>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Prawdę mówiąc, ucieszę się gdy zostanie trafiony &quot;ogólny&quot; wynik a będę szczęśliwy jeśli coś uszczknę z dokładnego wyniku.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
... I tak ...
Patrząc na dokładne wyniki widać, że &quot;cudotwórcą&quot; nie jestem, no ale czyż znajdzie się taki? ???? .
Skupmy się na wynikach &quot;ogólnych&quot; (1X2).

Po zakończeniu przytoczonych spotkań, sytuacja wygląda następująco:

Fulham FC - Reading FC X⛔

West Ham United - Newcastle United X✅

Red Bull Salzburg - FC Admira Wacker Mödling 1✅

SC Wiener Neustadt - FC Wacker Innsbruck 1⛔

GKS Katowice - Sandecja Nowy Sącz 1X✅

HSC Montpellier - Stade Brestois 29 1✅

AC Chievo Verona - Cagliari Calcio 1⛔

Granada CF - CF Malaga 1✅

Grasshoppers Zürich - Servette FC 1✅

MFK Zemplin Michalovce - ZP Sport Podbrezova X⛔

NK Olimpija Ljubljana - Mura 05 1X✅

Budapest Honved FC - Lombard Papa FC 1✅

Swoją drogą .., ilu z Was obstawiało dzisiaj wygraną Malagi? ;)

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Swoją drogą .., ilu z Was obstawiało dzisiaj wygraną Malagi? :wink:
Nie pogratuluję.
---------------
Wygląda na to, że dla algorytmu, o którym mowa, dokładne wyniki to krok za dużo.
Sprawdza się natomiast przy wynikach &quot;ogólnych&quot;.
Sprawdza się. Tu nie ma przypadkowości. Mecze są do tego algorytmu (przecież w zamyśle, na &quot;dokładne&quot; wyniki) tak bowiem ściśle wyłuskane, że przy wklepywaniu danych do arkusza można naprawdę stracić nerwy a nawet się bardzo mocno wk ... wić w poszukiwaniu tego odpowiedniego.
Kto powiedział, że będzie łatwo? Bez zaangażowania własnego wysiłku niczego się nie osiągnie. I tak dobrze, że wygenerował aż tyle typów. Równie dobrze mógł nie wygenerować żadnego.
Efekty są. Dziś zarobiłem. Może przy okazji ktoś z Was.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Wg tego samego algorytmu. Tym razem bez dokładnych wyników:

Legia Warszawa - Lechia Gdańsk X ⛔ (Wg mnie niewiele brakło. Z tej tragicznej &quot;gry&quot; to był mecz na remis).
Genoa CFC - Pescara Calcio ✅12 (hm .., a kurs na Gości wynosi np. 11 ????
To typ zakładający uczciwą walkę. Realia są takie, że Genoa ten mecz &quot;musi&quot; wygrać a Pescara chyba już pogodziła się ze spadkiem, no ale ...)

K 38

kemot2012

Użytkownik
Dawno mnie tu nie było. Yar000 nie próżnuje i jak zawsze jestem pod dużym wrażeniem jego pracy.Co do kolegi tempozan to proponuję, żeby zajrzał tu nie za pół roku, a co najmniej za półtora.I pochwalił się swoimi dokonaniami.Co do programu -to że mecz Legii z Lechem nie wszedł-na polskich ligach raczej niczego nie da się zbudować.

Z 47

ziz99

Użytkownik
Sprawdzam w tym momencie/porównuję te typy Algorytmu do typów przykładowej strony prognozującej wyniki Online vitisport.cz (jest chyba/podobno jakąś jedną z najsensowniejszych?) ...

Wg vitisport.cz:

Boulogne Cote D´Opale - AS Monaco, typ 1

LB Chateauroux - EA Guingamp, typ X2

FC Lustenau - TSV Hartberg, typ 1

TSV 1860 München (A) - FSV Frankfurt, typ 1X

Typy Algorytmu w świetle ww. przykładów były dokładniejsze (bo &quot;czyste&quot; typy) oraz bardziej trafne.
Witaj Yar000,
mam pytanie, czy ma zapis tej wersji algorytmu?

Wielkość próby jest niezwykle istotna (jak i zbioru uczącego), więc podobnie jak Kol. Bender przestrzegam przed pochopnym wnioskowaniem.

Pozdr
ziz99

Z 47

ziz99

Użytkownik
... I jeszcze dramat Schweinsteiger&#39;a przy rzutach karnych ...

---

Dzięki Lajzon za tę deklarację ????

Użytkownicy, którzy otrzymają Algorytm będą oczywiście mieć prawo do korzystania z niego w ogóle a nie tylko do podawania typów ;)

--

Przy okazji, tak naprędce taki typek mi wyszedł na dziś (Algorytm nie typuje remisów już ... Hm. kto wie czy remisu nie będzie właśnie ...):

Polonia Bytom - Arka Gdynia 2 (4,10)

i jeszcze takie:

Warta Poznań - Zawisza Bydgoszcz 2 (2,30)

AJ Auxerre - HSC Montpellier 2 (1,60)

FC Stade Rennes - Dijon Football Cote D´´or 1 (1,65)

FC Toulouse - AC Ajaccio 1 (2,15)
Oraz ten zapis (to prawdopodobnie ten sam).

Pozdr

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Witaj ziz99.
Jesli przybliżysz mi nr cytowanych postów, byłoby mi lepiej szukać ... Jeżeli gdzieś w postach zawarłem nr wersji algorytmu to jest dość duże prawdopodobieństwo, że znajdę ten zapis. jeżeli w postach nie ma zawartego nr wersji algorytmu w odniesieniu do ww. spotkań, to niestety nie ma szans abym odnalazł zapis tego algorytmu.

Z 47

ziz99

Użytkownik
Witaj ziz99.

Jesli przybliżysz mi nr cytowanych postów, byłoby mi lepiej szukać ... Jeżeli gdzieś w postach zawarłem nr wersji algorytmu to jest dość duże prawdopodobieństwo, że znajdę ten zapis. jeżeli w postach nie ma zawartego nr wersji algorytmu w odniesieniu do ww. spotkań, to niestety nie ma szans abym odnalazł zapis tego algorytmu.
Cześć,
posty 762 i 775.

Pozdr

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Cześć,
posty 762 i 775.
Pozdr
Niestety,
to było wtedy, kiedy jeszcze nie opatrywałem wersji algorytmu konkretnymi oznaczeniami. I w postach z tamtego okresu także nic nie znalazłem.
To był miły czas &quot;pojedynku&quot; algorytmu z Człowiekiem.
Sam chciałbym dotrzeć do tego zapisu. Może kiedyś, uda mi się to, patrząc po datach utworzenia konkretnych plików ale pewnie będzie to bardzo trudne o ile w ogóle możliwe.
Pliki były wielokrotnie przeze mnie powielane, kopiowane.
Pozdrawiam.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Ziz99, być może znalazłem algorytm mniej więcej z okresu, o którym wspomniałeś.
Ten przez Ciebie przypomniany, zapowiadał się wtedy chyba nieźle.
To był algorytm z usuniętymi typami remisowymi tak więc każdy potencjalnie szykujący się remis to dla tego algorytmu &quot;zabójstwo&quot;.

Dobrze, że przypomniałeś o tamtym etapie, bo pewnie warto. Wrzucę tutaj przy okazji parę typów. Niektóre niestety z niższych lig. Oczywiście, wskazań remisowych nie będzie.
Poza tym usunąłem &quot;stopniowanie&quot; prawdopodobieństwa w obrębie prognoz &quot;1&quot; i &quot;2&quot; a właściwie, zamieniłem je na zwycięstwa Gospodarzy albo Gości, bez jakiegokolwiek prawdopodobieństwa.
(To jest algorytm mniej więcej z tamtego okresu a w jakim stopniu zbliżony może być do tego algorytmu, o którym rozmawiamy ... Dokładnie nie wiem. Pewnie w bardzo dużym a może jest prawie taki sam. Prawie ;)).

10.05.2013 r.

FC Istres - Dijon FCO 2 ✅
FC Nordsjaelland - Odense BK 1 ✅
SG Sonnenhof Grossaspach - SC Pfullendorf 1 ✅
SSV Ulm 1846 - Eintracht Trier 2 ⛔
Zorya Lugansk - Metalist Kharkiv 2 ✅
Spartak Moscow - Samara Kryliya Sovetov 1 ⛔
FK Dukla Prague - FC Zbrojovka Brno 1 Mecz przełożono
FC Dundalk - Shelbourne Dublin 1 ✅

------
Jeśli nie będzie jakiejś szalonej fali remisów to można oczekiwać, że to ww. w większości wejdzie ...

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
------
Jeśli nie będzie jakiejś szalonej fali remisów to można oczekiwać, że to ww. w większości wejdzie ...
Jeśli w taki sposób opisuję prognozy wyników, to raczej rozsądnym byłoby gdybyście &quot;łapali&quot; szansę ;)
Ze zwykłego AKO:
Istres - Dijon
Nordsjaelland - Odense
Dundalk - Shelbourn
z(a)robiłem dzisiaj prawie 1k.
Polecam więc korzystanie z podobnych &quot;wspomagaczy&quot;.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Przypominam,
nie ma remisów. Jeśli padną to du ... a zbita:

11.05.2013 r.
Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 2 ⛔
Aston Villa - Chelsea FC 2 ✅
Bogdanka Łęczna - Zawisza Bydgoszcz 2 ⛔
AC Ajaccio - ES Troyes AC 1 ⛔
Juventus Turyn - Cagliari Calcio 1 ⛔
Ascoli Calcio 1898 - Ternana Calcio 2 ⛔
Modena FC - Vicenza Calcio 1 ⛔
Athletic Bilbao - RCD Mallorca 1 ✅
FK Pardubice - Sokolov 2 ⛔
SK Slovan Bratislava - MFK Ruzomberok 1 ⛔
DAC Dunajska Streda - FK Banik Ruzina 1 ⛔
FK Radnicki 1923 - Partizan Beograd 2 ✅
Radnicki Nis - FK Sloboda Point 2 ✅
Karlsruher SC - Hansa Rostock 1 ⛔
SV Babelsberg 03 - Wacker Burghausen 2 ✅
TSV Alemannia Aachen - VFB Stuttgart (A) 2 ⛔
----
Oczywiście (także przypomnę), w zestawie powyższym są zapewne mecze, które dla uczestniczących w nich drużyn stanowią spotkania &quot;o nic&quot; a dla innych to mogą być spotkania &quot;o życie&quot;. Algorytm oczywiście nie wychwyci takich niuansów. To domena zainteresowanych Graczy.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Powyżej, zanosi się na masakrę ale m.in. i remisów chyba też troszkę było.
Edit:
np. ja, wrzuciłem kilka z powyższych spotkań, na system i tylko dlatego jestem na plusie.

----
Być może, wyniki powyższych spotkań, zakończą się względnie podobnym procentem trafień i nietrafień ...

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Własciwie, można powiedzieć, że remisy w dużym stopniu rozłożyły na łopatki ww prognozy.
---------------------------------------------------------------------------------------
Pamiętacie algorytm na remisy i dwójki?
Powspominamy ten algorytm ????

Na dziś w nocy:
Dep.Cali-Millonarios X ✅
Jun.Barranquilla-Tolima 2 ✅
Santa Fe-Chico X ⛔ Jakiś dziwny albo dramatyczny ten mecz ... Wynik 4:3, 9 żółtych kartek, 1 czerwona ... Nie weszło, szkoda.

Z 47

ziz99

Użytkownik
Ostatnie 3-4 kolejki są raczej tylko dla spekulantów, matematyka zdecydowanie odpada.
Jeżeli to ten zapis, to warto się przyjrzeć tym typom na &quot;2&quot;-ki.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Ostatnie 3-4 kolejki są raczej tylko dla spekulantów, matematyka zdecydowanie odpada.
Jeżeli to ten zapis, to warto się przyjrzeć tym typom na &quot;2&quot;-ki.
Niestety, nie jestem w stanie przysiąść nad tym ... Brak czasu. Faktycznie coś z tymi &quot;dwójkami&quot; chyba jest na rzeczy ...
Tymczasem wytnę &quot;jedynki&quot; z tego algorytmu po prostu. Pozostawię tylko &quot;dwójki&quot;.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]

Dep.Cali-Millonarios X ✅
Jun.Barranquilla-Tolima 2 ✅
Santa Fe-Chico X ⛔ Jakiś dziwny albo dramatyczny ten mecz ... Wynik 4:3, 9 żółtych kartek, 1 czerwona ... Nie weszło, szkoda.
Mam nadzieje, że się przydało komuś. Wstawiłem mecze w system więc jestem na plusie a konkretnie ugrałem 2x więcej niż wynosił wkład.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Jeszcze raz, typy starego algorytmu na remisy i &quot;dwójki&quot;:
Na dzisiejszą noc:
Cobreloa-Palestino X ⛔
Colo Colo-O Higgins 2 ✅
Edit:
jeśli ktoś wysłał systemem, to przynajmniej nie stracił.

Do góry Bottom