Valencia - Lyon
Valencia -1 AH ::: 1,74 ::: Pinnacle ::: 2/3  

Valencia  walczy jeszcze o awans, Lyon o nic już nie gra, w ogóle faza  grupowa im  kompletnie nie wyszła, a grupy wcale takiej turniej nie  mieli. Francuzi  zdobyli tylko 1 punkt i to by było na tyle. Wątpię by  jutro wyrywali  sobie flaki na boisku w tym meczu gdzie gospodarze mają  szanse na fazę  pucharową. 
"Nietoperze" ostatnio zmienili trenera co może  zmobilizować zawodników  do lepszej gry, bo początek sezonu w ich  wykonaniu był słaby, choć co  prawda nie aż tak beznadziejny jak Sevilli.  Iskierka nadziei pojawiła  się już ostatniej kolejce 
La Liga gdzie  urwali u siebie punkty  Barcelonie remisując spotkanie 1:1. Hiszpańskie  kluby w europejskich  rozgrywkach od kilku sezonów grają na podwójnym  gazie osiągając bardzo  dobre rezultaty dlatego po prostu jutro na nich  liczę. W pierwszym  meczu padł wynik 0:1 dla Valencii.
Wynik: 
0:2

Olympiakos Piraeus - Arsenal
Olympiakos Piraeus +0,5 ::: 1,89 ::: Pinnacle ::: 2/3  

Na  Emirates padł wynik 2:3 dla Greków i co by tu nie mówić teraz grają u   siebie, kurs na nich jest ponad 3,00, a ja jeszcze dodatkowo   zabezpieczam się opcją + remis. Arsenal ma 6 punktów, Olympiakos o 3   więcej - szykuje się bardzo zacięte spotkanie jednak ja większe szanse   upatruję w gospodarzach. Podopiecznym Wengera nie poszły wyjazdowe mecze   w 
LM 2:1 z Dinamo i aż 5:1 z Bayernem szokują. Grecy na własnym   obiekcie są niezwykle groźni, nie dał rady tutaj w ostatnich latach   Manchester United 2:0, Atletico Madryt 3:2, Juventus Turyn 1:0, Benfica   1:0 oraz inne europejskie średniaki. Jak widać ścisły top Europy tracił   tutaj komplet punktów. Mam nadzieję, że Arsenal jutro trafi do miejsca   gdzie zagra Manchester Untied czyli do... Ligi Europejskiej. 
Wynik: 
0:3

Bayer Leverkusen - Barcelona
Barcelona ::: 2,03 ::: Pinnacle ::: 1/3  

Barcelona -1 AH ::: 2,84 ::: Pinnacle ::: 1/3  

Barca  to Barca i tutaj moim zdaniem ten klub nigdy nie odpuszcza   jakichkolwiek meczów bo i po co? Chyba, że są to cyrki w Copa del Rey   jak co sezon - to już stało się tradycją czyli Real i Barcelona remisują   bądź wtapiają jeden z dwumeczów z jakimś 3-4 ligowym outsiderem.
Bayer  walczy z Romą o awans, ale wątpię by udało im się to osiągnąć  wiedząc,  że Roma gra u siebie z BATE które również ma szanse na awans.  Drużyna z  Niemiec w ostatnich meczach grała po prostu słabo, tylko 1  zwycięstwo na  7 meczów. Za to goście zaliczyli ostatnio wpadkę  wyjazdową z Valencią,  ale pomimo to wcześniej demolowali swoich  przeciwników jak 0:4 z Realem  Madryt, 4:0 z Sociedad czy 6:1 z Romą. 
Nie często można złapać  taki kurs na Barcelonę, a wszystko podyktowane  jest tym, że to dla gości  teoretycznie mecz o nic, ja jestem trochę  innego zdania i liczę na  jakieś 1:3. 
Wynik: 
1:1

AS Roma - BATE
AS Roma -1 AH ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 1/3  

Nie  wiem czy to aby na pewno jest dobry typ, ale za niską stawkę  spróbuję.  BATE w fazie pucharowej? My Polacy marzymy o dostaniemy się  do Ligi  Mistrzów od dobrych dwóch dekad, a tu na wschodzie tuż obok nas  w kraju  biedniejszym walczą o najlepszą piłkarską 16.
Roma od 4 meczów  jest bez zwycięstwa i liczę na to, że w końcu się  przełamią. Grają u  siebie, przeciwnik nie najwyższych lotów, świetna  okazja by w końcu  wygrać i awansować dalej. Bayer gra u siebie z  Barceloną i tak naprawdę  to wszystko w rękach Rzymian czy przed własną  publicznością dadzą za  przeproszeniem d*** czy otworzą po meczu  "champagne" jak to mawiał nie  raz Zbigniew Boniek czyt. Zibi. Coś  czuje, że w tym meczu padnie  czerwona kartka i kto wie czy nie jakiś  rzut karny. 

Wynik:  
0:0

Gent - Zenit Petersburg
Gent DNB ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 1/3  

Gent ::: 2,34 ::: Pinnacle ::: 1/3  

Zenit  wygrał wszystkie mecze, ale litera grupy "H" mówi z podtekstem o   h******** tych zespołów. Słaby Lyon, kiepska Valencia, niczym nie   wyróżniający się Gent i Zenit z dalekiej Rosji to wygląda jak grupa Ligi   Europejskiej. 
Sytuacja wygląda tak jak w meczu PSV czyli Gent  "must win". Na to też  stawiam, chociaż w Holandii przebieg meczu był  bardzo dziwny, bo CSKA  pod koniec drugiej połowy objęła prowadzenie 0:1  po rzucie karnym to  koniec końców przegrali ten mecz 2:1 - PSV  awansowało. W Belgii mam  nadzieję, że będzie podobnie i wygrają  gospodarze, a to im da  upragniony awans bez oglądania się na mecz w  Hiszpanii. 
Wynik: 
2:1

Chelsea - FC Porto
FC Porto +0,5 ::: 1,90 ::: Pinnacle ::: 2/3  

Niezwykle  ciekawa grupa G gdzie 3 zespoły walczą o awans do fazy  pucharowej Ligi  Mistrzów. Pomimo 10 oczek na koncie obu drużyn to jeden  z klubów  prawdopodobnie pożegna się jutro z tymi rozgrywkami. Dynamo  Kijów depcze  im mocno po piętach, wygrywając swój mecz z o nic już nie  grającymi  "Żydami" będą mieli 11 punktów, a to oznacza jedno na  Stamford Bridge -  mecz o życie. 
Chelsea w tym sezonie mocno zawodzi, przede  wszystkim w 
Premier League.  Zawodnicy są jakby wypaleni, nie ma już tego  polotu jak w poprzednim  sezonie. FC Porto to klasowa drużyna, typowy  solidny średniak na tle  gigantów Europy który już nie jednemu zespołowi  ze ścisłego topu napsuł  krwi. 
Spotkanie z wieloma podtekstami bo  przecież Mourinho ze smokami sięgnął  po tytuł mistrza Europy, tak samo  jak i z Chelsea, więc szykuje się  naprawdę arcyciekawe spotkanie. Dla  mnie ten mecz to typowe 50% na 50%  szans. W Portugalii padł wynik 2:1. 
Wynik: 
2:0