qbali
Forum VIP
Tim Smyczek (+1.5 Sets) vs Alexandr Dolgopolov (-1.5 Sets) dla Mecz. WYNIK ????? A.Dolgopolov - T.Smyczek
A.Dolgopolov @ 1.18
105 w rankingu Tim Smyczek podejmuje u siebie Alexa Dolgopolova. Cóż mogę powiedzieć o tym spotkaniu. Chyba tylko to, że faworyt jest tylko jeden. Smyczek to dla mnie trochę anonimowy zawodnik. Nie przypominam sobie, żeby doszedł gdzieś wysoko w klasowym turnieju, w przeciwieństwie do Ukrainca, który zalicza ostatnio świetną passę. I to nieważne na jakiej nawierzchni gra, bo zaraz ktoś będzie mi zwracał uwagę. Finały, półfinały dobrych turniejów zaowocowały awansowi w rankingu ATP. Z pewnością Dolgopolov szybko tej dobrej dyspozycji nie straci. Wierzę w to, że Ukrainiec pokona swojego rywala, ale kurs powinien być zdecydowanie wyższy, bo spotkanie nie do końca oczywiste.
KURS: 2.420
PinnacleSports
Trochę nie rozumiem, jak można grać zawodników pokroju Dolgopolova po kursach niższych niż 1.20 ?? To przecież samobójstwo... Zysk mizerny w przypadku wygranej, a przecież to zawodnik niesamowicie nieprzewidywalny, który owszem potrafi zagrać super i wygrać z faworyzowanym rywalem, ale potrafi przegrać mecz (czy też seta) zupełnie bez walki popełniając masę UE z rywalem znacznie niżej notowanym. Owszem ostatnio całkiem fajne dwa występy (SF w Meksyku i finał w Brazylii) ale przecież rok temu też Ukrainiec był faworytem w meczu R2 z Berlocqiem i przegrał. Dziś na przeciwko niego staje gospodarz Smyczek i jeżeli wg Ciebie jest to zawodnik "trochę anonimowy" to ... chyba długo i głęboko w tenisie nie siedzisz... Bez urazy oczywiście, ale zawodnicy blisko TOP100 powinni być rozpoznawani przecież ????
Forma Smyczka chyba nie jest zła, pokonał tutaj faworyzowanego Socka, wcześniej urwał seta Andersonowi w Delray Beach. Tim głównie gra na kortach w USA i tutaj się najlepiej czuje. Rok temu na IW urwał w R1 seta Lu, dziś moim zdaniem też się mocno postawi Dolgopolovi, a znając charakter Ukraińca może nawet oddać pierwszego seta bez walki, żeby później gładko wygrać.
Jak będzie to zobaczymy, ale wg mnie nie jest dobrym pomysłem granie w stronę Ukraińca po takim kursie. On często będąc faworytem zawodzi. Tim moim zdaniem dziś powalczy, kurs bardzo fajny, ja w to wchodzę ????