Jednocześnie,
żadna z uwag i żadne z pytań [...]
Uprzedzę może odpowiedzią, ewentualne niektóre. I ten post zawsze będzie można sobie przeczytać, jeśli ktoś miałby takie pytania. To co napisałem poniżej jest oczywiście truizmem lub faktem opisywanym przeze mnie wcześniej. Mimo to powtórzę:
- Program "nie widzi" i "nie wie" jakie kursy są przyporządkowane do konkretnych meczów. Nie posiada takich danych. Jeśli przy tym wybiera mecze, których wynik później okazuje się trafiony a kurs przy tych meczach był relatywnie niski (chociaż taki kurs nie zawsze świadczy o pewnym wyniku), to tylko dowodzi "inteligencji" programu.
- To nie ja ustalam kurs przyporządkowany do danego spotkania a robi to bukmacher. Kurs nie jest więc zależny ode mnie. Chcę zwrócić uwagę, że oprócz podpórek "tradycyjnych", podpórkę można sobie łatwo rozpisać na dwudrogowy "surebet". W efekcie, otrzymujemy typy z wysokimi i średnimi kursami (to też oczywiście zależy, jak kto definiuje te terminy).
- Jeśli ktoś uważa, że kursy podawane przez program są zdecydowanie za niskie? Żaden problem. I oczywiście już dwukrotnie (?) o tym pisałem. Ty proponujesz w niniejszym wątku konkretny mecz a ja w miarę możliwości i czasu, podaję komunikat "zwracany" przez program.
- Starałem się do tej pory (o ile czas pozwalał) obliczyć przy pomocy programu większość meczów przypadających na dany, aktualnie trwający dzień. Program część z tych meczów odrzucił a wyselekcjonował "do grania" te, które później podałem. Uważam poza tym osobiście za (często występujący u "typerów" błąd, grania wszystkiego co się "rusza". Zwłaszcza, gdy występują kursy wysokie. I takiego błędu program nie popełni. Zauważcie, jak wielu graczy ma kłopot z wytypowaniem wyników meczów grając podpórkami, a co dopiero grając na "pewniaki" czy na wysokie kursy ...
- Życie jest życiem a obliczenia są tylko obliczeniami. Typy, które proponuje program to właściwie "prognoza", ukierunkowanie na dany wynik. Takie cuda się nie zdarzą, gdzie jakikolwiek program podawał będzie wyniki meczów ze skutecznością 100%. Ponadto tzw. pewniaki nie istnieją. Kto uważa, że istnieją, może to odczuć w przyszłości na swojej kieszeni. Przekonać się było można o tym choćby i w meczach wczorajszych. W niektórych z tych meczów jakie do tej pory zaprezentowałem, program "zwrócił" wynik taki, który teoretycznie paść nie powinien, a jednak w świecie realnym padł. W innych przypadkach, gdyby nie podpórka przy teoretycznym "pewniaku", wynik by nie "wszedł".
- Program przede wszystkim skraca Użytkownikowi czas ludzki, przeznaczony do "zgłębienia" danego, nadchodzącego meczu. Jeśli w tej sytuacji skuteczność programu jest relatywnie duża, to tylko się z tego wypada cieszyć. I ja się cieszę. Jeśli ktoś do tego posiada swój rozum, to może go zwyczajnie "zaprzęgnąć" do współpracy z programem. Nawet powinien.
- Obecnie prezentowane typy meczów, podzielone są po trzy na "kuponach". W jaki sposób ktoś ewentualnie zagra (podpórki "tradycyjne" czy rozpisowe, brak podpórek, system lub jego brak), za jakie stawki i na jakie kursy - to leży w gestii potencjalnie korzystających z tych prognoz. Sorry, ale nie mam czasu niestety na opracowywanie sposobu gry.
- Potencjalna niewiara w to, że program (algorytm) w ogóle istnieje. Szczerze: to nie mój problem. W odpowiedzi na pojawiające się (w głowach czy realnie w przeszłości lub przyszłości) pytania o ewentualne udostępnienie programu publicznie (byłoby to też "dowodem", że program istnieje, skoro dla kogoś jest problemem to, że go nie widzi): JEŚLI, to tylko w przypadku gdyby był on zabezpieczony (plik .exe - wersja trial?). Może wersja płatna bo oczywiście, nie zamierzałbym wtedy oddawać w publiczną przestrzeń mojej pracy gratis. (Tylko po "kiego", skoro zamierzam zarabiać obstawiając wg tego programu?).
Może sprzężenie dotychczasowego arkusza kalkulacyjnego ze stroną internetową? Choćby czasowo, gratis i po to, aby go można było zobaczyć i sobie wypróbować? Nie jestem znawcą tematu, ale chyba takie coś da się zrobić? Na dzisiaj - nie ma tematu.
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem sytuację. W Święta nie będę tutaj dostępny i prognozy również nie będą podawane więc uprzedzam "z góry", iż zadane wtedy pytania pozostaną w tymże okresie bez odpowiedzi.
I na koniec. Analizując nadal typy proponowane przez program wiem już jak zrobić, aby typował on (lub drugi ew. stworzony do tego celu program) "pewniaki". Mam to "w głowie".
I być może się zdarzy, że realnie taka sytuacja znowu zaistnieje, iż do tych "pewniaków" przyporządkowane będą nie bardzo
wysokie kursy ale ... jednak to krok do przodu.
------------
Edit:
Czy warto koncentrować się na algorytmach, programach, niskich kursach, "mrzonkach" skoro można po prostu wziąć sześć spotkań każde z nich z kursem 2,5, wysłać za 1000 zł i zebrać potężną wygraną? Tak. Warto, bo jeśli to drugie rozwiązanie jest takie proste, to forward
, do dzieła!
Nie wiem, w którym momencie "wypali się" ten temat ale uważam, że pozostanie po nim chociaż takie przesłanie, że warto próbować.