>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Indian Wells, 06-16.03.2014

Status
Zamknięty.
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? A.Dolgopolov - T.Smyczek
A.Dolgopolov @ 1.18
105 w rankingu Tim Smyczek podejmuje u siebie Alexa Dolgopolova. Cóż mogę powiedzieć o tym spotkaniu. Chyba tylko to, że faworyt jest tylko jeden. Smyczek to dla mnie trochę anonimowy zawodnik. Nie przypominam sobie, żeby doszedł gdzieś wysoko w klasowym turnieju, w przeciwieństwie do Ukrainca, który zalicza ostatnio świetną passę. I to nieważne na jakiej nawierzchni gra, bo zaraz ktoś będzie mi zwracał uwagę. Finały, półfinały dobrych turniejów zaowocowały awansowi w rankingu ATP. Z pewnością Dolgopolov szybko tej dobrej dyspozycji nie straci. Wierzę w to, że Ukrainiec pokona swojego rywala, ale kurs powinien być zdecydowanie wyższy, bo spotkanie nie do końca oczywiste.
Tim Smyczek (+1.5 Sets) vs Alexandr Dolgopolov (-1.5 Sets) dla Mecz. WYNIK ?
KURS: 2.420
PinnacleSports

Trochę nie rozumiem, jak można grać zawodników pokroju Dolgopolova po kursach niższych niż 1.20 ?? To przecież samobójstwo... Zysk mizerny w przypadku wygranej, a przecież to zawodnik niesamowicie nieprzewidywalny, który owszem potrafi zagrać super i wygrać z faworyzowanym rywalem, ale potrafi przegrać mecz (czy też seta) zupełnie bez walki popełniając masę UE z rywalem znacznie niżej notowanym. Owszem ostatnio całkiem fajne dwa występy (SF w Meksyku i finał w Brazylii) ale przecież rok temu też Ukrainiec był faworytem w meczu R2 z Berlocqiem i przegrał. Dziś na przeciwko niego staje gospodarz Smyczek i jeżeli wg Ciebie jest to zawodnik &quot;trochę anonimowy&quot; to ... chyba długo i głęboko w tenisie nie siedzisz... Bez urazy oczywiście, ale zawodnicy blisko TOP100 powinni być rozpoznawani przecież ????
Forma Smyczka chyba nie jest zła, pokonał tutaj faworyzowanego Socka, wcześniej urwał seta Andersonowi w Delray Beach. Tim głównie gra na kortach w USA i tutaj się najlepiej czuje. Rok temu na IW urwał w R1 seta Lu, dziś moim zdaniem też się mocno postawi Dolgopolovi, a znając charakter Ukraińca może nawet oddać pierwszego seta bez walki, żeby później gładko wygrać.
Jak będzie to zobaczymy, ale wg mnie nie jest dobrym pomysłem granie w stronę Ukraińca po takim kursie. On często będąc faworytem zawodzi. Tim moim zdaniem dziś powalczy, kurs bardzo fajny, ja w to wchodzę ????

D 319

defox

Użytkownik
Dzisiaj jest naprawdę sporo lepszych dogów niż Falla.
Przecież to jest ogór nad ogórami, kto widział jego ostatnie mecze na clayu to wie o czym mówię.
Nie ma co przywoływać meczów Janowicza kiedy przegrywał z Gonzalezem, czy Thompsonem - przecież grał z kontuzją.
Jak nie na hardzie to gdzie ma robić wyniki? Przecież jego warunki fizyczne predysponują go do gry na hardzie. Uważam, że dzisiaj Jurek spokojnie przejedzie się po tym ogórasie i zamknie mecz w dwóch setach. Jurek jest o 2 klasy lepszym zawodnikiem i nie ma szans żeby przegrał ten mecz. Musiałoby mu się nie chcieć grać, ale w to wątpię. Przyda mu się kilkadziesiąt mam nadzieję punktów do rankingu, bo ostatnio spadł dość znacznie.
Z racji kursu oczywiście nie polecam grać tego grubo, ale do dubla czemu nie.
Janowicz - Falla @ 1.28

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Janowicz ojedzie na lajcie Falle.
Słaby bilans na hardzie to po prostu efekt tego, że nie trafia z formą akurat na beton bądź przeszkadzały kontuzje (AO tegoroczne, zeszłoroczne USO). Jeżeli forma z Rotterdamu, Marsyli nie uciekła to ogoli gładko Kolumbijczyka. Przypominanie, że Falla wygrał już z JJ na hardzie w 2011 to jest po prostu ŻART.
e/ aa i zobacz sobie jaką &quot;formę&quot; Janowicz prezentował w 2 lub 3 secie w tegorocznym meczu z Tomasem Berdychem.
tylko, że on tam się posypał psychicznie po prostu i było po zawodach. Wcześniejsze mecze naprawdę grał znakomicie, jeden z lepszych tenisów jakie u Jerzyka widziałem. Jeżeli dzisiaj to zaprezentuje to szybkie 2-0.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Słaby bilans na hardzie to po prostu efekt tego, że nie trafia z formą akurat na beton bądź przeszkadzały kontuzje (AO tegoroczne, zeszłoroczne USO). Jeżeli forma z Rotterdamu, Marsyli nie uciekła to ogoli gładko Kolumbijczyka. Przypominanie, że Falla wygrał już z JJ na hardzie w 2011 to jest po prostu ŻART.
Już kilka razy byłem tu wyśmiewany, no ale jeszcze nie przez &quot;Znawce&quot;, zawsze to jakieś nowe doświadczenie ;)
Zerknij sobie na zeszły rok,gdzie podobnie w hali świetny mecz z Berdychem a w Indian i Miami żałosne mecze z Nalbandianem i Bellucim.
Kontuzja ? hmm być może po dzisiejszym meczu znów mu się &quot;odnowi&quot;.
e/ aa i zobacz sobie jaką &quot;formę&quot; Janowicz prezentował w 2 lub 3 secie w tegorocznym meczu z Tomasem Berdychem.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Milos Raonić wygra @ 1,55 Pinnacle ✅
Druga runda turnieju ATP Masters w Indian Wells, pierwszego turnieju tej rangi w tym sezonie. Mało grający w 2014 roku Milos Raonić będzie podejmować Francuza Edouarda Rogera-Vasselina.
Milos Raonić w tym sezonie zasłynął z porażki z naszym rodakiem Grzegorzem Panfilem. Po Pucharze Hopmana grał tylko w Melbourne, gdzie w trzeciej rundzie uległ Grigorowi Dimitrov, który jest bardzo groźny w tym sezonie. Wiadomo tyle, że od połowy lutego Milos przygotowywał się do Indian Wells w Los Angeles, nie ma mowy o żadnej kontuzji, która pokrzyżowała jego starty, po prostu taki plan startowy. Milos broni w tym tygodniu punktów za zeszłoroczną najlepszą szesnastkę.
Edouard Roger-Vasselin przyzwoicie rozpoczął ten sezon - finał w Chennai czy ćwierćfinał w Montpellier to jego najlepsze wyniki w obecnym roku. Zawodnik bez kończącego uderzenia, jednak potrafiący bardzo dobrze rozprowadzać rywala po korcie, dobra selekcja uderzeń, jednak brakuje czegoś aby postawić kropkę nad &quot;i&quot;.
Podsumowując wszystko doszedłem do wniosku, że dzięki długiej przerwie Kanadyjczyka warto po takim kursie pobierać jego zwycięstwo, bo nie ma wątpliwości, że tenisistom jest lepszym. Obawiać się o jego dyspozycję nie można bo od dłuższego czasu przebywa w Ameryce i trenuje, przygotowując się do turnieju na kortach Indian Wells Tennis Park. ERV ma dobry sezon jednak w starciu z czołówką jego gra nie wygląda dobrze, można tutaj podstawić chociażby mecz z Janowiczem w Montpellier.

Otrzymane punkty reputacji: +8
adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Janowicz J. - Falla A .
Tenis - Indian Wells ATP hard-single | 2:0 | 1.55 | ⛔ 3-6 6-2 6-7 / / ech Jerzyk głowa i serwis zawiodły w najważniejszych momentach
Milenium
Ja również jestem zdania, że w tym meczu wygra Janowicz. Myślę nawet, że z takim grajkiem jak Falla przy grze na swoim poziomie nie powinien stracić seta. Prawda, że Polak w ostatnim roku w turniejach w USA nie osiągną wiele wiec jest okazja żeby zarobić trochę pkt do rankingu. Falla jednak też na kortach twardych w USA nie osiąga dobrych wyników, chyba ze za takie uznamy 3rd w Miami 2013 czy 2rd Cincinnati 2010. Jedyny ich bezpośredni pojedynek wygrał Janowicz: 4-6, 6-4, 6-2, a od tego czasu jego umiejętności jak i ranking wzrosły dość znacznie (u przeciwnika tego na pewno stwierdzić nie możemy ???? .
Wypowiedz Jerzyka z której wynika raczej, że w IW i Miami nie ma zamiaru odpuszczać:
&quot;- Zaraz po powrocie z Rotterdamu zabrałem się za treningi. Przygotowanie fizyczne pod kątem startów w Indian Wells i Miami jest teraz najistotniejsze. Dlatego zrezygnowałem z występu w Dubaju. Sezon jest długi, turnieje rozgrywane są praktycznie co tydzień. Trzeba znaleźć też odrobinę czasu na przygotowanie się do ważniejszych celów&quot;
▶Raonic M. - Roger-Vass.E .
Tenis - Indian Wells ATP hard-single | 1 | 1.45 |
✅ 7-6 4-6 7-6
Milenium
Gramy na hardzie, czyli tu gdzie Raonic czuje się najlepiej i osiąga najlepsze wyniki. W H2H remis, w 2011r po 3 setach i 2 tie breakach wygrał Francuz, natomiast w 2013r w Barcelonie Milos nie dał już szans Rogerowi wgrywając 6-4, 6-2.
Trochę podobna sytuacja co w meczu Falla-JJ, jednak tutaj forma Raonicia jest dużo większą niewiadomą. Ostatni mecz rozegrał w AO, gdzie odpadł w 3rd z Dimitrov&#39;em (który jak by nie patrzeć praktycznie od początku sezonu prezentuje niesamowitą formę). Czysto sportowo, więcej atutów ma tutaj Kanadyjczyk i jeśli serwis i Forehand będzie dobrze funkcjonował to awansuje dalej
Polecam również Anderson K. - Hewitt L. over 22,5.✅ Kevin w formie ostatnio, a tutaj w tamtym roku 4rd. Jeśli serwis &quot;siedzi&quot; to b.trudny do złamania. Hawitt wiadomo, zawsze walczy i przebija ile sił w nogach. Dwa lata temu na hali 6-4, 4-6, 6-4 dla Lleytona, teraz też może nie skączyć sie w 2 setach.

pro100 761

pro100

Użytkownik
Janowicz/Kolba - Paes/Stepanek @1.50 - WilliamHill ✅ 6-7 6-3 5-10

Mecz dopiero jutro, ale warto zagrać już dzisiaj bo pewnie jutro nie będą kursy wyższe niż 1.30.Janowicz był tutaj w finale rok temu z Treatem Hueyem, ale w tym roku nie wróżę mu przejścia nawet 1 rundy.O Niemcu w deblu nie wiem nic, nie widziałem go z nikim w jakiejś parze, żeby osiągnął jakiś sukces, jest dobrym singlistą ale na pewno nie deblistą.Pary Hindusko-Czeskiej nie będą opisywać bo nie ma co.1 z lepszych deblów świata, drabinkę aż do półfinału gdzie ewentualnie mogą zagrać z Verdasco i Marrero mają prościutką, nie wyobrażam sobie żeby mogli tutaj odpaść z Jerzym i Filipem, którzy w deblu jeszcze razem nigdy nie zagrali.

Otrzymane punkty reputacji: +1
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Giraldo S. - Nishikori K. 2 1.29 10/10 William Hill ✅

Różne dzisiaj spotkania i tak trochę nie wiadomo co wybrać, dlatego nie specjalnie wpadło mi nic w oko, oprócz meczu jednego z moich ulubionych tenisistów Nishikoriego. Japończyk ogromny talent, w tym roku bardzo na plus, wiadomo od lat uznawany za solidną postać ATP, gdyby nie kontuzje wcześniejsze, które nie jako go hamowały, to kto wie gdzie byłby teraz i ile turniejów wygranych miałby w dorobku. To jednak nie ważne, bo dzisiaj dostaje Giraldo, który nie jest żadnym grajkiem na korty twarde, solidny - tak można go określić, groźniejszych imho na mączce niż na szybszych kortach, a Japończyk USA bardzo lubi, tam osiąga swoje najlepsze sukcesy. Widzę Japończyka w następnej rundzie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Wawrinka - Karlovic powyżej 22.5 gema 1.66 5/10 bet365 ⛔ zabraklo gema

No cóż, Wawrinka faworyt, to oczywiste, ale czy taki stu procentowy, czy tak na pewno rozjedzie Karlovicia? Nie sądzę, że będzie miał łatwo, dawno nie grał nie wiadomo jak jest przygotowany, na pewno stać go na zwycięstwo, ale Ivo w tym roku gra na prawdę solidnie i tutaj przy swoim serwisie wiadomo - siła, siła, siła i Stasiek może mieć (jak każdy) problemy z potężnym serwisem Iva. Tak generalnie to wiadomo, że lepszy Stasiek jest all-around, ale oczekuję tutaj wyrównanej partii.

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Simon-Thiem 1 @1.5
Zaufam w tym meczu Simonowi. Gillou gra slabo od poczatku roku, ale od kiedy Francuz doczekal sie potomka swego czasu to od tego momentu na swoim wysokim poziomie gra duzo rzadziej i tak to trwa. Poczatek roku slaby, ale w Acapluco pojawila sie iskierka nadzieji. Simon ogral pewnie Smyczka i Younga (czyli graczy opierajacych gre na wynianach z glebi kortu). Z Murrayem Simon przegral w trzech setach 1-6 7-6 6-2 i stad wydaje mi sie, ze dyspozycja Simona idzie gore. Francuz tez musi zagrac i zarobic predzej czy pozniej, a ze Thiem to tez dobrze ulozony zawodnik grajacy wymiany, gdzie na pewno mozna znalezc podobienstwa w odniesieniu do Younga czy Smyczka to typuje wygrana Simona. Simona jako nie znowu takdawnego polfinaliste IW z pewnoscia stac na dobry wynik, wiec licze ze w koncu ujrzymy troche &quot;tenisa&quot; ze strony Francuza w tym roku.
K.Anderson-Donskoy 1 @1.2
Moim zdaniem pewniak do kombinacji. Anderson znakomicie gral w ubieglym roku w Indian Wells. Zona jest Amerykanka, Kevin zawsze w tym okresie punktuje az milo. Biezaca forma po Acapulco tez jest co widac dobitnie. Wczoraj bardzo dobry mecz rozegrali Anderson z Hewittem. Hewitt naprawde sie staral i Australijczykowi zalezy zawsze tutaj na dobrym wystepie jako dwukrotnemu triumfatorowi tego turnieju sprzed lat. Anderson ogarnal mecz, duzo fajnego tenisa, takze Anderson punktuje dalej. Proponuje, poniewaz przeczuwam, ze kurs zacznie spadac.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Del Potro J. - Lopez F.
Lopez F. +1,5 seta ::: 1,85 ::: Pinnacle ::: 3/10
Na dziś upatrzyłem sobie tylko jeden typ bo oferta jest wyjątkowo słaba. Po drugie nie mam głowy do analiz po wczorajszym dniu kobiet. Przejdźmy tymczasem do analizy. H2H 4:3, warto dodać, że w dwóch ostatnich meczach Lopez urwał seta. Ich mecze z reguły były dość często zacięte. Lopez gra często &quot;slajsem&quot;, a to nie pozwala Del Potro rozwinąć forehandu.
Pomijając fakt, że Juan Martin Del Potro gra na Indian Wells od paru lat bardzo dobrze, to w tym roku jest wyjątkowa okazja by szybko odpadł. Od początku sezonu nie jest w swojej najwyższej formie, do tego dochodzą problemy z nadgarstkiem. To przekłada się na słaby serwis. Na Australian Open odpadł już w drugiej rundzie, w Rotterdamie gdzie bronił zwycięstwa z przed roku, pokonał go w genialnej formie Gulbis. W Dubaju po przegranym pierwszym secie z takim zawodnikiem jak Devvarman poddał mecz. To wszystko źle wróży dla Argentyńczyka.
Lopez już zagrał na tym turnieju pierwszy mecz z Selą, gdzie nie dał mu najmniejszych szans. Po drugie Del Potro z Lopezem zawsze sobie ciężko radził, po trzecie Juana nękają w tym roku kontuzje.
Wynik: Mecz się nie odbył ▶

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dodig - Gonzalez 5.65 2/10 pinnacle ✅
Bardzo przesadzony kurs na Gonzaleza. Chyba wszystkim zaimponowal wygrana nad Mannario. Przegrywal w tie breaku trzeciego seta chyba 1-5 a wygral 8-6. Podbudowany Gonzo moze smialo powalczyc z Ivanem Dodigiem. Chorwat nie gra w tym sezonie za dobrze a jak nie funkcjonuje serwis to bardzo ciezko mu zdobywac punkty. Dodig nawet w deblu bardzo zawodzi, wystawianie go tu po 1,14 to jest nieporozumienie. Moze z jakas dzika karta 15-16 lat to rozumiem ale z dobrym challengerowcem to bez sensu.
Simon - Thiem 2.78 2/10 marathon ✅
Podoba mi sie gra Austriaka, potrafi przyspieszyc, potrafi zrobic ladnego winnera, potrafi solidnie wypracowac sobie sytuacje na punkt. Wiele musi sie jeszcze nauczyc ale juz teraz widac, ze to gracz z niesamowtym potencjalem. Simon gra w tym sezonie bardzo slabo i raczej nie jest duzym faworytem w tym meczu. Montpellier totalna klapa, meczarnia z Brandsem, porazka z Copilem itd. Thiem bardzo ambitny powalczy tutaj o awans i ma spore szanse na wygrana bo Simon nie jest juz tak regularny jak kiedys. Skoro Gicquel i Copil ganiaja go po korcie a Gilles jest bezradny no to nie ma sensu na sile faworyzowac tego zawodnika.
Robredo - Matosevic 2.30 2/10 pinnacle⛔
Po Austrlian Open wielu pisalo, ze to spektakularny powrot Tommego. W tamtym sezonie pokazal juz, ze po kontuzji nie ma sladu. W Australii ogral Bennetrau, Rosola i Gasqueta. Niezle zagral rowniez z Wawrinka. Jednak o tego momentu przegral grac. Jesli wygrywa to raczej z cieniasami. Vina Del Mar wtopa z Leo Mayerem, Buenos wtopa z Fogninim, Rio wtopa z Andujarem i to 1-6 1-6. Nie wyglada to dobrze. Pokonal Pelle Carreno, Lajovica, Haase no to nie sa gracze wybitni, ponadto to bylo na cegle. Na kortach twardych faworytem jest Matosevic.
2013 ATP Indian Wells
Marinko Matosevic - Tommy Robredo 7-5 6-2

Otrzymane punkty reputacji: +25
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Chyba wszystkim zaimponowal wygrana nad Mannario. Przegrywal w tie breaku trzeciego seta chyba 1-5 a wygral 8-6.
Kurs może i zawyzony, ale nie przeceniałbym tego zwyciestwa nad Adriankiem. Streamu nie było więc ciężko oceniać kto jak grał, ale jeśli mamy do czynienia z Adrianem M. to mozna sie spodziewać co się działo. Zresztą prowadzić w TB 5-1 i 6-3 i go przegrac to naprawdę mało kto potrafi cos takiego zrobić. Więc szczerze patrząc na historię tego typu wystepów Mannarino to nie do końca aż tak może zaimponowac Gonzalez tą wygraną. Gdyby dokonał tego z graczem z normalną głową to tak, ale w przypadku Adrianka to jednak nie dokonał niczego specjalnego Gonzalez jak dla mnie. Dodig go powinien łyknąć i to nawet 2-0 według mojej skromnej opini :]

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Niby tak ale realnie to kto ma normlana glowe? Nawet Nadal potrafi przegrac wygrany set i czasem gra niepotrzebne maratony zamiast konczyc rywala szybko... Psycha dziala w obie strony, gracz, ktory ma 1-5 juz moze byc bez szans nadzieji i wywalac bez sensu a on jednak walczyl do konca i sie udalo.
sesja nocna:
Zeballos - Verdasco 3.79 1/10 pinnacle⛔
Zeballos zawsze grozny, wyniki takie sobie ale stac go na pojedyncze dobre mecze, jesli rywal jeszcze troche pomoze to sukces jest realny. Verdasco akurat sporo pomaga. Austrlaia zalosny wystep i porazka z Teimurazem Gabashvilim, w Doha baty od beznadziejnego Hanescu, Rotterdam pierwsza runda z Haasem. Imprezowicz z Madrytu czesto podkresla ze uwielbia sie bawic w sloncu a jego ulubione wakacje to wlansie sloneczne Stany Zjednoczone. Obecnie gra Fernando jest daleka od idealu a jelsi rywal bedzie miec dobry dzien i ambitnie powalczy to sa spore szanse na wygrana. Gaba i Hanescu to udowodnili.
Haase - Dimitrov 6.62 1/10 pinnacle⛔ / over 20.5 1.94 3/10 marathon⛔
Bulgarski Federer ma narazie tyle wspolnego z tym prawdziwym co nic. Chaotyczny, nerwowy, bez pomyslu na gre. Pierwszy serwis jak idzie to gra sie uklada. Bardzo slabo gra od strony bh i beznadziejnie sie broni. Grajac pod presja potrafi robic blad za bledem. Takie cos akurat Haase moze wykorzystac. Robin rowniez dysponuje poteznym serwisem i potrafi zepchac rywala do defensywy. Mecz typ 40-60% wiec 6.62 od pinnacle mocno przesadzone, no i over gemowy warto.

Otrzymane punkty reputacji: +17
kueronarew 96

kueronarew

Użytkownik
Robredo - Matosevic 2.30 2/10 pinnacle
Po Austrlian Open wielu pisalo, ze to spektakularny powrot Tommego. W tamtym sezonie pokazal juz, ze po kontuzji nie ma sladu. W Australii ogral Bennetrau, Rosola i Gasqueta. Niezle zagral rowniez z Wawrinka. Jednak o tego momentu przegral grac. Jesli wygrywa to raczej z cieniasami. Vina Del Mar wtopa z Leo Mayerem, Buenos wtopa z Fogninim, Rio wtopa z Andujarem i to 1-6 1-6. Nie wyglada to dobrze. Pokonal Pelle Carreno, Lajovica, Haase no to nie sa gracze wybitni, ponadto to bylo na cegle. Na kortach twardych faworytem jest Matosevic.
Robredo pokazał kawał konkretnego tenisa w ubiegłym roku, bardzo dobra gra na French Open oraz US Open. Bardzo solidnie zaprezentował się na tegorocznym AUSTRALIAN Open (spektakularny powrót) - jego gra nie była spektakularna, ani nie miał skąd powracać. Ogólnie nieźle - 17 miejsce w rankingu odzwierciedla jego możliwości - to jest klucz do tego spotkania - możliwości jakimi dziś dysponuje, gdyż Matosevic to półka niżej od Hiszpana. Obaj H2H 1:1, rok temu Marinko wygrał swój pojedynek na Indian Wells z Robredo i to gładko 2:0. Dziś nie musi być tak samo, wątpię w zwycięstwo Australijczyka.
Piszesz wtopa Robredo tu i tam.. nie zauważając pewnej tendencji. Tommy Robredo ma 32 lata. Ogólnie w tym wieku ciężko wygrywać turnieje na cegle na której jest się wiekowym graczem. Oczywiście są wyjątki - David Ferrer. Nie tylko według mnie, Tommy w ostatnim okresie (co dziwne jak na Hiszpana) gra lepiej na hardzie, niż na cegle. Porażki typu 1:6 1:6 to typowe odpuszczenie turnieju, co tylko utwierdza mnie, że nie przestawił się jeszcze w tym roku na cegłę i luty potraktował bardzo lajtowo. Też nie będzie się zażynał na cegle w 250, bo mu paliwa zabraknie na duże turnieje. Na hali też jest słabszy, więc zdecydowanie oszczędza siły na resztę sezonu.
Uważam, że Robredo właśnie od tego turnieju znowu zacznie grać. Niestety jego forma to niewiadoma, ale na pewno do tego turnieju podchodzi zmotywowany. Zanim wejdzie na swoje obroty może Marinko, który niewątpliwie gra dobry tenis coś ugrać, ale Tommy nie pęka, dobrze gra wyrównane mecze, ma dobrą psychę.. stawiam na zwycięstwo Hiszpana za drobne 2:1 @3.75.

Gy_Gy_Craveel 309,1K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
3 RUNDA Indian Wells i o usuwaniu postow
Raonic VS Falla

A teraz Argumenty;
Raonic;
Raz;To typowt Hard Court i ta nawierzchnie preferuje 23-10 ostatni rok i 91-56 w karierze.
Dwa; Gra&quot;usiebie&quot; na tym kontynecie najbardziej sie koncentruje North America 15-5 ostani rok 78-39 i kariera
Trzy;Podsumowujac to na hard-zie jak i w Amercye ma najwiecej rozegranych meczy jak i wygranych w % no jeszcze Azja ale tam mniej rozegral.
Cztery; Broni punktow Rankingowych bo wpoprzdnim sezonie zaszedl dalej , wiec to nastepny argument.
Pienc; To widac ze nie gral wszesniej od AO nigdzie , wiec gdziesc musi robic PKT do rankingu wiec gdzie jak nie tutaj i na Fall-i
Szesc; To to ze jego Sevis, Service Hold % to 91% to oznacza ze tylko 9% szans ma przeciwnik na przelamanie go, mocny servis i dokladny ,gdzie takie Karlovicze i inne Janowicze niemaja co tu szukac.
Siedem; To mielismy probke tego w meczu z Vasselinem gdzie Raonic nawet w 3 secie servowal na wysokim poziomie, a zeby na przestrzeni trzech setow tak servovac to trzeba byc naprawde b. dobrej formie fizycznej.
Falla
Nastepne argumenty na korzysc Raonica, Falla ma przecietne wyniki na twardym w Ameryce a w tych ostatnich 12 miesiecy 7-6 na Twardym wynii ma nawet okej ale czesc tych wynikow moze byc z Chellengerow najlepsze wyniki to on ma W Poludniowej Ameryce a najwiecej meczy rozegral w Europie.
Nastepnie Fall-a ma Service Hold na pozimie 70% co oznacza ze szalu niema bo wychodzi to ze Raonic ma 30% szans na przelamanie.
Nastepnie: Mecz z Janowiczem ktory ten nasz Rodak sie motal sam przegral swoj wygrany mecz juz w 1secie, widac bylo ze mu cos nie odpowiada jak nie czpaka to okulary i na zmiane, to sie wyciera , niewiem chyba go razilo slonce i zamiast sie konentrowac na meczy to janowicz koncentrowal sie co nalozyc czapke czy Okulary...w koncu w ostatnim secie na koncu zaczol popelniac bledy.
Niektoorzy pisza ze Fall-a wygral pierwszy mecz gladko , niewiem czy gladko bo przyswoim ze slabym Delbonisem rzadko wygrywal do 0 lub 15 praktycznie na gema delbonis urywal mu srednio dwie pilki.
Podumowujac; Roanic nie powinnien miec z nim duzych problemow , Raonic 91% service hold Fall-a 70% dodajac ze Fall-a nie nalezy do wirtuozow tenisa to daje mu 5% szans na przelamanie servisu Raonic-a dlatego ze ten jest mocny usiebie i gra na swojej nawierzchni.. a fall-a ktory ma 70% opuszczam do 65% zewzgledu ze nawet jezeli cos tam gra na Hardzie ale srednio to Ameryka nie jest jego dominujacym kontynentem.
Nawet jezeli dojdzie do TB to wiecej przy takim serwisie bedzie mial Raonic.
Kurs 1,40 powiem szczerze ja myslalem ze tu bedzie 1,12 niewiem dlaczego taki kurs, az wyglada to podejrzanie ale nie moge sie ciagle doszukiwac jakis walkow,(ale tylko przezornym placa) moze dla tego ze ten ma bilans na hard-zie 24-11 (ale tam sa wliczone chellengery) i moze dla tego ze Pokonal manekina Janowicza. czyli oponenta z Top BiG Serv.
Podejrzewam ze to spadnie ponizej..1,30 bo juz spada..
Powiem tak ze to dlamnie typ z puli 90% szans powodzenia przy 40% zysku ,czyli value , owszem ktos napisze ze kurs szalu nie robi ale ja nie jestem od oceniana czy kurs ladnie wyglada czy nie ja jestem od zarabiania aby miec zysk i tyle.
Raonic @ 1,40

Otrzymane punkty reputacji: +11
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Piszemy tu o meczach typach analizach. Wszelkie placze, obrazy innych beda traktowane jako spam i kartkowane. Jesli ktos ma jakis problem od tego jest dzial Administracja lub PW.

Otrzymane punkty reputacji: +12
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Vasek Pospisil wygra @ 1,79 PINNACLE ⛔
Druga runda turnieju rozgrywanego na kortach Indian Wells Tennis Park. Starcie Vaska Pospisila ze starszym Kazachem, Mikhaiłem Kukushkinem.
Vasek Pospisil miał świetny zeszły sezon, dzięki któremu jest bardzo blisko światowej czołówki. Zawodnik zdecydowanie preferuje korty twarde. Jego atutem jest bardzo dobry serwis i uderzenie forehandowe. Gorzej sprawa wygląda z backhandem, jednak Kanadyjczyk potrafi je korzystnie omijać. W tym sezonie Vasek grał mało, jednak wyniki były całkiem niezłe - półfinał w Chennai, trzecia runda Australian Open i pierwsza runda w Acapulco. Vasek pewnie liczy w Indian Wells na dobry wynik, do tego na pewno dużą motywacją będą dla Niego odbyte treningi z samym Novakiem Djokoviciem.
Mikhaiła Kukushkina już kilka razy w tym sezonie opisywałem - zdania nie zmieniam. To nie jest zawodnik godny gry w turniejach rangi ATP, z całym szacunkiem dla jego osoby, brakuje umiejętności. Wyniki również podpierają moją tezę w tym roku bilans fatalny - trzy zwycięstwa i siedem porażek, wygrywał tylko z Bemelmansem, Gabashvillim i przeciętnym Grothem. Zawodnik grający techniczny tenis, jednak dzisiaj będzie miał problem rozwinąć skrzydła w meczu z Pospisilem, który potrafi bardzo szybko gasić akcję.
Myślę, że Kanadyjczyk wygra to spotkanie, jest w zdecydowanie lepszej formie, grał mało bo przeszkadzały mu problemy zdrowotne, jednak wszystko jest już w porządku. Nie ma co się martwić porażką w Acapulco z Dolgopolovem bo Ukrainiec prezentuje od kilku tygodni dobrą dyspozycję. Kukushkin po raz kolejny może się zakrztusić grą na poziomie ATP, tak jak to było w 2011 czy 2012 roku, kiedy to zaczął grać na tym poziomie rozgrywkowym po świetnym sezonie Challengerowym.
Rojer / Tecau wygra @ 1,53 WilliamHill ⛔
Pierwsza runda turnieju deblowego Indian Wells, starcie pary Rojer/Tecau z powracającymi do wspólnej gry Flemingiem i Hutchinsem.
Rojer i Tecau po słabym wspólnym starcie sezonu pokazali klasę w Zagrzebiu, turniej wygrany. Zdarzały się przestoje jednak jest to normalne przy grze nowoutworzonych par. Pozwolę przytoczyć swoje słowa przed kilku dni, kiedy to również pisałem analizę do meczu tej pary.
1/8 turnieju deblowego rozgrywanego w Zagrzebiu przy okazji PBZ Zagreb Indoors. Kto wygra ten mecz? Jak dla mnie sprawa wygląda bardzo jasno, Rojer z Tecau próbują wspólnej gry od tego sezonu, najpierw bardzo pechowo trafili w Brisbane na parę Federer / Mahut, w Sydney również nie mieli szczęścia, po trzech setach ulegli parze Bopanna/Quershi. Podczas Australian Open wygrali swoje pierwsze wspólne spotkanie z Gabashvillim i Kukushkinem. Dobrego byłoby na tyle bo już w drugiej rundzie ulegli parze Bhambri / Venus. Jestem pewny, że Rojer i Tecau powoli się ze sobą zgrywają, nie jest to para sklejka na turniej, dwa tylko wiążą ze sobą nadzieję na cały sezon
.
Wygrany turniej w Zagrzebiu, finał turnieju w Rotterdamie, trochę gorszy występ w Acapulco, jednak nie można sie wstydzić przegranej z parą Gonzalez/Lipsky. Tak jak pisałem wcześniej po trudnych początkach wspólnej gry przyszły lepsze wyniki i trzeba się zacząć liczyć z tą parą bo na prawdę mają szansę na osiąganie dobrych wyników w takim połączeniu.
Fleming i Hutchins są znani z dobrych wyników osiąganych w 2011 i 2012 roku, kiedy to grali wspólnie. 2013 roku odpuszczony przez Rossa Hutchinsa, który chorował na nowotwór krwi. W tym roku próbują wrócić do wspólnej gry jednak rzeczywistość jest bardzo sroga i wyniki osiągane w tym sezonie są fatalne. Poza drugą rundą Australian Open i ćwierćfinałem turnieju w Marsylii trzy pozostałe występy kończyły się dla nich porażkami w pierwszej rundzie. Czasu się nie da oszukać i w takim wieku roczna przerwa, do tego spowodowana poważną chorobą może spowodować bardzo duże straty. Hutchins według mnie będzie miał bardzo ciężko wrócić do dyspozycji osiągniętej przed przerwą.
Rojer i Tecau mają dużą przewagę nad swoimi rywalami, dyspozycja zdecydowanie po ich stronie, regularność również. Według mnie wszystko wskazuje na ich korzyść, Hutchins po prostu na tą chwilę nie potrafi utrzymać dobrej gry przez cały mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +2
lechsus 53

lechsus

Użytkownik
Wczoraj było El Dorado wystarczyło stawiać na faworytów.
Dziś proponuję 2 typy
Del Potro - F. Lopez typ 1 za 1,43 Unibet 8\10 odwołany
Dla mnie Argentyńczyk to 3 rakieta świata. Na twardej nawierzchni świetnie sobie daje radę. Widziałem Lopeza w poprzednim meczu i to nie &quot;ten rozmiar kapelusza&quot;. Hiszpan gra ładny tenis ale już nie ta skuteczność. Facet przeplata piękne zagrania z niewymuszonymi błędami. Moim zdaniem jedyne co może zatrzymać Argentyńczyka to kontuzja.
????Tsonga - Bennetau typ: 1 za 1,25 Unibet 9\10 0:2 ⛔
Pojedynek dwóch Francuzów bilans 5:3/ Dla mnie Tsonga wygra bo lepiej serwuje i potrafi się lepiej odnaleźć przy siatce. Julek to gracz bardziej pasywny o mniejszej mocy w grze.

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
Paes,Stepanek - Janowicz,Kohlschreiber
Tenis - Indian Wells ATP hard-deble | 1 | 1.40 |
✅ 7-6(6), 3-6, 10-5
Milenium
Starzy wyjadacze w deblu kontra JJ i Kolba. Paes,Stepanek wiadomo, klasa sama w sobie, zarówno jeden jak i drugi mnóstwo sukcesów deblowych. Na amerykańskiej ziemi czują się bardzo dobrze (triumfatorzy ostatniego US Open, finaliści z 2012r). Wspólnie w meczach na terenie USA maja bilans 23-4 (w tym 3 tytuły).
Zarówno JJ jak i Kolba dużo mniej graja w debla, co z reszta zrozumiale bo skupiają się na singlu. Graja wspólnie pierwszy raz, a niezłe wyniki dotychczas osiągał tylko Niemiec który ma na swoim koncie kilka tytułów deblowych (głównie turnieje w Niemczech).
W IW wczoraj w singlu grali Stepanek i Janowicz, mimo że obaj odpadli to zdecydowanie lepiej zaprezentował się Czech. Klasa przeciwników nieporównywalna, a Stepanek potrafił napsuć sporo krwi Nadalowi swoimi wypadami do siatki oraz dobrą dyspozycją serwisową (12 asów). JJ natomiast sporo błędów, również dużo DF z serwisu. Na pewno nie napawa to optymizmem przed deblem. Warto łapać juz teraz bo kurs leci, jak napisał pro100.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom