012
ATP French Open (FRA) Clay Tomas Berdych Kevin Anderson 6-4 3-6 6-7(4) 6-4 6-4
19/2012
ATP Madrid (ESP) Clay Tomas Berdych Kevin Anderson 6-4 6-3
3/2012
ATP Australian Open (AUS) Hard Tomas Berdych Kevin Anderson 7-6(5) 7-6(1) 6-1
Ja zdecydowałem się zagrać na wygranie przynajmniej jednego seta przez Andersona. Dlaczego, skoro ma tak fatalne H2H z Berdychem ??? Ano dlatego, że Kevin gra teraz na prawdę fajnie (choć wczoraj przeczuwałem, że może przegrać, ale dał radę nie bez problemów) a Berdych mnie jakoś swoją grą nie przekonuje... Owszem wczoraj Berdych grał bardzo solidnie, stosunkowo mało UE jak na niego, ale też trzeba powiedzieć, że to na pewno nie był dzień "Ryśka", który cały mecz się strasznie męczył i nie mógł się odnaleźć na korcie...
Ponad to, skoro Gasqeut miał 13 break pointów (wykorzystał tylko jeden niestety ???? ) to i Anderson będzie miał swoje szanse, a jak uda się Tomasa choć raz przełamać, to może być to wystarczające do wygrania seta przez Andersona, który z dobrym serwisem nie da się odłamać... Tomas na nawierzchni HARD czy IHARD zawsze z Andersonem się meczył (przynajmniej nie wygrywał łatwo), albo przegrywał sety, albo dochodziło do tie breaków. Na dziś przewiduję bardzo podobny scenariusz, a jak będzie to zobaczymy wieczorkiem.
Tak po cichu liczę jeszcze na to, że Berdych nieco zlekceważy Andersona, bo skoro wygrał z nim 5 razy to może zakładać, że i 6 raz powinno być dobrze... Ponad to, Anderson to
raczej najsłabszy przeciwnik na jakiego trafił Berdych z wszystkich ćwierćfinalistów, to też może działać na Tomasa nieco rozluźniająco i mam nadzieję, że wykorzysta to Anderson, który na pewno ma ochotę na upragniony rewanż ???? zwłaszcza za AO w tym roku ...
Mój typ:
???? T. Berdych (-1.5 Sets) vs K. Anderson (+1.5 Sets) dla Mecz. WYNIK 64 64
KURS: 2.20
Stawka: 80 | Zysk: 96 PLN
PinnacleSports
EDIT:
dziwnie się Andrerson spalał w końcówkach setów, sam nie wiem dlaczego ...